Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kiligonzales

#2626 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

north wrote:Nema sumnje da Robert ima krivice, ovakav sraman poraz ne amnestira da su igrali 11 iz nase lige, ali generalno ja ne razumijem kad se prica imamo ekipu, sve je i samo do selektora i sl. pa sam Robert je stalno to ponavljao u smislu kako smo odlicni, ok nece reci nemamo ekipu naravno :mrgreen: ...ali opet...ja stvarno ne vidim kako mi sa komplet zadnjom linijom koja je cirkus, blesavim i nekreativnim Besicem, Todorovicem, vjecito indisponiranim Viscom, Duljevicem koji stalno puno zuji ali malo meda daje...kako takvi mozemo pricati kako mozemo na EP? ..jos kad Edin, Pjanic nemaju svoj dan tragedija je neminovna..jedini igrac na koga se ozbiljno mora racunati u narednom periodu je Gojak, ali to je tako premalo :roll: ..novi selektor ozbiljno mora razmisljati o velikoj promjeni u prvih 11 pa taman to znacilo da igraju dva tri igraca iz PL, jer ne vidim kako moze biti losije od onoga sto nudi 70% ekipe koja nam igra ove kvalifikacije..znam da nemamo puno igraca za dovesti, ali ovo sto gledamo zadnje vrijeme po pitanju nesigurnosti u zadnjoj liniji i nekreativnosti je tragikomicno..ko god bude novi selektor nek mu je bog na pomoci..morati ce biti bas znalac za napraviti nesto vise, a ja pojmam nemam ko je taj covjek niti niko drugi :-) ..osim samo da lupamo imenima bez pokrica :-)
Zato sto Finci, pa ni Armeni nemaju ni to.

Nasa fudbalska vrijednost.
https://www.transfermarkt.com/bosnien-h ... erein/3446

Fudbalska vrijednost nasih protivnika.
https://www.transfermarkt.com/italien/s ... erein/3376
https://www.transfermarkt.com/griechenl ... erein/3378
https://www.transfermarkt.com/armenien/ ... erein/6219
https://www.transfermarkt.com/finnland/ ... erein/3443

Sad cemo mi reci oni imaju par igraca u prvih 11 fino rasporedjenih. :lol:

Ljudi nas pocijepali takticki jer igramo ko sivonje cijele kvalifikacije. Kad jedan sistem igre ne pali, mjenja se sistem, igraci, taktika. Eto koliko je jedna zamisao vise vrijedila barem u ove dvije utakmice nama, izgubili smo danas tekmu a dobili Gojaka koji je pokazao da se na njega ozbiljno moze racunati jer je u ova dva meca odigrao bolje nego i nasa dva najplacenija i najbolja igraca Dzeko i Pjanic.
kiligonzales

#2627 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

Ricken wrote: Moje neslaganje proizilazi iz cirkusa koji je napravljen oko izbora selektora, i od same lige, jer je to pokazalo koliko umiju i koliko su posvećeni, i koliko ne znaju ništa o kriterijima koji bi bili u normalnim uvjetima vodilja za razvoj domaćeg i reprezentativnog fudbala.
Prvi preduslov je u savezu napravit mjesta za ljude iz svijeta fudbala.
Savez ko savez, ne funkcionise dok se ne pritisne. Ocito im fali malo paljenja. :D

Liga je bolja nego sto je bila, izlazak klubova u Evropi ove godine nije bio sramotan ko prethodnih godina. Nije bilo velikih blamaza. Ove godine ce biti jos jaca. Za iskorake u Evropi treba ulaganja. To vec ide malo teze. Ima i igraca koji su zasluzili igrati u boljim ligama, medjutim eto tesko ce igdje kada ih nema ni na sirem spisku reprezentativaca A selekcije. Malo bolje stoje igraci mladjih kategorija repke, njih ipak ima.

Stara reprezentacija je u sosu, ali mladje kategorije su u napretku. Steta proslih kvalifikacija za u21, ali ok bice to bolje svakako, Marinovic radi dobar posao, a i Malkocevic je bio dobar do bolesti.
Ricken

#2628 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

north

#2629 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by north »

Znao sam da ide odgovor u stilu a Armenci i Finci kao imaju igrace? Armenija se nece plasirati i oni su svake kvalifikacije nagazna mina nekome, vatda isto, samo ovaj put su nama bili a ne djeluju ni da su uopste losiji od nas, naprotiv :mrgreen: ..Finci su ozbiljniji, i oni ce se sad plasirati kao drugi i nikad vise..bas kao nekad davno Latvija kad izbacise turke u barazu i mi u Brazilu i poslije mrka kapa..poenta je bila nemamo ekipu koja je bas ozbiljna za velike domete, jasno da sa boljim pristupom, taktikom imamo da se nosimo bar sa fincima i armencima..ali jebo nas ako nam je max. da dotle dobacimo, s tim da sad cak ni to nismo u stanju :skoljka: ..zato i napisah Estonija, Latvija, Moldavija, Litvanija, kako igramo to nam je sad mjera :skoljka: ..pitanje je koliko s ovim kadrom moze bolje..moze nesto bolje s boljim selektorom i taktikom, ali ne vjerujem previse da mozemo bez problema na EP....ne znam koji selektor bi od Zukanovica Sunjica i Bicakcica napravio granitnu odbranu, od Todorovica Dani Alvesa a od Besica Kantea :mrgreen: ...previse previse smo limitirani....a slazem se opet da selektor poslije ovoga mira biti krivac, to je neupitno..
El_comadante

#2630 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by El_comadante »

malo je previše primiti od Armenije 4 gola. kome su to oni još dali 4 gola neračuanjući sitnu buraniju. ipak je oavj pote Prosinečkog odličan, mogao je ovo odraditi do kraja i ušutiti se i vaditi se na sudiju loš dan, a on je dao ostavku za mene je to odličan potez :thumbup:
ultima_palabra

#2631 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Point. wrote:Otišao je kao ljudina i gospodin. Za razliku od francuskih patriota koje je EUFOR policija morala tjerati.
To se slazem.

Generalno je atmosfera na nivou one iz vakta Usketa i Ilje. Dok Begic, Pilav i Beus haraju svejedno je ko je selektor.
kiligonzales

#2632 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

north wrote:Znao sam da ide odgovor u stilu a Armenci i Finci kao imaju igrace? Armenija se nece plasirati i oni su svake kvalifikacije nagazna mina nekome, vatda isto, samo ovaj put su nama bili a ne djeluju ni da su uopste losiji od nas, naprotiv :mrgreen: ..Finci su ozbiljniji, i oni ce se sad plasirati kao drugi i nikad vise..bas kao nekad davno Latvija kad izbacise turke u barazu i mi u Brazilu i poslije mrka kapa..poenta je bila nemamo ekipu koja je bas ozbiljna za velike domete, jasno da sa boljim pristupom, taktikom imamo da se nosimo bar sa fincima i armencima..ali jebo nas ako nam je max. da dotle dobacimo, s tim da sad cak ni to nismo u stanju :skoljka: ..zato i napisah Estonija, Latvija, Moldavija, Litvanija, kako igramo to nam je sad mjera :skoljka: ..pitanje je koliko s ovim kadrom moze bolje..moze nesto bolje s boljim selektorom i taktikom, ali ne vjerujem previse da mozemo bez problema na EP....ne znam koji selektor bi od Zukanovica Sunjica i Bicakcica napravio granitnu odbranu, od Todorovica Dani Alvesa a od Besica Kantea :mrgreen: ...previse previse smo limitirani....a slazem se opet da selektor poslije ovoga mira biti krivac, to je neupitno..
A ne znam ko od trenera napravi od Mihterijanovih i Pukijevih kolega napravi Ronalda, Benzemu i Balea pa su nerijesiva enigma nasoj odbrani? :D Danas su bili prodorniji za nasu odbranu nego napadaci belgijske, francuske ili spanske reprezentacije.
turbofolk

#2633 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

turbofolk wrote:Robert će biti drugi selektor u historiji koji nas je odveo na veliko takmičenje, prvi koji nas je odveo na europsko i prvi s kojim smo na velikom takmičenju prošli grupu :D :bih: :bih: :bih:
Nije bed. Posipam se pepelom. Opet hvala Robertu, vjerujem da je on najviše sjeban, pa on sam je na sva zvona zvonio kako ima jaku reprezentaciju, koja je sposobna da na terenu sprovede sve njegove zamisli. Očito je neke igrače precijenio ili ekipi jednostavno ne odgovara njegov stil igre. Nedavno sam napisao da smo mi igrački zakazali samo protiv finske, da smo Grke raskovali, s Talijanimi bili ravnopravni, s Finskom se podrepilo i jebiga. Ali ovo danas. Ovo je njega dokusurilo. Ni on vjerovatno ne može da vjeruje kako smo tako lako prosuli bodove. Pa on je odbio Slovence i odabrao reprezentaciju za koju je mislio da ima potencijal za plasman pa i za podvig. Grdno se zajebo. Doduše, neki bitni igrači, na koje je možda ozbiljno računao, su se oprostili od reprezentacije nakon što je on postavljen za selektora. Lulić, Ibišević i Medunjanin nisu bezveze igrači, nego su kod svakog selektora bili prvotimci.
Robertu sretno. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Jedini selektor, poslije Hadžibegića koji je ponudio ostavku. Doduše njemu para nije problem, pa valjda zato nije ni ostavka. On je radio za daleko manju platu nego ranije kod Azerbejdžana
cyprus

#2634 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

El_comadante wrote:malo je previše primiti od Armenije 4 gola. kome su to oni još dali 4 gola neračuanjući sitnu buraniju. ipak je oavj pote Prosinečkog odličan, mogao je ovo odraditi do kraja i ušutiti se i vaditi se na sudiju loš dan, a on je dao ostavku za mene je to odličan potez :thumbup:
Pa zapravo, nije to njima strano :D

itd.
zrakomlat

#2635 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by zrakomlat »

:lol:
LSD

#2636 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

LSD wrote:U grupi sa Italijom i Grčkom, gdje ocekuješ neku borbu za to drugo mjesto - mi završimo iza: Italije, Finske, Armenije i Grčke :lol: :lol: to samo može Robert Prosinecki, levatina za koji je Azerbejdžan plafon.

Meša, oprosti neznalicama i vrati se.
by LSD » 11/06/2019 23:43
Da sam sebe citiram od prije 3 mjeseca :kravata: ...kada je Pukki trpao prćiju Prosineckog i kada su me napadale neznalice poput Pointa, Gerre, Bosanskog kralja itd
Tada je trebao dati otkaz, da je ikakav moralan covjek, dok je bilo kakvh šansi da se pobjedi Armenija - al nije....sad je svakako gotovo.
U međuvremenu ga je i Armenija (sa samo jednim poznatim igracem) natakarila na kitu :izet: i ukinula nam sve šanse bar za drugo mjesto :lol:
Odlazi ubleho žuta, za tebe je Azerbejdžan plafon.
Point.

#2637 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

ultima_palabra wrote:
Point. wrote:Otišao je kao ljudina i gospodin. Za razliku od francuskih patriota koje je EUFOR policija morala tjerati.
To se slazem.

Generalno je atmosfera na nivou one iz vakta Usketa i Ilje. Dok Begic, Pilav i Beus haraju svejedno je ko je selektor.
Svejedno je ko će biti selektor i kad pogledaš igrače. Kurcobolja, neozbiljnost i neprofesionalnost nas ubi već godinama. Lulić je to fino načeo međutim ljudi ga ispljuvaše. Niko nije spreman da pogleda istini u oči, igrače boli izgleda kita a to ponašanje proizilazi od Savezovog nerada. Niko da ih pita koji kurac su gradili sportski centar u Zenici kad ga ne koriste? Zašto su talovi sa određenim hotelima u Sarajevu prioritet naspram napredka reprezentacije? Zašto im treba zgradurina i zašto ne rade na poboljšanju domaće lige? Gdje su spičkali lovu iz Brazila? Milion pitanja a niko od naših usranih novinara da pita. Njima je najbitnije da za cener napišu populistički tekst o svom miljeniku, popljuju drugog.

Evo nije prošlo ni 5 minuta od Robijeve ostavke na duplom sportu osvanuo tekst u smislu I told you so, kako treba našeg stručnjaka blabla. Koji je to stručnjak? Vidiš da ovim našim zvjezdicama nisu mogli ništa fudbalske veličine poput Safeta, Meše i Roberta a da imaju respekt i poštovanje prema npr jednom Amaru koji nije imao neku karijeru ni kao igrač ni kao trener.

Po mome mišljenju najveći problem je Savez, pa igrači a najmanje je do selektora. Kako npr Višća ima double-double učinak svake jebene sezone u Turskoj a kad igra za reprezentaciju nivo je FK Vrbanjuša. Ili je fakat liga toliko za kurca da jedan Višća dominira ili ga jednostavno boli kita. Jebem im mater svima, od igrača do čistačice u Savezu. Kome se ja živciram.
Point.

#2638 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

LSD wrote:
LSD wrote:U grupi sa Italijom i Grčkom, gdje ocekuješ neku borbu za to drugo mjesto - mi završimo iza: Italije, Finske, Armenije i Grčke :lol: :lol: to samo može Robert Prosinecki, levatina za koji je Azerbejdžan plafon.

Da sam sebe citiram od prije 3 mjeseca :kravata: ...kada je Pukki trpao prćiju Prosineckog i kada su me napadale neznalice poput Pointa, Gerre, Bosanskog kralja itd
Tada je trebao dati otkaz, da je ikakav moralan covjek, dok je bilo kakvh šansi da se pobjedi Armenija - al nije....sad je svakako gotovo.
U međuvremenu ga je i Armenija (sa samo jednim poznatim igracem) natakarila na kitu :izet: i ukinula nam sve šanse bar za drugo mjesto :lol:
Da imaš morala samobanovao bi se ti poslije debakla sa Neymarom i PSG a vidim i dalje trollaš ovaj podforum. Pozivati nazad jednog Mešu koji nas je upropastio prošle kvalifikacije i rezultatski i igrački može samo notorna neznalica i troll.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2639 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by malakh »

armenija je pobijedila grcku u gostima i u gostima im uvalili tri gola. nije ta armenija toliko bezazlena. jebiga u poredjenju sa nama, mnogi bi rekli da nam nisu ni do koljena, ali evo i nas tresnuse, a ni finci se sa njima u gostima nece lijepo provesti.

mislim da je vrijeme da se vrati safet susic, ma koliko svi mi bili protiv toga. on je volina i samo takav covjek moze voditi onu telad, a bome, on nas je najbolje vodio.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2640 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Point. wrote:
ultima_palabra wrote:
To se slazem.

Svejedno je ko će biti selektor i kad pogledaš igrače. Kurcobolja, neozbiljnost i neprofesionalnost nas ubi već godinama. Lulić je to fino načeo međutim ljudi ga ispljuvaše. Niko nije spreman da pogleda istini u oči, igrače boli izgleda kita a to ponašanje proizilazi od Savezovog nerada. Niko da ih pita koji kurac su gradili sportski centar u Zenici kad ga ne koriste? Zašto su talovi sa određenim hotelima u Sarajevu prioritet naspram napredka reprezentacije? Zašto im treba zgradurina i zašto ne rade na poboljšanju domaće lige? Gdje su spičkali lovu iz Brazila? Milion pitanja a niko od naših usranih novinara da pita. Njima je najbitnije da za cener napišu populistički tekst o svom miljeniku, popljuju drugog.

Evo nije prošlo ni 5 minuta od Robijeve ostavke na duplom sportu osvanuo tekst u smislu I told you so, kako treba našeg stručnjaka blabla. Koji je to stručnjak? Vidiš da ovim našim zvjezdicama nisu mogli ništa fudbalske veličine poput Safeta, Meše i Roberta a da imaju respekt i poštovanje prema npr jednom Amaru koji nije imao neku karijeru ni kao igrač ni kao trener.

Po mome mišljenju najveći problem je Savez, pa igrači a najmanje je do selektora. Kako npr Višća ima double-double učinak svake jebene sezone u Turskoj a kad igra za reprezentaciju nivo je FK Vrbanjuša. Ili je fakat liga toliko za kurca da jedan Višća dominira ili ga jednostavno boli kita. Jebem im mater svima, od igrača do čistačice u Savezu. Kome se ja živciram.
Ne moze ti zukanovic biti kriv sto lose igra, nikog ne ucjenjuje pozivom u prvih 11? Naravno da je selektor kriv.
Ne moze ti jedan civic biti standardan u prvih 11. Naravno da je selektor kriv.
Ne mogu ti igraci biti krivi sto nemaju nikakve ideje u igri, sto izmjene ne ocekuju prije 65 minute. Naravno da je do selektora.
Na kraju, nije selektor kriv sto nije dorastao zadatku, kriv je onaj sto ga je postavio tu.
Hocu reci, naravno da je bitno ko je selektor i kakvo znanje ima!
pirmin

#2641 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Pokaza covjek karakter. :thumbup:
Probao, nije uspio, hajmo dalje.
E sad se pitam da li bi nam, ovakvima bez glave i repa, i Guardiola mogao pomoci. Sumnjam.
Edin H.

#2642 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Ne mozemo pokriti pozicije kvalitetnim igracima, ipak kada gostujes moras biti dosta bolji od protivnika da dobijes.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2643 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

vryzas wrote:
- Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću - počeo je Osim i nastavio:

- Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime momčad može uspostaviti dobru igru.

Ivica Osim vodio je Prosinečkog na Svjetsko prvenstvo 1990. godine, kad je reprezentacija bivše države ispala u četvrtfinalu.

- Jako ga cijenim. Bio je fantastičan igrač, a na dobrom je putu da bude jednako dobar trener. Pratio sam i pratim njegov rad. Vjerujem da je pred njim sjajna budućnost - nahvalio je Osim Prosinečkog.
https://www.24sata.hr/sport/legende-slo ... bih-543919

Sretno Zuti :thumbup:
:mrgreen:
LSD

#2644 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Point. wrote:
LSD wrote:

Da imaš morala samobanovao bi se ti poslije debakla sa Neymarom i PSG a vidim i dalje trollaš ovaj podforum. Pozivati nazad jednog Mešu koji nas je upropastio prošle kvalifikacije i rezultatski i igrački može samo notorna neznalica i troll.
E cemu bulazniš, neznalico notorna ?

Moderacijo, banujte ovog trolla. Usra svaku temu.
Dead Man Walking

#2645 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

ultima_palabra wrote:
To se slazem.

The end. Poslije Brazila, a narocito onda nakon narednih kvalifikacija i blamaze u Izraelu sve je splasnulo i ljudima kao da je jasno da vise necemo dozivjeti veliko takmicenje. Vrtimo se mi tu negdje, ali vazda samo do izvora, al napiti se mozemo samo sa donje pipe dok je ova bagra u savezu. Jos sad kad Dzeko kaze bye bye vracamo se na nivo Makedonije.
Point.

#2646 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

LSD wrote: E cemu bulazniš, neznalico notorna ?

Neymar ba, zar si još kivan nakon tog debakla, prošlo je evo već 3 godine, opusti se svakom se desi fail.

Ionako ćeš fasovati ban uskoro negdje, sad malo odstupi sa offtopicom i čitaj samo postove i ne miješaj se, nije ovo za tebe.

Adio neznalico.
cyprus

#2647 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

izvrsni direktor wrote:Ne mogu ti igraci biti krivi sto nemaju nikakve ideje u igri...
Hajd da pročitam i ovo :D Care, u opisu radnog mjesta im je da imaju neke ideje na terenu :-D
LSD

#2648 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Point. wrote:
LSD wrote: E cemu bulazniš, neznalico notorna ?

Neymar ba, zar si još kivan nakon tog debakla, prošlo je evo već 3 godine, opusti se svakom se desi fail.

Ionako ćeš fasovati ban uskoro negdje, sad malo odstupi sa offtopicom i čitaj samo postove i ne miješaj se, nije ovo za tebe.

Adio neznalico.
:lol: :lol: :lol:
Tri godine prošlo, a ovaj i dalje uporno sa Neymarom spama citav forum. Kakav lik :lol:
I pošalji razglednicu iz Banovića :wink: :kiss:
Point.

#2649 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

izvrsni direktor wrote: Ne moze ti zukanovic biti kriv sto lose igra, nikog ne ucjenjuje pozivom u prvih 11? Naravno da je selektor kriv.
Ne moze ti jedan civic biti standardan u prvih 11. Naravno da je selektor kriv.
Ne mogu ti igraci biti krivi sto nemaju nikakve ideje u igri, sto izmjene ne ocekuju prije 65 minute. Naravno da je do selektora.
Na kraju, nije selektor kriv sto nije dorastao zadatku, kriv je onaj sto ga je postavio tu.
Hocu reci, naravno da je bitno ko je selektor i kakvo znanje ima!
Više sam sklon vjerovati da igrače zaboli kita.. Kako je moguće da protiv Italije odigraju gotovo pa perfektnu utakmicu a isti igrači se par dana prije blamiraju u Finskoj i evo sad Armeniji? Biraju utakmice gdje će igrati kako Bog kaže. Ima i do selektora, to bez daljnjeg, ali ima i do igrača vjeruj.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2650 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

cyprus wrote:
izvrsni direktor wrote:Ne mogu ti igraci biti krivi sto nemaju nikakve ideje u igri...
Hajd da pročitam i ovo :D Care, u opisu radnog mjesta im je da imaju neke ideje na terenu :-D
Ideje u smislu da im neko kaze upute kakvu formaciju kuda i kako da se postave u odnosu na protivnika, koja je zamisao igre, koja je IDEJA igre.
Nije valjda da je smisao selektora da izabere 11 i posalje ih i kaze snalazite se, fudbaleri ste morste ideju imati
Locked