www.piramidasunca.ba wrote: Amblem Bosanskog kralja Tvrtka II iz prve polovice XIV stoljeća, koji se nalazi u samostanu Kraljeva Sutjeska (kod Kaknja) a na kome su znakovi sunca, mjeseca i zmaja. Da li je ovo veza sa piramidama? Interesantno je da i u današnjem monogramu na dopisima ovog samostana i crkve stoji znak piramide.
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- seljak_cojek
Još jedna slučajnost

-
shin
Ma jok,seljak_cojek wrote:Još jedna slučajnostwww.piramidasunca.ba wrote: Amblem Bosanskog kralja Tvrtka II iz prve polovice XIV stoljeća, koji se nalazi u samostanu Kraljeva Sutjeska (kod Kaknja) a na kome su znakovi sunca, mjeseca i zmaja. Da li je ovo veza sa piramidama? Interesantno je da i u današnjem monogramu na dopisima ovog samostana i crkve stoji znak piramide.
http://www.piramidasunca.ba/images/podm ... grbweb.jpg
Mjesec i zvijezda su oznaka da je bajram slavio. A ta zmija da je iz guja sa Bjelašnice ili iz Trnova.
- Murat Sabanovic
koji forumasi su naivniji???
oni koji vjeruju u postojanje piramida u visokom ili oni koji
negiraju piramide i tvrde da je to brdo...
ili drugacije receno
oni koji vjeruju osmanagicu ili oni koji vjeruju imamovicu...
oni koji vjeruju u postojanje piramida u visokom ili oni koji
negiraju piramide i tvrde da je to brdo...
ili drugacije receno
oni koji vjeruju osmanagicu ili oni koji vjeruju imamovicu...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
www.piramidasunca.ba wrote: Amblem Bosanskog kralja Tvrtka II iz prve polovice XIV stoljeća, koji se nalazi u samostanu Kraljeva Sutjeska (kod Kaknja) a na kome su znakovi sunca, mjeseca i zmaja. Da li je ovo veza sa piramidama? Interesantno je da i u današnjem monogramu na dopisima ovog samostana i crkve stoji znak piramide.
I ako ima bilo kakve veze sa ovim znakovljem, onda je to samo zasluga ujka Sema, .... zgodno iskoristio simbole sa amblema i po tome nazvao "svoje piramide".
-
novel
ne vjerujem ni jednom ni drugom ali treba kopati...istrazivati, pisati...oni koji vjeruju osmanagicu ili oni koji vjeruju imamovicu...
-
Goran_35
3+2=5seljak_cojek wrote:Još jedna slučajnostwww.piramidasunca.ba wrote: Amblem Bosanskog kralja Tvrtka II iz prve polovice XIV stoljeća, koji se nalazi u samostanu Kraljeva Sutjeska (kod Kaknja) a na kome su znakovi sunca, mjeseca i zmaja. Da li je ovo veza sa piramidama? Interesantno je da i u današnjem monogramu na dopisima ovog samostana i crkve stoji znak piramide.
5+4=9
- kekec
To samo dokazuje da si laik u stvarima kojih se dokazi doticu.Allhambra wrote:Vodenjak, mislis da bi "utuk" bio tako temeljan da nisam apsolutno sigurna u to sto pricam ?
Pitaj njih dvojicu koliko su sigurni.
Nekom je ova istina nevjerovatna za prihvatiti, ali meni su DOKAZI previse NEVJEROVATNI za ne prihvatiti, i posto sam se udostojila informirati - za razliku od vas trojice "laprdala u prazno" - ja ZNAM sta pricam. Jos nije kasno da promijenite stranu, mislim "amonimni" ste svakako...
A s obzirom da si tu laik, za ocekivati je da ih prihvatis i izjavis
svoje vjerovanje u postojanje piramida. Nisi jedina, ali ste u manjini.
Allhambra, interesantno pises, vidi se da si obrazovana, ali sa nekoliko
izjava pokazala si da ti kultura nije na istom nivou kao i obrazovanje.
Istina "peckas" na specifican nacin, mogu cak reci nicim izazvana,ali ipak dovoljno jasno( i bolno ). Steta.
Posto si se, kako kazes, udostojila informirati, imas li ti odgovor na
pitanje o "kosmickom sjeveru". Ostala pitanje ne bih sada pokretao.
I na kraju, bez obzira na lijepi i sareni celofan, u koji si umotala stav da
je Visocica piramida, mogu ti reci samo jedno:
VISOCICA N I J E PIRAMIDA !
-
shin
kekec wrote:To samo dokazuje da si laik u stvarima kojih se dokazi doticu.Allhambra wrote:Vodenjak, mislis da bi "utuk" bio tako temeljan da nisam apsolutno sigurna u to sto pricam ?
Pitaj njih dvojicu koliko su sigurni.
Nekom je ova istina nevjerovatna za prihvatiti, ali meni su DOKAZI previse NEVJEROVATNI za ne prihvatiti, i posto sam se udostojila informirati - za razliku od vas trojice "laprdala u prazno" - ja ZNAM sta pricam. Jos nije kasno da promijenite stranu, mislim "amonimni" ste svakako...
A s obzirom da si tu laik, za ocekivati je da ih prihvatis i izjavis
svoje vjerovanje u postojanje piramida. Nisi jedina, ali ste u manjini.
Allhambra, interesantno pises, vidi se da si obrazovana, ali sa nekoliko
izjava pokazala si da ti kultura nije na istom nivou kao i obrazovanje.
Istina "peckas" na specifican nacin, mogu cak reci nicim izazvana,ali ipak dovoljno jasno( i bolno ). Steta.
Posto si se, kako kazes, udostojila informirati, imas li ti odgovor na
pitanje o "kosmickom sjeveru". Ostala pitanje ne bih sada pokretao.![]()
I na kraju, bez obzira na lijepi i sareni celofan, u koji si umotala stav da
je Visocica piramida, mogu ti reci samo jedno:
VISOCICA N I J E PIRAMIDA !
Gledaj kako covjek fino pise kad naleti na obrazovanu osobu, da ga ne nagrdi na slijedecem postu.
-
Prenj
The Empire Strikes Back

Bice da su im vec i izvjestaj napisali ...Visoko.co.ba wrote: U utorak 16.maja brdo Visočica – Bosansku piramidu Sunca posjetit će i ekipa domaćih geologa sa Gradjevinskog fakuleteta u Sarajevu. Prema informacijama iz Fondacije Arheološki park: “Bosanska piramida Sunca”, geolozi će razgledati sondažne bunare otvorene na Visočici, a nakon geoloških analiza bit će upriličena i konferencija za novinare tokom sljedeće sedmice. Geološke analize obavit će prof.dr Mirza Bašagić direktor Instituta za Geologiju, prof .dr. Zlatko Langhof stručnjak za geomehaniku stijena i gradjevinske materijale i prof.dr. Muris Osmanagić.
“Za razliku od tuzlanskih geologa koji dosada nisu pregledali otkopane kamene blokove, a vec su izasli u javnost sa dalekoseznim zakljuckom, želimo da sarajevski geolozi prate radove po etapama” – poručuju iz Fondacije.
-
Harrys
pape,jeko vao?,tutakamen,piramudos.pape wrote:Allhambra wrote:Pape, nije fer da si neuk a da ti ja dozvolim da seres, budi ucen i informiraj se pa cemo raspravljati..
forumi su davez cistiMa rodio te ujko Sem tako pametnu, ostroumnu i spremnu na argumentirani dijalog. Oni koji su skeptici i ne pushe ga s tobom "na nevidjeno", su ti "laprdala" i "seratori".
Nista vi dokazali niste.
Nemas ti pojma o nauci i egzaktnosti u istoj.
Imash pozdrav, ..... zivio turbofolk, ...![]()
- kekec
[quote="Prenj"]The Empire Strikes Back
[quote="Visoko.co.ba"]
U utorak 16.maja brdo Visočica Bosansku piramidu Sunca posjetit će i ekipa domaćih geologa sa Gradjevinskog fakuleteta u Sarajevu. Prema informacijama iz Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, geolozi će razgledati sondažne bunare otvorene na Visočici, a nakon geoloških analiza bit će upriličena i konferencija za novinare tokom sljedeće sedmice. Geološke analize obavit će prof.dr Mirza Bašagić direktor Instituta za Geologiju, prof .dr. Zlatko Langhof stručnjak za geomehaniku stijena i gradjevinske materijale i prof.dr. Muris Osmanagić.
Za razliku od tuzlanskih geologa koji dosada nisu pregledali otkopane kamene blokove, a vec su izasli u javnost sa dalekoseznim zakljuckom, želimo da sarajevski geolozi prate radove po etapama poručuju iz Fondacije.[/quote]
Bice da su im vec i izvjestaj napisali ...
[/quote]
A zatim ce traziti misljenje geologa iz Banja Luke, pa Zenice, pa Bihaca...
a u rezervi ce imati geologe iz Jablanice, Varesa Doboja, Gracanice, Tarcina....
Valjda ce neko napraviti PRAVI izvjestaj.
[quote="Visoko.co.ba"]
U utorak 16.maja brdo Visočica Bosansku piramidu Sunca posjetit će i ekipa domaćih geologa sa Gradjevinskog fakuleteta u Sarajevu. Prema informacijama iz Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, geolozi će razgledati sondažne bunare otvorene na Visočici, a nakon geoloških analiza bit će upriličena i konferencija za novinare tokom sljedeće sedmice. Geološke analize obavit će prof.dr Mirza Bašagić direktor Instituta za Geologiju, prof .dr. Zlatko Langhof stručnjak za geomehaniku stijena i gradjevinske materijale i prof.dr. Muris Osmanagić.
Za razliku od tuzlanskih geologa koji dosada nisu pregledali otkopane kamene blokove, a vec su izasli u javnost sa dalekoseznim zakljuckom, želimo da sarajevski geolozi prate radove po etapama poručuju iz Fondacije.[/quote]
Bice da su im vec i izvjestaj napisali ...
A zatim ce traziti misljenje geologa iz Banja Luke, pa Zenice, pa Bihaca...
a u rezervi ce imati geologe iz Jablanice, Varesa Doboja, Gracanice, Tarcina....
-
Prenj
Ne bih rekao, jedan clan nove ekipe je vec dio piramidalnog tima.kekec wrote: A zatim ce traziti misljenje geologa iz Banja Luke, pa Zenice, pa Bihaca...
- kekec
Zna on koliko su piramida napravili.Goran_35 wrote:Evo i "kameni spavac" nam pokazuje da je 5 (pet)(a ne kao sto bi to neki zlocesti volili) 9 (devet)
![]()
![]()
Jos mu je "sunce" kao majka svih ostalihpozadi
![]()
Ali onda nisu stare 12000 (i vise) godina.
Sta cemo sad?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Ne budi sitnichav, .... sta dete zna sta je desetak milenijuma, ...kekec wrote:Zna on koliko su piramida napravili.Goran_35 wrote:Evo i "kameni spavac" nam pokazuje da je 5 (pet)(a ne kao sto bi to neki zlocesti volili) 9 (devet)
![]()
![]()
![]()
Ali onda nisu stare 12000 (i vise) godina.![]()
Sta cemo sad?
-
Goran_35
kako znas da zna,ako o bosanskom bogumilstvu nemamo nikakve pisane tragove osim dva rukopisa,koji se prema gradovima u kojima su sakrivene nazivaju "tajna becka" i "tajna pariska" knjiga...kekec wrote:Zna on koliko su piramida napravili.Goran_35 wrote:Evo i "kameni spavac" nam pokazuje da je 5 (pet)(a ne kao sto bi to neki zlocesti volili) 9 (devet)
![]()
![]()
![]()
Sta cemo sad?
Sve ostalo je unisteno? Zasto?
-
valter
mene konkretno zanima ko je "Pripremila grupa nezavisnih intelektualaca
okupljenih oko http://www.Sarajevo-X.com foruma"????
oplakah citajuci ogromnu kolicinu gluposti nabacanih na tako malom prostoru kao sto je stranica peticije protiv Osmanagica osmisljene i idejno uradjene od strane gore vec pomenute skupine smijesnih slika, koji opet kao po pravilu objavljuju samo one informacije koje idu njima u prilog, grupa mediokriteta, predpostavljam potomaka nasih "vrlih" arheologa kojima je vrh karijere predstavljalo rimsko naselje na Ilidzi ... pih
oplakah citajuci ogromnu kolicinu gluposti nabacanih na tako malom prostoru kao sto je stranica peticije protiv Osmanagica osmisljene i idejno uradjene od strane gore vec pomenute skupine smijesnih slika, koji opet kao po pravilu objavljuju samo one informacije koje idu njima u prilog, grupa mediokriteta, predpostavljam potomaka nasih "vrlih" arheologa kojima je vrh karijere predstavljalo rimsko naselje na Ilidzi ... pih
- kekec
Pa Gorane, ti napisa da kameni spavac pokazuje koliko ima piramida.Goran_35 wrote:kako znas da zna,ako o bosanskom bogumilstvu nemamo nikakve pisane tragove osim dva rukopisa,koji se prema gradovima u kojima su sakrivene nazivaju "tajna becka" i "tajna pariska" knjiga...kekec wrote:Zna on koliko su piramida napravili.Goran_35 wrote:Evo i "kameni spavac" nam pokazuje da je 5 (pet)(a ne kao sto bi to neki zlocesti volili) 9 (devet)
![]()
![]()
![]()
Sta cemo sad?
Sve ostalo je unisteno? Zasto?
Znaci, ja nisam to tvrdio, nego ti, a sada pitas mene, kako znam.
Pa eto, cuo od tebe.
Sto se tice knjiga, ima jos jedna , koja se zove: "tajna americka".
E, sta mislis ko je do nje dosao i ko je procitao.
Ostale knjige su unistene zbog dusmana. Znalo se da ce piramide bosanci
otkriti i bez knjiga, a bez istih, niko drugi nije toliko inteligentan da ih
pronadje. Jer egipatske, kineske i ine piramide su sitnica, prema ovoj nasoj
"Majci SVIH piramida" .
- Vodenjak
Evo vidis, o tome se radi...Allhambra wrote:Vodenjak, opet ti kazem, ja obicno znam sta pricam ili to ne pricam, ne znam kako drugi tj vidim iz prilozenog...
Ujka Sam je jednako ubijedjen, inace se ne bi provaljivao.
A kad bi, hipotetski receno, to sto ti govoris se desilo, ja bih priznala svoju gresku i zabludu, sto nijedan od slijepih oponenata nikad nece. Samo ce reci da nisu mogli biti sigurni, dok se ne dodje do samog kraja.
Ali ne trebas se bojati da ce se to desiti - ja nikad necu morati priznati da nisam bila u pravu, jer za razliku od tebe - baratam cinjenicama. A one su na nasoj, piramidalnoj strani.
Kao sto vec rekoh, odoh na kafu...
BTW, ako si horoskopski vodenjak, ne bi trebao biti tako plitak, mora da ti je podznak nesto zemljano, brdjansko...ili ne radis dovoljno na svom usavrsavanju...
GDJE sam ja, u obracanju tebi, naveo da i ja mislim da nije piramida (a mislim tako!)???
Mene samo zanimalo kako ces reagovati kad se ustanovi da nije.
Svako dobro!
-
Prenj
Naravno da uvijek moze bolje, ali barem nesto jesu otkopali.valter wrote:mene konkretno zanima ko je "Pripremila grupa nezavisnih intelektualaca
Da li bi bio ljubazan da nam izlistas arheoloske projekte na kojima je do sada ucestvovao Semir Osmanagic?
-
Goran_35
kekec wrote:Pa Gorane, ti napisa da kameni spavac pokazuje koliko ima piramida.
Znaci, ja nisam to tvrdio, nego ti, a sada pitas mene, kako znam.
Pa eto, cuo od tebe
vidis da nam "kameni spavac" jednom rukom pokazuje 5
A koliko?
To cemo tek da saznamo