Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

vivaldi

#2626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:
vivaldi wrote:pa kad je od tolike planete, njegova administracija odlucila da pokuca rusima na vrata, onim istim rusima koji 50 godina samo stancaju i lageruju ogormne kolicine oruzja, i dosli da uvode demokratiju u ukrajinu. razbjesnio medvjeda, aneksija krima, sankcije, medvjed nakon 50 godina izlazi izvan granica sssr i iz osvete upada u posljednji kupe arapskog proljeca i spasava asada, a onda nezapamceni egzodus izbjeglica ka evropi, bodljikave zice, budjenje desnice uz finansijsku podrsku mede, a onda brexit kojim prvi anglosaxosnci spasavaju guzicu. evropa u nezapamcenoj krizi, a onda sada i trump.evropa u rasulu, a anglosaxonci izvukose guzice
Pa ima smisla, ali mi je to u sferi nagadjanja.
Mozda se to uopste nije odigralo na taj nacin, mozda se Putinu digla kita da obnavlja imperiju pa naisao na reakciju....
sranja su se pocela desavati sa ukrajinom i pricom o demokratiji i slobodnoj volji sto je sviranje kurcu jer zbog kubanske "slobodne volje" prije pola vijeka zamalo se ne rodismo ni ti ni ja. Uvijek se znalo u sta se ne smije dirati, a obama je dirno.

i dan danas su ameri najveci zagovornici sankcija a najvecu ekonosmku stetu trpi evropa, ali sad vise ni to nije problem naspram ovakvih politickih podjela koje nastadose. i onda ameri sada izaberu trumpa koji je srao po tim malim estonijama litvanijama itd koji danas imaju najpanicniji strah od rusa.
Challenger__

#2627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:...
Gdje si Fudaro? Kakav si? Jesi dobar?
Fudo387

#2628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

ze kalanga wrote:
Fudo387 wrote:
ze kalanga wrote:Gdje si Fudo. Dokle se stiglo sa proslavom? :D
Ja tebe sve hocu da pitam, ozbiljno, bez namijere da podjebavam,
a, sto se vi Srbi veselite Trumpu?
Ajde prvo odgovori na pitanje, pa ćemo lako što se i ko veseli. :-D

Mogu govoriti u svoje ime, a to sam i na onoj temi pisao. Dva loša kandidata, a uvijek protiv mašinerije. I nema potrebe da objašnjavam animozitet prema Klintonovima. Pošteno.
Ma ok, posteno, ali vjeruj mi da se djaba veselis.
Challenger__

#2629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Pozdrav Antoniu i Batici, te novom kolegi forumašu.
Fudo387

#2630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:...
Gdje si Fudaro? Kakav si? Jesi dobar?
Pozdrav Mufide Memija Jr. Dobar. Kako ti, kakvo je stanje na istocnoj fronti, plovi li ono cudo?
Gojeni H

#2631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Ma jez je dobar momak, pametan, obrazovan, ne bih ja njemu sad na "muku" pristajao, vjerujem da sve sto napise ovdje uradi iz najboljih
namijera. Ok je i idealizam, al' nekad ga djaba sminkas, vidis da su pobudalili. Trump i nije tolika katastrofa, to je pragmatican lik, sve je on
ovo dobro izracunao u cent, ulozio, udario tamo gdje je bilo najmekse i evo ga. The President.
Buraz, neko pise pod tvojim nickom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Challenger__ wrote:Pozdrav Antoniu i Batici, te novom kolegi forumašu.
Otpozdrav. Moram priznati da mi se i Fudica svidja sa nekoliko zadnjih upisa.

Mada timeo Amerikanos et demokracija ferentis
Fudo387

#2633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:
Ma jez je dobar momak, pametan, obrazovan, ne bih ja njemu sad na "muku" pristajao, vjerujem da sve sto napise ovdje uradi iz najboljih
namijera. Ok je i idealizam, al' nekad ga djaba sminkas, vidis da su pobudalili. Trump i nije tolika katastrofa, to je pragmatican lik, sve je on
ovo dobro izracunao u cent, ulozio, udario tamo gdje je bilo najmekse i evo ga. The President.
Buraz, neko pise pod tvojim nickom.
A dobro, popio sam pet sest nekih cudnih piva, haj reko da probam...mogu ti reci da me malo nosa.
Ok, necu vise. :D
Challenger__

#2634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Pozdrav Mufide Memija Jr. Dobar. Kako ti, kakvo je stanje na istocnoj fronti, plovi li ono cudo?
Juče i danas sam imao dva dana sa masom obaveza. Uz svu želju, nisam pošteno stigao ni da ispratim izbore ni promjene u Siriji a ima ih koliko hoćeš. Brodovi... Fudo dragi. Pa napisao sam na onoj temi da idu toliko brzo koliko je potrebno da ne stignu prije američkih izbora.

Sad su tamo, gdje su planirali da budu.
Challenger__

#2635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

_BataZiv_0809 wrote:Otpozdrav. Moram priznati da mi se i Fudica svidja sa nekoliko zadnjih upisa.
Svi mi imamo nickove, a iza nickova - ljudi. Znam da prepoznam ljude ali i smradove, kako u RL, tako na netu.
Fudara i Gojeni, :thumbup: ovaj rad!
Challenger__

#2636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Volio bih ih za komšije.
vivaldi

#2637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

_BataZiv_0809 wrote:
Challenger__ wrote:Pozdrav Antoniu i Batici, te novom kolegi forumašu.
Otpozdrav. Moram priznati da mi se i Fudica svidja sa nekoliko zadnjih upisa.

Mada timeo Amerikanos et demokracija ferentis
ma svi na svijetu gledaju svoj interes, jal licni jal kolektivni, nema tu nista cudno ni nenormalno. Fudo vjerovatno smatra da ga ovaj cirkus materijalno-ekonomski nece previse dotaci pa ga moze posmatrati iz ugla drustvenog fenomena, pa samim tim nema potrebe za navijackim strastima.
jeza u ledja

#2638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:Okano moje, ti si haman tamo jedan od rijetkih normalan ostao.
Jbg, ja sam im ima godina dana govorio sta ce se desiti, i evo sad mi je malo i krivo sto sam sve ovo naslutio.
Kad kazem jezu, izadji na pivu, prohodaj malo, popricaj i sa haharima u kafancugi, idi u lov sa hablecinama sto nista zivo ne znaju sem pucat i
motor na autu rastavit i sastavit itd, a ne samo sa svojim oh my goshevima, on meni, taaa ti znaas...ti si pobudalio.
Eto mu sad, sinoc pije i tuguje, jebo ga Hillary, k'o da je kijamet...a sta i da je kijamet, pisaj i nju i Trumpa.
Sjaho Kurta, uzjaho Murta...
A ja tebi kazem, ponovo, nit znas s kim pricas ni s cim se bavim nit s kim se druzim. Al najlakse tako razmisljat jel.
I ne, ne idem u lov, i nisam nikakav hipster. Ali automehanicar mi jeste. :lol:

Imas toliko slojeva drustva ovdje raznih da tesko da mozemo pricati o tome koliko kojih razumijemo.
Edin H.

#2639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Marks i Engels se okrecu u grobu, radnicka klasa glasa za milionera Truma.

Diktatura proleterijata nula bodova. :wink:
jeza u ledja

#2640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote: a veze nema sta ljudi misle u Luizijani, sta se desava u Zapadnoj Virdziniji, hoce li se dozvoliti otvaranje rudnika ili ne, koliko ce ljudi fasovat posao zato sto cjevovod nije prosao gdje je trebao proci ...
Ali zato ti znas sta se desava u W. Virginiji, u Louisiani. :thumbup: Ti si tamo bio, pricao s ljudima. Ti to sve znas. :thumbup: :thumbup:

:bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ne znas ni ti sa kim pricas pa opet potcjenjujes.
vivaldi

#2642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Edin H. wrote:milionera Truma.
jedina sreca je sto je hillary dokazano glupa, a za narandzastog za sada samo postoji sumnja da je glup.
Connaisseur Karlin

#2643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:Marks i Engels se okrecu u grobu, radnicka klasa glasa za milionera Truma.

Diktatura proleterijata nula bodova. :wink:
jah, kao da je Klintonovka nesto bolja :D

radnicka klasa je glasala za biznismena, a ne za politacarku :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mali_milojica »

Amerika ima svog Berlusconija :mrgreen:
bole1st

#2645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

vivaldi wrote:
jedina sreca je sto je hillary dokazano glupa, a za narandzastog za sada samo postoji sumnja da je glup.
Oboje su izuzetno pametni, imaju vjerojatno preko 300 IQ kombajned.
It_is_a_Leclerc

#2646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

vivaldi wrote:
Pa ne znam, baš. Žena koja ima takve reference i uspjehe u životu - teško da se može nazvati glupom. Sa druge strane, čovjek koji kaže da se pali na vlastito dijete i da žene treba hvatati za polni organ i protiv njihove volje, sa historijom uzastopnih bankrota, sa očevim bogatstvom kao jedinim ozbiljnim uspjehom - teško da može biti i pod sumnjom.
Challenger__

#2647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:ma svi na svijetu gledaju svoj interes, jal licni jal kolektivni, nema tu nista cudno ni nenormalno.
Postoje pojedinci (na vlasti, uz vlast i daleko od vlasti) koji će reći da uz interes postoji i sistem vrijednosti a da se politički svijet danas u osnovi dijeli u dvije grupe:

1. Prvu, kojoj je interes iznad bilo kakvog sistema vrijednosti; još preciznije, stavljaju znak jednakosti između interesa i sistema vrijednosti; i
2. drugu, koja uz interes baštini i određeni sistem vrijednosti i da je taj sistem vrijednosti limitirajući faktor za određene interese.

Još kažu da su te osnovne dvije političke grupacije danas u globalnom konfliktu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa ne znam, baš. Žena koja ima takve reference i uspjehe u životu - teško da se može nazvati glupom. Sa druge strane, čovjek koji kaže da se pali na vlastito dijete i da žene treba hvatati za polni organ i protiv njihove volje, sa historijom uzastopnih bankrota, sa očevim bogatstvom kao jedinim ozbiljnim uspjehom - teško da može biti i pod sumnjom.
Koje su to njene reference i uspjesi?
It_is_a_Leclerc

#2650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Koje su to njene reference i uspjesi?
Tužitelj, više puta Senator, Secretary of state....
Post Reply