prog321 wrote:Dozer wrote:Eto pojasnio sam...
@HSH
Tacno. Ali...kako rekoh, hajde ti to sada promijeni u glavama BH stanovnika, svih redom... A ponajvise Srba i Hrvata...
E,, nadosao si.
O tome i ja pricam.
Mozemo se mi sloziti, samo treba puno krivina zaobici.
Prvo nagovoriti Hrvate i Srbe da gradjanska opcija ne znaci nuzno zadiranje u njihova prava. Lako cemo sa Bosnjacima.
Nisam ja nigdje nadosao ba... Ja ovo pricam godinama vec, ali me ogromna vecina ne konta. Ljudi naprosto nisu u stanju vlastite mozdane celije ni na sekundu odvojiti od BHS etno-nacionalisticke matrice.
1. Ne kontaju sta znaci "gradjanski Ustav" (vecina konta da je to nesto vezano za one koji zive u gradu. Nazalost, ali istina...

)
2. Sta god i kako god da pricam, nakon 3 min. se ogromna vecina u svojoj glavi preorijentise nazad na BHS matricu. Naprosto ne mogu da zamisle zivot bez postojanja Bosnjaka, Srba i Hrvata kao nekakvih osnovnih kategorija.
Hajde promijeni ovo, a pri tome imaj u vidu da upravo glavni vodici BHS matrice vec 20+ godina odgajaju svoje matricne nasljednike...
I ovo je ono sto ja govorim i za popis - da su Bosnjaci, kao najmnogoljudnija etnicka grupa u BiH shvatili (ili bar da su samo poslusali Aliju koji im je upravo to pred smrt porucio) da ce nacionalnom odrednicom "Bosanac i Hercegovac" zakucati sve neprijatelje drzave i stvoriti 50+ % nacije u skladu s imenom drzave, danas bi se vec moglo poceti pricati o gradjanskoj BiH.
Ovako, narednih par decenija ce se sve ovo isto vrtiti, u krug, bez ikakvog smisla, cilja i izlaza...