Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
vivace
#2626 Re: Cigarete, odvikavanje
nasla sam na netu da covek moze oboleti od dijabetisa prilikom naglog ostavljanja duvana..

- Psn
#2627 Re: Cigarete, odvikavanje
Skoro sam na jednom drugom mestu postavio pitanje sezonskih bolesti.. jer sam primetio da od kad nepusim (poslednje dve sezone) - ni jednom bolestan nisam bio.hAZNADAR wrote: 10 - mislim da je netacno, zdravlje pusaca je vezano za neke druge bolesti.
I odgovori su uglavnom bili tipa - oko mene svi bolesni, a meni nista. A narocito se to kod gripa najlakse primecivalo. Mada, da kazem, da nije bilo 100% bas da niko nije "zakacio" nista. Bilo je onih malobrojnijih koji su odolevali, i na kraju se ipak razboleli.
E sad, ima tu jedna "zackoljica", a to je sto smo svi inhalirali Propilen Glikol, koji je "ubica" bakterija i virusa.. pa nam je tesko da razdvojimo koliko ima udela on, a koliko pojacan (vracen) imunitet u toj prici.
Ja svakako ne znam vise sta je to respiratorna bolest, a verovatno i ostale vezane za pusenje (mislim, za povecavanje rizika od oboljenja pusenjem, ili laksim oboljenjem, zbog smanjenog imuniteta.. i tako te kombinacije).
Last edited by Psn on 28/02/2013 13:52, edited 1 time in total.
-
vivace
#2628 Re: Cigarete, odvikavanje
ka0406 wrote:Ne vjerujem... trebas paziti na ono sto jedes... to ce ti dobro doci i zbog kilaze i zbog krvne slike. Nemoj sada da ti secer bude izgovor kako trebas opet zapalitivivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
- drug_profi
#2629 Re: Cigarete, odvikavanje
To ti je ja mislim vjerovatnoca ista kao da ti je skok secera radi Zybana, a jos veca je da je razlog sto si nesto kaloricno pojela par sati prije mjerenja.
Evo ja sad da pojedem hurmasicu i da odem mjeriti secer, stavili bi me na inzulin odmah.
Evo ja sad da pojedem hurmasicu i da odem mjeriti secer, stavili bi me na inzulin odmah.
-
radostan dan
#2630 Re: Cigarete, odvikavanje
ne može ako malo po koju plane onako usput...vivace wrote:nasla sam na netu da covek moze oboleti od dijabetisa prilikom naglog ostavljanja duvana..![]()
![]()
- insomnia78
#2631 Re: Cigarete, odvikavanje
Tebi je najbolje da pocnes pusiti.vivace wrote:nasla sam na netu da covek moze oboleti od dijabetisa prilikom naglog ostavljanja duvana..![]()
Nasla si hiljadu opravdanja, samo se dzaba patis
Mislim toliko si falila taj lijek, nije se mogla tema otvoriti od tvojih postova koji pjevaju hvalospjeve zibanu (il kako vec), ja sam mislio poslije njega samo sklonis cigare i to je to.
Tebi se uopste ne prestaje i to je citav problem, zato i jesi pocela ponovo nakon tri godine.
Ja sam 2002 bio sticajem okolnosti presto 6 mjeseci ali sam uvijek znao da cu ponovo poceti sto sam i uradio.
Sad nedavno sam isao na nekakav tretman ubrizgavanja necega:mrgreen: sto pomaze u prestanku.
Izdrzo sam 20 dana, bukvalno izdrzo, zato sto ja ne zelim prestati, ovo je bilo iz cisto finansijskih razloga.
Vidio da ne zelim i cao, jeste ovisnik sam, ovakav, onakav al svoje pare trosim, svoje zdravlje sjebajem i cao.
Izbacio sam koliko mogu onih nepotrebnih cigara iz dosade i navike, ne pusim vise u kuci vec izadjem ispred, pa mi cesto bude mrsko, na poslu isto su nam zabranili pusenje unutra sto takodje pomaze.
Meni dovoljno, jer podvlacim da sam samo iz finansijskog aspekta mislio prestati.
s' moje sokocalo
-
vivace
#2632 Re: Cigarete, odvikavanje
sad sam imala zescu krizu... 
- shmizlica
#2633 Re: Cigarete, odvikavanje
ma ne daj se viiiiiiiiivaceeeeeeeee, svi smo uz tebe (ako ti šta znači)vivace wrote:sad sam imala zescu krizu...
- Neradnik
#2634 Re: Cigarete, odvikavanje
nismo svi ne siri dezinformacijeshmizlica wrote:svi smo uz tebe (ako ti šta znači)vivace wrote:sad sam imala zescu krizu...
- Pasiflora
#2635 Re: Cigarete, odvikavanje
Dobro je ti oportunisto
Jeste vivace, svi smo uz tebe 
-
vivace
#2636 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Dobro je ti oportunistoJeste vivace, svi smo uz tebe
hvala...
- Neradnik
#2637 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Dobro je ti oportunistoJeste vivace, svi smo uz tebe samo je zapali
-
vivace
#2638 Re: Cigarete, odvikavanje
ma znaci mi,kako mi ne znaci..shmizlica wrote:ma ne daj se viiiiiiiiivaceeeeeeeee, svi smo uz tebe (ako ti šta znači)vivace wrote:sad sam imala zescu krizu...
.samo me buni taj secer u krvi.
- shmizlica
#2639 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospodine, Vi ste mala zlica! 
- Pasiflora
#2640 Re: Cigarete, odvikavanje
ccccccccccccGospodin_bez_kravate wrote:Pasiflora wrote:Dobro je ti oportunistoJeste vivace, svi smo uz tebe samo je zapali
- Pasiflora
#2641 Re: Cigarete, odvikavanje
Sto su se teme aktivirale
Ubija se vrijeme do 16h i svi cekaju da sto prije razgule? Jesam u pravu?
- Psn
#2642 Re: Cigarete, odvikavanje
E, svi ste sasavi
@vivace .. sto se stresiras, bez da znas da treba.
@drugi profil ti lepo i ozbiljno rekao da prvo proveris na nekoliko puta secer, pa onda da donosis zakljucke, a ako razloga i ima, da se posavetujes sa lekarima, pa da ti odrede ishranu ili lekove ili kako vec.. i da to unormalis.
Ali najpre, napravi statistiku i vidi je li to sada bilo slucajno ili namerno povecanje.
Pa onda sve ostalo, pa i sekiracija, ako bas treba..
Relax
@vivace .. sto se stresiras, bez da znas da treba.
@drugi profil ti lepo i ozbiljno rekao da prvo proveris na nekoliko puta secer, pa onda da donosis zakljucke, a ako razloga i ima, da se posavetujes sa lekarima, pa da ti odrede ishranu ili lekove ili kako vec.. i da to unormalis.
Ali najpre, napravi statistiku i vidi je li to sada bilo slucajno ili namerno povecanje.
Pa onda sve ostalo, pa i sekiracija, ako bas treba..
Relax
Last edited by Psn on 28/02/2013 16:18, edited 1 time in total.
- Psn
#2643 Re: Cigarete, odvikavanje
Moguce. Evo, sad tisina oko 16hPasiflora wrote:Sto su se teme aktivirale![]()
![]()
-
vivace
#2644 Re: Cigarete, odvikavanje
da,avo ih uskoro... ja sam moju krizu prespavala. :zzzz:nadam se da ce biti sve redje i redje.ako me ne
uhvati strah od secera,pa pocnem pusiti ponovo. cecer je tihi ubica.
- ka0406
#2645 Re: Cigarete, odvikavanje
E Vivace, Vivace... secer tihi ubica , a cigare nisu? 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2646 Re: Cigarete, odvikavanje
Jasta... moj dedo ima secer vise od 40 godina, pa eno ga i dana danas ziv i zdravvivace wrote:da,avo ih uskoro... ja sam moju krizu prespavala. :zzzz:nadam se da ce biti sve redje i redje.ako me ne
Tako da mojne šuplje price oko secera
-
radostan dan
#2647 Re: Cigarete, odvikavanje
jeS, al tiho ga je ubijO, vivace voli zvučno...
- ka0406
#2648 Re: Cigarete, odvikavanje
Jos ako nam kazes da je pusio 2 kutije na danYahel wrote:Jasta... moj dedo ima secer vise od 40 godina, pa eno ga i dana danas ziv i zdravvivace wrote:da,avo ih uskoro... ja sam moju krizu prespavala. :zzzz:nadam se da ce biti sve redje i redje.ako me ne
uhvati strah od secera,pa pocnem pusiti ponovo. cecer je tihi ubica.![]()
- citadela
#2649 Re: Cigarete, odvikavanje
Znam one koji puse 40 godina i eno ih zivi i zdravi.Yahel wrote:Jasta... moj dedo ima secer vise od 40 godina, pa eno ga i dana danas ziv i zdravvivace wrote:da,avo ih uskoro... ja sam moju krizu prespavala. :zzzz:nadam se da ce biti sve redje i redje.ako me ne
uhvati strah od secera,pa pocnem pusiti ponovo. cecer je tihi ubica.![]()
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2650 Re: Cigarete, odvikavanje
Nista od te ljubavi... on nije nikada zapalio
( mada ko ce mu ga znati... oni sto su ga mogli vidjeti sa cigarom su davno umrli ) 
@citadela
Jest' ali pitaj ih koliko su para za tih 40 godina potrosili
Pa neka je 1km dnevno = 365km godisnje, pomozi sa 40 godina i eto ga 14.600km
Pare su najbolja motivacija za vivace
Meni licno je dosadilo stalno nositi cigare sa sobom i razmisljati o tome da ih ne zaboravim kada izadjem iz kuce, to je jedan od najboljih motiva
Koliko sam samo puta, iza ponoci isao da kupim cigare

@citadela
Jest' ali pitaj ih koliko su para za tih 40 godina potrosili
Pa neka je 1km dnevno = 365km godisnje, pomozi sa 40 godina i eto ga 14.600km
Pare su najbolja motivacija za vivace
Meni licno je dosadilo stalno nositi cigare sa sobom i razmisljati o tome da ih ne zaboravim kada izadjem iz kuce, to je jedan od najboljih motiva
Koliko sam samo puta, iza ponoci isao da kupim cigare