Ako mislis ko mi je rekao - jok. Ovaj je bio zamjenik ministra unutrasnjih poslova RBiH. Ako znas ko je to bio?Škobo Habu wrote: ↑01/11/2020 19:18Merim Galijatović?salik79 wrote: ↑01/11/2020 19:11
Taj pokojnik je znao da je Leutar u svojoj istrazi dosao do Kleina. Nakon toga je ubijen.
Sta ima od objavljivanja? Sta bi se promijenilo? Isto kao sto se zna da je vozilo francuske ambasade cekalo Lionela Dumonta ispred CZ (kao i da je dan ranije bilo tu - "posjeta"). I?
Neredi u Francuskoj
- salik79
#2626 Re: Neredi u Francuskoj
- salik79
#2627 Re: Neredi u Francuskoj
Apsolutno nista ne bi promijenilo.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 19:26I te kako ima smisla, nije ubijen neki mali razbojnik ili nevazni cinovnik nego drugi covjek policije...sta bi se promjenilo...nek se objavi pa da vidimo onda sta se moze ucinit.salik79 wrote: ↑01/11/2020 19:11Taj pokojnik je znao da je Leutar u svojoj istrazi dosao do Kleina. Nakon toga je ubijen.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 19:02
I taj pokojnik zna da je Klien ucestvovao u Leotarovom ubistvu, zasto ako je vec mrtav niko to neobjavi...de salik zivota ti
Sta ima od objavljivanja? Sta bi se promijenilo? Isto kao sto se zna da je vozilo francuske ambasade cekalo Lionela Dumonta ispred CZ (kao i da je dan ranije bilo tu - "posjeta"). I?
- salik79
#2628 Re: Neredi u Francuskoj
Kako sam znao, a jucer su nasi fini i posteni, svimadobrozeleci forumasi, odmah znali da je musliman. Mozda je prije toga "primio" Islam.The 51st State wrote: ↑01/11/2020 19:36 Ne znam hoce li francuska drzava upadati u organizacije i maklretirati pojedince iz ove zajednice.
-
The 51st State
#2629 Re: Neredi u Francuskoj
Ne brini, cim dobiju priliku opet ce ce isto, a normalno ne bi valjalo da je dobiju zarad ljudskih zivota.salik79 wrote: ↑01/11/2020 19:42Kako sam znao, a jucer su nasi fini i posteni, svimadobrozeleci forumasi, odmah znali da je musliman. Mozda je prije toga "primio" Islam.The 51st State wrote: ↑01/11/2020 19:36 Ne znam hoce li francuska drzava upadati u organizacije i maklretirati pojedince iz ove zajednice.
Evo i onaj napad u kamadi dje su poletili isto, frajer ih u templarskom kostimu ili tako nesto pobio, nafuro se za halloween sta li.
- BrziGonzales
#2630 Re: Neredi u Francuskoj
Ko je spomenuo i branio Srbe? Vi ste opsjednuti sa njima pa vam se svugdje pričinjavaju. Terorizam u Evropi koji traje godinama, a time i u Francuskoj je povezan sa islamom. Kraci terorizma su kod nas povezani sa El mudžahidima, ili trvdiš suprotno? U Evropi se i snebivaju teror nazvati terorom. Da li je teror po tebi teroristički napad auto-bombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvo članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002. Ja vidim poveznicu sa radikalnim islamom i ne moram ići do Francuske da progledam. Ovdje niko nije crtao Muhameda pa izazvao teror a on se desio i opet će se sutra desiti. Ta haj'te, molim vas.bunk wrote: ↑01/11/2020 18:52Kakve veze odred El Mudzahid ima i sa cime ovdje osim ociglednog jeftinog povezivanja sa desavanjima u Fr..BrziGonzales wrote: ↑01/11/2020 17:59Uvijek bi da neko drugi završi posao umjesto tebe, zar ne? Jal' Nato, jal' braća El Mudžahid
Jadan si i ti i svi ovi ostali "eksperti" koji branite pocinioce genocida i ne birate sredstva..
Jer kad neka posast,nebitno koja dal bolest dal ljudska posast u obliku chetniksa napadne ljude koji su gledali svoj posao i samo htjeli da zive na svom onda je potpuno legitimno koristiti sva raspoloziva i najefektivnija sredstva protiv posasti otprilike tim redoslijedom koji si ti naveo...
I da,izvinjavam se na offu da me shefica ne bi ziiik ..
- LBVIEW
#2631 Re: Neredi u Francuskoj
Uzalud se vadis s "ubojstvom", ti veze sa "majoriziranim" nemas.BrziGonzales wrote: ↑01/11/2020 19:50Ko je spomenuo i branio Srbe? Vi ste opsjednuti sa njima pa vam se svugdje pričinjavaju. Terorizam u Evropi koji traje godinama, a time i u Francuskoj je povezan sa islamom. Kraci terorizma su kod nas povezani sa El mudžahidima, ili trvdiš suprotno? U Evropi se i snebivaju teror nazvati terorom. Da li je teror po tebi teroristički napad auto-bombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvo članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002. Ja vidim poveznicu sa radikalnim islamom i ne moram ići do Francuske da progledam. Ovdje niko nije crtao Muhameda pa izazvao teror a on se desio i opet će se sutra desiti. Ta haj'te, molim vas.bunk wrote: ↑01/11/2020 18:52Kakve veze odred El Mudzahid ima i sa cime ovdje osim ociglednog jeftinog povezivanja sa desavanjima u Fr..BrziGonzales wrote: ↑01/11/2020 17:59
Uvijek bi da neko drugi završi posao umjesto tebe, zar ne? Jal' Nato, jal' braća El Mudžahid
Jadan si i ti i svi ovi ostali "eksperti" koji branite pocinioce genocida i ne birate sredstva..
Jer kad neka posast,nebitno koja dal bolest dal ljudska posast u obliku chetniksa napadne ljude koji su gledali svoj posao i samo htjeli da zive na svom onda je potpuno legitimno koristiti sva raspoloziva i najefektivnija sredstva protiv posasti otprilike tim redoslijedom koji si ti naveo...
I da,izvinjavam se na offu da me shefica ne bi ziiik ..
Sto se terorizma tice, bit ce, ipak , kako se u BIh prvensveno radi o onom krscanskom, oba pravca, o cemu svjedoce i presude za UZP i genocid.
- BHCluster
#2632 Re: Neredi u Francuskoj
O kakvoj borbi protiv terorizma govori HNS pokazuje njihova tzv "antiteroristicka jedinica" Dzokeri, koja je izvrsila pokolj 116 civila u Ahmicima. 
- Rothmans
#2633 Re: Neredi u Francuskoj
Prve teroristicke akcije u Bosni 90ih su bile u reziji bih hrvata, posebno na podrucju srednje bosne.
- BHCluster
- exliberal-ex
#2635 Re: Neredi u Francuskoj
Fakat ovdje ima ekipa koja ce povezat zemljotres u Afganistanu sa hrvatima a tajfun u Azij sa srbima...
zadnjih 20 i vise stranica prica je Francuska i incidenti koji se desavaju u njoj a vezani su sa islamskim radikalizmom
ima dovoljno tema gdje mozete podvlacit paralele sa zemljotresom i tajfunom....
zadnjih 20 i vise stranica prica je Francuska i incidenti koji se desavaju u njoj a vezani su sa islamskim radikalizmom
- General War
#2636 Re: Neredi u Francuskoj
exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 22:18 Fakat ovdje ima ekipa koja ce povezat zemljotres u Afganistanu sa hrvatima a tajfun u Azij sa srbima...
- BHCluster
#2637 Re: Neredi u Francuskoj
Ono kad im prica ne ide zamisljenim tokom. 
- LBVIEW
#2638 Re: Neredi u Francuskoj
A kad onaj Gonzales ubacuje Bosnu u pricu o terorizmu, sutite.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 22:18 Fakat ovdje ima ekipa koja ce povezat zemljotres u Afganistanu sa hrvatima a tajfun u Azij sa srbima...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2639 Re: Neredi u Francuskoj
Anti teroristićka ekipa iz dijaspore, uvijek su tu, spremni.....general, exliberal 
- exliberal-ex
#2640 Re: Neredi u Francuskoj
..konektovan wrote: ↑01/11/2020 23:24 Anti teroristićka ekipa iz dijaspore, uvijek su tu, spremni.....general, exliberal![]()
sorry pogresan odgovor
- exliberal-ex
#2641 Re: Neredi u Francuskoj
Opet kazem ima tema o Bosni,Srbiji, Hrvatskoj.... ovo je tema o Francuskoj i napadima koji se povezuju sa islamskim teroristima....
to sto vi u svemu vidite povezanost sa srbima i hrvatima vise govori o vama
- Stepski cuk
#2642 Re: Neredi u Francuskoj
Što je neka religija efikasnija, jača i strožija to je ljudska svijest ograničenija, pokornija i sputanija, a drustva u kojima ti vjernici žive su materijalno siromasnija i nazadnija jer su ljudi lijeni i neambiciozni, a lijeni i neambiciozni su zato što više vjeruju u zagrobnu nego u ovozemaljsku egzistenciju. Sa druge strane što je religija demokratičnija i manje strožija to je ljudska svijest slobodnija i kreativnija, a društva u kojima žive ti vjernici su materijalno bogatija i naprednija, jer su ljudi vrijedni, marljivi i ambiciozni, a vrijedni, marljivi i ambiciozni su primarno zato što više vjeruju u ovozemaljski nego u onozemaljski svijet. Možda i tu leži dio odgovora na datu problematiku.
- Stepski cuk
#2643 Re: Neredi u Francuskoj
Vjernici su najpozvaniji da svako u svojoj religiji pravi reda. Šutnja i slijeganje ramena su uvijek znak odobravanja. Dakle, ako si se rodio unutar svoje religije i naučili te da tretiraš svoju religiju na zadat način, onda si isto tako dužan da se odupreš brutalnim nastojanjima isfrustriranih vjernika da mjenjaju pravila i kućni red te religije. Neprihvatljivo je da kažeš ‘baš me briga, oni nisu naši’, jer slijedi logično protu pitanje: 'čiji su ako nisu vaši?' Iz čijeg religijskog miljea su ponikli i ko im je formirao taj i takav mentalni sklop? Mogu li roditelji odmetnutog djeteta reći ‘ono nije naše’?Nikola Testa wrote: ↑01/11/2020 12:28 Kad muslimani budu u stanju da sami sa sobom razgraniče, prepoznaju, ukažu na one koji se igraju političkog islama s onima koji u islamu vide moralni kompas ali ih politički aspekt islama ne interesuju, u tom momentu će oni koji ne doživljavaju islam ideološki dobiti podršku evropskih zemalja. Ne možeš se izdavat za nekakvu bezazlenu vjeru, a svjesno ili nesvjesno podržavat političku platformu izraslu iz vjere, ne može na dvije strane. Niko ne bi pravio karikature da se ne boji političkog islama. Jedan obrazovan i uticajan čovjek, mlad insan, direktor jednog instituta u Bosni, napiše na fejsbuk profilu, u demokratskoj državi da je Erdoan naš vođa do povratka Mahdija na zemlju. Njegov stav je legitiman, al je i legitimno da mu kažeš da nema Boga, da je to u šta on vjeruje obična iluzija, pa da se i zajebavaš na račun toga. Niko mu ništa nije napisao, obrazovani ljudi koji podržavaju budalaštine. Ima masu takvih koji slično misle, ako neko vjersku dogmu koristi u političkoj propagandi, onda je sasvim ok ismijavat te stavove, dogmu koja stoji iza toga pa i karikaturama. Samo što se to kod nas ne bi dobro završilo.
-
Škobo Habu
#2644 Re: Neredi u Francuskoj
Offtopičarimo, ali mora se zaći na taj teren kada su insinuacije u pitanju.
Mnogo toga po pitanju ubistva Leutara ne bi bilo uopšte rasvjetljeno da nije bilo stranih obavještajnih službi.
Upravo su one dostavile određene informacije FUP-u po pitanju nalogodavaca.
Po tvojim "informacijama" ispada da su Britanci, Amerikanci i Francuzi štitile rabotu AID-a, ondnosno "islamski terorizam", jer kao Leutar je raskrinkao ko je ubijao policajce po Travniku i ko je pokrao šesdeset miliona iz sefa Narodne Banke.
Kako god su Amerikanci provalili jednu Pogorelicu, isto tako znaju vrlo dobro koje je smjestio Leutaru. Ko što zna i ondašnji HIS.
- LBVIEW
#2645 Re: Neredi u Francuskoj
Ma ja, a povezanje Bosnjaka s terorizmom je udure.exliberal-ex wrote: ↑02/11/2020 00:18 Opet kazem ima tema o Bosni,Srbiji, Hrvatskoj.... ovo je tema o Francuskoj i napadima koji se povezuju sa islamskim teroristima....
- BrziGonzales
#2646 Re: Neredi u Francuskoj
Ma ne bi Bošnjo, ma kakvi..Ti imaš svoju predstavu, ja imam činjenice.LBVIEW wrote: ↑02/11/2020 08:16Ma ja, a povezanje Bosnjaka s terorizmom je udure.exliberal-ex wrote: ↑02/11/2020 00:18 Opet kazem ima tema o Bosni,Srbiji, Hrvatskoj.... ovo je tema o Francuskoj i napadima koji se povezuju sa islamskim teroristima....
Evo ti jedan pregled. Ko je uvijek sa strane počinitelja i iz kojih pobuda?
https://avaz.ba/vijesti/bih/504510/napa ... basadi-sad
I Terorizam u Francuskoj je istih korjena i ja vidim poveznicu, ko čini teror, u koje ciljeve, protiv koga...
-
The 51st State
#2647 Re: Neredi u Francuskoj
rizikujem ban zbog oftopicarenja ali nema veze, ovo ne treba presutiti.BrziGonzales wrote: ↑02/11/2020 08:54Ma ne bi Bošnjo, ma kakvi..Ti imaš svoju predstavu, ja imam činjenice.LBVIEW wrote: ↑02/11/2020 08:16Ma ja, a povezanje Bosnjaka s terorizmom je udure.exliberal-ex wrote: ↑02/11/2020 00:18 Opet kazem ima tema o Bosni,Srbiji, Hrvatskoj.... ovo je tema o Francuskoj i napadima koji se povezuju sa islamskim teroristima....
Evo ti jedan pregled. Ko je uvijek sa strane počinitelja i iz kojih pobuda?
https://avaz.ba/vijesti/bih/504510/napa ... basadi-sad
I Terorizam u Francuskoj je istih korjena i ja vidim poveznicu, ko čini teror, u koje ciljeve, protiv koga...
evot ti cinjenice, prvo pocisti svoju avliju, koliko znam prvi je hvo izumio teroristicke napada u nas, ne zaboravi svezanog covjeka za volan kamiona napunjenog eksplozivom i poslatog na stari vitez,
- BrziGonzales
#2648 Re: Neredi u Francuskoj
I to je tebi opravdanje? Šta je starije, kokoš ili jaje? Pa možemo ići do godine 1793. kada su francuski revolucionari pod vodstvom Robespierrea prozvali teror kao državno sredstvo moći i na temelju toga "vladavinu terora" ideološki opravdali. Ponovo se vraćamo na Francuze.
-
The 51st State
#2649 Re: Neredi u Francuskoj
po stoti put nije nikakvo opravdanje, nego demantovanje povezivanja cijele jedne religije sa terorizmom. kad bi se neko zado, skoro pa siguran sam da u ukupnom broju teroristickih napada na zapadu, broj onih koji su izvrsili muslimani nije najveci ili da ne dominira.BrziGonzales wrote: ↑02/11/2020 09:32 I to je tebi opravdanje? Šta je starije, kokoš ili jaje? Pa možemo ići do godine 1793. kada su francuski revolucionari pod vodstvom Robespierrea prozvali teror kao državno sredstvo moći i na temelju toga "vladavinu terora" ideološki opravdali. Ponovo se vraćamo na Francuze.
-
The 51st State
#2650 Re: Neredi u Francuskoj
Najnovija "mjera" francuske je kaznjavanje osoba novcanom kaznom koje odbiju da ih tretira doktor suprotnog pola, iako je to garantovano kodom medicinske etike. Dakle, sva ova fasada oko navodne borbe protiv ekstremizma je obicni paravan za otvorenu islamofobiju, pa evo sad i protiv feminizma posredno ako cemo mak na konac.
edit, nije novcana kazna nego 5 godina zatvora.
edit, nije novcana kazna nego 5 godina zatvora.