Gledao sam Safeta u kasnim sedamdesetim na Koševu protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama, Veleža... i tada je topio oči svojim majstorijama. Nisam vidio ni jednu utakmicu koju je igrao za PSG i ko god kaže da jeste, laže. Jer TVSA i JRT nisu prenosile utakmice francuske lige. A evropski fudbal nije igrao. Ili nije toliko često. Sve je rekla kazala. Možemo li samo za trenutak uzeti kao opciju da SSP i nije bio tolika fudbalerska veličina u svjetskim okvirima koliko smo ga mi napuhali. Slično kao što se napuhala njegova trenerska veličina, a realno niko ne zna ni da postoji. U ozbiljnom fudbalu, naravno.muha_sa wrote: još igro u nakoj ligi, protiv nake Vrbanjuše, Vratnika, Iskre, Saobracajca..................nastavi niz
Safet Sušić - Pape
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Captain Hindsight
#2626 Re: Safet Sušić - Pape
- muha_sa
#2627 Re: Safet Sušić - Pape
može li ovo poslužitCaptain Hindsight wrote:Gledao sam Safeta u kasnim sedamdesetim na Koševu protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama, Veleža... i tada je topio oči svojim majstorijama. Nisam vidio ni jednu utakmicu koju je igrao za PSG i ko god kaže da jeste, laže. Jer TVSA i JRT nisu prenosile utakmice francuske lige. A evropski fudbal nije igrao. Ili nije toliko često. Sve je rekla kazala. Možemo li samo za trenutak uzeti kao opciju da SSP i nije bio tolika fudbalerska veličina u svjetskim okvirima koliko smo ga mi napuhali. Slično kao što se napuhala njegova trenerska veličina, a realno niko ne zna ni da postoji. U ozbiljnom fudbalu, naravno.muha_sa wrote: još igro u nakoj ligi, protiv nake Vrbanjuše, Vratnika, Iskre, Saobracajca..................nastavi niz
http://sportsport.ba/ino_fudbal/susic-n ... mena/86883
o njegovim trenerskim velicinama veze nemam niti me zanima bilo koji trener pa ni on.
-
Captain Hindsight
#2628 Re: Safet Sušić - Pape
Može i ne može. Lista je stara preko 3 godine i nije više relevantna. Pogotovo što danas samo u PSG imaš bar trojicu koji bi ušli na novu listu. Drugo, u safetovo vrijeme francuski fudbal nije bio vrh fudbala. Npr. Platini je igrao u Italiji u to vrijeme. PSG je bio jedan prosječan klub. Pokažite mi evropski trofeje koje je PSG osvojio sa SSP ili safetove lične nagrade koje je osvojio. Kao što je zlatna lopta, kopačka, najbolji napadač, najbolji fudbaler, u najjačem timu sezone. U evropskim okvirima. Ne siromašna Francuska liga osamdesetih.muha_sa wrote: može li ovo poslužit![]()
o njegovim trenerskim velicinama veze nemam niti me zanima bilo koji trener pa ni on.
-
teta marica druga
#2629 Re: Safet Sušić - Pape
Naravno da može normalnim ljudima. Mada i nema potrebe za ovim jer svi znamo da je Safet jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Znaju to i oni koji ga osporavaju samo se prave mutaviji nego što jesu. Najbolja potvrda toga jeste kada se prilikom UEFA-inih svečanosti okupi fudbalska elita i kada jedan Platini preskoči mnoge selektore i priđe Safetu kako bi se pozdravio. Bilo je mnogo takvih primjera. Dakle svima je jasno kakva institucija je Safet, samo je problem što neki ljudi pokušavaju svoje životne neuspjehe liječiti tako što će izmišljati kojekakve gluposti, ali i oni sami će nekad shvatiti da time neće poboljšati kvalitetu svog života niti će nanijeti štetu Safetu. A vrijeme im prolazi tik tak, tik tak....muha_sa wrote: može li ovo poslužit![]()
Evo baš maloprije gledam tv i kaže novinar kako je Sušić najbolji i najuspješniji selektor BIH svih vremena. Bilo mi je drago, ali isto tako sam se zabrinuo kako će to neki podnijeti.
-
LSD
#2630 Re: Safet Sušić - Pape
Da sa ne brzinu prisjetimo nekih Safetovih bisera:
što je najgore, pozivao tog istog Zukanovića u kvalifikacijama, ali tad je valjda bio dobar ko fudbaler i ko covjek
ali ova je najjaca

i Izrael mu ispunio želje, napao nas i utrpao nam tri komada
Epilog: 2-1 za Kipar u sred Zenice i u samom startu se posrao na kvalifikacije.Ne zanima me Kipar. Nismo ih čak ni skautirali.
Zukanović me razocarao i kao fudbaler i kao čovjek.
ali ova je najjaca

-
Paul F.
#2631 Re: Safet Sušić - Pape
Ne bih rekao da je baš to izjavio. Može l link ?LSD wrote:Da sa ne brzinu prisjetimo nekih Safetovih bisera:Ne zanima me Kipar. Nismo ih čak ni skautirali.
I baš zbog skautiranja izgubismo tekmu a ne zbog nečeg drugog je l ?LSD wrote: Epilog: 2-1 za Kipar u sred Zenice i u samom startu se posrao na kvalifikacije.
Ako u tvojoj okolini naletiš na kakvog pismenog čovjeka, zamoli ga da ti pročita ove statistike dvomeča sa Kiprom.

Naravno, uvijek je najbolje da ne zamaraš ni svoj mozak a ni nas.
-
Captain Hindsight
#2632 Re: Safet Sušić - Pape
Statistika je, utakmica kući nula bodova. Utakmica u gostima, 3 boda. Jesam pogodio? 
-
LSD
#2633 Re: Safet Sušić - Pape
Nisam ni sumnjao da ce pogrešno shvatiti jedan vrlo jednostavan post, kao i uvijek dosad...jednostavno, tvoje kognitivne sposobnosti nisu dovoljno razvijene da bi shvatio o cemu pišem.Paul F. wrote:Ne bih rekao da je baš to izjavio. Može l link ?LSD wrote:Da sa ne brzinu prisjetimo nekih Safetovih bisera:Ne zanima me Kipar. Nismo ih čak ni skautirali.I baš zbog skautiranja izgubismo tekmu a ne zbog nečeg drugog je l ?LSD wrote: Epilog: 2-1 za Kipar u sred Zenice i u samom startu se posrao na kvalifikacije.
Ako u tvojoj okolini naletiš na kakvog pismenog čovjeka, zamoli ga da ti pročita ove statistike dvomeča sa Kiprom.
Naravno, uvijek je najbolje da ne zamaraš ni svoj mozak a ni nas.
No, ipak drži se onog što ti najbolje ide
-
Paul F.
#2634 Re: Safet Sušić - Pape
Šega a ? Tebi kad bi neko kažipst pokazo valjo bi se po podu od smijeha.LSD wrote: ali ova je najjaca
Za tvoju informaciju, Sajo smatra da zatvoreni fudbal nije fudbal u pravom smislu riječi. Uvijek više voli da protivnik igra napadački nego bunker. Ovo je slučaj za svaku tekmu pa i onu s Izraelom.
-
Paul F.
#2635 Re: Safet Sušić - Pape
Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
-
Captain Hindsight
#2636 Re: Safet Sušić - Pape
Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
-
Captain Hindsight
#2637 Re: Safet Sušić - Pape
Logično. Zatvoreni fudbal nije fudbal u pravom smislu riječi gospodine LSD. Ako protivnik igra bunker, Ti moraš napadački. Kada igraš napadački, moraš imati bar jednog napadača. Kada protivnik igra napadački Ti moraš bunker, gospodine LSD. Ako ne voliš bunker, kao što naš Sajo ne voli, a nemaš napadača da sam napadneš, onda te protivnik nakanta. Kao što je i Izrael Saju. Jeste sad razumjeli ograničeni i neupućeni gospodine LSD? Držite se Vi gospodine umjetničkog klizanja a ovu temu ostavite pametnim insanima. Nisu bodovi sve što sija. Umjetnički dojam je ovdje najvažniji. Zbog toga se i dan danas stari Francuzi rado sjećaju našeg Papeta.Paul F. wrote:Šega a ? Tebi kad bi neko kažipst pokazo valjo bi se po podu od smijeha.LSD wrote: ali ova je najjaca
Za tvoju informaciju, Sajo smatra da zatvoreni fudbal nije fudbal u pravom smislu riječi. Uvijek više voli da protivnik igra napadački nego bunker. Ovo je slučaj za svaku tekmu pa i onu s Izraelom.
- Point.
#2638 Re: Safet Sušić - Pape
Zasto se uvijek zamaras ko je koliko pametan?Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
-
teta marica druga
#2639 Re: Safet Sušić - Pape
Captain Hindsight wrote:Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.Podržavam 100%
-
teta marica druga
#2640 Re: Safet Sušić - Pape
Pa zar do sada niste shvatili ko je koliko pametan, barem na ovoj temi?Point. wrote:Zasto se uvijek zamaras ko je koliko pametan?Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
-
teta marica druga
#2641 Re: Safet Sušić - Pape
Druže ovo je totalno pogrešno protumačeno. A Kipra što se tiče on je skautiran i više nego dovoljno. Nedostajala je jedino sportska sreća u toj utakmici. Bilo kako bilo Safet je naš najbolji i najuspješniji selektor svih vremena i trebamo biti ponosni što nas je odveo u Brazil.LSD wrote:Da sa ne brzinu prisjetimo nekih Safetovih bisera:
Epilog: 2-1 za Kipar u sred Zenice i u samom startu se posrao na kvalifikacije.Ne zanima me Kipar. Nismo ih čak ni skautirali.
Zukanović me razocarao i kao fudbaler i kao čovjek.![]()
što je najgore, pozivao tog istog Zukanovića u kvalifikacijama, ali tad je valjda bio dobar ko fudbaler i ko covjek
![]()
ali ova je najjaca
-
Captain Hindsight
#2642 Re: Safet Sušić - Pape
A ja mislim da si Ti jedan od neupućenih i ograničenih o kojima Paul piše. Uhvati LSDa pod ruku pa pravac klizanje. Tutu haljinice i piruete su vaš nivo.teta marica druga wrote:Captain Hindsight wrote:Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.Podržavam 100%
![]()
Sad će se javiti i perfekcionista i reći da i on ovo podržava.
![]()
![]()
![]()
-
teta marica druga
#2643 Re: Safet Sušić - Pape
Nije problem, možemo mi otići i na klizanje, i skijanje, i na plivanje, ali Safet će zauvijek ostati prvi koji nas je odveo na veliko takmičenje i uveselio naciju. On je naš najbolji i najuspješniji selektor svih vremena. Volio bih da ga neko prestigne i da se opet plasiramo, ali teško. Nadam se da ti ovo neće pokvariti dan, ali tako je kako je.Captain Hindsight wrote: A ja mislim da si Ti jedan od neupućenih i ograničenih o kojima Paul piše. Uhvati LSDa pod ruku pa pravac klizanje. Tutu haljinice i piruete su vaš nivo.
- SkyLimit
#2644 Re: Safet Sušić - Pape
Nas narod sudi po umjetnickom dojmu. Nije ga tesko obmanuti. Safetu se i kad smo pobjedjivali zamjerilo kakva mu je glava, sto oblaci trenerke, sto na pitanja odgovara kratko i nejasno, sto ne ide da nagovara Gudelja i slicne patriote da igraju za reprezentaciju.
Mesi se nasuprot nista ne zamjeri jer se ipak on fino zna obuci i pricati, koristi se modernim tehnologijama, skautira naokolo, cak i teren navodnjava. A to sto nas je Irska oducila od fudbala u dvomecu, to su sitnice nebitne u ocjenjivanju ucinka trenera.
Kad ce vise nova utakmica Eviana, zazelio sam se atomskog fudbala
Mesi se nasuprot nista ne zamjeri jer se ipak on fino zna obuci i pricati, koristi se modernim tehnologijama, skautira naokolo, cak i teren navodnjava. A to sto nas je Irska oducila od fudbala u dvomecu, to su sitnice nebitne u ocjenjivanju ucinka trenera.
Kad ce vise nova utakmica Eviana, zazelio sam se atomskog fudbala
-
Captain Hindsight
#2645 Re: Safet Sušić - Pape
U Marice duge trepavice. Pa sigurno će mi pokvariti dan ako misliš da se više nikada nećemo kvalificirati. Nadam se hoćemo. Ako je mogla Slovenija 2 puta, možemo i mi. Čuo sam da je se i za skijanje puno bitnije što ljepše mahati kukovima između zastavica. Stotinka gore dolje, ko to još danas gleda.teta marica druga wrote:Nije problem, možemo mi otići i na klizanje, i skijanje, i na plivanje, ali Safet će zauvijek ostati prvi koji nas je odveo na veliko takmičenje i uveselio naciju. On je naš najbolji i najuspješniji selektor svih vremena. Volio bih da ga neko prestigne i da se opet plasiramo, ali teško. Nadam se da ti ovo neće pokvariti dan, ali tako je kako je.Captain Hindsight wrote: A ja mislim da si Ti jedan od neupućenih i ograničenih o kojima Paul piše. Uhvati LSDa pod ruku pa pravac klizanje. Tutu haljinice i piruete su vaš nivo.
-
teta marica druga
#2646 Re: Safet Sušić - Pape
Ovo za zastavice nisam siguran, ali ako tako kaže perfekcionista onda nema razloga da mu ne vjerujemo.Captain Hindsight wrote:U Marice duge trepavice. Pa sigurno će mi pokvariti dan ako misliš da se više nikada nećemo kvalificirati. Nadam se hoćemo. Ako je mogla Slovenija 2 puta, možemo i mi. Čuo sam da je se i za skijanje puno bitnije što ljepše mahati kukovima između zastavica. Stotinka gore dolje, ko to još danas gleda.teta marica druga wrote:Nije problem, možemo mi otići i na klizanje, i skijanje, i na plivanje, ali Safet će zauvijek ostati prvi koji nas je odveo na veliko takmičenje i uveselio naciju. On je naš najbolji i najuspješniji selektor svih vremena. Volio bih da ga neko prestigne i da se opet plasiramo, ali teško. Nadam se da ti ovo neće pokvariti dan, ali tako je kako je.Captain Hindsight wrote: A ja mislim da si Ti jedan od neupućenih i ograničenih o kojima Paul piše. Uhvati LSDa pod ruku pa pravac klizanje. Tutu haljinice i piruete su vaš nivo.
- Point.
#2647 Re: Safet Sušić - Pape
Znaci na temi o Papetu se moze reci ko je koliko pametan. Haj dobro.teta marica druga wrote:Pa zar do sada niste shvatili ko je koliko pametan, barem na ovoj temi?Point. wrote:Zasto se uvijek zamaras ko je koliko pametan?Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
- insomnia78
#2648 Re: Safet Sušić - Pape
Sajina ekipa u velikim problemima sa povredama
- Charuga
- Globalni moderator
#2649 Re: Safet Sušić - Pape
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Captain Hindsight
7 dana
» Captain Hindsight
7 dana
-
Paul F.
#2650 Re: Safet Sušić - Pape
Zato što je to jedan od glavnih problema ovde.Point. wrote:Zasto se uvijek zamaras ko je koliko pametan?Paul F. wrote:Još jednom bih zamolio ograničene i neupućene da si nađu temu koja će im bolje pasati. Neka puste pametne insane da ovde na miru muhabete.
Pametan čovjek se ne klonira, ne trola, ne piše gluposti i neistine, ne pljuje po vlastitim vrijednostima, ne dolazi na teme koje mu se ne sviđaju, ne umišlja da je bolji od profesionalca u poslu koji nije nikad radio itd.
Tebi sam već više puta reko da me ne zanima tvoje "mišljenje" niti rasprava s tobom al ne ulazi to u tintaru pa džaba. Više ljudi je već primjetilo da jako loše kontaš stvari i da je rasprava s tobom besmislena a ti ne izvlačiš nikakve pouke.