Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jeza u ledja

#2626 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:Da... To se u 99.9999% slucajeva koristi za maskiranje price. Na takav nacin se signalizira bazi a da to ne bude otvoren fasizam.
CPT wrote: Igranje sa imaginarnim ciframa je prikriven fasizam.
CPT wrote: Nisu to bas iste stvari... Izjednacavati ubijanje ljudi i "upotrebu pogrešne rodne zamjenice" je relativizacija fasizma.
@ CPT, otkricu ti jednu tajnu.
TI si taj koji relativizira fasizam. Opis svega sto procitas s cim se ne slazes kao "prikrivenim fasizmom" je upravo to - relativizacija fasizma.
Mišo_Kovač

#2627 Re: Migranti

Post by Mišo_Kovač »

CPT wrote:
Mišo_Kovač wrote:
CPT wrote: "on both sides" prica... eto ljevica salutira Sieg Heil na protestima :roll:
Da, moezs zamisliti, obje strane medalje, ako odeš u krajnost, izgledaju poprilicno isto. Ekstremna desnica viče sieg heil, esktremna ljevica donosi zakon kojim kriminalizira upotrebu pogrešne rodne zamjenice, itd... I ne, nisam desničar, nisam konzervativac... Sasvim obratno... :P
Nisu to bas iste stvari... Izjednacavati ubijanje ljudi i "upotrebu pogrešne rodne zamjenice" je relativizacija fasizma. Zbog prvog neko fasuje metak zbog pogresnog imena, boje koze, odjece...
Nisi ti baš načisto sa tim šta znači relativizacija jelde, a nije ti baš pretjerano ni jasno ovo o čemu pričam. Slobodno kaži, nije sramota. TO ŠTO JE FAŠIZAM ZAO I LOŠ I BLJAK, NE ZNAČI DA NA DRUGOM KRAJU SPEKTRA NE ČUČI JEDNAKO POGUBNA IDEOLOGIJA. Ideologija koja se ugrađuje u društvo i zakone preko buducih akademika koji su se skolovali na univezitetima koji ogranicavaju slobodu misljenja.
Uspudbudirečeno, Mao i Staljin su odgovorni za više izgubljenih života od fašista. NIsu bili fašisti, nisu bili desničari, a napravili su jednako zlo. Nevjerovatno, zar ne?
triconja

#2628 Re: Migranti

Post by triconja »

pirmin wrote: Preporucivao sam ti da malo pratis ozbiljnije austrijske medije tipa Standard, Presse, Kurier...al dzaba kad ne citas vec se samo uzdas u ono sta ti kazu kolege na poslu. Tamo imas milion+ primjera da Austrijanci nemaju nista protiv ni protiv Arapa niti bilo koje druge nacije.
Bravo, ima nesto u sihologiji sto se zove confirmation bias, to znaci kad nesto skontas da je tako i kad citas ili trazis dokaze o tome ono sto potvrdjuje prihvatas a ono sto ti ne odgovara odbacujes, izgleda ovdje se dosta ljudi polarisalo i traze dokaze svojih tvrdnji u nekim sejf spejsovima (opet indoktrinacija) i namecu svoje stavove drugima. :thumbup:
triconja

#2629 Re: Migranti

Post by triconja »

Mišo_Kovač wrote: Nisi ti baš načisto sa tim šta znači relativizacija jelde, a nije ti baš pretjerano ni jasno ovo o čemu pričam. Slobodno kaži, nije sramota. TO ŠTO JE FAŠIZAM ZAO I LOŠ I BLJAK, NE ZNAČI DA NA DRUGOM KRAJU SPEKTRA NE ČUČI JEDNAKO POGUBNA IDEOLOGIJA. Ideologija koja se ugrađuje u društvo i zakone preko buducih akademika koji su se skolovali na univezitetima koji ogranicavaju slobodu misljenja.
Uspudbudirečeno, Mao i Staljin su odgovorni za više izgubljenih života od fašista. NIsu bili fašisti, nisu bili desničari, a napravili su jednako zlo. Nevjerovatno, zar ne?
Zaboravio si kljucnu stvar, znaci otimali su privatno vlasnistvo za neko "vise dobro" bez ikakvih reparacija, i danasnji ljevicari bi isto uradili da mogu :thumbup:
CPT

#2630 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote:
jeza u ledja wrote: Ne, nije fasizam. Pitam te da li treba/moze postojati granica koliko jedna zemlja moze primiti migranata godisnje? I da, bukvalno, kad dodje do odredjenog broja ostalim kazes hajmo nazad? Nije u pitanju brojka, vec da li bi trebali postojati limiti?
Jel postojala granica za Bosance? 2mio spakovalo na Zapad. Sad ce ljude postaviti pred ogradu i nadati se da ce se vratiti kuci. Jasta ce...
Smanji propagandu koju citas, pojest ces se od sindroma mesije bolan, djeca ti se smiju :lol: :lol: :lol:

Jedno tries puta je bilo receno da kad je rat zavrsio bilo je raus u bosnu i dosta ih vratilo, ali jebiga, izgleda da je ljevicarima tesko izvrsit analizu situacije tako da ne navode vodu na svoj mlin u svakoj situaciji :D
Ma vratilo se... A od SAD do SWE (a pogotovo DE) zive Kinezi iz BiH. Mislim da je samo u Saint Louisu (SAD) preko 50.000 Kineza iz BiH.
A pored izbjeglica je otislo ogromno ljudi ("migranata") koji nisu imali veze sa Bosnom ili izbjeglistvom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2631 Re: Migranti

Post by Velkoski »

Sada žive generacije koje su rođene tamo, znači to nisu migranti :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#2632 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:
jeza u ledja wrote: Ne, nije fasizam. Pitam te da li treba/moze postojati granica koliko jedna zemlja moze primiti migranata godisnje? I da, bukvalno, kad dodje do odredjenog broja ostalim kazes hajmo nazad? Nije u pitanju brojka, vec da li bi trebali postojati limiti?
Jel postojala granica za Bosance? 2mio spakovalo na Zapad. Sad ce ljude postaviti pred ogradu i nadati se da ce se vratiti kuci. Jasta ce...
Kao devedesetih uradice sve da dodju do Zapada. Bice tu kriminala, bice tu kradja, bice mrtvih na granici... A neki ce na sirotinji obogatiti. Kao sto vec bogate...
Bosna je bila u ratu. Maroko nije u ratu.
I postojale su granice. Koliko znam nisu ljudi pjehe isli od granice do granice. I nakon rata, svi su morali letit van. Znam da su iz Njemacke masovno dolazili u Ameriku krajem 90-ih.
CPT

#2633 Re: Migranti

Post by CPT »

Mišo_Kovač wrote: Nisi ti baš načisto sa tim šta znači relativizacija jelde, a nije ti baš pretjerano ni jasno ovo o čemu pričam. Slobodno kaži, nije sramota. TO ŠTO JE FAŠIZAM ZAO I LOŠ I BLJAK, NE ZNAČI DA NA DRUGOM KRAJU SPEKTRA NE ČUČI JEDNAKO POGUBNA IDEOLOGIJA. Ideologija koja se ugrađuje u društvo i zakone preko buducih akademika koji su se skolovali na univezitetima koji ogranicavaju slobodu misljenja.
Stagod je na kontra strani, bolje je of fasizma. Pogotovo za Slavene, Bosance, muslimane, manje narode, ... Mene (kao migranta) ni najmanje ne brine vlast ljevicara. Za desnica ce biti losa za sve, pogotov zene i djecu tj. buducnost migranata.
triconja

#2634 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote: Smanji propagandu koju citas, pojest ces se od sindroma mesije bolan, djeca ti se smiju :lol: :lol: :lol:

Jedno tries puta je bilo receno da kad je rat zavrsio bilo je raus u bosnu i dosta ih vratilo, ali jebiga, izgleda da je ljevicarima tesko izvrsit analizu situacije tako da ne navode vodu na svoj mlin u svakoj situaciji :D
Ma vratilo se... A od SAD do SWE (a pogotovo DE) zive Kinezi iz BiH. Mislim da je samo u Saint Louisu (SAD) preko 50.000 Kineza iz BiH.
A pored izbjeglica je otislo ogromno ljudi ("migranata") koji nisu imali veze sa Bosnom ili izbjeglistvom.
Hajmo polahko, da te ne uvrijedim, jer sam eto fasista i nacista. Znaci hajmo fino po koracima, oni sto su otisli u drugu drzavu poslije rata ako nisu imali dobar razlog da ih prime bili su deportovani, nije se moglo idem rusak na ledja i preko 15 drzava proc, nego se postovala neka procedura. I dan danas imas pametnjakovica kojima je ljevica isprala mozak koji misle da mogu tek tako u njemacku, eno ih stalno vracaju, i trebaju.

Kako se isti razlikuju od migranata? Samo uzmi obrat svega opisanog i to je to. Nadam se da ti nisam unistio sliku koja ti je procesom indoktrinacije usadjena u glavu :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2635 Re: Migranti

Post by Velkoski »

Ne laži Ježu, spav'o si pod javorom u Wisconsinu :mrgreen: :mrgreen:

Mislim da je najbolje da dignemo zid oko Bosne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
CPT

#2636 Re: Migranti

Post by CPT »

jeza u ledja wrote:
CPT wrote:
Kao devedesetih uradice sve da dodju do Zapada. Bice tu kriminala, bice tu kradja, bice mrtvih na granici... A neki ce na sirotinji obogatiti. Kao sto vec bogate...
I postojale su granice. Koliko znam nisu ljudi pjehe isli od granice do granice. I nakon rata, svi su morali letit van. Znam da su iz Njemacke masovno dolazili u Ameriku krajem 90-ih.
Maroko u toj masi ljudi predstavlja koliko %? 0.5? I sad bi to me da filozofiras? To ti je kao kad bi BIH izbjeglice ustavio u HR zbog nekoliko Roma iz Loznice. Jesu, ljudi su pjeske i na crnu preko granice. Masovno. Sa tudjim pasosem ili na crno.

Prvi osudjeni ratni zlocinac D. Tadić je uhapsen u Njemackoj '94.... Nikakve veze nije imao sa izbjeglistvom.
triconja

#2637 Re: Migranti

Post by triconja »

Velkoski wrote:Ne laži Ježu, spav'o si pod javorom u Wisconsinu :mrgreen: :mrgreen:

Mislim da je najbolje da dignemo zid oko Bosne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prvo zabranit pristup dijaspore forumu i ukinuti svaki oblik komunikacije sa domacim stanovnistvom (mozda jedino po telegram pustat svaki mjesec dana po jedan) pa tek onda dalje korake poduzimat :lol:
insomnia78

#2638 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Pa znaaci da se ugledano na dezertere i ratme zlocince?
jeza u ledja

#2639 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

Mišo_Kovač wrote:
Nisi ti baš načisto sa tim šta znači relativizacija jelde, a nije ti baš pretjerano ni jasno ovo o čemu pričam. Slobodno kaži, nije sramota. TO ŠTO JE FAŠIZAM ZAO I LOŠ I BLJAK, NE ZNAČI DA NA DRUGOM KRAJU SPEKTRA NE ČUČI JEDNAKO POGUBNA IDEOLOGIJA. Ideologija koja se ugrađuje u društvo i zakone preko buducih akademika koji su se skolovali na univezitetima koji ogranicavaju slobodu misljenja.
Kakve veze imaju Mao Ce sa snowflakeima?
Ko ogranicava slobodu govora? Sloboda govora nije nazivanje crnaca majmunima. Ponavlja, to sto se neki student sjetio da dijeli pamet i vristi okolo upiruci prstom iz svog sejf spejsa nece ti zabraniti slobodu govora, vjeruj mi. Inace si pichich ko i oni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2640 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

:oops:
Ommadawn

#2641 Re: Migranti

Post by Ommadawn »

jeza u ledja wrote:
CPT wrote:
Nisu svi ali neki jesu.
Ljudi se sakrivali svakako, prebacivali ih krijumcari.
Mišo_Kovač

#2642 Re: Migranti

Post by Mišo_Kovač »

jeza u ledja wrote:
Ko ogranicava slobodu govora? Sloboda govora nije nazivanje crnaca majmunima. Ponavlja, to sto se neki student sjetio da dijeli pamet i vristi okolo upiruci prstom iz svog sejf spejsa nece ti zabraniti slobodu govora, vjeruj mi. Inace si pichich ko i oni.
Nema Mao veze, per se, sa social justice warriorima. Govorim covjeku da nisu samo fasisti i desnicari cinili zlodjela.
A sto se tice, social justice warriora, dok su jos studenti nece ti nista, istina. Al ko ce sutra donositi zakone, ko ce biti novi profesori i akademci?
Za slobodu govora se slazem, postoje ogranicenja sta ne smijes nekome reci. AL šta se dešava kad država počne donositi zakone o tome kako <moraš govoriti>, ili slijedi kazna?
CPT wrote: Stagod je na kontra strani, bolje je of fasizma. Pogotovo za Slavene, Bosance, muslimane, manje narode, ... Mene (kao migranta) ni najmanje ne brine vlast ljevicara. Za desnica ce biti losa za sve, pogotov zene i djecu tj. buducnost migranata.
Desnica je na vlasti u Njemačkoj, i to poodavno. Jel im loše?
Last edited by Mišo_Kovač on 01/06/2018 21:41, edited 1 time in total.
CPT

#2643 Re: Migranti

Post by CPT »

Image
BH izbjeglice na SLO/AT granici

Prelazilo se na razne nacine. Od toga da se ljude izbacivalo u Gorici, suma u Austriju, tudji pasos, ukraden pasos, ... Radilo se svasta. A sad ova sirotinja najgora...
jeza u ledja

#2644 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:
Maroko u toj masi ljudi predstavlja koliko %? 0.5? I sad bi to me da filozofiras? To ti je kao kad bi BIH izbjeglice ustavio u HR zbog nekoliko Roma iz Loznice. Jesu, ljudi su pjeske i na crnu preko granice. Masovno. Sa tudjim pasosem ili na crno.

Prvi osudjeni ratni zlocinac D. Tadić je uhapsen u Njemackoj '94.... Nikakve veze nije imao sa izbjeglistvom.
Uzeo sam Maroko kao primjer.
Pakistan, Banglades, Egipat, zemlje Zapadne Afrike, da ne nabrajam.Vecina nisu u ratu i vecina uopste imigranata o kojim se radi ne dolaze iz zemalja koje su aktivno u ratu.
Da, oni dolaze mahom iz zemalja gdje je bijeda i ja bi ih primio kad su vec tu, ali otvarati granice odjednom i primati neogranicen broj ljudi je besmisleno.

Ako je tako, hajmo onda poslati brodove po njih, u Dakar, Conakry i Abidjan. Avione u Addis Abebu, Lahore i Dhaccu i dovesti sto je vise moguce ugrozenih. Neces da raspravljas o brojevima jer znas da nisi u pravu, vrlo jednostavno. Lakse ti je povrsno i pausalno frcati sa optuzbama.

Ovi sto dodju ilegalno, odakle god da su. Ja bi svakog primio, dao papire da radi, privremeno, izdvojio sredstva za stanarinu, za ucenje jezika, osnovnu obuku. Dao rok, pola godine moras to i to. Godinu dana moras to i to. Ako ne - letis, bukvalno nazad. Ne onaj iz Sirije, nego iz Maroka, Etiopije, odakle vec. A ne da se poslije tvoj slucaj vuce po sudovima godinama dok ti uzimas socijalu, poslije se skrivas u ilegali decenijama, radeci na crno. Ako si radno sposoban i dolazis da radis - radi, drzi se pravila, dobro drzavi dobro i tebi.
To nije fasizam, to je common sense.
jeza u ledja

#2645 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

Mišo_Kovač wrote:
jeza u ledja wrote:
Nema Mao veze, per se, sa social justice warriorima. Govorim covjeku da nisu samo fasisti i desnicari cinili zlodjela.
A sto se tice, social justice warriora, dok su jos studenti nece ti nista, istina. Al ko ce sutra donositi zakone, ko ce biti novi profesori i akademci?
Za slobodu govora se slazem, postoje ogranicenja sta ne smijes nekome reci. AL šta se dešava kad država počne donositi zakone o tome kako <moraš govoriti>, ili slijedi kazna?
Koje, na primjer?
Ommadawn

#2646 Re: Migranti

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
:oops:
:shock: :shock:
Pa i fasisti bi cetiri puta vise ljudi pobili od Mao i Staljina da su vladali koliko i ova dvojica. Kad su za onako kratko vrijeme pobili onoliki broj ljudi sta bi tek za 50 godina vladavine...

Nije sad da ja branim Staljina i Mao, zlo su obojica ali ova relativizacija ti je fakat za kurac.
CPT

#2647 Re: Migranti

Post by CPT »

jeza u ledja wrote:
CPT wrote:

Uzeo sam Maroko kao primjer.
Pakistan, Banglades, Egipat, zemlje Zapadne Afrike, da ne nabrajam.Vecina nisu u ratu i vecina uopste imigranata o kojim se radi ne dolaze iz zemalja koje su aktivno u ratu.
Da, oni dolaze mahom iz zemalja gdje je bijeda i ja bi ih primio kad su vec tu, ali otvarati granice odjednom i primati neogranicen broj ljudi je besmisleno.

Ako je tako, hajmo onda poslati brodove po njih, u Dakar, Conakry i Abidjan. Avione u Addis Abebu, Lahore i Dhaccu i dovesti sto je vise moguce ugrozenih. Neces da raspravljas o brojevima jer znas da nisi u pravu, vrlo jednostavno. Lakse ti je povrsno i pausalno frcati sa optuzbama.

Ovi sto dodju ilegalno, odakle god da su. Ja bi svakog primio, dao papire da radi, privremeno, izdvojio sredstva za stanarinu, za ucenje jezika, osnovnu obuku. Dao rok, pola godine moras to i to. Godinu dana moras to i to. Ako ne - letis, bukvalno nazad. Ne onaj iz Sirije, nego iz Maroka, Etiopije, odakle vec. A ne da se poslije tvoj slucaj vuce po sudovima godinama dok ti uzimas socijalu, poslije se skrivas u ilegali decenijama, radeci na crno. Ako si radno sposoban i dolazis da radis - radi, drzi se pravila, dobro drzavi dobro i tebi.
To nije fasizam, to je common sense.
Pa to je ta alt-righ prica... Sto bi pricali o 10.000.000 iz Sirije kad mozemo o 5.000 iz Maroka. Ti ljudi (ostali) u Evropu dolaze zadnjih 30 godina btw. To je najlakse da se kod ljudi pale najnize strasti. Crnci, muslimani... Jos ako imaju telefon... Aj!

Sirija oko 10mio, Afasganista, Irak, Libija... Bar 20mio ljudi. A problem je Banglades jel? Maroko? I to ti je "common sense" jel?
jeza u ledja

#2648 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:Image
BH izbjeglice na SLO/AT granici

Prelazilo se na razne nacine. Od toga da se ljude izbacivalo u Gorici, suma u Austriju, tudji pasos, ukraden pasos, ... Radilo se svasta. A sad ova sirotinja najgora...
Moja poenta je u postojanju granice kao necega sto moras preci ili legalno ili se prokrijmucariti pa poslije iz te zemlje traziti azil. Ovo kako danas izgleda - dodjite na granicu i mi vas pustamo unutra.
Mišo_Kovač

#2649 Re: Migranti

Post by Mišo_Kovač »

jeza u ledja wrote: Koje, na primjer?
Recimo, ovaj pomenuti zakon u Kanadi, o rodnim zamjenicama, je ogromni presedan. I protiv takvih stvari se treba boriti.
Ommadawn wrote: :shock: :shock:
Pa i fasisti bi cetiri puta vise ljudi pobili od Mao i Staljina da su vladali koliko i ova dvojica. Kad su za onako kratko vrijeme pobili onoliki broj ljudi sta bi tek za 50 godina vladavine...

Nije sad da ja branim Staljina i Mao, zlo su obojica ali ova relativizacija ti je fakat za kurac.
Ovdje fakat izgleda nije jasno šta znači relativizacija, jelde? Relativizacija bi bila da sam rekao da je ok što su fašisti pobili toliko i toliko, jer su komunisti pobili više... A to ne govorim. Govorim da ekstremi nisu dobri. Da ekstremi, i lijevi i desni, neminovno vode naopakim stvarima, i da to nije čista teoretska floskula, već postoje primjeri iz bliske prošlosti. :-) :-)
Connaisseur Karlin

#2650 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote: Nema nista lose u konzervatizmu i tradiciji
konzervatizam ne mora uvijek biti povezan sa tradicijom :D
Dje pise da je povezan
pa ti si ih povezao veznikom i u svojoj recenici :D
Locked