znaci, selektivno se vise ili manje prihvataju osobe iz LGBT populacije, ali to je tako sa svakom grupom, cak i sa heteroseksulacima, selekcija je uvijek pristuna, a selektivno prihvatanje je upravo jedan od oblika disminiacije bilo koga na Planetipustopoljina wrote:Plus marija serifovic je dobijala i dobija svoju porciju.
Ima srecu sto se zene ne uzimaju ozbiljno, a i nije lijepa, pa je ono...haj' nije steta.
Bozo vreco je vise od "pedera" on je
Bozo koji pjeva sevdah.
On je ljubav koje smo svi gladni od 1992.
On je tradicija koje se niko ne stidi, nego postaje jazz.
Tracak nade cak i nekom huliganu.
Mozes o kicu, patosu, marketingu...ali on je prerastao svoje ime i prezime.
A opet, ne bih se zacudila da se jednom negdje u bosni opusti i da ga neki idioti razbiju. Samo, takvi bi u njegovom slucaju bili kaznjeni.
Povorka ponosa u Sarajevu
- Connaisseur Karlin
#2626 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Connaisseur Karlin
#2627 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
jesam , ali neizlazak na paradu znaci nemanje podrske vlastitoj grupipustopoljina wrote:A jesi li procitala zasto nece?
pa ni Dancing King se ne zali , ima posao, rodbina i prijtleji su ga privatili, ima vezu , nece na paradu
on nije ni napisao da je nekad bio na paradi ,mozda negdje u EU
- pustopoljina
#2628 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa jest, ali ja kao nepopularna i nekarizmaticna heteroseksualka mogu sta hocu.Connaisseur Karlin wrote:znaci, selektivno se vise ili manje prihvataju osobe iz LGBT populacije, ali to je tako sa svakom grupom, cak i sa heteroseksulacima, selekcija je uvijek pristuna, a selektivno prihvatanje je upravo jedan od oblika disminiacije bilo koga na Planetipustopoljina wrote:Plus marija serifovic je dobijala i dobija svoju porciju.
Ima srecu sto se zene ne uzimaju ozbiljno, a i nije lijepa, pa je ono...haj' nije steta.
Bozo koji pjeva sevdah.
A opet, ne bih se zacudila da se jednom negdje u bosni opusti i da ga neki idioti razbiju. Samo, takvi bi u njegovom slucaju bili kaznjeni.
- pustopoljina
#2629 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Lako je tudjim q gloginje mlatiti.Connaisseur Karlin wrote:jesam , ali neizlazak na paradu znaci nemanje podrske vlastitoj grupipustopoljina wrote:A jesi li procitala zasto nece?
pa ni Dancing King se ne zali , ima posao, rodbina i prijtleji su ga privatili, ima vezu , nece na paradu![]()
- Diwan
#2630 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Interesantna situacija:
Imamo LGTB agednu i paradu ponosa koja se vodi i upravlja sa daleko viših instanci nego što su aparati mnogih zemalja, putem raznoraznih pritisaka, utjecaja, lobiranja i politike.
Tu agendu podrže, htjeli ili ne htjeli vlasti određene zemlje. Niko te ne pita. Pripadnike te zajednice štiti policija. Gey lobi je izuzetno jak, utjecajan i financijski moćan.
Pripadnike običnog naroda ne štiti policija. Običan narod je donji po svakom pitanju. Običan narod je sirotinja i nema nikavog uticaja na medije, na sudstvo, na politiku. Običan narod nema paradu ponosa. Običan narod hebe ko stigne i nema nikavog prava.
Običan narod su penzioneri, nezaposleni, omladina bez posla, stari i iznemogli, bolesni, djeca koja izrastaju u nenormalnom okruženju i društvu, odnosno skoro pa večina stanovištva koja je svakodnevno maltretirana u mozak od rata pa naovamo od strane političara, lopova i svih onih koji na bilo koji način ugrožavaju život običnog čovjeka.
Imamo LGTB agednu i paradu ponosa koja se vodi i upravlja sa daleko viših instanci nego što su aparati mnogih zemalja, putem raznoraznih pritisaka, utjecaja, lobiranja i politike.
Tu agendu podrže, htjeli ili ne htjeli vlasti određene zemlje. Niko te ne pita. Pripadnike te zajednice štiti policija. Gey lobi je izuzetno jak, utjecajan i financijski moćan.
Pripadnike običnog naroda ne štiti policija. Običan narod je donji po svakom pitanju. Običan narod je sirotinja i nema nikavog uticaja na medije, na sudstvo, na politiku. Običan narod nema paradu ponosa. Običan narod hebe ko stigne i nema nikavog prava.
Običan narod su penzioneri, nezaposleni, omladina bez posla, stari i iznemogli, bolesni, djeca koja izrastaju u nenormalnom okruženju i društvu, odnosno skoro pa večina stanovištva koja je svakodnevno maltretirana u mozak od rata pa naovamo od strane političara, lopova i svih onih koji na bilo koji način ugrožavaju život običnog čovjeka.
- pustopoljina
#2631 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hebo mayku koje teorije zavjere.Diwan wrote:Interesantna situacija:
Gdje pristupnica za taj gej lobi?
Hocu i ja da me neko pripazi.
- Connaisseur Karlin
#2632 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ne mozespustopoljina wrote:Pa jest, ali ja kao nepopularna i nekarizmaticna heteroseksualka mogu sta hocu.Connaisseur Karlin wrote:znaci, selektivno se vise ili manje prihvataju osobe iz LGBT populacije, ali to je tako sa svakom grupom, cak i sa heteroseksulacima, selekcija je uvijek pristuna, a selektivno prihvatanje je upravo jedan od oblika disminiacije bilo koga na Planetipustopoljina wrote:Plus marija serifovic je dobijala i dobija svoju porciju.
Bozo koji pjeva sevdah.
- pustopoljina
#2633 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hoces mi sad mozda reci da ne mogu prekrsiti zakon?
- Connaisseur Karlin
#2634 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ali ima razlika, jedno je pisati podrsku na forumu, a drugo je izaci na ulicupustopoljina wrote:Lako je tudjim q gloginje mlatiti.Connaisseur Karlin wrote:jesam , ali neizlazak na paradu znaci nemanje podrske vlastitoj grupipustopoljina wrote:
A jesi li procitala zasto nece?![]()
svako se bori , iznad, svega za sebe, a za grupu, mozda
- Sara03
#2635 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Čuj trebala mu je reći da proba sa muškarcima.
Da, jer to inače rade.
DancingKing se, shodno velikom broju upisa osjećao prozvanim da podijeli svoje lično iskustvo, počevši od Karlinke, njenog prozivanja i nebuloza, do sveukupnosti miskoncepcija i predrasuda koje ovdje vladaju.
Da, jer to inače rade.
DancingKing se, shodno velikom broju upisa osjećao prozvanim da podijeli svoje lično iskustvo, počevši od Karlinke, njenog prozivanja i nebuloza, do sveukupnosti miskoncepcija i predrasuda koje ovdje vladaju.
- Connaisseur Karlin
#2636 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ti si napisala da kao heteroseksluna osoba moze uraditi sto hoces, a gejs to ne mogu , da si privilegovana grupapustopoljina wrote:Hoces mi sad mozda reci da ne mogu prekrsiti zakon?
- Connaisseur Karlin
#2637 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
gdje je problem, obratila sam mu se , hajde reci, sto je konkretno problem :Sara03 wrote:Čuj trebala mu je reći da proba sa muškarcima.![]()
Da, jer to inače rade.![]()
opa, moje kmecanje da se javite ima efekta![]()
etnicka pripadnost nije jednaka seksulanoj pripadnosti , pogresno razonujes![]()
koa sto sam ranije pisala, mnogi LGBT osobe ne zele sudjelovati sirom svijeta na paradama, bez ozbira da li podrzavaju parade , jer kakva je to podrska ako ne ides na paradu !?
u tvom postu sma primjetila da ipak zivis dobro, imas vezu, imas posao , znaci , nisu svi u BiH iz LGBT populacija diskiminirani , a to sam upravo ranije pisalaizasao si iz oramara, kao Bozo Vreco ili Marija Serifovic, ni njih nitko ne ganja sa kamenjem na cesti
![]()
empatja je potrebna, definitvno , ali drzvaa BiH nema obzira ni paznje sza sve njene stanovnike
imam iskstvva sa LGBT osobama sa posla, jedni podrzavaju parade, drugi se zgrazavaju parada , istoa kao sto pojedni hereoseksulaci podrzavaju svojim dolasom na LGBT parade,a drugi heterseksulaci ne , jedina razlika , je da ti kao dio LGBT populacije upravo ne podrzava paradu svojim prisustvom na istoj !
-
DancingKing
#2638 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
CK, samo jednom ću replicirati na neki tvoj post. Čitam teme na ovom forumu jako dugo i svaku u kojoj si učestvovala si uspjela začatati i zatrolati. Član sam i drugih foruma i vrlo dobro znam tvoj tip, kada se sarkazam, malicioznost, trolanje i ignorancija maskiraju pretjeranom upotrebom smajlija. Nije mi jasno kako drugi forumaši imaju živaca diskutovati s tobom o bilo čemu, da ne spominjem konstantne tipfelere. Uvijek sam se pitao, jbt, jel ti tipkaš nogama ili šta, ali sad uviđam da je to rezultat toga jer "letiš" odgovoriti na bilo koji post samo da tvoja bude zadnja.Connaisseur Karlin wrote:jesam , ali neizlazak na paradu znaci nemanje podrske vlastitoj grupipustopoljina wrote:A jesi li procitala zasto nece?
pa ni Dancing King se ne zali , ima posao, rodbina i prijtleji su ga privatili, ima vezu , nece na paradu![]()
I ne, ti i tvoje kmečanje niste razlog zašto sam se uopšte javio na temi iako vjerujem da voliš misliti da jeste, valjda ti hrani ego. I za ovaj post iznad gdje mi i ti stavljaš riječi u usta, valjda u nadi da ću se upecati i krenuti u neku sizifovsku diskusiju s tobom, pročitaj moj originalni post još par puta pa možda shvatiš šta sam rekao.
I na kraju, za nekog ko u nicku ima riječ "connaisseur("poznavalac"), ironično je da si jedna obična neznalica koja ima komentar na sve a zapravo ne kaže ništa.
Jbt, izgleda da se ipak upecah. Oh well.
Last edited by DancingKing on 10/04/2019 17:14, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#2639 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jesam.Connaisseur Karlin wrote:ti si napisala da kao heteroseksluna osoba moze uraditi sto hoces, a gejs to ne mogu , da si privilegovana grupapustopoljina wrote:Hoces mi sad mozda reci da ne mogu prekrsiti zakon?
- Connaisseur Karlin
#2640 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
jadnikDancingKing wrote:CK, samo jednom ću replicirati na neki tvoj post. Čitam teme na ovom forumu jako dugo i svaku u kojoj si učestvovala si uspjela začatati i zatrolati. Član sam i drugih foruma i vrlo dobro znam tvoj tip, kada se sarkazam, malicioznost, trolanje i ignorancija maskiraju pretjeranom upotrebom smajlija. Nije mi jasno kako drugi forumaši imaju živaca diskutovati s tobom o bilo čemu, da ne spominjem konstantne tipfelere. Uvijek sam se pitao, jbt, jel ti tipkaš nogama ili šta, ali sad uviđam da je to rezultat toga jer "letiš" odgovoriti na bilo koji post samo da tvoja bude zadnja.Connaisseur Karlin wrote:
jesam , ali neizlazak na paradu znaci nemanje podrske vlastitoj grupi![]()
I ne, ti i tvoje kmečanje nisu razlog zašto sam se uopšte javio na temi iako vjerujem da voliš misliti da jesu, valjda ti hrani ego. I za ovaj post iznad gdje mi i ti stavljaš riječi u usta, valjda u nadi da ću se upecati i krenuti u neku sizifovsku diskusiju s tobom, pročitaj moj originalni post još par puta pa možda shvatiš šta sam rekao.
I na kraju, za nekog ko u nicku ima riječ "connoiseur" ("poznavalac"), ironično je da si jedna obična neznalica koja ima komentar na sve a zapravo ne kaže ništa.
tebi je dobro, jer da nije, bila bi drugacija prica
ne znas ni odgovoriti na moj post koji sam ti postavila
mene mozes kritiovati do besvijesti , ali tvoja pasivnost se ne moze ignorisati
- Connaisseur Karlin
#2641 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pustopoljina wrote:Jesam.Connaisseur Karlin wrote:ti si napisala da kao heteroseksluna osoba moze uraditi sto hoces, a gejs to ne mogu , da si privilegovana grupapustopoljina wrote:Hoces mi sad mozda reci da ne mogu prekrsiti zakon?
na koji nacin si privilgovana ?
- pustopoljina
#2642 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Svaki moguci na koji je vecina privilegirana u odnosu na manjinu.
- Sara03
#2643 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
DancingKing wrote:CK, samo jednom ću replicirati na neki tvoj post. Čitam teme na ovom forumu jako dugo i svaku u kojoj si učestvovala si uspjela začatati i zatrolati. Član sam i drugih foruma i vrlo dobro znam tvoj tip, kada se sarkazam, malicioznost, trolanje i ignorancija maskiraju pretjeranom upotrebom smajlija. Nije mi jasno kako drugi forumaši imaju živaca diskutovati s tobom o bilo čemu, da ne spominjem konstantne tipfelere. Uvijek sam se pitao, jbt, jel ti tipkaš nogama ili šta, ali sad uviđam da je to rezultat toga jer "letiš" odgovoriti na bilo koji post samo da tvoja bude zadnja.
I ne, ti i tvoje kmečanje niste razlog zašto sam se uopšte javio na temi iako vjerujem da voliš misliti da jeste, valjda ti hrani ego. I za ovaj post iznad gdje mi i ti stavljaš riječi u usta, valjda u nadi da ću se upecati i krenuti u neku sizifovsku diskusiju s tobom, pročitaj moj originalni post još par puta pa možda shvatiš šta sam rekao.
I na kraju, za nekog ko u nicku ima riječ "connoiseur" ("poznavalac"), ironično je da si jedna obična neznalica koja ima komentar na sve a zapravo ne kaže ništa.
Samo ignoriši.
- Connaisseur Karlin
#2644 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa daj mi primjer, gdej i kad si se kao heeroseksulana osoba oscjeala da si privilegovana u drustvu , ozbiljno pitampustopoljina wrote:Svaki moguci na koji je vecina privilegirana u odnosu na manjinu.
- pustopoljina
#2645 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne pitas ozbiljno.Connaisseur Karlin wrote:pa daj mi primjer, gdej i kad si se kao heeroseksulana osoba oscjeala da si privilegovana u drustvu , ozbiljno pitampustopoljina wrote:Svaki moguci na koji je vecina privilegirana u odnosu na manjinu.
Lik pise, ti preletis i tumacis deseto.
Hocu li ja negdje dobiti batine za cmakanje? Hoce li neko urlati zbog toga? Hoce li neko na svadbu ulijetati? Ili se neko cuditi istoj? Hoce li mi neko komentarisati izbor bez da ga je ko sta pitao?
Ti me fakat cudis u zadnje vrijeme, tako si operisana od svega.
- Diwan
#2646 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
U ovom se društvu dušo draga ništa ne dešava slućajno. Kao ni drugdje. Ništa nema samo od sebe. A to da se ljudi udruzuju u svojim potrebama i izričajima nezadovoljstva je priča za malu djecu. Sve što misliš da je spontano je organizovano i planirano.pustopoljina wrote:Hebo mayku koje teorije zavjere.Diwan wrote:Interesantna situacija:
Gdje pristupnica za taj gej lobi?
Hocu i ja da me neko pripazi.
- Connaisseur Karlin
#2647 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ili vi ne razumijete sto sam mu napisala , bez ppotrebe da me pitate , ako nesto ne razumiejtepustopoljina wrote:Ne pitas ozbiljno.Connaisseur Karlin wrote:
pa daj mi primjer, gdej i kad si se kao heeroseksulana osoba oscjeala da si privilegovana u drustvu , ozbiljno pitam
Lik pise, ti preletis i tumacis deseto.
Hocu li ja negdje dobiti batine za cmakanje? Hoce li neko urlati zbog toga? Hoce li neko na svadbu ulijetati? Ili se neko cuditi istoj? Hoce li mi neko komentarisati izbor bez da ga je ko sta pitao?
Ti me fakat cudis u zadnje vrijeme, tako si operisana od svega.
naravno,da mozes dobiti batine za cmakanje , nije ni cmakanje svugjde jednako pirhvaceno, bez obira tko se cmace, hetero ili ne
razmisli i napisi: zasto je u pojedinm drustvima tako nevazno da li je osoba gej
- pustopoljina
#2648 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Daj ljubavi, moze i bez domace zadace.
- Connaisseur Karlin
#2649 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa samo zelim podvuci, ne postoje vise zakoni odvojenih zabrana za hetero i gejs , nema toga vise u normlanijim drzavamapustopoljina wrote:Daj ljubavi, moze i bez domace zadace.
prije 70 godina , gejs su kaznajvani ako priznaju da su gejs, npr. u Engleskoj, danas nije tako, jel' tako
npr. rasizam i daje razara americko drustvo , iako postoje legalni zakoni , ali su opet imali crnca predsjednika drzave , dva mandata
u BiH se sve dozivjava kao nesto aman zaman , vanredno stanje
- pustopoljina
#2650 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mi nismo na tom nivou. Mi smo medjustanje. Nije kao u engl prije 70 god ali nije kako treba biti. I to sto kazes kako imaju sve, zvuci da traze kruha nad pogacom. Jasna si ti. Ali nisi u pravu.Connaisseur Karlin wrote:pa samo zelim podvuci, ne postoje vise zakoni odvojenih zabrana za hetero i gejs , nema toga vise u normlanijim drzavamapustopoljina wrote:Daj ljubavi, moze i bez domace zadace.![]()
prije 70 godina , gejs su kaznajvani ako priznaju da su gejs, npr. u Engleskoj, danas nije tako, jel' tako![]()
npr. rasizam i daje razara americko drustvo , iako postoje legalni zakoni , ali su opet imali crnca predsjednika drzave , dva mandata![]()
u BiH se sve dozivjava kao nesto aman zaman , vanredno stanjeeto, do jucer , ntiko nije bio svijestan u kakvom se drustvu desavaju ovakve rakcije
a istovrmeeno LGBT populacija radi godinama u svojim grupama, imaju kafice, imaju poznate licnosti, imau podrsku poiticara i javnih linosti