I dalje podmeces i izvrces napisano... Procitaj opet.hAZNADAR wrote: U tom boldiranom i jeste poenta. Koga briga kako ti kategorises nesto cemu ne pripadas? Valjda su deklarisani Bosnjaci relevantniji da kazu nesto po pitanju bosnjackog identiteta - a ne kako ti & Co to dozivljavate, klasificirate, i jos postavljate i pravila sta ide uz Bosnju a sta ne moze.A znamo i ti i ja da se u stvarnom zivotu rjetko ili nikako moze cuti mnogo toga o Bosnjacima sto je ovdje zahvaljujuci tebi i slicnima maltene default.
Mislim, treba biti realan,... svako ima svoje dzulbegovke. Ja sam ćumur za fgr, jugoslovene,.... ti su ćumur za Bosnjake,... ha ja. Nemoj izigravati cvjecku.
Ne kategorisem ja nista i nikoga, nego fino pise - kako cijeli svijet sve to kategorise. I ja pripadam onome sto i kako to kategorise i radi i ostatak svijeta - nacionalni Bosanac. To sto me ti negiras, ipak je do tebe, ne do mene. Ja nigdje ne negiram tebe, tj. Bosnjake.
Ali identitet, pogotovo ako se u njega uzimaju i istorijske cinjenice (a bez cega se neki identitet bas i ne moze definisati kako treba), nije stvar necije odluke, nego upravo - istorijskih cinjenica. To sto ti i ostali u istorijskim cinjenicama na neki volsebni nacin vidite negiranje danasnjih Bosnjaka, opet je samo do vas i vasih mentalnih sklopova.
Ali, interesantno je vidjeti da nisi mogao nikako bez da spomenes famoznu Foca-Gorazde-Visegrad raju
Sto ti ljudi smetaju toliko ba...?