SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#2626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Dr. Kuca wrote:Zato sto je napisao nesta u stilu nasilna islamizacija.
pa nije puno pogriješio jer je opšta percepcija u javnosti da ćeš bolje proći u društvu, poslu, faxu, ako javno ispoljavaš vjeru

isto tako da će te ljudi manje percipirati kao lažova, prevaranta, kriminalca ako javno ističeš da si vjernik

lik cucla flašu, šmrče koku, i onda kaže posvetio se vjeri i hladno očekuje da je OK da je izabran u jako odgovornu komisiju za kulturu

kontaš o čemu se radi ovdje?
shalla

#2627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

supercali wrote:
shalla wrote:Vjeruj mi debilna furka i ništa drugo, kad neko ima IQ na nivou sobne temperature šta drugo očekivati? Da žive npr. u Zagrebu na njihovim profilima bi pisalo "za dom spremni, U, Hvaljen Isus" i sl. Misle da tako daju sebi više na važnosti i valjda im to pumpa ego jer su svjesni da se ničim drugim u svom životu ne mogu istaknuti. Volio bih da se nekad nađeš u društvu normalnih, inteligentnih ljudi koji praktikuju Islam (koliko toliko) pa da vidiš da se ti ljudi također gnusaju svega ovoga čime smo okruženi, i da vidiš da nije vjera jedina tema o kojoj ti ljudi pričaju ;-)
pa niko i ne govori da je ovo iskljucivo vezano za islam
to je vezano za sve vjere
ne znam zasto odmah ovu vrstu opisa tumacite kao napad na vjeru
ovi su samo dokaz da pogresni ljudi i na pogresan nacin praktikuju vjerui i nikakve veze nema sa samom vjerom
Ali respo ti pogrešni ljudi NE praktikuju, to pokušavam da kažem. Nije prakticiranje vjere otići na džumu reda radi i ne znati šta se tamo uopšte radi ili napisati "Allaha mi", to NIJE praktikovanje vjere ;-)
Oni koji praktikuju vjeru znaju da se ne treba za svaku sitnicu kleti Allahom, znaju šta se treba proučiti na džumi (ovo karikiram jer gore pomenuh džumu) itd itd...
Evo ja postim hvala Bogu, nastojim da klanjam bar ovo uz Ramazan, znaš koliko ljudi to zna? Moja porodica, raja i moje kolege sa posla. Zašto bi iko drugi trebao to znati? Zašto evo kolega iznad misli da će mene neko smatrati vrednijim ako ja sad 20x dnevno urličem da ja postim? Postim sebi radi svoje nagrade kod Allaha, ne postim ni poslodavcu ni nekome drugom...
Last edited by shalla on 29/06/2016 12:26, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#2628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

DaysleepeR wrote:
pa nije puno pogriješio jer je opšta percepcija u javnosti da ćeš bolje proći u društvu, poslu, faxu, ako javno ispoljavaš vjeru

isto tako da će te ljudi manje percipirati kao lažova, prevaranta, kriminalca ako javno ističeš da si vjernik

lik cucla flašu, šmrče koku, i onda kaže posvetio se vjeri i hladno očekuje da je OK da je izabran u jako odgovornu komisiju za kulturu

kontaš o čemu se radi ovdje?

To prolazi kod debila toga ima u svakoj vjeri.
supercali

#2629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

pa kad jeste
u hercegovini je vjerovatno kristanizacija mada su oni dole kamenjari uvijek bili vise vjernicki nastrojeni nego muslimani inace a imas "delice" koji umjesto alaha mi imaju isusa mi gospe mi i sl
dok je u banja luci lukavici bijeljini itd isto kristanizacija pa imas zdrale i sl kojima se klanjaju isti ovakvi delici sa boze pomozi sveti sava glavni i sl
Dead Man Walking

#2630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Slieru, ti rece da je opsta percepcija javnosti da je to OK. Ja ili ne znam definiciju "opste percepcije" ili vidim da samo ove kockaste glave na steroidima (kojih doduse ima zapanjunuce mnogo) to opravdavaju. Slicno za nasmrkanog kulturoga, koliko vidim svi ga ispljuvase. Sta je tu onda opsta percepcija drustva?
DaysleepeR

#2631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Dr. Kuca wrote:
naravno da ima i naravno da prolazi

zato se treba sa tim obračunati, a ne zabijati glavu u pijesak i napadati ljude koji to ističu
supercali

#2632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

shalla wrote:
supercali wrote:
shalla wrote:Vjeruj mi debilna furka i ništa drugo, kad neko ima IQ na nivou sobne temperature šta drugo očekivati? Da žive npr. u Zagrebu na njihovim profilima bi pisalo "za dom spremni, U, Hvaljen Isus" i sl. Misle da tako daju sebi više na važnosti i valjda im to pumpa ego jer su svjesni da se ničim drugim u svom životu ne mogu istaknuti. Volio bih da se nekad nađeš u društvu normalnih, inteligentnih ljudi koji praktikuju Islam (koliko toliko) pa da vidiš da se ti ljudi također gnusaju svega ovoga čime smo okruženi, i da vidiš da nije vjera jedina tema o kojoj ti ljudi pričaju ;-)
pa niko i ne govori da je ovo iskljucivo vezano za islam
to je vezano za sve vjere
ne znam zasto odmah ovu vrstu opisa tumacite kao napad na vjeru
ovi su samo dokaz da pogresni ljudi i na pogresan nacin praktikuju vjerui i nikakve veze nema sa samom vjerom
Ali respo ti pogrešni ljudi NE praktikuju, to pokušavam da kažem. Nije prakticiranje vjere otići na džumu reda radi i ne znati šta se tamo uopšte radi ili napisati "Allaha mi", to NIJE praktikovanje vjere ;-)
Oni koji praktikuju vjeru znaju da se ne treba za svaku sitnicu kleti Allahom, znaju šta se treba proučiti na džumi (ovo karikiram jer gore pomenuh džumu) itd itd...
Evo ja postim hvala Bogu, nastojim da klanjam bar ovo uz Ramazan, znaš koliko ljudi to zna? Moja porodica, raja i moje kolege sa posla. Zašto bi iko drugi trebao to znati? Zašto evo kolega iznad misli da će mene neko smatrati vrednijim ako ja sad 20x dnevno urličem da ja postim? Postim sebi radi svoje nagrade kod Allaha, ne postim ni poslodavcu ni nekome drugom...
i to je neki nacin praktikovanja
je li ispravan ili nije je druga prica on je praktikuje

znas ono ja imam pusku i koristim je za lov na divljac ti imas pusku i koristis je za pljacke i jedan i drugi praktikujemo pucanje a puska je predmet praktikovanja tako isto vjera
Dr. Kuca

#2633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

DaysleepeR wrote:
Dr. Kuca wrote:
naravno da ima i naravno da prolazi

zato se treba sa tim obračunati, a ne zabijati glavu u pijesak i napadati ljude koji to ističu

On je zelio reci da je to tako samo kod nas muslimana,
Sodom1

#2634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

drunken tiger wrote:
Reglan wrote:A i ovaj Dzevlan u fazonu Allah i islam a ovamo kriminal.Kako su jadni i bijedni, vjera im sluzi kao paravan. :run: :skoljka:
Nije to paravan nego je to posljedica nasilne islamizacije društva. To ti je direktni rezultat vjeronauke u školama. Selam, Allah, inšalah na svakom koraku a u džepu droga, za pasom pištolj, u glavi misao o tome kako nekome naškoditi. Djevojčice se karaju po parkovima a sve inšalah, selam.Nasilna islamizacija društva. Samo pogledaj profile aktera sinoćnje pljačke i pucnjave, pa se sjeti Mirze Hatića, pa uđi na profil bilo kojeg koji se spominje u crnoj hronici. Jako veliki broj je isti profil, kao religiozni a ovamo veze s religijom nemaju.
Nemam ništa protiv religije ali imam protiv ovoga šta su nam uradili od religije.
Nemas ni ti veze s vezom pa brljezgas,tako i oni
Dead Man Walking

#2635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Moze li jedan primjer osobe koja je nasilno islamizirana? Ko ju je nasilno izlamizirao i kako? Ovi debili da su islamizirani, pa makar i nasilno, ne bi u neparnoj noci zadnje trecine Ramazana bili u pljacki nego u dzamiji.
supercali

#2636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Dr. Kuca wrote:

On je zelio reci da je to tako samo kod nas muslimana,
vjerovatno je iz sarajeva
tema je sarajevska crna hronika
normalno da ce pricati o sarajevu i o islamu kad je on ovdje dominantna religija
nece pricati o hare krisni kojih mozda ima u vrh glave 1000
kao sto rekoh da prica o banja luci ne bi bila islamizacija nego kristanizacija jer je islam u banja luci minorna religija
zato je ispravno sto je napisao nasilna islamizacija naravno misli se na nametanje u sarajevu
Tomahawk11
Globalni moderator

#2637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Kakva nasilna islamizacija u Sarajevu? Na sta se pod tim misli?

Jesu li to ovi furaci sa statusima po fb? Neko ih natjerao na to ili su oni na silu vjernici? Ono, to je trenutna furka, vjernik sam, al ko ateista zivim?
uglavnomja

#2638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

to je samo lociranje pripadajuce vjere, u sarajevu je ta, u zg neka druga, u bg neka treca ...

svugdje je isto, nazalost. omladina sa vjerskim obiljezjima i statusima smatra da svoje zelje mogu ostvarivati pljackom, kradjom, iznudom, ubistvima ... i da ce im neko "odozgo" suditi

dok ne nalete na metak :thumbup:
supercali

#2639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Dead Man Walking wrote:Moze li jedan primjer osobe koja je nasilno islamizirana? Ko ju je nasilno izlamizirao i kako? Ovi debili da su islamizirani, pa makar i nasilno, ne bi u neparnoj noci zadnje trecine Ramazana bili u pljacki nego u dzamiji.
a nasilno islamiziran znaci iskljucivo brada tekbiranje idenje na svaki namaz i striktno postovanje vjere?

vecina ovih kriminalaca u pokusaju i sitnih kriminalaca je islamizirana na nacin da se vjerom peru grijesi a dosta ljudi prihvatilo to kao normalnu stvar jer su ovi dali za dzamiju ili su prvi kad treba prebiti pedera kad treba srusiti krst i sl
rastu ljudima u ocima jer napadaju suprotnu stranu u nasem slucaju krst i brane islamske vrijednosti na nacin da pokaze kako vise mrziti drugu vjeru posebno pravoslavnu zbog rata

islamiziran je recimo i fikret srebrenica a najbolji primjer je ovaj sa majicama
udara na niske strasti i ljudsku slabost
pokusava zaraditi na tragediji guranjem stradanja patriotizam rat pa i vjera
ako je ko citao komentare na njegov tekst svaka druga je sucur alahu ne daj se samo istraj amin i sl
sto znaci da bukvalno igra na tu kartu da bi se obogatio

ova nasilna islamizacija u mjestima gdje su muslimani vecina je mnogo siri problem po drustvo nego sama vjera

niko nece zamjeriti i bilo sta reci komsiji muji koji klanja posti ide na dzumu a posteno radi svoj posao bilo to u nekoj kancelariji na stolici direktora ili kopajuci kanal i to znaju samo familija i uzi prijatelji
dok je kod ovih suprotna prica usta puna vjere a prljavi i neposteni poslovi
DaysleepeR

#2640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Dead Man Walking wrote:Slieru, ti rece da je opsta percepcija javnosti da je to OK. Ja ili ne znam definiciju "opste percepcije" ili vidim da samo ove kockaste glave na steroidima (kojih doduse ima zapanjunuce mnogo) to opravdavaju. Slicno za nasmrkanog kulturoga, koliko vidim svi ga ispljuvase. Sta je tu onda opsta percepcija drustva?
pa ne ispljuvaše ga vjernici moj dead man-e, vjernici ga brane

a da ne vrijeđamo jedan drugom inteligenciju, znamo šta je moda u telecomu i elektroprivredama, džume, iftari, selfiji sa iftara
supercali

#2641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:Kakva nasilna islamizacija u Sarajevu? Na sta se pod tim misli?

Jesu li to ovi furaci sa statusima po fb? Neko ih natjerao na to ili su oni na silu vjernici? Ono, to je trenutna furka, vjernik sam, al ko ateista zivim?
odgovorio sam zombiju otprilike kakva nasilna islamizacija
nije to sirovo prisiljavanje na islam i sl
nego proces koji je vjeru koristio da opravda prljave poslove pojedinaca
mladji samo prihvatili redoslijed i imas stotine delica koji uz alaha idu da pljackaju amko i sl a pravdaju to vjerom niko ne moze suditi osim alaha i sl
Dead Man Walking

#2642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Respo, veze ti nemas o Islamu, sto i ne cudi jer i na ostalim temama briljiras. Valjda ostavstina od kad te onaj deduka nasilno islamizirao kisoberom na semaforu.

Koji vjernici ga brane Sliperu? Ja nesto ne vidim da je tako, a i da jeste to je ogromna manjina a ne opsti stav drustva kako ti rece.
supercali

#2643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Dead Man Walking wrote:Reapp, veze ti nemas o Islamu, sto i ne cudi jer i na ostalim temama briljiras. Valjda ostavstina od kad te onaj deduka nasilno islamizirao kisoberom na semaforu.

Koji vjernici ga brane Sliperu? Ja nesto ne vidim da je tako, a i da jeste to je ogromna manjina a ne opsti stav drustva kako ti rece.
znao sam kontra argument je veze ti nemas o islamu
kladim se da vise znam o islamu od svih ovih vjernika na baterije
ostavstina je ta da ja imam obraz i ponosan sam sto nisam uzvratio a ovi vjernici bi napali deduku i poslali u bolnicu
Reglan

#2644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/napad-u-sarajevu-mladici-nanijeli-povrijede-policajcima-i-ostetili-im-vozilo/230378
Da nije osveta za ono jucer :skoljka: :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakva nasilna islamizacija u Sarajevu? Na sta se pod tim misli?

odgovorio sam zombiju otprilike kakva nasilna islamizacija
nije to sirovo prisiljavanje na islam i sl
nego proces koji je vjeru koristio da opravda prljave poslove pojedinaca
mladji samo prihvatili redoslijed i imas stotine delica koji uz alaha idu da pljackaju amko i sl a pravdaju to vjerom niko ne moze suditi osim alaha i sl
Mislis, oni su sebi prilagodili vjeru, nije u pitanju nikakva nasilna islamizacija.
Bez obzira sto islam strogo zabranjuje kradju, oni idu i kradu u ima Allaha :-)
Nisu oni nista prihvatili, koliko god bili plitkog mozga, oni svjesno idu linijom manjeg otpora.
Sto, zivis ko lola, odes opljackas trgovinu i poslije se zajebajes, kad nestane, opet pusku i fantomku i ljepota. I pises statuse i lijepis slike ISIL-a :skoljka:
Nije to vidjelo nikakve vjere. To su bolidi kojima je vjera kao furka, ono zajebani momci na Allahovom putu. Ludilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Reglan wrote:

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/napad-u-sarajevu-mladici-nanijeli-povrijede-policajcima-i-ostetili-im-vozilo/230378
Da nije osveta za ono jucer :skoljka: :run:
Vjerovatno da mangupi osvete bracu :roll:
uglavnomja

#2647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

supercali wrote:
Dead Man Walking wrote:Moze li jedan primjer osobe koja je nasilno islamizirana? Ko ju je nasilno izlamizirao i kako? Ovi debili da su islamizirani, pa makar i nasilno, ne bi u neparnoj noci zadnje trecine Ramazana bili u pljacki nego u dzamiji.
a nasilno islamiziran znaci iskljucivo brada tekbiranje idenje na svaki namaz i striktno postovanje vjere?

vecina ovih kriminalaca u pokusaju i sitnih kriminalaca je islamizirana na nacin da se vjerom peru grijesi a dosta ljudi prihvatilo to kao normalnu stvar jer su ovi dali za dzamiju ili su prvi kad treba prebiti pedera kad treba srusiti krst i sl
rastu ljudima u ocima jer napadaju suprotnu stranu u nasem slucaju krst i brane islamske vrijednosti na nacin da pokaze kako vise mrziti drugu vjeru posebno pravoslavnu zbog rata

islamiziran je recimo i fikret srebrenica a najbolji primjer je ovaj sa majicama
udara na niske strasti i ljudsku slabost
pokusava zaraditi na tragediji guranjem stradanja patriotizam rat pa i vjera
ako je ko citao komentare na njegov tekst svaka druga je sucur alahu ne daj se samo istraj amin i sl
sto znaci da bukvalno igra na tu kartu da bi se obogatio

ova nasilna islamizacija u mjestima gdje su muslimani vecina je mnogo siri problem po drustvo nego sama vjera

niko nece zamjeriti i bilo sta reci komsiji muji koji klanja posti ide na dzumu a posteno radi svoj posao bilo to u nekoj kancelariji na stolici direktora ili kopajuci kanal i to znaju samo familija i uzi prijatelji
dok je kod ovih suprotna prica usta puna vjere a prljavi i neposteni poslovi
:thumbup:

nasilna ili "nasilna" religizacija pucanstava ex yu je na sceni od 90-ih.

sto si blize hodzi, popu ... to ti je veca dozvola za kriminal. i samim tim i opravdanje za svaki zlocin. i oprost.
ako hoces da budes "nesto" - moras u vjerski objekat da bi te oni iz prvih safova vidjeli ...
vjerska posvecenost nije izrazena u vjerskim "postupcima", nego u mrznji prema drugim vjerama i nevejrama. i apsolutnoj poslusnosti prema vjerskoj vrhuski.

a bukvalno nasilna je uvodjenje vjeronauke u skole, da bi se zaposlile prekobrojne hiljade NEPRODUKTIVNIH dipl. finovaca (i paralelnih vjerskih ustanova)

vjeronauka u sred nastave, nemaju djeca gdje otici niti im je sta organizovano.
i naravno, mrkva na stapu: ocjena ulazi u prosjek, a znanje se ne trazi nikakvo.
Last edited by uglavnomja on 29/06/2016 13:02, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#2648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Dead Man Walking wrote:Respo, veze ti nemas o Islamu, sto i ne cudi jer i na ostalim temama briljiras. Valjda ostavstina od kad te onaj deduka nasilno islamizirao kisoberom na semaforu.

koji je procenat vjernika u BiH?
ultima_palabra

#2649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Pa u cijelom svijetu je generalni trend da se ozbiljne stvari shvataju neozbiljno i povrsno... nije to samo islam niti samo vjera, niti se desava samo u Bosni niti Balkanu.
Dr. Kuca

#2650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Ja sam odsutao neda mi se stvarno raspravljati.
Post Reply