Iako bude većinom će sverceri opet pokupovati sve
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#2627 Re: PlayStation 5 - all about
Nisu bas sverceri sve pokupovali, ja znam 30 ljudi koji su uredno kupili konzolu prvi dan.
Na Piku se pojavilo 15-20 konzola max, a zivimo u takom vaktu da su ljudi skontali da za noc mogu zaraditi 800-1000 KM i prodaju svoje konzole.
Svi mi koji smo ovdje prvi dan naruciki konozle smo ih uredno dobili.
Ja sam vidio da je Arnes stavio link za kupovinu i odmah odletio na bankomat u 20:00 da uplatim pare
Na Piku se pojavilo 15-20 konzola max, a zivimo u takom vaktu da su ljudi skontali da za noc mogu zaraditi 800-1000 KM i prodaju svoje konzole.
Ja sam vidio da je Arnes stavio link za kupovinu i odmah odletio na bankomat u 20:00 da uplatim pare
- mc-twin
#2628 Re: PlayStation 5 - all about
Zvao sam ja u Ponedeljak Sanctu i momak mi rece da ce ovaj put dobiti vece kolicine PS5 konzola koje ce se regulurano moci kupiti online,ali da ne znaju kada ce druga tura,a eto vidimo sad da je Sony najavio do kraja godine jos...
- arnes_king
#2629 Re: PlayStation 5 - all about
Ako niste znali, mozete dok igrate imati YouTube ili neku drugu internet stranicu otvorenu i pinovat sa strane.
Bitno je samo da posaljete vi nekom ili neko vam bilo koji link preko poruka, onda na konzoli otvorite poruku, pinujete i mozete pored tog igrati ili raditi sta zelite.

Bitno je samo da posaljete vi nekom ili neko vam bilo koji link preko poruka, onda na konzoli otvorite poruku, pinujete i mozete pored tog igrati ili raditi sta zelite.

- REDDEVILS
#2630 Re: PlayStation 5 - all about
Ja sam u DOMODU narucio, ali izgleda da nisu nikom dostavili konzole pa ni menifebo_acm wrote: ↑25/11/2020 16:52 Nisu bas sverceri sve pokupovali, ja znam 30 ljudi koji su uredno kupili konzolu prvi dan.
Ja sam vidio da je Arnes stavio link za kupovinu i odmah odletio na bankomat u 20:00 da uplatim pare![]()
Na kraju sam naravno otkazao narudzbu
-
febo_acm
#2631 Re: PlayStation 5 - all about
Ma kakav Domod i ostali... u prvoj turi samo SD ima legalno. Zna li ko sta je sa onim iz Banja Luke 3D box? I tamo je neko sa foruma narucivao?!
Evo bice do nove godine jos konzola javise iz Sonya, pratite SD
Evo bice do nove godine jos konzola javise iz Sonya, pratite SD
- ferratilis
#2632 Re: PlayStation 5 - all about
Veca potraznja za konzolama i grafickim nego vakcinom za koronu
Ako Sancta dobije jos konzola do Nove godine, kupio bi. Trenutno, kad kliknem na PS5 na njihovoj stranici, nista ne pokazuje.
https://www.gamesindustry.biz/articles/ ... in-historyPS5 is biggest console launch in history
The PlayStation 5 has outsold its forebear in the first two weeks, making it not only the biggest PlayStation launch but the biggest console launch of all time.
Ako Sancta dobije jos konzola do Nove godine, kupio bi. Trenutno, kad kliknem na PS5 na njihovoj stranici, nista ne pokazuje.
-
KingTee
#2633 Re: PlayStation 5 - all about
Target.ba je imao preorder PS5 ja i drug smo uzeli po komad preorder iz Septembra, sve regularno dobili u jutro 19.11.2020.
-
schindleroskar
#2634 Re: PlayStation 5 - all about
Iz onog sto sam cito prije cini mi se da si ipak malo kasno narucio, oktobar cini mi se. Ja sam npr oko 20 septembra narucio i ljudi mi bukvalno rekli da im je još jedna ostala samo.To je uvijek tako u svijetu bilo sa plejkama, ko zakasni na preorder mora drugu, trecu turu konzola cekat. Eto svi pišu o novim kolicinama do kraja godine nadam se da ces i ti ugrabit jednu.REDDEVILS wrote: ↑25/11/2020 17:27Ja sam u DOMODU narucio, ali izgleda da nisu nikom dostavili konzole pa ni menifebo_acm wrote: ↑25/11/2020 16:52 Nisu bas sverceri sve pokupovali, ja znam 30 ljudi koji su uredno kupili konzolu prvi dan.
Ja sam vidio da je Arnes stavio link za kupovinu i odmah odletio na bankomat u 20:00 da uplatim pare![]()
Na kraju sam naravno otkazao narudzbu![]()
- arnes_king
#2635 Re: PlayStation 5 - all about
PlayStation 5 Version 20.02-02.26.00
This system software update improves system performance.
An issue where installed disc versions of games were sometimes deleted was resolved.
An issue that prevented the PS5 wireless controller from being charged while in rest mode when connected to the PS5's front side USB Type-A port using the USB cable included with some PS5 consoles was resolved
An issue where installed disc versions of games were sometimes deleted was resolved.
An issue that prevented the PS5 wireless controller from being charged while in rest mode when connected to the PS5's front side USB Type-A port using the USB cable included with some PS5 consoles was resolved
-
miikaa77
#2636 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala Bogu rijesili su ovo s punjenjem na prednjem portu u rest modu.arnes_king wrote: ↑25/11/2020 19:53 PlayStation 5 Version 20.02-02.26.00
-
slinac
#2637 Re: PlayStation 5 - all about
Pozzz raja,
Silno uzbudjenje prosle subote dolazi playstation preuzeo ga od kurira namjestio sve i izgleda moja konzola ima neki kvar. Konzola se gasi brzo nakon st se i upali, nisam uspio drzati konzolu upaljenu dovoljno da zaigram nesto. Pratio sam sonyeva uputstva troubleshooting konzole ali mi nista nije pomoglo. Trenutno je plejka poslata servisu sancta domenice u orasju i cekam sta ce mi javiti. S obzirom da su me pitali mogu li im poslati igricu jer oni nemaju ps5 igre, trebaju im kako bi pokusali popravit.. ne vjerujem da ce biti ista od tog popravka, rekao sam im da mogu i igre od ps4 sto nisu naravno znali i sam covjek mi kaze da su slabo upuceni oko ps5 konzola. Zanima me postoji li iko u BiH sa neispravnom Ps5 ili sam ja jedini “baksuz”. Naravno sancta nema rezervne konzole za ovakav slucaj tako da cu vjerovatno dobiti novac nazad i nadati se drugoj turi.
Silno uzbudjenje prosle subote dolazi playstation preuzeo ga od kurira namjestio sve i izgleda moja konzola ima neki kvar. Konzola se gasi brzo nakon st se i upali, nisam uspio drzati konzolu upaljenu dovoljno da zaigram nesto. Pratio sam sonyeva uputstva troubleshooting konzole ali mi nista nije pomoglo. Trenutno je plejka poslata servisu sancta domenice u orasju i cekam sta ce mi javiti. S obzirom da su me pitali mogu li im poslati igricu jer oni nemaju ps5 igre, trebaju im kako bi pokusali popravit.. ne vjerujem da ce biti ista od tog popravka, rekao sam im da mogu i igre od ps4 sto nisu naravno znali i sam covjek mi kaze da su slabo upuceni oko ps5 konzola. Zanima me postoji li iko u BiH sa neispravnom Ps5 ili sam ja jedini “baksuz”. Naravno sancta nema rezervne konzole za ovakav slucaj tako da cu vjerovatno dobiti novac nazad i nadati se drugoj turi.
- arnes_king
#2638 Re: PlayStation 5 - all about
Koliko znam kod nas je zakonski 7 dana rok ako u tom roku reklamiras neki problem duzni su ti dati novi uredjaj a ne popravljati.slinac wrote: ↑25/11/2020 21:19 Pozzz raja,
Morat ces sacekati dok im stignu ali svakako ne vjerujem da ce uspjeti popraviti jer je neka fabricka greska u pitanju.
Zao mi je, ali taj rizik uvijek ima i nekoga moraju i takvi uredjaji potrefiti, pa se strpi.
-
Sakazulu
#2639 Re: PlayStation 5 - all about
E koji peh u pm!slinac wrote: ↑25/11/2020 21:19 Pozzz raja,
-
Sakazulu
#2640 Re: PlayStation 5 - all about
Kad kreće prava prodaja kod nas?
-
chobi
#2641 Re: PlayStation 5 - all about
Ja sam isti problem imao samo sa ps4 pro . U subotu je kupio popodne u nedjelju ujutro stala. Sveukupno oko 3 sata igranja bilo na njojSakazulu wrote: ↑25/11/2020 21:32E koji peh u pm!slinac wrote: ↑25/11/2020 21:19 Pozzz raja,
- beriberi
#2642 Re: PlayStation 5 - all about
Nisi sam drug, i ja imam problem sa konzolom, ne kao tvoj, ali sam uvjeren da je GPU otišo, tj. da je hardverska greška. Konzola stigla u petak, raspakovao, odradio update i stavio igre da se skidaju i instaliraju (Bugsnax i COD: black ops cold war). Pokušao igrati Astro's playroom, izbaci me na glavnom meniju, tj. igra crasha i pojavi se error code: CE-108255-1. Nakon što su se ove dvije instalirale, i sa njima se dešavalo isto. Resetujem plejku, reinstaliram igre, Astro's Playroom i dalje neće, isti error code izbacuje, Bugsnax nakon trećeg puta uspio pokrenuti i igrao nešto malo, COD mi također pokrenuo, ali užasna slika, to jeste artefakti preko cijelog ekrana - GPU otišo mogu se kladit u život. Resetujem plejku, upalim u safe mode, odradim rebuild database-a, opet isto sve. Ubacio danas Uncharted 4 sa ps4 da probam, artefakti se i kod njeg javljaju. Inače plejku sam nabavio preko 3D box iz Banja Luke i kontaktiro sam ih, momci zvuče profesionalno maksimalno, objasnio sam im problem, poslao mail sa video dokazima i slikama, a poslat ću još jedan sa slikama današnjeg Uncharteda, jer im to nisam slao. Rekli su da im pošaljem plejku, što ću i uradit sutra ili prekosutra, a oni će proslijedit dalje Sancta Domenici, pa će mi javit šta i kako dalje. Konzola na stanju nemaju više, dakle jedina opcija je povrat novca.slinac wrote: ↑25/11/2020 21:19 Pozzz raja,
Ja sam ubijeđen da je hardverska greška i da je gpu otišla u helać, jer mi se desilo na kompjuteru jednom dok sam na njemu igro prije nekad.
Malo me obeshrabrio tvoj post, jer ako je tako kako ti kažeš, onda ovi iz Sancta Domenice veze nemaju, hoće još upalit plejku i vidjet da radi do glavnog menija i reć da je sve ok, a čim se igra pokrene haos nastane.
Nadam se da će se riješit sve i da ćemo obojica uskoro igrat na novim i ispravnim plejkama, pa makar morali malo i sačekat. Dakle, nisi jedini, kod mene se upali i fercera sve do pokretanja igara, a onda poslije idu kola nizbrdo, džaba i što pokrene kad je totalno neigrivo. Jedino Bugsnax radi bez problema, al pretpostavljam da je to jer ne djeluje previše zahtjevna igra.
- i agree
#2643 Re: PlayStation 5 - all about
a sto vam je obadvojci to bilo ofirno napisat sa pravih nikova nego ste se morali registrovat opet 
cudno da bas dvije od njih ne rade...
cudno da bas dvije od njih ne rade...
- beriberi
#2644 Re: PlayStation 5 - all about
Nisam ni imao profil na forumu klixa, nego sam ga maksuz napravio jer sam i sam tražio po domaćim forumima ima li neko problema sa konzolom, pa kad sam vidio da se momak javio, da podijelim i ja svoje iskustvo.
Drago mi je što smo obojica dočekani na nož, ko da ne bih volio da mi je ispravna plejka.
- i agree
#2645 Re: PlayStation 5 - all about
cuj na noz pa nisi u mesariberiberi wrote: ↑25/11/2020 23:42Nisam ni imao profil na forumu klixa, nego sam ga maksuz napravio jer sam i sam tražio po domaćim forumima ima li neko problema sa konzolom, pa kad sam vidio da se momak javio, da podijelim i ja svoje iskustvo.
Drago mi je što smo obojica dočekani na nož, ko da ne bih volio da mi je ispravna plejka.![]()
samo kostatacija dva lika isti dan,sto se mene tice napravite ih jos 50
al sto je ofirno ofirno je
- beriberi
#2646 Re: PlayStation 5 - all about
i agree wrote: ↑25/11/2020 23:44cuj na noz pa nisi u mesariberiberi wrote: ↑25/11/2020 23:42Nisam ni imao profil na forumu klixa, nego sam ga maksuz napravio jer sam i sam tražio po domaćim forumima ima li neko problema sa konzolom, pa kad sam vidio da se momak javio, da podijelim i ja svoje iskustvo.
Drago mi je što smo obojica dočekani na nož, ko da ne bih volio da mi je ispravna plejka.![]()
![]()
Hoćeš mi objasnit samo šta je ofirno, mislim ne razumijem u čemu je problem? Što imam problem sa plejkom?
- i agree
#2647 Re: PlayStation 5 - all about
ofirno sto ste se kao slucajno obadvojca pojavili u kratkom razmaku sa neispravnim plejkama bas ovde od tolko foruma,nasih....nemoj samo sad neku zrtvu glumit jer to je moja konstatacija a ne vecine,aj zdravo i uzivaj u forumanjuberiberi wrote: ↑25/11/2020 23:47i agree wrote: ↑25/11/2020 23:44cuj na noz pa nisi u mesariberiberi wrote: ↑25/11/2020 23:42
Nisam ni imao profil na forumu klixa, nego sam ga maksuz napravio jer sam i sam tražio po domaćim forumima ima li neko problema sa konzolom, pa kad sam vidio da se momak javio, da podijelim i ja svoje iskustvo.
![]()
Hoćeš mi objasnit samo šta je ofirno, mislim ne razumijem u čemu je problem? Što imam problem sa plejkom?
- beriberi
#2648 Re: PlayStation 5 - all about
Pa gdje da se pojavim nego na temi vezanoj za playstation 5? Svašta..
- beriberi
#2649 Re: PlayStation 5 - all about

Evo i slika problema u kojem govorim.
- beriberi
#2650 Re: PlayStation 5 - all about
Pa nemam šta lagat, naravno da sam se radovao konzoli, igram na plejci od malih nogu i što se ne bih radovao nečemu što mi je ćejf.. Ta priča oko nikova je smiješna, al' hajde, bujrum ko ne vjeruje nek me doda na psn-u, pa nek se uvjeri.kichanovic wrote: ↑25/11/2020 23:56 Sramota ih bilo pisat sa starih nikova previse se radovali konzoli haha.