Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
moonca
#2626 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ako nije agresivan.....pusti malo....mijenjaj sebe..
- CPT
#2627 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ljudi se ne mijenjaju. Glavu gore i sve ce biti okBecky7 wrote:Vjerujem da bi ali kad volis nekog pruzis mu priliku barem sam ja mislila da ce se promjeniti.. Imam 29 godina.. Razmisljam sta ce ljudi reci, 1000 pitanja zasto, stan, prijatelji..
- scarface32
#2628 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
Hajde , moja nana se tri puta udavala.Govorila je , jedan otego drugi protego.
- scarface32
#2629 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jos u vrijeme kad nije bilo fb, instagrama.....scarface32 wrote:Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
- Connaisseur Karlin
#2630 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ali, tvoja nana je imala aranzirane brakove, a ne brakove iz ljubavi , zato joj je bilo svjedno , jer je vjerovatno postala udovica tri putascarface32 wrote:Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
-
Cortado
#2631 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Becky7 wrote:Vjerujem da bi ali kad volis nekog pruzis mu priliku barem sam ja mislila da ce se promjeniti.. Imam 29 godina.. Razmisljam sta ce ljudi reci, 1000 pitanja zasto, stan, prijatelji..
Izvini, a koji to ljudi? Kome je jos stalo do toga sta ce neko drugi reci o necijem zivotu? Znas kako kazu, misljenje je kao shupak, svi ga imaju. Uvijek ce biti onih koji ce te podrzavati i onih koji nece, bit ce i onih koji ce te prividno podrzavati, a misliti potpuno drugacije. Kad je moj razvod bio aktuelan, tek tada sam ustvari shvatio koliko primitivnih ljudi imam u svojoj okolini, cak i u svojoj porodici za koju sam smatrao da ce mi uvijek biti oslonac, i da je to ona zadnja odstupnica koja kad sve drugo zakaze, bude tu. O, greske li moje! Srecom, rijesio sam se tih malicionih ljudi, cak i onih iz blize rodbine, koji ocito razvedene smatraju "robom s greskom" i manje vrijednom. Nicije, ali doslovno nicije misljenje o tome nije bitno, jer niko od njih nije bio u mojim cipelama, niti zna sve razloge zbog cega sam se razveo.
Pa tako i ti, prestani razmisljati sta ce neko reci. Neki od tih koji imaju neko misljenje ce sami "otpasti", neke sama ukloni i jasno stavi do znanja da si jaca od svih njih. Odluka o razvodu nije nesto sto se donosi tek tako, posebno ako su i djeca prisutna. Niko od tih sa strane nema pravo da preispituje tvoju odluku o tome! Ako im se ne svidja, voz! Ako si vec odlucila razvesti se, onda ne preispituj tu odluku, i ne postavljaj sebi nepotrebna pitanja kojim ces se jos vise opteretiti. Prijatelji isto tako, neki ce zauzeti tvoju, neki njegovu stranu, i tu ces ustvari vidjeti ko ti je od tih ljudi i bio prijatelj. Ali znaj jedno, pravih prijatelja je nazalost JAKO malo.
- MarlboroGold
#2632 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Mahala nam ništa ne znači u životu. Nije nas ni hranila ni školovala, tako da ti ništa ne duguje niti ti njoj. Skini to nepotrebno opterećenje sa sebe što prije, a ujedno sebi i djeci (ukoliko ih imaš) trebaš biti najpreča. Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva što se mahale tiče... par puta sam se opekao dok se nisam opametio.Becky7 wrote:Vjerujem da bi ali kad volis nekog pruzis mu priliku barem sam ja mislila da ce se promjeniti.. Imam 29 godina.. Razmisljam sta ce ljudi reci, 1000 pitanja zasto, stan, prijatelji..
- scarface32
#2633 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Connaisseur Karlin wrote:ali, tvoja nana je imala aranzirane brakove, a ne brakove iz ljubavi , zato joj je bilo svjedno , jer je vjerovatno postala udovica tri putascarface32 wrote:Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
A ko to jos vjeruje u ljubav? LJubav je izmisljena radi sirotinje.
- Connaisseur Karlin
#2634 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ok, ti tvrdis da ljubav , kao emocija, ne postoji, da je izmisljenascarface32 wrote:Connaisseur Karlin wrote:ali, tvoja nana je imala aranzirane brakove, a ne brakove iz ljubavi , zato joj je bilo svjedno , jer je vjerovatno postala udovica tri putascarface32 wrote:
A ko to jos vjeruje u ljubav? LJubav je izmisljena radi sirotinje.
- scarface32
#2635 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
LJubav prema roditeljima ,sestrama i braci postoji kao i prema novcu i lagodnom zivotu. Sve ostalo su bajke za siromasne.Uvjeri me u drugacije.
- Connaisseur Karlin
#2636 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ti ne zelis prihvaititi cinjenicu da postoje sretne veze ili brakovi , nema potrebe da te neko dtugi uvjeri u nesto sto postojiscarface32 wrote:LJubav prema roditeljima ,sestrama i braci postoji kao i prema novcu i lagodnom zivotu. Sve ostalo su bajke za siromasne.Uvjeri me u drugacije.
- scarface32
#2637 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
imaju. ali ako oboje imaju koristi iz toga.Connaisseur Karlin wrote:ti ne zelis prihvaititi cinjenicu da postoje sretne veze ili brakovi , nema potrebe da te neko dtugi uvjeri u nesto sto postojiscarface32 wrote:LJubav prema roditeljima ,sestrama i braci postoji kao i prema novcu i lagodnom zivotu. Sve ostalo su bajke za siromasne.Uvjeri me u drugacije.
Izadji jedan dan sa golfom dvicom a drugi sa porseom. Vidjet ces ljubav na djelu.
- Connaisseur Karlin
#2638 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
pa razumljivo da mora postojati medjusobna korist, ali ne iskljucivo materjalna korist , postoji niz zajednickih interesascarface32 wrote:imaju. ali ako oboje imaju koristi iz toga.Connaisseur Karlin wrote:ti ne zelis prihvaititi cinjenicu da postoje sretne veze ili brakovi , nema potrebe da te neko dtugi uvjeri u nesto sto postojiscarface32 wrote:LJubav prema roditeljima ,sestrama i braci postoji kao i prema novcu i lagodnom zivotu. Sve ostalo su bajke za siromasne.Uvjeri me u drugacije.
Izadji jedan dan sa golfom dvicom a drugi sa porseom. Vidjet ces ljubav na djelu.
ljubav je kopleksna emocija , a kao takva nije iskljucena od interesa i drugih emocija i potreba
- scarface32
#2639 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Samo materijalna jarane. Kakva ljubav i ti fazoni.
-
moonca
#2640 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
.Kako god ti to nazivao- nije samo materijalna strana bitna-- 
- scarface32
#2641 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
najbitnija.moonca wrote:.Kako god ti to nazivao- nije samo materijalna strana bitna--
-
moonca
#2642 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
hm ... vrlo diskutabilno ...scarface32 wrote:najbitnija.moonca wrote:.Kako god ti to nazivao- nije samo materijalna strana bitna--
- insomnia78
#2643 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma ovaj garant uvjeren da ga nece jer nema para
- scarface32
#2644 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
S kojom sam god ozbiljnom razvedenom zenom ili slobodnom djevojkom pricao, rekle su da traze muskarca sa parama. Zele lagodan i bez briga zivot.moonca wrote:Dobro - sta smatras materijano - ?scarface32 wrote:Ma uhljup, sa svojim predskolskim fazonima.moonca wrote:
..ajjjj
-
zposao
#2645 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ovo treba na bilborde naljepitHAVANA wrote:Nisi ti normalan.Jesi probao i sa jednom? To je bolan nauka citava zadovoljit zensko.Da ti krv ne popije.Guzit je najlakse.Analiticarr wrote: Imam sve sto treba za brak sa 4 zene. Zdrav, mlad, jak, sposoban, situiran, 4 spavace sobe. Znaci sve
Zna li se nađe li 4 sretnice? U koja je doba nagradni poligamijski brak?
-
moonca
#2646 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vjerovatno bi ti i neozbiljna slicno rekla, vecinom to pricaju zene koje ne mogu da nadju -nikakvog ili ih niko nece - ruzno pisati ali je tako ... naravno da je plus ako je situiran ali , kako ces ti znati imovinsko stanje nekoga koga ne poznajes i pocens druzenje radi druzenja , lijepih trenutaka.scarface32 wrote:S kojom sam god ozbiljnom razvedenom zenom ili slobodnom djevojkom pricao, rekle su da traze muskarca sa parama. Zele lagodan i bez briga zivot.moonca wrote:Dobro - sta smatras materijano - ?scarface32 wrote:
Ma uhljup, sa svojim predskolskim fazonima.
Tacno, imam poznanicu koja je imala momka, lijep zgodan ali skup, izabrala je drugog - nije joj se svidjao fizicki ali je bio od poznate familije - i danas je u braku, ali znajuci nju - sve joj je intes na prvom mjestu --tako je i djecu odgojila. Da li je sretna u tom braku , ne znam.
- scarface32
#2647 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ove sto su samnom pricale i te kako dobro izgledaju.I mogu da biraju.Mene to ne cudi,takav je vakat dosao, da se samo cijeni ono materijalno.Na zalost. vasa ladacki zivi dokaz.
Ja nikad nisam siguran je li zena samnom zbog para ili se zaljubila.

Ja nikad nisam siguran je li zena samnom zbog para ili se zaljubila.
- MarlboroGold
#2648 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ako si kokuz onda nije zbog para 
-
moonca
#2649 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Hm .. mislis da mogu da biraju -kao i lijepi zgodni muskarciscarface32 wrote:Ove sto su samnom pricale i te kako dobro izgledaju.I mogu da biraju.Mene to ne cudi,takav je vakat dosao, da se samo cijeni ono materijalno.Na zalost. vasa ladacki zivi dokaz.
Ja nikad nisam siguran je li zena samnom zbog para ili se zaljubila.![]()
![]()
... ko god moze-nije sam.
- scarface32
#2650 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
MarlboroGold wrote:Ako si kokuz onda nije zbog para
Zato kazem,za kokuze je ljubav. Za ove sa parama je interes.