Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AmirBaa

#2626 Re: Gdje na more? - 2018

Post by AmirBaa »

jucer dosao iz Tucepa, ljepota, nema guzve jos :D
zanima me da li je ko isao na krstarenja u zadnje vrijeme? Tamo nekad oktobar-septembar planiram, nisam nikad isao pa da vidim ako ima ko iskustva. Isao bih onu turu do spanije ili portugala i nazad :)
cenecimoveocino

#2627 Re: Gdje na more? - 2018

Post by cenecimoveocino »

Ima li gdje kod nas kupit ovih karbonskih gaća za plivanje,mislim na marke Speedo i ARENA
Image
https://www.stadium.se/sport/simning/ba ... -neon-blue
https://www.stadium.se/sport/simning/ba ... navy-white
MarlboroGold

#2628 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MarlboroGold »

shalla wrote:
MarlboroGold wrote:Je li neko bio u Tučepima? Kakvi su dojmovi? Rezervisao sam dole smještaj za ovo ljeto.
Kako misliš dojmovi, generalno ili za ovu godinu?
Ja sam u posljedne 4 godine 3x bio dole i uvijek kažem da je to jedino mjesto na Makarskoj rivijeri gdje bih mogao doći da ljetujem. Cijene jesu malo skuplje nego u nekim manjim mjestima ali ja sam radije ostajao dan manje da budem sa cifrom tu negdje. Da li ideš sa porodicom, prijateljima? Ja imam malca kojem su sad 3,5 godine i recimo odgovaralo mi je to što ima zaista ogromno šetalište koje se proteže s jednog na drugi kraj Tučepa, onda čistoća mora je zaista na visokom nivou... Eto ne znam, pitaj šta te još interesuje?
Generalno, a smještaj sam našao preko trip advisora. Idem s curom i biće još jedan par.
Super za šetalište i da je što duže. Imam dodatno pitanje u vezi noćnog života - je li aktivan, ima li dosta mlađe raje i to? Pitam jer ima mjesta koja budu iza 12h mrtva i to ne volim.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2629 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Tučepi i noćni zivot dva svijeta razlicita. Mjesto je fsntazija za sami odmor, posebno za porodicu. Najduza plaza na hrvatskoj obali, cisto more, ciste plaze, ima hlada :mrgreen: ali za nocni zivot, blizu ti je Makarska, Baška voda je cak bolja.
DiA 2005

#2630 Re: Gdje na more? - 2018

Post by DiA 2005 »

MarlboroGold wrote:
shalla wrote:
MarlboroGold wrote:Je li neko bio u Tučepima? Kakvi su dojmovi? Rezervisao sam dole smještaj za ovo ljeto.
Kako misliš dojmovi, generalno ili za ovu godinu?
Ja sam u posljedne 4 godine 3x bio dole i uvijek kažem da je to jedino mjesto na Makarskoj rivijeri gdje bih mogao doći da ljetujem. Cijene jesu malo skuplje nego u nekim manjim mjestima ali ja sam radije ostajao dan manje da budem sa cifrom tu negdje. Da li ideš sa porodicom, prijateljima? Ja imam malca kojem su sad 3,5 godine i recimo odgovaralo mi je to što ima zaista ogromno šetalište koje se proteže s jednog na drugi kraj Tučepa, onda čistoća mora je zaista na visokom nivou... Eto ne znam, pitaj šta te još interesuje?
Generalno, a smještaj sam našao preko trip advisora. Idem s curom i biće još jedan par.
Super za šetalište i da je što duže. Imam dodatno pitanje u vezi noćnog života - je li aktivan, ima li dosta mlađe raje i to? Pitam jer ima mjesta koja budu iza 12h mrtva i to ne volim.
Zaboravi na neki lud provod navece u Tucepima. Divno je mjesto, more, setnica, restorani. Ali nocni zivot za mladju raju je ravan nuli.

Ljudi, da li je neko radio poredjenja hoteli Hrvatska i Turska, nekih 8 dana, puni pansion. Namjerno nisam napisala all inclusive jer u Hrvatskoj sam nasla cini mi se svega tri hotela sa takvom vrstom usluge. Jesam li ja luda ili je sve ovo po Hrvatskoj cca 4-5 hiljada za parametre koje sam navela ( dvije osobe + malo dijete ), a po Turskoj moze i za 3,5 hiljade :roll: :roll:
MarlboroGold

#2631 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MarlboroGold »

DiA 2005 wrote: Zaboravi na neki lud provod navece u Tucepima. Divno je mjesto, more, setnica, restorani. Ali nocni zivot za mladju raju je ravan nuli.

Ljudi, da li je neko radio poredjenja hoteli Hrvatska i Turska, nekih 8 dana, puni pansion. Namjerno nisam napisala all inclusive jer u Hrvatskoj sam nasla cini mi se svega tri hotela sa takvom vrstom usluge. Jesam li ja luda ili je sve ovo po Hrvatskoj cca 4-5 hiljada za parametre koje sam navela ( dvije osobe + malo dijete ), a po Turskoj moze i za 3,5 hiljade :roll: :roll:
Hvala na odgovoru.

Turska se po all inclusive puno više isplati, jer u all inclusive u Hrvatskoj obično nije baš sve uključeno, a i skuplje je. Baš sam poredio recimo hotel bluesun Neptun u Tučepima koji je to nudio i skuplje je nego u mnogim hotelima u Alanji koji isto nude all inclusive. U Turskoj imaš i opcije ultra all inclusive, međutim ne bih ti znao reći koja je razlika između ultra i običnog... prije da je to neki marketinški trik i da su sitnice u pitanju.
Seyfo

#2632 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Seyfo »

Ima li smisla ići u Hrvatsku u sezoni? Mislim na apartmanski smještaj,hotelski odavno nema smisla.
Alternative tipa Albanija, Crna gora i druge gdje se može stići autom? Turska se ne može smatrati alternativom apartmanskom smještaju.
beni-bu-man

#2633 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Seyfo wrote:Ima li smisla ići u Hrvatsku u sezoni? Mislim na apartmanski smještaj,hotelski odavno nema smisla.
Alternative tipa Albanija, Crna gora i druge gdje se može stići autom? Turska se ne može smatrati alternativom apartmanskom smještaju.
CG autom oko 5 sati voznje ipak zavisi gdje ces u CG, tako i Albanija oko 7 sati i to zavisi gdje ces
male_okice

#2634 Re: Gdje na more? - 2018

Post by male_okice »

Seyfo wrote:Ima li smisla ići u Hrvatsku u sezoni? Mislim na apartmanski smještaj,hotelski odavno nema smisla.

pa ne znam, ja sam rezervisala Biograd na moru, 7 dana apartman za nas troje je 40 Eura (ukljucujuci parking, klimu, boravisnu taksu, internet i te gluposti, 600 m smo od plaze), sve zavisi gdje covjek zeli ici, ali mislim da se moze ipak naci smjestaj koji je ok i sto se tice izgleda i cijene.
prosle godine mi smo placali isto 40 Eura u Tivtu u CG apartman a bili smo bas daleko od gradske zone i onog Porta haman kilometar, ali ja nisam unaprijed provjerila sve te stavke i dobro sta je tu je. jedino je apartman stvarno bio fin, cist uredan velik i bilo nam je ipak lijepo :)
agent_zero

#2635 Re: Gdje na more? - 2018

Post by agent_zero »

Tučepi i noćni život zaboravi... to je predivno mjesto za odmora i uživanja u moru, suncu, a također i hladu ;)
DiA 2005

#2636 Re: Gdje na more? - 2018

Post by DiA 2005 »

MarlboroGold wrote:
DiA 2005 wrote: Zaboravi na neki lud provod navece u Tucepima. Divno je mjesto, more, setnica, restorani. Ali nocni zivot za mladju raju je ravan nuli.

Hvala na odgovoru.

Turska se po all inclusive puno više isplati, jer u all inclusive u Hrvatskoj obično nije baš sve uključeno, a i skuplje je. Baš sam poredio recimo hotel bluesun Neptun u Tučepima koji je to nudio i skuplje je nego u mnogim hotelima u Alanji koji isto nude all inclusive. U Turskoj imaš i opcije ultra all inclusive, međutim ne bih ti znao reći koja je razlika između ultra i običnog... prije da je to neki marketinški trik i da su sitnice u pitanju.
Neptun i Alga u Tučepima godinama drže bezobrazno visoke cijene. Ja nikako da skontam na osnovu čega. Ima mnogo ljepših i novijih hotela, pa su ova dva opet skuplja.... Nisam pametna. :roll:
Zejnep

#2637 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

I meni se ide u Tursku ali me pojedinci prepadaju sa njigovom klimom. Te ne možeš disati od vlage te ne može se kupaći osušiti.
Jel istina? :cry:
MarlboroGold

#2638 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MarlboroGold »

Zejnep wrote:I meni se ide u Tursku ali me pojedinci prepadaju sa njigovom klimom. Te ne možeš disati od vlage te ne može se kupaći osušiti.
Šta će ti kupaći... traži nudističku plažu :oops: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2639 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Zejnep wrote:I meni se ide u Tursku ali me pojedinci prepadaju sa njigovom klimom. Te ne možeš disati od vlage te ne može se kupaći osušiti.
Na plaži je super :thumbup:
Problem je kad se nije na plaži.
Recimo, ako naveče hoćeš na bazar, ja sam se vukao kao zombi :-?
Zato plaža, bar, a ostalo hotel, klimatizirano, ljepota :)
sabanss

#2640 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sabanss »

Jeste u Alanyi.

Odeš recimo u Kemer i nema vlage. Kemer je smješten ispod planine koja je viša od 2300m, plaže nisu pješčane već šljunčane i slično je onome što smo navikli na Jadranu. Sve plaže imaju plavu zastavu i izvanredno su čiste sa čistim morem.

Ukoliko nećeš smještaj u samom Kemeru preporučujem da uzmeš neki od hotela sa druge strane brda odnosno luke (Çamyuva). Tamo su hoteli malo skuplji ali skoro svi imaju ogromne parkove sa mnogo zelenila i dodatnih sadržaja. Mana ti je što si relativno daleko od grada (3-4 km)
int21

#2641 Re: Gdje na more? - 2018

Post by int21 »

male_okice wrote:

pa ne znam, ja sam rezervisala Biograd na moru, 7 dana apartman za nas troje je 40 Eura (ukljucujuci parking, klimu, boravisnu taksu, internet i te gluposti, 600 m smo od plaze), sve zavisi gdje covjek zeli ici, ali mislim da se moze ipak naci smjestaj koji je ok i sto se tice izgleda i cijene.
prosle godine mi smo placali isto 40 Eura u Tivtu u CG apartman a bili smo bas daleko od gradske zone i onog Porta haman kilometar, ali ja nisam unaprijed provjerila sve te stavke i dobro sta je tu je. jedino je apartman stvarno bio fin, cist uredan velik i bilo nam je ipak lijepo :)
Jesi bila prije u Biogradu?

Ja ove godine idem cetvrti put. Meni je Biograd predivan. A i cijene su normalnije nego na vecini Jadrana. Tipa, pivu sam na plazi pio za 12 kuna.
Plaza.......sta ti srce pozeli.....pijesak, kamen, hlad, one pizdarije za djecu.....a na plazi imas hiljade kafana, prodavnica, hrane kakve pozelis....

Sto se tice Turske, bio nekoliko puta.
Kemer, nije los kao gradic.....bili 6 dana....6 dana padala kisa popodne.....strasna sparina bila. Plaze, onako...lijepe ali ne kao na Jadranu. Ako ne uzmes neki plaho skup hotel, velika je sansa da ce biti pun ruskih seljobera, svodnika i kurvi. :D Strasno.

Bio u Alanji, malo skuplji hotel, nije bilo ruskih seljacina, ali je zato bilo svih ostali rednecka: engleska, saudija, poljska i tako to :D. Malo su bolji od ruskih.

Svugdje u Turskoj je sunce jako a suncobrani na plazama su za k... Nema nigdje prirodnog hlada kao u Hr. Prosle godine je 3 dana bilo 53 stepena na suncu. Ja sam crn izgorio hodajuci od suncobrana do bara. :D

Turci su jako ljubazan narod, ali ces tesko naci da govore engleski. Cak su i natpisi u hotelu bili pogresni :D

Ove godine su poskupili i oni i nase agencije. Naime, hotel u kojem sam bio prosle godine, ove godine je haman duplo skuplji.

Turska je dobra zbog all inclusive furki, uzmes 13 dana, i zaboravis i posao, i kako se pere sudlje i ves, i kako se kuha.....lezi na plazu ili bazen, po mogucnosti blize baru da ne izgoris dok ides po 13. mohito i uzivaj. To je bas odmor mozak na pasu.
male_okice

#2642 Re: Gdje na more? - 2018

Post by male_okice »

int21 wrote:
male_okice wrote:

Jesi bila prije u Biogradu?

Ja ove godine idem cetvrti put. Meni je Biograd predivan. A i cijene su normalnije nego na vecini Jadrana. Tipa, pivu sam na plazi pio za 12 kuna.
Plaza.......sta ti srce pozeli.....pijesak, kamen, hlad, one pizdarije za djecu.....a na plazi imas hiljade kafana, prodavnica, hrane kakve pozelis....

jesmo. bili smo na medenom mjesecu u Biogradu prije haman 9 godina, ali i prije 3.5 godine kad sam bila trudna a muz tek poceo raditi na novom poslu i nije imao godisnjeg te godine i poklopilo se da je Bajram pa nisu radili onako produzeni vikend pa smo tad pobjegli. Meni je Biograd isto lijep,i bas isto idemo radi djeteta i onim raznih drangulija na napuhavanje i super mi je onaj kafic sa malim bazenom i sto su stolice u moru :)

a nama je Biograd udaljen 4h voznje sto ga cini idealnim bas i zbog djeteta, a mozemo otici malo i do Zadra, Splita, Sibenika provozati se razgledati :zoka:
konektovan

#2643 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Je li neko bio u Primoštenu, kakva su iskustva, plaze, cijene u poredjenju sa Makarskom rivijerom????
male_okice

#2644 Re: Gdje na more? - 2018

Post by male_okice »

konektovan wrote:Je li neko bio u Primoštenu, kakva su iskustva, plaze, cijene u poredjenju sa Makarskom rivijerom????

ode ja ovaj vikend sad, tj odosmo na tri dana :lol: smjestaj nam je jeftin 25Eura apartman ali to samo zato sto nam je racunala jos kao predsezonu, inace je u sezoni skuplje, ali mislim da je nije sad preko 40tak Eura opet, pa eto javim utiske.

kaze mi kolegica koja je prosle godine bila da je bas lijepo, plaze su raznolike ima i pijeska i sljunka i hlada i sunca i da je setaliste renovirano i uredjeno pa eto vidjecemo. meni vala dovoljno da ima krevet i nista vise.
konektovan

#2645 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

male_okice wrote:
konektovan wrote:Je li neko bio u Primoštenu, kakva su iskustva, plaze, cijene u poredjenju sa Makarskom rivijerom????

ode ja ovaj vikend sad, tj odosmo na tri dana :lol: smjestaj nam je jeftin 25Eura apartman ali to samo zato sto nam je racunala jos kao predsezonu, inace je u sezoni skuplje, ali mislim da je nije sad preko 40tak Eura opet, pa eto javim utiske.

kaze mi kolegica koja je prosle godine bila da je bas lijepo, plaze su raznolike ima i pijeska i sljunka i hlada i sunca i da je setaliste renovirano i uredjeno pa eto vidjecemo. meni vala dovoljno da ima krevet i nista vise.
Ja bih iskreno volio traziti smjestaj blizu plaze, zbog malog djeteta prvenstveno. Meni ne bi bio problem i da sam na magistrali smješten. :mrgreen:
Javni se sa utiscima plizzz. :thumbup: :)
male_okice

#2646 Re: Gdje na more? - 2018

Post by male_okice »

konektovan wrote:
male_okice wrote:

Ja bih iskreno volio traziti smjestaj blizu plaze, zbog malog djeteta prvenstveno. Meni ne bi bio problem i da sam na magistrali smješten. :mrgreen:
Javni se sa utiscima plizzz. :thumbup: :)

a joj ne znam nemoj se puno nervirati oko blizine. mi smo prve godine kad je nasa bila 9 mjeseci bili vise od pola km od plaze, i nista potrpamo sve +i nju u kolica i dodjemo do plaze i opet dobro. ako si ti opusten bice i djeca :)
inace smjestaj sam ja nasla ovdje

http://www.smjestaj.com.hr/search-2015. ... =primosten
Zejnep

#2647 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

E sad mi se ide na Island, Plava laguna :eh:
beni-bu-man

#2648 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Zejnep wrote:E sad mi se ide na Island, Plava laguna :eh:
Pa idi
Zejnep

#2649 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

beni-bu-man wrote:
Zejnep wrote:E sad mi se ide na Island, Plava laguna :eh:
Pa idi

pa daleko :cry:
dječak sa šibicama

#2650 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dječak sa šibicama »

Samo sto dalje od poteza Gradac-Brela via Makarska.

Na otoke, ili sjevernije, ili juznije.

Makarsko primorje je meni uzasno, zbog klijentele a i opcenito, zbog imidza koji je izgradjen kroz desetljeca paradajz turizma. Posebno kad vikendom nagrne Capljina, Citluk i Ljubuski, sa serpama filovanih paprika i sarme bum na plazu.
Post Reply