.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
i agree

#2626 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by i agree »

Tema treba bit sarajevski papci prije rata a nikako momci sa sarajevskog asfalta.Totalno ste promasili.
high_volume

#2627 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by high_volume »

Sarajmen wrote: Prije par godina se nađoh u nekom interno okupljenom društvu kod Bate u Pofalićima, valjda su to gornji P., on je gazda tog restorančića. Iće, piće i gitara, kamin vatra i ćejf starih poznanika-ca uz apsolutni osjećaj sigurnosti. Mislim da je taj Bato dobar primjer ''momka'' sa asfalta za ovu temu. Stariji mangupi su mi o njemu iskazivali respekt, al' ja sam nešto mlađi i :( malo znam o njegovom prvom poluvremenu života.
:thumbup:

Konoba. Amfora
uglavnomja

#2628 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

HAVANA wrote:Ma jok 70... Mili je 63 godiste,durmo neko 68 ja mislim,nogo 62... Ovo je neka 84 il tako nesta...Fotografija crno bijela pa izgleda starije...
83. i 84. su bile udarne u dedanu, kad se nije moglo uci, sve puno, cojk na cojku, i na stepenicama, konobari na kant hodali

hus pustao muziku

policija dolazila uredno iza ponoci da pokupi maloljetnike :D
tempuser

#2629 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Lik u narandzastim gacama na balkonu je Drazen Juka, neko 70-to godiste, decko sa Otoke, panker od rodjenja...
tempuser

#2630 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

HAVANA wrote:Ma jok 70... Mili je 63 godiste,durmo neko 68 ja mislim,nogo 62... Ovo je neka 84 il tako nesta...Fotografija crno bijela pa izgleda starije...
Al ovaj prvi s desna u donjem redu sa u odijelu sa kravaticom, fenkareom i simikama je isto ko da je iz 60-ih! :D
coco1

#2631 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by coco1 »

HAVANA wrote:
i agree wrote:Cuj ovi sa asfalta :lol: face ko da su sa pala :D
Nisu,ovi su na travi odrasli. :oops:
Valjda ces i ti moc s pedeset i kusur vako ko durmo lopte sutat i izgledat...
Image
Il ko panker tadija,ovaj lijevi rolat s pedeset i kusur
Image
Il ko juka s 48 po kubi u kupacim hodat
Image
A valjda ces i u 61 godini biti ovako nasmijan kao drazen kad sjednes u avliju sa starim prijateljima...
Image
Mozda i azbahe budes fato po australiji ko vlado arap s sa 50 i kusur...
Image
Mozda ti i zena bude izgledala sa 48 godina kao renata...
Image
Il na kraju krajeva mozda ces ko ovaj moj hajvan u 83 motor vozat...i skijat...
Image

Neopterecen i pozitivan mozak je cudo.Nemoj biti opterecen. :roll:
drazen redzic mi je bio komsija, stariji od mene nekih 7-8 godina. stara mu tada radila u sup-u. jednom prilikom u onom dvoristu sa garazama, sto se u njega udje iz strosmajerove, on i jos jedan stariji komsija me postavili na "gol" (ono, isctrane stative i precka na zidu) i napucavali. meni, recimo bilo 12 godina, njima po 19. dosla moja starija sestra, drazenova generacija, i odvela me kuci, drazen joj nesto dobacio. kad je stari dosao sa posla, sestra mu sve isprica. stari sjeo za trpezarijski stol, najeo se, mene za ruku i drazenu na vrata. otvorila njegova stara, otac se kulturno pozdravio i zamolio da vidi drazena. dobro se sjecam da je na vrata dosao u crvenoj, svilenoj pidzami. stari ga odmah uhvatio za vrat, odigao od poda i rekao mu da drugi put nece popustiti stisak, nego zavrsiti sa njim. stara place, kumi, moli, a drazen zakovrno ocima. otac mu oslobodi gusu, kulturno se izvini majci i mi svojoj kuci.

nakon toga me drazen pozdravljao kao, ne sebi ravnog, nego nekoga iznad. drugi komsija iz price, dugo vremena nakon toga kad vidi mog starog, davao se u trk da ga ne bi ni usein bolt stigao.

prije nekih 2-3 mjeseca sam drazena vidio na rucku u "sedefu", nisam mu se javljao.
stari lisac

#2632 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by stari lisac »

Zajeban je znaci taj bio cim je dobacivo zenama i primo batine na kucnim vratima :lol:
julisiz es grant

#2633 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

HAVANA wrote:
i agree wrote:Cuj ovi sa asfalta :lol: face ko da su sa pala :D
Nisu,ovi su na travi odrasli. :oops:
Valjda ces i ti moc s pedeset i kusur vako ko durmo lopte sutat i izgledat...
Image
Il ko panker tadija,ovaj lijevi rolat s pedeset i kusur
Image
Il ko juka s 48 po kubi u kupacim hodat
Image
A valjda ces i u 61 godini biti ovako nasmijan kao drazen kad sjednes u avliju sa starim prijateljima...
Image
Mozda i azbahe budes fato po australiji ko vlado arap s sa 50 i kusur...
Image
Mozda ti i zena bude izgledala sa 48 godina kao renata...
Image
Il na kraju krajeva mozda ces ko ovaj moj hajvan u 83 motor vozat...i skijat...
Image

Neopterecen i pozitivan mozak je cudo.Nemoj biti opterecen. :roll:
Ti porediš dezertere koji nisu omirisali barut i/ili pripadnike agresorske vojske sa ljudima koji su preživjeli traume opsade i granatiranja, i spočitavaš što neko nije pozitivan kao oni?
Mada ja ovakve "pozitive" vidim svuda oko sebe, čudna mi čuda.
basicm

#2634 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by basicm »

Meni je od danas zivotni cilj da se rolam u pedesetima. Hocu i ja da budem raja.
HAVANA

#2635 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Kakvi ba pripadnici agresorske vojske :lol: Nemoj meni o ratu,ziv bio...
Ne valja vam ono,ne valja vam ovo,sta vam valja u picku materinu.Covjek napisa i spomenu jana dorsnera,niko ni a ni b...Sta njemu fali? Znate li uopste ko je on? Darko jelisic sto tambura jednom rukom,moze li on proci uvazenim ratnicima? Tarik,muris,sasa,faruk,marinko,jusuf,zoka...umrli i poginuli,smiju li se oni spomenuti kao djeca ovog asfalta? Koga god spomenes nadju se komentatori,ko je to po vasem mjerilu? I kemo monteno vam ne valja,mirzi cete mane nac,davorinu...Ja lude teme i komentara braco mila. :-)
zateznistub

#2636 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Pročitate li vi kadgod naziv teme?
Edin H.

#2637 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Kad moze Renata i Nina mogla bi vala i Indira medju zestoke momke sarajevskog asfalta :D

Meni je vala bila bolja i od Pase i od Lele Fazlagic :wink:

https://www.klix.ba/magazin/indira-arna ... /190203013
Last edited by Edin H. on 03/02/2019 14:00, edited 1 time in total.
i agree

#2638 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by i agree »

Meni ovo zestoki momci para usi-oci,da su bili imalo zestoki nebi bili na asfaltu nego u muriji ili na golom otoku cak.To su bili vecionom misevi koji su glumili mangupe.Ovi neki sto su valjali drogu za muriju tipa ismet,dragisa mi opet nisu bili mangupi jer su bili ljudi iz sjene koji su radili da tadasnju vlast.
zateznistub

#2639 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:Kad moze Renata i Nina mogla bi vala i Indira medju zestoke momke sarajevskog asfalta :D

Ovo mi je neka familija sa materine strane
Edin H.

#2640 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

i agree wrote:Meni ovo zestoci momci para usi-oci,da su bili imalo zestoki nebi bili na asfaltu nego u muriji ili na golom otoku cak.To su bili vecionom misevi koji su glumili mangupe.Ovi neki sto su valjali drogu za muriju tipa ismet,dragisa mi opet nisu bili mangupi jer su bili ljudi iz sjene koji su radili da tadasnju vlast.
Ne znam ja za koga su radili, ali su bili puni po ko brod :D
Dodje treba, zgodna studentica iz Bosanskog Petrovca u BB i sjednu za stol sa Ismetom i Dragisom.
Pita Dragisu cime se bavi on kaze trgovacki putnik. :D
Kaze ona tesko vrijeme, barikade, tesko putovati, tesko zaraditi novac.
Kaze Dragisa jeste i iz gornjeg dzepa havajke izvadi i baci na sto jedno trideset hiljada maraka :lol:
Edin H.

#2641 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:Kad moze Renata i Nina mogla bi vala i Indira medju zestoke momke sarajevskog asfalta :D

Ovo mi je neka familija sa materine strane
Cestitam na familiji :D
coco1

#2642 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by coco1 »

HAVANA wrote:Kakvi ba pripadnici agresorske vojske :lol: Nemoj meni o ratu,ziv bio...
Ne valja vam ono,ne valja vam ovo,sta vam valja u picku materinu.Covjek napisa i spomenu jana dorsnera,niko ni a ni b...Sta njemu fali? Znate li uopste ko je on? Darko jelisic sto tambura jednom rukom,moze li on proci uvazenim ratnicima? Tarik,muris,sasa,faruk,marinko,jusuf,zoka...umrli i poginuli,smiju li se oni spomenuti kao djeca ovog asfalta? Koga god spomenes nadju se komentatori,ko je to po vasem mjerilu? I kemo monteno vam ne valja,mirzi cete mane nac,davorinu...Ja lude teme i komentara braco mila. :-)
mah, drazen redzic i nije bas za ove teme. nekakvog sminkercica glumio u to vrijeme. nego, ti mu postavi sliku, pa podjelih svoje iskustvo s njim.

odrastao sam u generaciji sa taibom rahmetli, izom spahovicem, bracom alic, zikom i rahmetli mitkom turkovicem, jaskom kaljicem, rahmetli ziga haris, svabo muhic, alija dzigibau rahmetli (taj je bio lud da valja), ranije pomenuti korora, sakib puska... to su ta carsijska raja, dosta njih mi i izvjetrilo iz glave, jbg, bas davno bilo. i kemo causevic je ta generacija, ali nije bio nesto puno drustven, i tada bio nekakav osobenjak. samo, zivot i shvatanja nas poslije odvela na dvije razlicite strane. vidimo se mi, vecinom, popije se kafa, ali nemamo previse dodirnih tacaka danas. dobro se sjecam, tamo negdje 90.-91. godine, ja u autopraoni kod dade na drveniji, kad dodje zika s nekakvim mercedesom kupeom, dvosjedom, kabrioletom... ne znam s kojim autom da ga danas uporedim, a da bi izazvao takvo cudjenje i divljenje. jbg, kod nas vladale zastave, lade, golfovi i pokoji mercedes 123 i 124. ovaj njegov djelovo ko svemirski brod u to vrijeme.

juke prazine se sjecam kad uleti u prostorije bosne (ona na uglu m.m. baseskije i jeliceve, bili tu poker aparati), sa dvije tesarske sjekirice u rukama i zajmi bracu skore ganjat. nesto ga zahebavali prije toga. juka, kao juka, kao pojava, nista. ali bio lud i spreman na sve. i, pomenutog, ljubu zemunca ubi maloljetno dijete. uvijek se nadje budala nad budalom.
Edin H.

#2643 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

coco1 wrote:
HAVANA wrote: dobro se sjecam, tamo negdje 90.-91. godine, ja u autopraoni kod dade na drveniji, kad dodje zika s nekakvim mercedesom kupeom, dvosjedom, kabrioletom... ne znam s kojim autom da ga danas uporedim, a da bi izazvao takvo cudjenje i divljenje. jbg, kod nas vladale zastave, lade, golfovi i pokoji mercedes 123 i 124. ovaj njegov djelovo ko svemirski brod u to vrijeme.

Dva su tada dovukli Mercedesa, imao je i Mitko jednoga
Sociolog

#2644 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Sociolog »

Edin H. wrote:
coco1 wrote:
HAVANA wrote: dobro se sjecam, tamo negdje 90.-91. godine, ja u autopraoni kod dade na drveniji, kad dodje zika s nekakvim mercedesom kupeom, dvosjedom, kabrioletom... ne znam s kojim autom da ga danas uporedim, a da bi izazvao takvo cudjenje i divljenje. jbg, kod nas vladale zastave, lade, golfovi i pokoji mercedes 123 i 124. ovaj njegov djelovo ko svemirski brod u to vrijeme.

Dva su tada dovukli Mercedesa, imao je i Mitko jednoga
Nikad prije 2010 od pojave u medijima nisam cuo za Turkovica a zivimo ccc 300 metara
tempuser

#2645 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

julisiz es grant wrote: Ti porediš dezertere koji nisu omirisali barut i/ili pripadnike agresorske vojske sa ljudima koji su preživjeli traume opsade i granatiranja, i spočitavaš što neko nije pozitivan kao oni?
Mada ja ovakve "pozitive" vidim svuda oko sebe, čudna mi čuda.
Jbte, em tema o ljudima i nacin na koji su zivjeli "prije rata", em rat stao prije 23,5 godine, a mi nismo makli od "djes bio 92", onda daj napredak? Daj da ne lajem... :-)
zateznistub

#2646 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

Pola ih ne zna ni kako metak izgleda ali seruckaju o ratu...
ljevoruki

#2647 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ljevoruki »

high_volume wrote:Ovo kad su se slikali, Durmo išao od kuće do kuće po Logavinoj i sazivao raju: Hajmo raja da se slikamo s Dedanom, izaći ćemo na Klixu :lol: :lol:

Ovo su zlatni momci, bili i ostali :thumbup: Ovo je ta sarajevska raja....

Image
[/quote]

Red koji sjedi, drugi s lijeva, Osmanagic vlasnik radija Stari Grad?
i agree

#2648 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by i agree »

Edin H. wrote:
i agree wrote:Meni ovo zestoci momci para usi-oci,da su bili imalo zestoki nebi bili na asfaltu nego u muriji ili na golom otoku cak.To su bili vecionom misevi koji su glumili mangupe.Ovi neki sto su valjali drogu za muriju tipa ismet,dragisa mi opet nisu bili mangupi jer su bili ljudi iz sjene koji su radili da tadasnju vlast.
Ne znam ja za koga su radili, ali su bili puni po ko brod :D
Dodje treba, zgodna studentica iz Bosanskog Petrovca u BB i sjednu za stol sa Ismetom i Dragisom.
Pita Dragisu cime se bavi on kaze trgovacki putnik. :D
Kaze ona tesko vrijeme, barikade, tesko putovati, tesko zaraditi novac.
Kaze Dragisa jeste i iz gornjeg dzepa havajke izvadi i baci na sto jedno trideset hiljada maraka :lol:
Tacno .Jos da dodam sve su to ljudi koji su od prvog dana rata bili glavni na svojim stranama a zasto?Pa prost odgovor zato sto je drzava imala u njih povjerenja,zato su ih postavili za vođe jedinica,vamo ismet,juka tamo dragisa,brne vođa snajperista.
Brne Gavrilović je bio vođa „sarajevskih vukovaraca“, te predvodnik snajperista i prvih jačih napada na Sarajevo s početka agresije i jedan od organizatora srpskih martovskih barikada.
tempuser

#2649 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

i agree wrote: Pa prost odgovor zato sto je drzava imala u njih povjerenja,zato su ih postavili za vođe jedinica,vamo ismet,juka tamo dragisa,brne vođa snajperista.
Po pravilu su takvi predvodili naurazna krila nacionalnoh stranaka na sve tri strane.
I onda mi forumski puritanci i cenzori krenu s pricom nije fer Aliju dovoditi u vezu sa Celom i njegovim oslobadjanjem... :-)
coco1

#2650 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by coco1 »

Nikad prije 2010 od pojave u medijima nisam cuo za Turkovica a zivimo ccc 300 metara[/quote]

onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.

zika je "ime" i lovu stekao vani.
Post Reply