Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo nešto za forumski kler i seoskog varalicu, možda ekskluziva u mnogim medijima. Studija koja je povučena, naravno da je povučena, zbog osjetljivosti tj. istine iznesene u njoj i to još u januaru 2020. Ranije sam čuo za ovu studiju ali nisam imao prilliku da se susretnem s njom.. Ako ko bude smio od ovih novinara sa portala da ovo stavi. Baš me interesuje. Bila bi noga.
Our analysis of the spike glycoprotein of 2019-nCoV revealed several interesting findings: First, we identified 4 unique inserts in the 2019-nCoV spike glycoprotein that are not present in any other coronavirus reported till date. To our surprise, all the 4 inserts in the 2019-nCoV mapped to short segments of amino acids in the HIV-1 gp120 and Gag among all annotated virus proteins in the NCBI database. This uncanny similarity of novel inserts in the 2019- nCoV spike protein to HIV-1 gp120 and Gag is unlikely to be fortuitous. Further, 3D modelling suggests that atleast 3 of the unique inserts which are non-contiguous in the primary protein sequence of the 2019-nCoV spike glycoprotein converge to constitute the key components of the receptor binding site. Of note, all the 4 inserts have pI values of around 10 that may facilitate virus-host interactions. Taken together, our findings suggest unconventional evolution of 2019-nCoV that warrants further investigation. Our work highlights novel evolutionary aspects of the 2019-nCoV and has implications on the pathogenesis and diagnosis of this virus.
Lao Ce wrote: ↑03/12/2020 19:23
Evo nešto za forumski kler i seoskog varalicu, možda ekskluziva u mnogim medijima. Studija koja je povučena, naravno da je povučena, zbog osjetljivosti tj. istine iznesene u njoj i to još u januaru 2020. Ranije sam čuo za ovu studiju ali nisam imao prilliku da se susretnem s njom.. Ako ko bude smio od ovih novinara sa portala da ovo stavi. Baš me interesuje. Bila bi noga.
Our analysis of the spike glycoprotein of 2019-nCoV revealed several interesting findings: First, we identified 4 unique inserts in the 2019-nCoV spike glycoprotein that are not present in any other coronavirus reported till date. To our surprise, all the 4 inserts in the 2019-nCoV mapped to short segments of amino acids in the HIV-1 gp120 and Gag among all annotated virus proteins in the NCBI database. This uncanny similarity of novel inserts in the 2019- nCoV spike protein to HIV-1 gp120 and Gag is unlikely to be fortuitous. Further, 3D modelling suggests that atleast 3 of the unique inserts which are non-contiguous in the primary protein sequence of the 2019-nCoV spike glycoprotein converge to constitute the key components of the receptor binding site. Of note, all the 4 inserts have pI values of around 10 that may facilitate virus-host interactions. Taken together, our findings suggest unconventional evolution of 2019-nCoV that warrants further investigation. Our work highlights novel evolutionary aspects of the 2019-nCoV and has implications on the pathogenesis and diagnosis of this virus.
Lao Ce wrote: ↑03/12/2020 19:04
Pa da, zar može drugačije, nego represijom, kontrolom informacija i stvaranjem boljih uslova za povečanje procenata ljudi voljnih za cjepljenje.
Facebook uklanja sve lažne objave o vakcinama uključujući i one da sadrže mikročipove
Pa da, zar može drugačije, nego represijom, kontrolom informacija i stvaranjem boljih uslova za povečanje procenata ljudi voljnih za cjepljenje.
Facebook uklanja sve lažne objave o vakcinama uključujući i one da sadrže mikročipove
hocel pratit cipove preko djipiesa ? sta ako neki satelit ispadne i ostanemo bez gjipies signala kako ce znat ko ima koji cip to bi se sve moglo pomijesat
mnogo nepoznanica
Kad te ubije argumentima kao i vecinu sto je ovdje onda ces se sakriti i neces vise dolaziti ili ces ponavljati pricu antivakserizma, ravne ploce itd...
Valter+ wrote: ↑03/12/2020 18:20
Sada je bilo na TV da ce Klinton,Bush i Obama javno na TV primiti vakcinu.Ovi sto vole zavjere ce sigurno reci'Nece im dati pravu vakcinu nego ce im ubrizgati vodu"
Znaci ti vjerujes toj trojici ne znam kako da ih nazovem. I opcenito vjerujes svemu sto vidis na tv-u?
Nešto iz komšiluka, a vjerujem da je kod nas i gore. Pitanje je koliko je zdravstveni sistem skrivio covid smrti. Vjerujem mnogo neprimjerenim i nepravovremenim reakcijama, neznanjem. To se nikada vjerovatno neće saznati, jer su zaštičeni:
Danas sam trebala slikat pluca u Velikoj gorici. Prehladila sam se. Nemam koronu. Doktorica i sestra su se zakljucale unutra i nikog ne pustaju unutra. Pitaju me preko prozora sto zelim i onda mi kazu da mozda imam koronu pa me ne zele primiti odma, mada je sve prazno, nego ce me naruciti za tjedan dana pa ako nemam koronu da dodem. Covjek ispred mene se skoro rasplakao jer je kako on kaze prosli tjedan zena umrla bez korone od upale pluca a nisu je htjeli slikati. Bilo nas je 5 bolesnih sa uputnicama za slikanje pluca.
Prvo uopce ne znam otkud im pravo zakljucavati vrata i ne pustati ljude unutra nego jadni ljudi kisnu i smrzavaju se ispred vrata. Koliko ja znam dozvoljeno je 10 ljudi u zatvorenom prostoru a ono nije njihova privatna ambulanta. Dok jedni ginu u zelenoj bolnici drugi su dobro sakrili svoje guzice i ne rade ni ono najosnovnije za sto su placeni.
Zabima me gdje mogu prijaviti ovo bahato ponasanje djelatnika na rengenu u Vg.
Kako doci do Berosa i stozara.
Smatram da ovo ne moze ovako funkcionirati i trebali bi svi dati svoj glas pa ce se mozda nesto promjeniti.
Kad se to još desilo, u cjelokupnoj istoriji čovječanstva, da su svi ovako bili složni oko zajedničkih politika i slično? Men' se čini Nikad. Pa jbt, nikad brže se svi ne dogovoriše da zaključaju ljude u kuće i ugase biznise radi 5 mrtvih staraca od 10 000 koji se zaraze.
5 od 10 000. . ... Razmislite vi koji podržavate ove mjere, vakcine i ostale k***e palce
Clinton, Bush i Obama? Pa ja bi radije Trumpa poslušao.
Pod SVI mislim da sve one pod jednom centralnom bankom. Bjelorusija ne jebe ove mjere ni 2%. . . . . . Što nemamo ovdje Ambasadu Bjelorusije; davno već bi otišao tamo s molbom da budem njihov građanin.
Sada je bilo na TV da ce Klinton,Bush i Obama javno na TV primiti vakcinu.Ovi sto vole zavjere ce sigurno reci'Nece im dati pravu vakcinu nego ce im ubrizgati vodu"
Znaci ti vjerujes toj trojici ne znam kako da ih nazovem. I opcenito vjerujes svemu sto vidis na tv-u?
Zato ti vjeruješ Trumpu
Trumpizam je suština ove teme
Može se zaključiti da forumaši koji drže stranu zvanične priče osim vrijeđanja što je svojstveno svakome ko se javio na ovoj temi, trolanja, ismijavanja, niskih i primitivnih reakcija, ljepljenja etiketa bez ikavih osnova nisu ponudili ni jedan odgovor na brojne postove ovdje.
To najviše govori o njima i njihovoj 'akademskoj' pozadini, odgoju, vještini komuniciranja i umnom kapacitetu. Možda previše očekujem.
Lao Ce wrote: ↑03/12/2020 22:37
Može se zaključiti da forumaši koji drže stranu zvanične priče osim vrijeđanja što je svojstveno svakome ko se javio na ovoj temi, trolanja, ismijavanja, niskih i primitivnih reakcija, ljepljenja etiketa bez ikavih osnova nisu ponudili ni jedan odgovor na brojne postove ovdje.
To najviše govori o njima i njihovoj 'akademskoj' pozadini, odgoju, vještini komuniciranja i umnom kapacitetu. Možda previše očekujem.
Lao Ce wrote: ↑03/12/2020 22:37
A bas je suprotno. Kada sam ti postavio niz pitanja o ljudskom interfejsu i tebi i slicnima tebi, a u manjini ste, nisi znao dalje da nastavis. Hajde sto ste u manjini, to svi znaju, ali sto ne znate o cemu pricate, to je tek posebna prica.
Za mene su reakcije jednog dijela forumaša koji se bave covidom oblik radikalizma sa naznakama fašizma kojima se dopušta svaki oblik verbalnog progona neistomišljenika. Zapitalite se kada kuda to sve vodi i u šta se pretvarate i u šta ste se pretvorili zbog vlastite uobrazilje i manjka bistrine
i što nadoknadu iste tražite u anatemisanju svih onih koji ne dijele vaše stavove i ideologiju. Vidimo to na primjeru Dozera, mene i svakog drugog ko predstavlja 'prijetnju' izobličenom i indoktrniranom mišljenju i stvarnosti.
Napišeš post, odmah ti skaču za vrat ljudi da ti lijepe etikete, da vrijeđaju itd. Preispitajte se ili vam je postalo svejedno za vas same u šta se pretvarate.
I ti vjeruješ budali poput Trumpa. Šta to tebe čini?
Koliko god da ce zaraditi to je kap u moru prema izgubljenoj lovi zbog odgodjenog EP,Olimpijade i mora desavanja samo u sportu.
Unistenog turizma i ugostiteljstva na planeti..kruzeri,avio kompanije,izvozi i uvozi robe..
Tako da ....
Ako ce pfizer zarad desetina milijardi zarade na vakcini blokirati planet koji ce globalno izgubiti desetine hiljada milijardi dolara na tom njihovom "experimentu" cemu onda sve...