Pa, s obziom na mekinjaseve ranije upise, prilicno vjerovatno.insomnia78 wrote:Mozda je dr Dabić u pitanju
Jedete li svinjetinu?
- LBVIEW
#2626 Re: Jedete li svinjetinu?
- Mis mekinjas
#2627 Re: Jedete li svinjetinu?
Imunoloska bolest metabolizma. Organizam nakon nekog vremena pocne reagirati na te stvari.jeza u ledja wrote:Cekaj, sta ba???Mis mekinjas wrote:
Ovo je iz prve ruke, o doktorima, nutricionistima i inim.
Neke godine kazu meni probaj peci na svinjskoj masti umjesto na ulju.
Btw ja sam dijabeticar. Iz topa ispalim:” Pa rekli su mi 1991. da ne smijem svinjetinu i nista svinjskog porijekla.”
Uglavnom nekad se ja odvazim i pocnem koristiti svinjetinu i mast za kuhanje i pecenje. Zbog ulja sam prestala jaja jesti jer mi je secer bio visok. Mislim od jaja je. I s maslinovim je bilo isto.
Iz prve ruke konzumacija svinjske masti ne dize secer.
Zdrav covjek bolesnom ne vjeruje ali de ne pricajte o onome o cemu pojma nemate.
Kakve veze imaju svinjska mast, ulje, jaja...sa secerom i dijabetesom?
Ulje vise za sebe ne koristim, maslinovo samo kad jedem ribu.
Ali eto svinjska mast secer ne dize. I nisam jedina koja ju je pocela koristiit, kad trebam nesto od masnoce.
- jeza u ledja
#2628 Re: Jedete li svinjetinu?
Sta znaci "losijeg kvaliteta"?LBVIEW wrote:Pa dobro, proces proizvodnje, brend, gubitak mase, a ni bresaola nije jeftina.kakavdanakneiskustvu wrote: zato je prsut prilično skup
Samo, osnovna sirovina je puno losijeg kvaliteta, nema govora.
Ne slazem se bas. Odredjeni dijelovi odredjene zivotinje su razlicitog kvaliteta. I svakako nije svaki dio krave kvalitetniji od svakog dijela svinje.
Uostalom, sve je do trazenosti. Postoji prica o "buffalo chicken wings" i kako je haman pa otpadak chicketine postao jedan od njenih najskupljih dijelova. Sve zbog popularnosti.
- Mis mekinjas
#2629 Re: Jedete li svinjetinu?
Kara on vas a? Kako ga ne mozete preboljeti grdne rane.insomnia78 wrote:Mozda je dr Dabić u pitanju
- HAVANA
#2630 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.
A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
- HAVANA
#2631 Re: Jedete li svinjetinu?
I onaj kare dobar mater jebo. 
- animals
#2632 Re: Jedete li svinjetinu?
i meni isto, na oslobodjenje , cini mi seHAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
pa na prsa..
- jeza u ledja
#2633 Re: Jedete li svinjetinu?
Mis mekinjas wrote:Pravio je mortadelu i to samo mortadelu.jeza u ledja wrote:Ama mortadella se pravi iskljucivo od svinjetine i ne stavlja se u nju slanina.Mis mekinjas wrote:
Ide i teletina. Imala sam priliku gledati placenog tipa koji samo to radi za jednu pa recimo “nasu” poznatu kompaniju kako je pravi. Ide i slanina, naravno ona koja se ne prodaje.
Ako ne ide to sve jede se poluproizvod.
Ne znam sta si gledala, ali taj koji je to pravio nije pravio mortadellu.
Ima sto i jedan link za recepte i sto i jedan video uradak na youtube. Krto meso + masnoca sa vrata, svinje.Mortadella (Italian pronunciation: [mortaˈdɛlla]) is a large Italian sausage[1] or luncheon meat (salume [saˈluːme]) made of finely hashed or ground, heat-cured pork, which incorporates at least 15% small cubes of pork fat (principally the hard fat from the neck of the pig).
Mortadella se ne pravi od drugih zivotinja. To onda nije mortadela.
Ne razumijem u cemu je problem reci da nisi u pravu?
- Mis mekinjas
#2634 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne jede ni moj muz, ja odvajam, dijete i ja jedemo.. Normalan svijet.HAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
- LBVIEW
#2635 Re: Jedete li svinjetinu?
Da ti nemas fetis na istog?Mis mekinjas wrote:Kara on vas a? Kako ga ne mozete preboljeti grdne rane.insomnia78 wrote:Mozda je dr Dabić u pitanju
A misu, nije to smijesno, makar ne bi trebalo biti bilo kom s gramom morala u sebi,
al' poznajuci o kome se radi, cudjenju mjesta nema.
-
Fudo387
#2636 Re: Jedete li svinjetinu?
To je drugo, i meni su, dobra je za bronhitis.HAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
Mislim, pomogne, sta ja znam...al dje ces danas 2018 to mrljati po prsima pored svih mogucih i nemogucih terapija, lijekova, popijes jednu tabletu i bub, prestanes kasljati.
Zvali bi vatrogasce da djete posaljem u skolu namazan tim cudom...aj bizi.
- Mis mekinjas
#2637 Re: Jedete li svinjetinu?
Aj dobro. Ako te veseli sadrzaj sa neta.jeza u ledja wrote:Mis mekinjas wrote:Pravio je mortadelu i to samo mortadelu.jeza u ledja wrote:
Ama mortadella se pravi iskljucivo od svinjetine i ne stavlja se u nju slanina.
Ne znam sta si gledala, ali taj koji je to pravio nije pravio mortadellu.Ima sto i jedan link za recepte i sto i jedan video uradak na youtube. Krto meso + masnoca sa vrata, svinje.Mortadella (Italian pronunciation: [mortaˈdɛlla]) is a large Italian sausage[1] or luncheon meat (salume [saˈluːme]) made of finely hashed or ground, heat-cured pork, which incorporates at least 15% small cubes of pork fat (principally the hard fat from the neck of the pig).
Mortadella se ne pravi od drugih zivotinja. To onda nije mortadela.
Ne razumijem u cemu je problem reci da nisi u pravu?
- HAVANA
#2638 Re: Jedete li svinjetinu?
Usput,pozdravi ga.Mis mekinjas wrote:Ne jede ni moj muz, ja odvajam, dijete i ja jedemo.. Normalan svijet.HAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
- insomnia78
#2639 Re: Jedete li svinjetinu?
O tome ko koga kara bi se dalo diskutovati. A sto se tice rana, da su grdne, jesu. Stotine hiljada ubijenih i onih sa razjebanim zivotima nisu mala zajebancijaMis mekinjas wrote:Kara on vas a? Kako ga ne mozete preboljeti grdne rane.insomnia78 wrote:Mozda je dr Dabić u pitanju
- jeza u ledja
#2640 Re: Jedete li svinjetinu?
Kakve veze ima mast ili jaja sa povecanim secerom?Mis mekinjas wrote:
Imunoloska bolest metabolizma. Organizam nakon nekog vremena pocne reagirati na te stvari.
Ulje vise za sebe ne koristim, maslinovo samo kad jedem ribu.
Ali eto svinjska mast secer ne dize. I nisam jedina koja ju je pocela koristiit, kad trebam nesto od masnoce.
Ima samo veze u toliko sto deblja, a debljina i secer ne idu zajedno.
Da ti nije sta ona Carlin u rodu? O svemu se nesto razumijes, znas ljude, ti gledala, vidjela, ti znas....
Nece biti da si se i ti malo previse uzivila u forumsku imaginarnu personu?
- Mis mekinjas
#2641 Re: Jedete li svinjetinu?
LBVIEW wrote:Da ti nemas fetis na istog?Mis mekinjas wrote:Kara on vas a? Kako ga ne mozete preboljeti grdne rane.insomnia78 wrote:Mozda je dr Dabić u pitanju
A misu, nije to smijesno, makar ne bi trebalo biti bilo kom s gramom morala u sebi,
al' poznajuci o kome se radi, cudjenju mjesta nema.
A izvini o kakvom moralu pricamo?
- HAVANA
#2642 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa i u tom ima krmeta.Fudo387 wrote:To je drugo, i meni su, dobra je za bronhitis.HAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
Mislim, pomogne, sta ja znam...al dje ces danas 2018 to mrljati po prsima pored svih mogucih i nemogucih terapija, lijekova, popijes jednu tabletu i bub, prestanes kasljati.
Last edited by HAVANA on 24/03/2018 22:51, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#2643 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobro, dijete, mani se corava posla.Mis mekinjas wrote: Aj dobro. Ako te veseli sadrzaj sa neta.
-
Fudo387
#2644 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa nisam se napuco svinjske masti ako su mi namazali na junacka prsa.HAVANA wrote:Pa i u tom ima krmeta.Fudo387 wrote:To je drugo, i meni su, dobra je za bronhitis.HAVANA wrote:Ne znam ali znam da mi je mater stavljala svinjsku mast na prsa kad sam bio mali i bolestn.Mali havana kiho i kasljo.Puno.A mama ne jede svinjetinu.Jebo te, nisam to ni znao do pod stare dane.Nije nas nikad opterecavala sa tim stvarima, a mi jeli svi,stari,sestra,ja...
- animals
#2647 Re: Jedete li svinjetinu?
Kako ne upija..Fudo387 wrote:Ne upija.
kada namazes kremu na ruke..
ili kremu za suncanje..
koza upije..
tako i mast..unio si je davno, samo krijumcarskim kanalima..
- uglavnomja
#2648 Re: Jedete li svinjetinu?
halal mortadela, sve sa slikama

-
Fudo387
#2649 Re: Jedete li svinjetinu?
Kuku meni, gotov sam, sta cu sad...pravi sam karavlah.animals wrote:Kako ne upija..Fudo387 wrote:Ne upija.
kada namazes kremu na ruke..
ili kremu za suncanje..
koza upije..
tako i mast..unio si je davno, samo krijumcarskim kanalima..
Mogu li ja sad kod tebe u adz?
- insomnia78
#2650 Re: Jedete li svinjetinu?
Oj nakrko se masti ko Mitar. Sad te moremo jebatFudo387 wrote:Ne upija.