Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljudi ja sad dobio novac za 5min. juce sam mislio da je prebrzo stigao, pa samo danas odlučio da mjerim, poslao u 18:34, evo sad je 18:39min - znaci 5 min kasnije i NOVAC JE NA RAČUNU! (pretvoren u KM)
5min kasnije - možda je bilo i istog momenta, ali ja sam odlučio da pogledam tek sad, 5min kasnije
Ne morate da mi vjerujete
Evo zovem sestru, da joj ispričam a i djevojka jedi pored mene i obadvoje ne vjerujemo... o_O o_O
P. S. Ja uvijek dobijam pare u isti datum i uvijek isti iznos! Možda to ima veze..... (evo me kao dijete - ovo mi je baš kul)
rangoj wrote: Ljudi ja sad dobio novac za 5min. juce sam mislio da je prebrzo stigao, pa samo danas odlučio da mjerim, poslao u 18:34, evo sad je 18:39min - znaci 5 min kasnije i NOVAC JE NA RAČUNU! (pretvoren u KM)
5min kasnije - možda je bilo i istog momenta, ali ja sam odlučio da pogledam tek sad, 5min kasnije
Evo zovem sestru, da joj ispričam a i djevojka jedi pored mene i obadvoje ne vjerujemo... o_O o_O
P. S. Ja uvijek dobijam pare u isti datum i uvijek isti iznos! Možda to ima veze..... (evo me kao dijete - ovo mi je baš kul)
rangoj wrote: Ljudi ja sad dobio novac za 5min. juce sam mislio da je prebrzo stigao, pa samo danas odlučio da mjerim, poslao u 18:34, evo sad je 18:39min - znaci 5 min kasnije i NOVAC JE NA RAČUNU! (pretvoren u KM)
u tebe je izgleda Visa Ultra Fast Funds
Pa jebiga drug, ako hoces snimiti sve kamerom za 15 dana kad dobijem opet
Vjerovatno je prošlo ISTOG momenta, ali ja sam pogledao nakon 5 min.
Juce sam mislio da je stiglo nakon 2 sata jer sam nakon toliko pogledao, ali je stiglo istog momenta kao i danas, nisam gledao na vremena - sad sam uporedio sa vremenom slanja!
Sutra zovem raiffaisen podršku da vidim sta je u pitanju i prvi put u životu da ih pohvalim - pa cu javiti šta je u pitanju.
Ako neko od vas koristi raiffaisen karticu i ima aplikaciju za web ili mobilni, tj. može odmah provjeriti neka proba sa bilo kojim iznosom da vidimo jeli ovo standard...
Juce sam mislio da je stiglo nakon 2 sata jer sam nakon toliko pogledao, ali je stiglo istog momenta kao i danas, nisam gledao na vremena - sad sam uporedio sa vremenom slanja!
Sutra zovem raiffaisen podršku da vidim sta je u pitanju i prvi put u životu da ih pohvalim - pa cu javiti šta je u pitanju.
Ako neko od vas koristi raiffaisen karticu i ima aplikaciju za web ili mobilni, tj. može odmah provjeriti neka proba sa bilo kojim iznosom da vidimo jeli ovo standard...
Ako ti ide na tekući račun i ako imaš internet bankarstvo aktivirano onda to nije ništa čudno; Visa Fast Funds servis onda radi punom parom dakle novac legne na račun u roku do najviše 30 minuta, već sam stavio post ranije (Within 30 minutes). Dakle to je STANDARD NOVI Kod mene je štedni račun jer neću da plaćam nikakvo održavanje i druge usluge
SanskiBiser wrote:
Ako ti ide na tekući račun i ako imaš internet bankarstvo aktivirano onda to nije ništa čudno; Visa Fast Funds servis onda radi punom parom dakle novac legne na račun u roku do najviše 30 minuta, već sam stavio post ranije (Within 30 minutes). Dakle to je STANDARD NOVI Kod mene je štedni račun jer neću da plaćam nikakvo održavanje i druge usluge
Na savjet momka iz raiffaisen-a, ja koristim njihovu aplikaciju da novac za kupovinu prebacim na drugu raiffaisen karticu koji onda koristim za kupovinu, kada kod ne mogu koristiti paypal, google play ili Amazon.
Mnogi Sajtovi ne izgledaju dovoljno sigurno da kod njih ostavim broj kartice na kojoj mi se nalazi sva lova, a da nemam ovu mobilni aplikaciju onda bih prije kupovine morao otići u banku da prebacim pare pa se vratim kući pa kupovina...
Ovo je van teme, ali hoću da kažem da iako je održavanje mobilne aplikacije 4 KM, isplati se ako sa njom dobijem sigurnost. Web verzije za plaćanje nisu ni blizu sigurne ako mobilne, baš sam gledao prilog u Hrvatima koji su poginuli lovu zbog nekog crva u desktop PC-ju. Banka ne pokriva takve gubitke.
Trebamo napraviti temu vezanu uz sigurnu kupovinu?!?...
saric900 wrote:Mozel mi netko reci koja karticu da napravim da bi mogao je mogao povezati sa paypalom i da mogu isplacivati novac sa paypala na karticu ? Po mogucnosti ako moze kartica za hypo alpe adria bank , raiffeisen bank ili unicredit bank.
saric900 wrote:Mozel mi netko reci koja karticu da napravim da bi mogao je mogao povezati sa paypalom i da mogu isplacivati novac sa paypala na karticu ? Po mogucnosti ako moze kartica za hypo alpe adria bank , raiffeisen bank ili unicredit bank.
???
TI očigledno ne vidiš, treba ti veća dioptrija, pitaš ponovo pitanje na koje si već dobio odgovori
Kod RBA mobilnog bankarstva mozes odmah vidjeti transakciju. Internet (web) bankarstvo zna kasniti i citav dan. Govorim iz iskustva, s time da web ne koristim skoro godinu dana. Moguce je u medjuvremenu da su unaprijedili i internet bankarstvo, ali sigurno znam da je od pocetka mobilno bankarstvo integrirano sa njihovim core sistemom pa nema laga
adincebic wrote:Sta je sa raiffeisen maestro debitnim, mogu li na paypal?
Sent from my iPhone using Tapatalk
quarterback wrote:
1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
Dady wrote:
Kod RBA mobilnog bankarstva mozes odmah vidjeti transakciju. Internet (web) bankarstvo zna kasniti i citav dan. Govorim iz iskustva, s time da web ne koristim skoro godinu dana. Moguce je u medjuvremenu da su unaprijedili i internet bankarstvo, ali sigurno znam da je od pocetka mobilno bankarstvo integrirano sa njihovim core sistemom pa nema laga
Sent from my iPad Air using Tapatalk
Nema to veze sa mobilnim bankarstvom, ja imam aplikaciju duže od pola godine. Novac nikad ranije nije legao na račun prije četvrtog dana. Znači nije bio na računu, bez obzira da li gledaš preko aplikacije, ili na bankomatu ili odeš u banku pa provjeris... A sada je na računu istog momenta?!
Ranije sam čak dva puta zvao raiffaisen da mi gospodja proknjizi "preko veze", jer su nešto razvukli do sedmog dana.... A i tada sam koristio aplikaciju i istu karticu...
Sve do sada svaka se transakcija "rucno" odobravala - to sam i saznao nakon što sam ih zvao. Sada to očito više nije tako...
Ti hoces da kažeš da već duže vrijeme novac sa paypal-a dobijaš istog momenta?!
Ako je tako kako ti kažeš, onda oni tako nešto odobravaju po nalogu i ne važi za sve...
Dady wrote:
Nema to veze sa mobilnim bankarstvom, ja imam aplikaciju duže od pola godine. Novac nikad ranije nije legao na račun prije četvrtog dana. Znači nije bio na računu, bez obzira da li gledaš preko aplikacije, ili na bankomatu ili odeš u banku pa provjeris... A sada je na računu istog momenta?!
Ranije sam čak dva puta zvao raiffaisen da mi gospodja proknjizi "preko veze", jer su nešto razvukli do sedmog dana.... A i tada sam koristio aplikaciju i istu karticu...
Sve do sada svaka se transakcija "rucno" odobravala - to sam i saznao nakon što sam ih zvao. Sada to očito više nije tako...
Ako je tako kako ti kažeš, onda oni tako nešto odobravaju po nalogu i ne važi za sve...
Sorry pogrešno si me shvatio. Otišli smo totalno offtopic.
Nisam uopće govorio o paypal nego o RBA.
Mislio sam na normalne transakcije tipa podizanja gotovine, kupovina... da su te transakcije odmah vidljive u mobilnom bankarstvu.
Izvini još jednom
Dady wrote:
Sorry pogrešno si me shvatio. Otišli smo totalno offtopic.
Nisam uopće govorio o paypal nego o RBA.
Mislio sam na normalne transakcije tipa podizanja gotovine, kupovina... da su te transakcije odmah vidljive u mobilnom bankarstvu.
Izvini još jednom
Ok
Upoznat sam sa tim, objasnili su mi u banci kad su me nagovarali da uzmem aplikaciju.
SanskiBiser wrote:
Pogledaj na Izvodu iz banke, neka ti odštampaju pa na izvodu treba da piše pa ćeš znati da li je aktivirana usluga. Unicredit od 2012 ima tu uslugu evo ti članka:
Odgovor Unicredit banke
Poštovani,
S pažnjom smo pročitali Vaš e-mail i zahvaljujemo Vam se na vremenu koje ste izdvojili da ga napišete.
Nastavno na Vaš upit koji smo proslijedili nadležnom odjelu možemo Vas informirati da UniCredit banka ne podržava navedenu uslugu.
Za sva dodatna pitanja, stojimo na raspolaganju.
Nadalje, da se nebi zahebavao sa inače sporom korisničkom službom, možeš li mi reći koliko je otvaranje računa i kartice u Intesi te koliko je web/mobilno bankarstvo?
U Banci naravno će ti sve detaljno objasniti...
Imaš sve detaljno na njihovom sajtu (Intesa BiH) u meniju Stanovništvo, ja sam otvorio štednju po viđenju A'Vista račun i dobio običnu Visa Electron Karticu, prva je na godinu dana a druga na 4 godine, platio sam 5 KM otvaranje računa, i stavio 10 KM na račun da se ima za aktiviranje PayPal. Za štedni račun se ne plaća nikakva mjesečna naknada niti taksa za održavanje. Ako otvoriš tekući račun za otvaranje ne plaćaš ništa besplatno je ali mjesečno održavanje je 2.5 KM i onda dobiješ Visa Inspire karticu.
rangoj wrote:Izmijenjene su provizije, za uplate iz US je 3.9% + 0.3$ - zar nije isto bilo i ranije?! O_o
U stvari čini mi se da je ranije bilo 3.8%+0.3$ - mrsko mi da provjeravam, može pomoć
Ja sam samo skontao s obzirom da ovaj "policy update" stupa na snagu od 8 oktobra da za nas i dalje vrijedi automatski transfer i da ćemo i dalje moći primati novac i dakle ništa od najavljivanog crnog septembra i sankcija zbog MONEYVAL crne liste (barem na PayPal).