Tacno. Ali, to su nekada bili ratovi za teritorije koje su znacile hranu. Za sta se danas ratuje?saimidin wrote: - ljudi su oduvijek ratovali, tesko ce to biti zaustaviti, i ne vidim ko bi mogao, jer ja nisam vidio dokaze da se svim ratovima rukovodi s jednog mjesta, zapocinju ih razni ljudi iz razlnih i cesto suprotnih interesa.
Izrael se izborio...? Kako i na koji nacin?- zasto bi izrael vracao ono za sta se izborio, i mi slaveni juzni smo ovdje dosli odnekud, uzeli necju zemlju i nije nam napamet padalo da je vratimo, i ljudi ce se nastavit kretati, nekad mirno, nekad nasilno.
Za Slavene...ja ne znam odakle si ti, kao ni koji su ti korijeni unazad 500-600 godina, ali DNK analiza je uredno pokazala da dosta nas ovdje bas i nismo toliko vezani za te Slavene, nego smo bili ovdje i prije njih. Ne kazem da sam ja jedan od takvih, nego samo da to jeste tako.
Za pocetak, Afrikancima se ne treba nista dati, nego im treba samo vratiti njihovo - a to je zemlja i pripadajuci resursi. Da si bio tamo, znao bi o cemu pricam. To sto se u medijima vise ne spominje apartheid i sto je receno da je on ukinut, vjeruj mi na rijec da je to daleko od toga.- a ko bi to trebao dati afrikancima, pa imaju oni sve resursa, nek se organizuju, obrazuju, i prave manje djece, i napredak je neizostavan.
Bjelci sa zapada 100% vladaju Afrikom i njenim resursima, a najbitniji resurs tamo su dijamanti.
- banke nisu tu jer mi njima trebamo, pa svi mi imamo koristi od njih, htjeli to i mogli znati ili ne, da nam netrebaju nebi ih bilo, isto kao i zapreznih kola, kad smislimo nesto bolje one ce nestati.
Nego zasto su banke tu? Jer mi trebamo njih? Za sta to tacno? I koju to tacno korist bilo ko ima od banaka? Evo, ti licno...?
Ko je izmislio banke i zasto? Da li ti je poznato da se ovdje kod nas priprema zakon po kojem ce se kes potpuno izbaciti iz upotrebe i da ce sve ici iskljucivo preko kartica?
Obrazlozenje koje ces cuti za ovo je "radi uredjenja fiskalnog i monetarnog sistema i radi vece i bolje kontrole tokova novca", a stvarnost je - radi kontrole svacijeg novca, cime se direktno kontrolise i svaciji zivot, sto pojedinacno, sto kolektivno.
Slazem se...jos nesto