Vjeru će pokopati ZNANOST?
-
POTR
#2626 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
I da je ovo jedini svemir koji je ikad postojao, bilo bi čak i zanimljivo.
Kad je jedan u nizu, od beskonačno puno svemira i nije tako, jer se vremenom moralo desiti. Pogotvo jer vrijeme postoji samo unutar ovog svemira, tako da je moguće da imamo beskonačno mnogo paralelnih svemira u beskonačnom nizu. A čak i da je vrijeme isto za sve univerzume, ima ga beskonačno mnogo pa samo čekaj i desit će se.
Također, precizno naštiman svemir podrazumjeva da je precizno namješten za ljude i ostala bića na bazi ugljika. Isto tako možemo reći da ovaj svemir ograničava bilo kakav drugi oblik života. Jednostavno, da je svemir drugačiji i život bi bio drugačiji, tako drugačiji da je to veoma teško i zamisliti.
Kad je jedan u nizu, od beskonačno puno svemira i nije tako, jer se vremenom moralo desiti. Pogotvo jer vrijeme postoji samo unutar ovog svemira, tako da je moguće da imamo beskonačno mnogo paralelnih svemira u beskonačnom nizu. A čak i da je vrijeme isto za sve univerzume, ima ga beskonačno mnogo pa samo čekaj i desit će se.
Također, precizno naštiman svemir podrazumjeva da je precizno namješten za ljude i ostala bića na bazi ugljika. Isto tako možemo reći da ovaj svemir ograničava bilo kakav drugi oblik života. Jednostavno, da je svemir drugačiji i život bi bio drugačiji, tako drugačiji da je to veoma teško i zamisliti.
- Smrcak15
#2627 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
po onome sto Kur'an kaze, ima ih 7.POTR wrote:I da je ovo jedini svemir koji je ikad postojao, bilo bi čak i zanimljivo.
-
POTR
#2628 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Čega 7?
Nebesa, svemira, atmosfera???
- Smrcak15
#2629 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
svemiraPOTR wrote:Čega 7?
-
POTR
#2630 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Smrcak15 wrote:svemiraPOTR wrote:Čega 7?
Poprilično sam siguran da nijedan ajet ne spominje 7 svemira
-
RNG_25
#2631 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Bar smo se oko nečega složili. Dobar početak...Dope_Man wrote:Naravno da nije, a Zemlja je samo ravna ploca itd..RNG_25 wrote:U tome što istina nije šta "religijske vođe" kažu, a istina svakako nije da se evolucija ikada dešavala ili dešava.Dope_Man wrote:Uostalom, vase su religijske vodje vec prihvatile evoluciju, pa u cemu je problem?
-
RNG_25
#2632 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pretpostavljam da ćeš mi ponuditi dokaze za eventualne odgovore na pitanja koja mi postavljaš? Evolucija je laž, toliko od mene.Dozer wrote:RNG_25 wrote:U tome što istina nije šta "religijske vođe" kažu, a istina svakako nije da se evolucija ikada dešavala ili dešava.Dope_Man wrote:Uostalom, vase su religijske vodje vec prihvatile evoluciju, pa u cemu je problem?![]()
![]()
![]()
Izvini, ali moram se nasmijati na ovo
Sta kazes - evolucija se nikada nije desavala i ne desava se...? A iz cega si i sam nastao, jadan ne bio...? Iz kojeg prethodnog zivotnog oblika, odnosno plural - iz kojih oblikâ...?
Hint: Odakle ti dlake po tijelu, i zasto ih imas?
Ili ti zaista smatras da nas je nekakav bog ovdje postavio ovakve kakvi jesmo, od samog pocetka?
- MyTao
#2633 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Evolucija je laz
Nije netacna, vec laz 
- fatamorgana
#2635 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Eh smrle, drugi put nemoj baš postavljati slike sa jeftinih bombonjera ....Smrcak15 wrote:ja nemam slika dzeneta pa da ti ovdje postavljam, a i Ovako kad bi izgledalo kao na slikama dovolno bi bilo da se bori covjek da zasluzi to ali vjecno da ima to.fatamorgana wrote:U ovome sa slika bez većih problema već uživaju naši ratni i poslijeratni profiteri, (slike su by the way kič do sažaljenja) no vjerovatno samo iz razloga da se malo pripreme na dženetske blagodati da ih kad jednom odu anamo nebi nepripremljene strefila hercika od tolikog luksuza .... ala kako seljoberi zamišljaju isti ....Smrcak15 wrote:
zamisli se kad bi dozivotnim zatvorenicima bilo receno, ako budete klanjali Bogu redovno pustit cemo vas na slobodu na ovo mjesto da zivite
da budete ozenjeni sa ovakvim zenama
da zivite u ovakvim kucama
da jedete ovakvu hranu
da vozas Ovako nesto
nebi vi se bilo nevjernika, a to znaci nebi vise bilo testiranja jednih sa drugim, nevjernici su potrebni vjernicima da budu testirani, a vjernici su potrebni nevjernicima da budu testirani.
kakva je razlika sto imau ratni i poslijeratni profiteri sa onim u dzenetu, jeste sto je u dzennetu sve ljepse od ovoga sa slika, i jos jedna bitna svar,a to je da je vjecno uzivanje u tim blagodatima a ne kratkotrajno kao ovdje.
znaci
1. Ljepse nego ovdje
2. Vjecno uzivanje
jeli ti sad jasno kakva je razlika.
jeli to seljober moze priustiti Bora bora luksuzno ljetovalisteala kako seljoberi zamišljaju isti
ja koliko znam vecinom tu poznati i oni koji imaju love i to dobre ljetuju
Mogu si u ova vremena seljoberi priuštiti Bora Bora, ti kao da ne čitaš vijesti i novine o svim posljeratnim krađama.
Ovo je simptomatično koliko vjernici izbjegavaju da spomenu realnost poslijeratnog društvenog stanja, kao da žive na Marsu, idealizirajući vjeru i njen društveni doprinos kojeg objektivno nema osim privilegija za one povlaštene na vrhu kleropolitičke piramide gdje ne fali seljobera na sve tri strane!
-
dadinjo33
#2636 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vjeru će pokopati Nevjerni Toma Grobar?

- asurbanipal
#2637 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vjeru će pokopati hodže i popovi... 
-
dadinjo33
#2638 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Prvo hodži, pa reci "pop"asurbanipal wrote:Vjeru će pokopati hodže i popovi...
- aurora313
#2639 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Interesuje me, da li si ponosan kada ovako nešto javno izneseš?RNG_25 wrote:... Evolucija je laž, toliko od mene.
Da li imaš bar malo sumnje u svoja gledišta, znanje, i vlastitu širinu pogleda?
-
RNG_25
#2640 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ponos ovdje je nebitan, a sumnje nemam. Evolucija je dobro objašnjen... fiktivni fenomen. Dobro objašnjen jer je naizgled moguć i "ima smisla", ali nedostaje "samo" jedna stvar - dokaz da se zaista i desila, ili dešava. Bez čega sam slobodan da istu odbacim.aurora313 wrote:Interesuje me, da li si ponosan kada ovako nešto javno izneseš?RNG_25 wrote:... Evolucija je laž, toliko od mene.
- HardcoreMX
#2641 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Isječak iz jedne moje pjesme...za one koji hoće da misle.
Ja sam danima dugo,
Nagovar'o jedno drvo,
Namjesto svojih plodova,
Da rodi zlatnih poluga,
Ja sam danima dugo,
Nagovar'o jedno drvo,
Namjesto svojih plodova,
Da rodi zlatnih poluga,
-
patriot_1
#2642 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Absolutli!RNG_25 wrote:Ponos ovdje je nebitan, a sumnje nemam. Evolucija je dobro objašnjen... fiktivni fenomen. Dobro objašnjen jer je naizgled moguć i "ima smisla", ali nedostaje "samo" jedna stvar - dokaz da se zaista i desila, ili dešava. Bez čega sam slobodan da istu odbacim.aurora313 wrote:Interesuje me, da li si ponosan kada ovako nešto javno izneseš?RNG_25 wrote:... Evolucija je laž, toliko od mene.
Postojanje Boga postojanje svega zahvaljujući Njemu kao Stvoritelju , nije najbolje objašnjeno ali ipak vjerujem da iza svega stoji ON!
Zašto?
Iz jednostavnog razloga ,kad sam VIKAO :"Ako te ima ,objavi mi se,daj mi znak,dokaz i ja ću vjerovati"
Odtad vjerujem,dobio sam ,ma ne znak nego mnogo znakova i dokaza!
- jasko_ba
#2643 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Realno, nema sta. Logicno. Kraj price.RNG_25 wrote:Ponos ovdje je nebitan, a sumnje nemam. Evolucija je dobro objašnjen... fiktivni fenomen. Dobro objašnjen jer je naizgled moguć i "ima smisla", ali nedostaje "samo" jedna stvar - dokaz da se zaista i desila, ili dešava. Bez čega sam slobodan da istu odbacim.aurora313 wrote:Interesuje me, da li si ponosan kada ovako nešto javno izneseš?RNG_25 wrote:... Evolucija je laž, toliko od mene.

- asurbanipal
#2644 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Smrcak15 wrote:
Fino izgleda ovaj džennetski čokoladni kolač. Imaš li recept ?
- fatamorgana
#2645 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
To ono kad te jedno vrijeme nije bilo duže na forumu? A jel' prije oplodnje il' poslije si nagovar'o to drvoHardcoreMX wrote:Isječak iz jedne moje pjesme...za one koji hoće da misle.
Ja sam danima dugo,
Nagovar'o jedno drvo,
Namjesto svojih plodova,
Da rodi zlatnih poluga,
- HardcoreMX
#2646 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vidiš,da piše za one koji hoće da misle,što se onda ti javljaš?
Osim toga,ti imaš svoj nos,ti njega nagovaraj!

Osim toga,ti imaš svoj nos,ti njega nagovaraj!
- fatamorgana
#2647 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ma stipu šuplju, daj još neku pjesmu!HardcoreMX wrote:Vidiš,da piše za one koji hoće da misle,što se onda ti javljaš?![]()
Osim toga,ti imaš svoj nos,ti njega nagovaraj!![]()
- HardcoreMX
#2648 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa evo...recimo da opjevam tvoj nos? Biće to prvi nos u poeziji,nos Fatos! 
- fatamorgana
#2649 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
More, al'da bude tvojim riječima!HardcoreMX wrote:Pa evo...recimo da opjevam tvoj nos? Biće to prvi nos u poeziji,nos Fatos!
- HardcoreMX
#2650 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Skeptik sumnja čak i u svoj vlastiti nos.Nova definicija!fatamorgana wrote:More, al'da bude tvojim riječima!HardcoreMX wrote:Pa evo...recimo da opjevam tvoj nos? Biće to prvi nos u poeziji,nos Fatos!