Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#2626 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Control panel wrote:Ljudi budite ozbiljni. Nezavisni kandidat ne moze nista uraditi ako nema stranku. Eto bude hadikadic izabran i sta? Sta moze uraditi u parlamentima i skupstiama nema nijednog zastupnika. Nista.
Kad formira svoju stranku tek onda ce biti u poziciji, uz broj ruku u parlamentima, da moze mijenjati stvari. Do tada na njega je bacen glas i samo ce pomoci sefiku ili fahri da pobijede.
apsolutno netacno, cuj sta on kaze licno

evo pogledaj sam sta kaze na zadnjoj predizbornoj tribini u Visokom
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 422875865/
GandalfSivi

#2627 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote: Majstore, ovo nije naivno, ovo je opasno razmisljanje...
opasno razmisljanje da krene sa reformama u svim sferama drustva?

opasno da smanji plate politicarima i priveze ih za prosjecnu platu gradjanina?

opasno da smanji administraciju, ukine kantone itd?

opasno da uvede poreske olaksice kako bi se povecale plate i omogucilo najsiromasnijima da dodju lakse do najosnovnijih sredstava u prehrani.

opasno da osnuje fond dijaspore, gdje ce dijaspora ulagati svoj novac?

opasno da uradi reformu obrazovnog i zdravstvenog isstema?

opasno da skine stranke sa budzeta, i tako rastereti budzet od nepotrebnog trosenja novca?

:-) :-) :-)

Je li ti dobro sine? Citirao sam te za konkretnu stvar koju si napisao, ne moras mi cijeli program sada prosipati...

Konkretno sam napisao da je opasno razmisljati o jednom “vrhovnom vodji” koji djeluje vaninstitucialno. Otprilike si Dodika tu opisao...
Control panel

#2628 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:
Control panel wrote:Ljudi budite ozbiljni. Nezavisni kandidat ne moze nista uraditi ako nema stranku. Eto bude hadikadic izabran i sta? Sta moze uraditi u parlamentima i skupstiama nema nijednog zastupnika. Nista.
Kad formira svoju stranku tek onda ce biti u poziciji, uz broj ruku u parlamentima, da moze mijenjati stvari. Do tada na njega je bacen glas i samo ce pomoci sefiku ili fahri da pobijede.
apsolutno netacno, cuj sta on kaze licno

Apsolutno tacno. Ti pojma nemas kako funcionise politicki sistem u bih.
Mani se emocija. Vidi sta je na sonu. Svidjalo se to nama ili ne to je tako. On bez zastupnika ne moze zakrpiti ni jednu rupu na cesti.
Kikibombona

#2629 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Ako glasate za Becirevica ili Komsica, vas glas nece biti samo bacen - to ce biti glas protiv naroda i drzave. SDP je zajedno sa SDA dio kriminalno-koruptivne mreze. Neko ko je napravio bolestan sistem isti ne moze mijenjati.

SDP nudi laznu nadu. Vecina je nasjela na prevaru i u nekoliko navrata dovela SDP na vlast. Pokazali su da su brat blizanac SDA. Razlika izmedju njih je minimalna.

Da nema Hadzikadica ili Falatara, sasvim sigurno ne bih glasao za predsjednika, kao sto nisam do sada.

Hadzikadic ne moze praviti stranku bez jake baze i velike podrske naroda. Ne mozes doci iz Amerike i napraviti stranku.

Predsjednicki izbori ce posluziti kao savrsena promocija za Mirsada Hadzikadica. Ako dobije minimalno 50 000 to ce znaciti da je veliki dio naroda prepoznao njegov kvalitet i da moze nastaviti sa politickim angazmanom. U tom slucaju, kao sto je najavio, osnovat ce stranku. Sam je rekao nebrojeno puta da nije isto osvojiti 1, 2, 5 ili 10% glasova. Sto bude imao vecu podrsku - to ce privuci vise ljudi u stranku i etablirati se kao jak politicki faktor.

Imali smo na vlasti SDA i SDP. I opet cemo imati, veoma izvjesno. Mi nemamo sta izgubiti, sve smo isprobali. Glasovi za SDA i SDP su baceni glasovi, to su glasovi protiv BiH.

Glas za Hadzikadica je glas za novu nadu.
Smrcak15

#2631 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:
Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote: Majstore, ovo nije naivno, ovo je opasno razmisljanje...
opasno razmisljanje da krene sa reformama u svim sferama drustva?

opasno da smanji plate politicarima i priveze ih za prosjecnu platu gradjanina?

opasno da smanji administraciju, ukine kantone itd?

opasno da uvede poreske olaksice kako bi se povecale plate i omogucilo najsiromasnijima da dodju lakse do najosnovnijih sredstava u prehrani.

opasno da osnuje fond dijaspore, gdje ce dijaspora ulagati svoj novac?

opasno da uradi reformu obrazovnog i zdravstvenog isstema?

opasno da skine stranke sa budzeta, i tako rastereti budzet od nepotrebnog trosenja novca?

:-) :-) :-)

Je li ti dobro sine? Citirao sam te za konkretnu stvar koju si napisao, ne moras mi cijeli program sada prosipati...

Konkretno sam napisao da je opasno razmisljati o jednom “vrhovnom vodji” koji djeluje vaninstitucialno. Otprilike si Dodika tu opisao...
covjek je jasno opisao kako ce raditi kao predsjednik u predsjednistvu, a to sto nisi upucen sta zagovara tvoj problem

On jasno kaze, da planira koaliciju sa onima kojima procijeni da su najbolji, tacno se zna sta se treba uraditi , i kaze da je samo na njemu da nadze najsposobnije za te funkcije i da odrade to sto treba. Druga stvar covjek ima 600 strucnjaka iza sebe iz raznih oblasti.

Zamisli se da si predsjednik Bosanskohercegovačke-američke akademiji nauka i umjetnosti gdje ima 600 svjetskih priznati strucnjaka...sta mislis koga oni podrzavaju u ovoj kampanji?? Sta mislis hoce li ponuditi savjete kad bude trebalo Hadzikadicu po pitanju raznih sfera drustva, od ekonomije, zdravstva, pravosudja itd ...zamisli kad ima toliki broj strucnjaka iza ledja, koji mogu dati kvalitete savjete...hadziakdic prica sa ekonomskim strucnjacima i to stranim sta treba raditi u Bosni, gdje treba fokus da se usmjeri na koje grane itd.

A posto si ti protiv hadzikadica, daj nam reci ko ima bolji od njega pa da svi glasamo za tog majku mu vise :-) :-) :-)
Bloo
Globalna šefica

#2632 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:Volio bih da ova ekipica što povremeno svraća na temu kako bi nam objasnila da Hadžikadić nije ništa posebno, da obavezno usput i ponudi najbolju alternativu (po njima), ako je moguće.

Objektivno gledano je mala vjerovatnoća da Mirsad ovoga puta pobijedi pored Šefke i Fahre. Isto tako, i da kojim čudom pobijedi, on sam vjerovatno neće uspjeti neke velike promjene donijeti jer će biti 1 od 3, i to bez podrške parlamenta.

Svejedno mi moramo prestati razmišljati kako je glas za Mirsada bačen glas, kako ne vrijedi glasati, kako se nema za koga glasati, i sl.

Mi ne možemo preko noći postati Njemačka, ali bih volio da barem manjina ne kroji sudbinu svima.
Iako ne spadam u tu ekipicu, samo da se osvrnem na ovo što si napisao.
Ja lično nemam ništa protiv gospodina, dapače. Osvježenje na ovoj političkoj sceni.
Treba biti realan kao glasačko tijelo i kao njegove pristalice. Šta on može uraditi u slučaju da bude izabran. Kao i ako ne bude izabran, koji su mu slijedeći koraci u kojima ga možemo podržati. Dugoročna realna strategija, sa realno razrađenim koracima. Umreženost i aktivizam svih njegovih pristalica. Privlačenje čak i onih koji nisu njegove pristalice per se, ali žele promjene.
A ne kao Smrčak, širiti okolo tlapnje i iluzije, na koje će se primiti neko i onda doživjeti bolan povratak u realnost nakon izbora.
julisiz es grant

#2633 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Bloo wrote:
Idemedosumom wrote:Volio bih da ova ekipica što povremeno svraća na temu kako bi nam objasnila da Hadžikadić nije ništa posebno, da obavezno usput i ponudi najbolju alternativu (po njima), ako je moguće.

Objektivno gledano je mala vjerovatnoća da Mirsad ovoga puta pobijedi pored Šefke i Fahre. Isto tako, i da kojim čudom pobijedi, on sam vjerovatno neće uspjeti neke velike promjene donijeti jer će biti 1 od 3, i to bez podrške parlamenta.

Svejedno mi moramo prestati razmišljati kako je glas za Mirsada bačen glas, kako ne vrijedi glasati, kako se nema za koga glasati, i sl.

Mi ne možemo preko noći postati Njemačka, ali bih volio da barem manjina ne kroji sudbinu svima.
Iako ne spadam u tu ekipicu, samo da se osvrnem na ovo što si napisao.
Ja lično nemam ništa protiv gospodina, dapače. Osvježenje na ovoj političkoj sceni.
Treba biti realan kao glasačko tijelo i kao njegove pristalice. Šta on može uraditi u slučaju da bude izabran. Kao i ako ne bude izabran, koji su mu slijedeći koraci u kojima ga možemo podržati. Dugoročna realna strategija, sa realno razrađenim koracima. Umreženost i aktivizam svih njegovih pristalica. Privlačenje čak i onih koji nisu njegove pristalice per se, ali žele promjene.
A ne kao Smrčak, širiti okolo tlapnje i iluzije, na koje će se primiti neko i onda doživjeti bolan povratak u realnost nakon izbora.
+1
GandalfSivi

#2634 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote: Je li ti dobro sine? Citirao sam te za konkretnu stvar koju si napisao, ne moras mi cijeli program sada prosipati...

covjek je jasno opisao kako ce raditi kao predsjednik u predsjednistvu, a to sto nisi upucen sta zagovara tvoj problem

On jasno kaze, da planira koaliciju sa onima kojima procijeni da su najbolji, tacno se zna sta se treba uraditi , i kaze da je samo na njemu da nadze najsposobnije za te funkcije i da odrade to sto treba. Druga stvar covjek ima 600 strucnjaka iza sebe iz raznih oblasti.

Zamisli se da si predsjednik Bosanskohercegovačke-američke akademiji nauka i umjetnosti gdje ima 600 svjetskih priznati strucnjaka...sta mislis koga oni podrzavaju u ovoj kampanji?? Sta mislis hoce li ponuditi savjete kad bude trebalo Hadzikadicu po pitanju raznih sfera drustva, od ekonomije, zdravstva, pravosudja itd ...zamisli kad ima toliki broj strucnjaka iza ledja, koji mogu dati kvalitete savjete...hadziakdic prica sa ekonomskim strucnjacima i to stranim sta treba raditi u Bosni, gdje treba fokus da se usmjeri na koje grane itd.

A posto si ti protiv hadzikadica, daj nam reci ko ima bolji od njega pa da svi glasamo za tog majku mu vise :-) :-) :-)
Oostavi tu skriptu iz ruke na sekundu, procitaj sta sam ti napisao, iskljuci bot mode...
Smrcak15

#2635 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Ako glasate za Becirevica ili Komsica, vas glas nece biti samo bacen - to ce biti glas protiv naroda i drzave. SDP je zajedno sa SDA dio kriminalno-koruptivne mreze. Neko ko je napravio bolestan sistem isti ne moze mijenjati.

SDP nudi laznu nadu. Vecina je nasjela na prevaru i u nekoliko navrata dovela SDP na vlast. Pokazali su da su brat blizanac SDA. Razlika izmedju njih je minimalna.

Da nema Hadzikadica ili Falatara, sasvim sigurno ne bih glasao za predsjednika, kao sto nisam do sada.

Hadzikadic ne moze praviti stranku bez jake baze i velike podrske naroda. Ne mozes doci iz Amerike i napraviti stranku.

Predsjednicki izbori ce posluziti kao savrsena promocija za Mirsada Hadzikadica. Ako dobije minimalno 50 000 to ce znaciti da je veliki dio naroda prepoznao njegov kvalitet i da moze nastaviti sa politickim angazmanom. U tom slucaju, kao sto je najavio, osnovat ce stranku. Sam je rekao nebrojeno puta da nije isto osvojiti 1, 2, 5 ili 10% glasova. Sto bude imao vecu podrsku - to ce privuci vise ljudi u stranku i etablirati se kao jak politicki faktor.

Imali smo na vlasti SDA i SDP. I opet cemo imati, veoma izvjesno. Mi nemamo sta izgubiti, sve smo isprobali. Glasovi za SDA i SDP su baceni glasovi, to su glasovi protiv BiH.

mudro zboris :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#2636 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

@Smrcak

Zamisli da pobijedi.
Krene da oko sebe okuplja "probosanske" stranke (šta god to bilo i koje god to bile) koje imaju nekog utjecaja u organima vlasti.
Da li to znači da će morati da usko sarađuje sa SDA/HDZ/SBB i ostalim šljamom? Misliš da će oni raditi ono što im on kaže?

Onog momenta kada napravi BILO KAKAV ustupak ove vrste i započne bilo kakvu saradnju sa ovim nabrojanim, a gdje nema upper hand, gubi gro svog glasačkog tijela.

Tako da tvoje trubljenje o tome kada i ako bude izabran da će okupljati te strane te putem njih upravljati polugama vlasti je besmisleno.
julisiz es grant

#2637 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Smrcak15 wrote: covjek je jasno opisao kako ce raditi kao predsjednik u predsjednistvu, a to sto nisi upucen sta zagovara tvoj problem

Kako ti zamišljaš politiku :shock:
AmiĐa_Idriz

#2638 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Drosera capensis wrote:ma blagoje ga je nama https://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija- ... /181002013
:lol:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#2639 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by parappa »

Koliko je glas? Jel ono 20 km?
Evo ima dovoljno ljudi što iz dijaspore što iz BiH da skupimo par hiljada glasova... Lakše to nego po forumu ubjeđivati ljude.
Tako funkcioniše naš izborni sistem
Control panel

#2640 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Kikibombona wrote:

Zbog takvih kao ti nam je ovako kako jeste. Igraju se politike. Sutra miki maus da se kandiduje bio bi nova nada i vi bi za njega glasali.
Tako ljudi glasaju za radeljasa jer u njemu vide novu nadu.

Nije on nikakva nada. Sve isto radi kao ostali, i on ima botove koji ga na sva zvona hvale. Eto on no name dosao iz amerike i sad treba za njega glasati. Amerika mu jedina referenca.
Svaki put isto. Pored standardnih stranackih kandidata uvijek bude i onih koji se kandiduju kako bi odvukli glasove a pomogli nekome da pobijedi. Naravno poslije ih vise nema. Pogledaj koliko je prosli put bilo bosnjackih kandidata i koliko su uzeli glasova, a bakir pobijedio za 20-30.000 glasova.
Ko god misli da ce hadzikadic, sepic, jerlagic pobijediti taj pojma nema o politici. Postavlja se pitanje ako ne mogu pobijediti sto su se kandidovali, koji im je cilj, zadatak, kome pomazu...
Amer3000

#2641 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Samo da se nadovežem, može li nam ta ista ekipa da kaže šta su to dobro uradili dosadašnji članovi predsjedništva i šta su to dobro uradili članovi predsjedništva koji imaju ljude iz svoje stranke na svim nivoima, jer sputavaju Hadžikadiću da nema svoje ljude u parlamentu, Bingu, mesnici, komunalnom, vrtiću, nema svoj kadar čistačica, učitelja, profesora, vjernika, nevjernika, doktora, inžinjera, radnika i neradnika...?

Moje mišljenje je ako dođu na vlast oni koji su do sada bili zamijenivši samo adresu fotelje biće isto.

Ja želim nešto novo!

Mislim da mu trebamo dati šansu, unazaditi nas neće sigurno!

Hadžikadić je definitivno nešto novo. Čovjek ostvaren, ikakvog bez interesa.
Smrcak15

#2642 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:@Smrcak

Zamisli da pobijedi.
Krene da oko sebe okuplja "probosanske" stranke (šta god to bilo i koje god to bile) koje imaju nekog utjecaja u organima vlasti.
Da li to znači da će morati da usko sarađuje sa SDA/HDZ/SBB i ostalim šljamom? Misliš da će oni raditi ono što im on kaže?

Onog momenta kada napravi BILO KAKAV ustupak ove vrste i započne bilo kakvu saradnju sa ovim nabrojanim, a gdje nema upper hand, gubi gro svog glasačkog tijela.

Tako da tvoje trubljenje o tome kada i ako bude izabran da će okupljati te strane te putem njih upravljati polugama vlasti je besmisleno.
On ce da bira najsposbnije za te funkcije iz svih stranaka. tako sam ja to skontao nekako.

nema nikakve usuptke, nego jed bitna BiH, a kaze ko ne bude htio reforme, ko bude kocio, javno ce prozivati i cak tuziti, kao sto je jednom rekao...

On je najidealniji kandiadat za takvu poziciju jer lakse ce i Fahro podnijeti da mu komanduje Hadzikadic njegovim ljudima nego neko iz SDP ili SDA, i tako obratno
mrjasmin

#2643 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Control panel wrote:
Kikibombona wrote:

Zbog takvih kao ti nam je ovako kako jeste. Igraju se politike. Sutra miki maus da se kandiduje bio bi nova nada i vi bi za njega glasali.
Tako ljudi glasaju za radeljasa jer u njemu vide novu nadu.

Nije on nikakva nada. Sve isto radi kao ostali, i on ima botove koji ga na sva zvona hvale. Eto on no name dosao iz amerike i sad treba za njega glasati. Amerika mu jedina referenca.
Svaki put isto. Pored standardnih stranackih kandidata uvijek bude i onih koji se kandiduju kako bi odvukli glasove a pomogli nekome da pobijedi. Naravno poslije ih vise nema. Pogledaj koliko je prosli put bilo bosnjackih kandidata i koliko su uzeli glasova, a bakir pobijedio za 20-30.000 glasova.
Ko god misli da ce hadzikadic, sepic, jerlagic pobijediti taj pojma nema o politici. Postavlja se pitanje ako ne mogu pobijediti sto su se kandidovali, koji im je cilj, zadatak, kome pomazu...

Iznio se hrpu gluposti i lazi. Ja cu glasati za Hadzikadica jer je najbolji kandidat, kratko i jasno. To koliko on ima sanse vise govori o glasacima nego o njemu.
Kikibombona

#2644 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Bloo wrote:Iako ne spadam u tu ekipicu, samo da se osvrnem na ovo što si napisao.
Nijedan predsjednik do sada nista nije uradio, ako kao nista ne racunamo blamiranje po svijetu.

Becirevic, Radoncic ili Dzaferovic imaju jezicku barijeru. Nasi predsjednici kete u Sarajevu, Mostaru ili Banjaluci. S vremena na vrijeme, na poziv, odu do Moskve, Istanbula ili Vasingtona.

Aleksandar Vucic, na stranu sto je cetnik, je sposoban politicar. Ima ga po cijelom svijetu, kao da je kloniran u deset primjeraka. I to daje odredjene rezultate. Popravlja imidz Srbije, pomalo dolaze investitori itd.

Hadzikadic moze uraditi dobar posao. Govori engleski bolje nego maternji. Ima obrazovanje i znanje da ravnopravno razgovara sa svjetskim liderima. Moze uraditi dosta na promociji BiH u svijetu. To je vec najavio bezbroj puta, da ce puno putovati i lobirati u BiH.

Mirsad Hadzikadic je vec uradio dosta za Bosnu i Hercegovinu. Njegova kcerka je uradila dosta za BiH. Njegova porodica radi za BiH sve ove godine. O tome sam saznao u proteklih mjesec-dva koristeci google. :D

Mirsad je dokazan kao kvalitetan pojedinac tamo gdje pale iskljucivo znanje i rad. To je samo po sebi indikator da ce biti bolji od prethodnika koji su ljestvicu postavili veoma nisko.
GandalfSivi

#2645 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote: On je najidealniji kandiadat za takvu poziciju jer lakse ce i Fahro podnijeti da mu komanduje Hadzikadic njegovim ljudima nego neko iz SDP ili SDA, i tako obratno
:lol: :lol: :lol:
Nivelacija

#2646 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Birajmo ljude sa najboljim referencama i najboljom biografijom, samo Hadzikadic :bih: :bih:
Smrcak15

#2647 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:
Smrcak15 wrote: On je najidealniji kandiadat za takvu poziciju jer lakse ce i Fahro podnijeti da mu komanduje Hadzikadic njegovim ljudima nego neko iz SDP ili SDA, i tako obratno
sta je smijesno, pa svaka stranka sigurno ima kvalitetnog kadra koji se moze iskoristiti na najbolji nacin.
Bloo
Globalna šefica

#2648 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Kikibombona wrote:
Bloo wrote:Iako ne spadam u tu ekipicu, samo da se osvrnem na ovo što si napisao.
Nijedan predsjednik do sada nista nije uradio, ako kao nista ne racunamo blamiranje po svijetu.

Becirevic, Radoncic ili Dzaferovic imaju jezicku barijeru. Nasi predsjednici kete u Sarajevu, Mostaru ili Banjaluci. S vremena na vrijeme, na poziv, odu do Moskve, Istanbula ili Vasingtona.

Aleksandar Vucic, na stranu sto je cetnik, je sposoban politicar. Ima ga po cijelom svijetu, kao da je kloniran u deset primjeraka. I to daje odredjene rezultate. Popravlja imidz Srbije, pomalo dolaze investitori itd.

Hadzikadic moze uraditi dobar posao. Govori engleski bolje nego maternji. Ima obrazovanje i znanje da ravnopravno razgovara sa svjetskim liderima. Moze uraditi dosta na promociji BiH u svijetu. To je vec najavio bezbroj puta, da ce puno putovati i lobirati u BiH.

Mirsad Hadzikadic je vec uradio dosta za Bosnu i Hercegovinu. Njegova kcerka je uradila dosta za BiH. Njegova porodica radi za BiH sve ove godine. O tome sam saznao u proteklih mjesec-dva koristeci google. :D

Mirsad je dokazan kao kvalitetan pojedinac tamo gdje pale iskljucivo znanje i rad. To je samo po sebi indikator da ce biti bolji od prethodnika koji su ljestvicu postavili veoma nisko.
Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Niko čovjeku ne negira to što si naveo. Lobiranje, utjecaj....Ono što ja pokušavam Smrčku da objasnim je da je njegovo potenciranje da gospodin Hadžikadić može djelovati sam unutar države na nivoima vlasti je neosnovano.
Hipotetički scenarij je da kad abude izabran, izlobira užasni pritiska na izmjene Ustava, usvajanje zakona et cetera (ako zanemarimo potencijalna 2 šupka pored njega koji bi to mogli da koče).
Kao što rekog - neka bude izabran. Onda realnu strategiju dugoročnu kako tog čovjeka održati na vlasti, kako pomoći njegovoj stranci kada je osnuje da uđe u sve pore vlasti, kako mi kao građani možemo mu pomoći da mijenja situaciju u ovoj državi - od građanskog neposluha do referenduma....
Bloo
Globalna šefica

#2649 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote:
sta je smijesno, pa svaka stranka sigurno ima kvalitetnog kadra koji se moze iskoristiti na najbolji nacin.
npr. Sebija je potencijal.
aBd.
Smrcak15

#2650 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Nivelacija wrote:Birajmo ljude sa najboljim referencama i najboljom biografijom, samo Hadzikadic :bih: :bih:
prije nikad nisam glasao a sad sam sredio jedno 10 glasova za hazikadica i to samo dijeleci video, netreba nista da ti pricam o njemu, samo pogledaj sta covjek prica i kako prica....jasno ko dan ko je najkvalitetni kandidat...u ovakvoj situaciji, biranjem drugih politicara pored hadziakdica je poput osobe koja jede papir a baca cokoladu.
Last edited by Smrcak15 on 02/10/2018 10:05, edited 1 time in total.
Locked