Jesi ti jarane debil malo je rec. Idi bolan dok nisi mozdani udar dobio.jajara wrote:koje?
Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
howdy
#2626 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Last edited by howdy on 09/07/2019 17:29, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#2627 Re: Privatizacija Aluminija - finale
Zamislite..
Drzavna firma:
-drzava je ne kontrolise
-placaju porez po slobodnom nahodjenju odnosno koliko oni zele
-inspekcija moze svugdje uci ali u tu firmu ne moze
-plate celnih ljudi skoro 6 cifara
-mogu raditi iskljucivo pripadnici jednog naroda iako bi po zakonu moralo da bude odredjen procenta i ostalih jer je drzavna firma
-glavni ljudi koji su politicki vezani za tu firmu konstantno nipodastavaji drzavu cija je firma vlasnistvo i opstruiraju rad vlade
KAO SLAG NA TORTU TRAZE OD TE ISTE VLADE I DRZAVE DA IH SAD VADI IZ GO.VANA U KOJA SU SAMI UPALI.
Jos bih uputio pitanje da li ce ako se kojim slucajem spase dozvolit ulaz bosnjacima...ili makar psima?
Drzavna firma:
-drzava je ne kontrolise
-mogu raditi iskljucivo pripadnici jednog naroda iako bi po zakonu moralo da bude odredjen procenta i ostalih jer je drzavna firma
-glavni ljudi koji su politicki vezani za tu firmu konstantno nipodastavaji drzavu cija je firma vlasnistvo i opstruiraju rad vlade
KAO SLAG NA TORTU TRAZE OD TE ISTE VLADE I DRZAVE DA IH SAD VADI IZ GO.VANA U KOJA SU SAMI UPALI.
Jos bih uputio pitanje da li ce ako se kojim slucajem spase dozvolit ulaz bosnjacima...ili makar psima?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2628 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

ovo ti ga vako nekako dojde
- Norm
#2629 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
...no Dragan jugosloven se malo preracun'o...a drug mu Mile po vjeri nemoRe pomoc jer se radi o Federaciji...a Mile se ne mjesa u Federalne stvari...principijelan Srbin...Covicu, reci Kolindi da ima i pametnijih od nje i Plenkovica...recimo diplomate EU-a...da vidimo koliko ce proci dok se ne uspostavi nova vlada... 
-
zrakomlat
#2630 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hahahahah, oj jebemtivisocicaguy wrote:trebalo bi prvo sjesti i razmotriti je li se kaže "narančasta" ili "narandžasta".daddy-kool wrote:https://www.vecernji.ba/vijesti/radnici ... om-1331105
Radnici Aluminija spremni raditi bez plaće mjesec dana ako Vlada FBiH riješi opskrbu strujom
Spremni smo raditi mjesec dana bez plaća ako nam se ponudi rješenje", rekao je za Večernji list generalni direktor Aluminija Dražen Pandža koji se zajedno s radnicima nalazi na magistrali M-17 pokušavajući privući pozornost Vlade FBiH da pronađe rješenje za spas posrnulog giganta. Sa sendvičom u ruci naslonjen na cisternu s gorivom koja je zaustavljena zajedno s drugim vozilima u stalnoj je komunikaciji s radnicima koji ne žele priznati poraz i gašenje. No, vremena je sve manje a toga je svjestan kao i član uprav Boris Vican koji objašnjava da su doslovno posljednji minuti u pitanju jer Elektroprijenos BiH do 14.00 sati mora izvijestiti Nadzorni operater sustava (NOS) kako je Aluminij pronašao novog oprskrbljivača. Potpuno su zbunjujuće i najave kako je izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH u petak na kojoj bi se razgovaralo o spasu i privatizaciji Aluminija. "Mi jednostavno nemamo struje i mi se gasimo. Narančasta smjesa u ćelijama će se noćas pretvoriti u beton i nakon toga nema ničega. Nema Aluminija", rekao je jedan od radnika.
pa kad to rastabirimo onda ćemo dalje.
Last edited by zrakomlat on 09/07/2019 17:31, edited 1 time in total.
-
jajara
#2631 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
moji se nisu prodali u povijesti, a nece ni u buducnostihowdy wrote:De ba sto odmah imas pjenu oko usta? Dje je zapelo? Dok si podjebavo sa 2700 kermica bilo ti je smijesno? Bilo ti je smijesno u i toku rata kad niste dali konvojima hrane da prodju da se ima sta jest? Pa hocete opet od tog istog naroda da vam placa struju i kopa ugalj?jajara wrote:evo brata mog koji se trudi biti smjesan...ZAHTJEVAM OD MODERACIJE DA UVEDE JOS BAREM 10 KOMADA OVIH SMAJLICA STO SE KREVELJE. da bi moj brat mogo stavit jos par komada malo mu je ovo
I sad kad ti uriniramo u usta tebi krivo?
Opusti se uvjetno receno brate, kad dodju arapi pa te osunete onda ces bit pravi brat mumin. Bice i struje.
Eto nema smajlija.
Selam.
- mO k3
-
howdy
#2633 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
To si procito u bespucima povijesne zbiljnosti?jajara wrote:moji se nisu prodali u povijesti, a nece ni u buducnostihowdy wrote:De ba sto odmah imas pjenu oko usta? Dje je zapelo? Dok si podjebavo sa 2700 kermica bilo ti je smijesno? Bilo ti je smijesno u i toku rata kad niste dali konvojima hrane da prodju da se ima sta jest? Pa hocete opet od tog istog naroda da vam placa struju i kopa ugalj?jajara wrote:evo brata mog koji se trudi biti smjesan...ZAHTJEVAM OD MODERACIJE DA UVEDE JOS BAREM 10 KOMADA OVIH SMAJLICA STO SE KREVELJE. da bi moj brat mogo stavit jos par komada malo mu je ovo
Opusti se uvjetno receno brate, kad dodju arapi pa te osunete onda ces bit pravi brat mumin. Bice i struje.
Eto nema smajlija.
Selam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Momak, nedostatak plate zna izazvat psihicke reakcije koje zahtijevaju posjetu hecimu. Prosetaj dok nije kasno.
- Norm
#2634 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hahaha Bogami jesu....procitaj malo Historiju, pa nadji podatak ko su bili tvoji prije nego li su se prodali katolickoj crkvi...jajara wrote:moji se nisu prodali u povijesti, a nece ni u buducnostihowdy wrote:De ba sto odmah imas pjenu oko usta? Dje je zapelo? Dok si podjebavo sa 2700 kermica bilo ti je smijesno? Bilo ti je smijesno u i toku rata kad niste dali konvojima hrane da prodju da se ima sta jest? Pa hocete opet od tog istog naroda da vam placa struju i kopa ugalj?jajara wrote:evo brata mog koji se trudi biti smjesan...ZAHTJEVAM OD MODERACIJE DA UVEDE JOS BAREM 10 KOMADA OVIH SMAJLICA STO SE KREVELJE. da bi moj brat mogo stavit jos par komada malo mu je ovo
Eto nema smajlija.
Selam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mO k3
#2635 Re: Privatizacija Aluminija - finale
srbe si zaboravioinvincible1921 wrote:Zamislite..
Drzavna firma:
-drzava je ne kontrolise
-
howdy
#2636 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Bogumili a ni sejtanu nisu mrski.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2637 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hajde, smiri se molim te. Ne znam koji qrac unosis neku "paniku". Šta će šačica polupijanih debila uraditi? Ako išta urade, onda će to uraditi ispred HDZ-a. Koga u Mostaru da ganjaju za propast njihove firme?155_mm wrote:meni situacija postaje sve ozbiljnija. iako se cini nemogucim da je covic spreman da izazove nerede i nekakve sukobe u mostaru da zataska svoj kriminal. njegovo ponasanje u ovoj situaciji je krajnje nelogicno i cudno.
Ne moras 10x potencirati svoju "nadu". Napisao si već par puta, čemu ponavljanje?
-
jajara
-
L u c i f e r
#2639 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Kada Aluminij umre, farz-kifaje je klanjati mu dzenazu, okupati ga, umotati u cefine i ukopati ga.
Dzenaza namaz klanja se tako sto se se prvo ucinit nijjet srcem, a ne rijecima i dizuci ruke izgovoriti tekbir (Allahu ekber). Nakon tekbira proucimo El-Fatihu, potom donosimo drugi tekbir dizuci ruke, nakon kojeg donesemo salavat na Poslanika a.s., potom izgovorimo i treci tekbir dizuci ruke, nakon kojega proucimo dovu za umrloga, a potom donesemo cetvrti tekbir. Nakon cetvrtog tekbira imamo izbor da li da predamo selam samo na desnu stranu ili da dodamo jos jednu dovu pa onda predamo selam.
Ispravni prethodnici su nas poducili da sa dzenazom treba pozurit i nije dozvoljeno bespotrebno odgadjanje iste. Nema potvrde da se dzenaza treba ispracat uz tekbire. A Allah najbolje zna!
Dzenaza namaz klanja se tako sto se se prvo ucinit nijjet srcem, a ne rijecima i dizuci ruke izgovoriti tekbir (Allahu ekber). Nakon tekbira proucimo El-Fatihu, potom donosimo drugi tekbir dizuci ruke, nakon kojeg donesemo salavat na Poslanika a.s., potom izgovorimo i treci tekbir dizuci ruke, nakon kojega proucimo dovu za umrloga, a potom donesemo cetvrti tekbir. Nakon cetvrtog tekbira imamo izbor da li da predamo selam samo na desnu stranu ili da dodamo jos jednu dovu pa onda predamo selam.
Ispravni prethodnici su nas poducili da sa dzenazom treba pozurit i nije dozvoljeno bespotrebno odgadjanje iste. Nema potvrde da se dzenaza treba ispracat uz tekbire. A Allah najbolje zna!
Last edited by L u c i f e r on 09/07/2019 17:38, edited 1 time in total.
-
155_mm
#2640 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vozaci- ... /190709111"Kako će ovo biti način, što ne blokiraju institucije. Dvadeset godina poslije rata tri hiljade maraka platu primali, a sad ovdje izašli. Ovo samo belaj može izazvati, ja da nisam oženjen, ja bih sad kamionom prošao kroz ovu masu", kazao je Jakubović.
o ovakvim provokacijama govorim. mozda je to nekome i cilj. i zbog togabtreba FUP dole.
-
howdy
#2641 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sto si bolan popjenio? Izmjeri pritisak, buncas zadnjih par sati.jajara wrote:hehe vi me naucite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mO k3
#2642 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
smiri sejajara wrote:hehe vi me naucite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Norm
#2643 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
nemoj se sekirat, nece se aluminijum ugasit...samo dok Covic potpise kapitulaciju blokade formiranje vlastu u FBiH...jajara wrote:hehe vi me naucite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bice i plate, mozda malo manje, ali bice...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2644 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
evo nove info, od danaske plaČa u kunama... 2700-3500 kuna... elhamdullila 
-
jajara
-
zrakomlat
#2646 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jajara wrote:pici wrote:costacurta wrote:Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Kako je vlada FBiH dozvolila kao vlasnik 44% kapitala u profitabilnoj firmi da ista nabije 400M duga?
Sta je sa inspekcijskim nalazom iz 2014. koji je pokazao svu bahatost svih dotadašnjih direktora? Gdje su krivične prijave za Miju Brajkovića i ostale za Swarovski nakit, otpremnine, stanove u Zagrebu, Gucci, Armani, ugovore o djelu?
Da se razumijemo,
Aliminij mi je rijetko odvratna kompanija u koju sam se bezuuspiješno pokušavao zaposliti i iznimno mi je drago što im se dešava, DA mislim na radnike jer ti isti su okretali glavu od mene, podsmjehujući se mojem idiotizmu jer sam se iz Tuzle tragajući za poslom drznuo pokucati na vrata giganta erceg-bosanskog.
Dabogda ih Arapi kupili
e bas tako smo ga poslali nazad odakle je dosao
Niste trebali tako se ponašati. Vidiš da je lik iz Tuzle. Ko zna ko stoji iz profila @costacurta
Ministar: Nermin Džindić
Biografija
Rođen 11.3.1977. godine. Mašinsku tehničku školu završio u Živinicama 1996. godine, a Mašinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli 2003. godine. Stekao zvanje diplomiranog inžinjera mašinstva - proizvodni smjer.
-
howdy
#2647 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Provjerena informacija.pici wrote:evo nove info, od danaske plaČa u kunama... 2700-3500 kuna... elhamdullila
- dembele
#2648 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ova kriza sa Alu ostavilo pravo traga na prvom u Aluminiju-Draženu Pandži.
Istopio se čo'ek skroz. Nema u njemu ni 130 kila.
Istopio se čo'ek skroz. Nema u njemu ni 130 kila.
-
howdy
#2649 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Bolje otkako plata nije 2700 hahahahahahahaha sto se ne moze rec za tebe hahahahahahahjajara wrote:a vi kako te?
- 512MB