Novi rat

Locked
sumirprimus

#2626 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

muha_sa wrote:
sumirprimus wrote:Gos0odo drugovi ,rasprava traje citav dan a ljeto, usta se osusila,predlazem kraci predah uz zilavku,limunatu,stok,vodu ko,sta voli.
Ko je za?
Imal,suzdrzanih?
Pauza 15 minuta..
ima ono ZA i Protiv.

ja sam za ZA
NVZ je ukinILa glasove protiv demokratskim putOm... :D
junior3

#2627 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Muha je uvijek za jelo i piće. :D
radostan dan

#2628 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

ko vodi?
dale cooper

#2629 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

Ovdje se malo previše kredita daje Dodiku i toj tobože srpskoj strategiji. Ne kažem da su bezopasni, ali brate
nisu ni toliki sposobni koliko se želi prikazati. Jebote, kad onda sa onolikim ljudstvom i vojnom opremom i to sve protiv
slabije naoružanog protivnika nisu uspjeli ništa značajno napraviti što se tiče osvajanja teritorije, kako to sad
kane postići? Sva se ova Miletova dreka da osujetiti dobrom diplomatijom i lobiranjem.
cekek

#2630 Re: Novi rat

Post by cekek »

channel10 wrote:
Herr Flick wrote:Sto se vi toliko bojite rata sa Srbima..Pa oni treba da se boje 100x vise od nas..Prvo vise nisu nadmocni kao sto su to bili 92,zatim,sva vojna imovina je u rukama Bosnjaka.Bošnjaci su danas vise nabrijaniji i spremniji od Srba da idu u rat ..Mile ponovo ubire poene kod Srba pricom o referendumu,zna on vrlo dobro da ce to mora ponistit kad tad cim Amerika malo zaprijeti i kraj price..

Ebo mater, vama je lakse metar u gu.icu utjerati, nego cm u glavu. O cemu ti i takvi kao ti pricate? O nekom ubiranju poena, o nekoj medjunarodnoj zajednici koja ce uraditi ovo ili ono, o sranju u Ruandi i fenomenalnoj situaciji u nasoj drzavi... Vidite li vi sta se uopste desava?

Hajmo se vratiti nekih mjesec dana unazad na one stvari kojih se ja sjecam, a nisam bas politican tip.

-Hapsenje Orica i sve ono sto je islo uz to,

-"trakavica" oko toga hoce li predstavnik cetnika doci u Srebrenicu ili ne,

-kompletna sranja i reziranja oko rezolucije koja nikad nije ni trebala biti usvojena,

-lafinaski "napad" na cetnika, za koji ce se tek utvrditi sta je bilo i sa cije strane,

-usvajanje zakona o prebivalistu kojim se zeli zabetonirati genocid i sve ono sto je uradjeno Bosnjacima u ratu 92.-95.

-odluka o raspisivanju referenduma o sudu i tuzilastvu BIH.

Ako sam nesto zaboravio neka neko doda. To se sve desilo u zadnjih 30-40 dana. Sve kontra probosanskih snaga i gradjana i sve ide na mlin cetojevica. Izbrojite koliko poraza probosanske politike u samo zadnjih mjesec dana?!

Reakcije medjunarodne zajednice na odluku o raspisivanju referenduma sve govore. Treba li vama nacrtati da Bosnjaci moraju uzeti stvari u svoje ruke, naoruzati se po svaku cijenu pogotovo oko kljucnih dijelova BIH o kojima je ovdje milion puta pisano.

Danas ona edercina Bake kuka kako se probosanske snage trebaju ujediniti i to onako javno. TIm je pokazao ko je u stvari on, pi.kurina obicna i edercina. Sa takvim stvarima se ne izlazi u javnost, ali sta zna obicni lopov i diletant.

Jedna stvar je sigurna. Sutra da zapuca, srbi imaju vec plan sta i kako, dok snjakazi veze nemaju ni gdje su suplji. Nikakvog plana, nicega. Srbi su ih razvalili u svemu u zadnjih 30-40 dana. Ko zna sta se sve jos moze desiti u narednih 30-40 dana.
:thumbup: :thumbup:

Mene samo ubi konta odakle puše taj jaki vjetar

Jedan dolazi na pomirenje i prima kamen u glavu bez problema, drugi ruši ustavotvorni poredak, oba povezani pupčanom vrpcom...
p206

#2631 Re: Novi rat

Post by p206 »

radostan dan wrote:ko vodi?
Željo
junior3

#2632 Re: Novi rat

Post by junior3 »

dale cooper wrote:Ovdje se malo previše kredita daje Dodiku i toj tobože srpskoj strategiji. Ne kažem da su bezopasni, ali brate
nisu ni toliki sposobni koliko se želi prikazati. Jebote, kad onda sa onolikim ljudstvom i vojnom opremom i to sve protiv
slabije naoružanog protivnika nisu uspjeli ništa značajno napraviti što se tiče osvajanja teritorije, kako to sad
kane postići? Sva se ova Miletova dreka da osujetiti dobrom diplomatijom i lobiranjem.
Ne planira se više osvajati. :D
archi_a

#2633 Re: Novi rat

Post by archi_a »

Američka ambasadorica za Radio Slobodna Evropa CORMACK: Lideri RS-a trebaju poništiti odluku o referendumu, poduzet ćemo mjere ako to ne urade!

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187187/cormac ... VCXYK.dpuf

:izet:

...... Ono što treba također učiniti jeste da lideri u Republici Srpskoj treba da povuku i ponište ono što je jučer urađeno, a to se odnosi na referendum, jer je to antidejtonski i antiustavno. Oni treba da omoguće Bosni i Hercegovini da ide putem kojim je krenula i kojim već ide, za koji su i oni rekli da su njemu posvećeni. A ako se to ne dogodi, onda ćemo svi mi, SAD i drugi naši partneri, morati poduzeti pravne zakonske mjere da bi se to riješilo.
:D

Da li to što ste upravo rekli znači da Republika Srpska faktički nema pravo na referendum?

Ne, ne. Želim reći da Republika Srpska ima svako pravo da održi referendum, ali samo referendum za koji ima kompetencije. Pitanje na koje se odluka o referendumu odnosi nije pitanje koje spada u kompetencije vlasti Republike Srpske, nego predstavlja direktno osporavanje vladavine zakona, pravne države, državnih institucija, a svaka država, da bi bila uspješna i da bi imala vladavinu zakona, mora to poštivati
dale cooper

#2634 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

junior3 wrote:
dale cooper wrote:Ovdje se malo previše kredita daje Dodiku i toj tobože srpskoj strategiji. Ne kažem da su bezopasni, ali brate
Ne planira se više osvajati. :D
Ma valjalo bi im braniti ovako rascjepanu teritoriju RS-a. Mislim da ovdje niko nema kapaciteta za te stvari.
A realno, van foruma naravno jer su ovdje svi Rambo :mrgreen: , malo ko ima i volje za to.
L u c i f e r

#2635 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

archi_a wrote:Američka ambasadorica za Radio Slobodna Evropa CORMACK: Lideri RS-a trebaju poništiti odluku o referendumu, poduzet ćemo mjere ako to ne urade!

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187187/cormac ... VCXYK.dpuf

:izet:

...... Ono što treba također učiniti jeste da lideri u Republici Srpskoj treba da povuku i ponište ono što je jučer urađeno, a to se odnosi na referendum, jer je to antidejtonski i antiustavno. Oni treba da omoguće Bosni i Hercegovini da ide putem kojim je krenula i kojim već ide, za koji su i oni rekli da su njemu posvećeni. A ako se to ne dogodi, onda ćemo svi mi, SAD i drugi naši partneri, morati poduzeti pravne zakonske mjere da bi se to riješilo.
:D

Da li to što ste upravo rekli znači da Republika Srpska faktički nema pravo na referendum?

Ne, ne. Želim reći da Republika Srpska ima svako pravo da održi referendum, ali samo referendum za koji ima kompetencije. Pitanje na koje se odluka o referendumu odnosi nije pitanje koje spada u kompetencije vlasti Republike Srpske, nego predstavlja direktno osporavanje vladavine zakona, pravne države, državnih institucija, a svaka država, da bi bila uspješna i da bi imala vladavinu zakona, mora to poštivati
Brez kurtona.

Pravo u matericu.
summerwine

#2636 Re: Novi rat

Post by summerwine »

Bošnjacima u RS-u rat traje već dugo, uskraćuju im se osnovna ljudska prava kao što je školovanje, zapošljavanje...

Progoni ih se, šikanira i terorizira na dnevnoj bazi zbog, npr. benignih komentara na fb., zbog nošenja marama, brade i sličnih, normalnom mozgu nepojmljivih, razloga.

Apelujem da se prije svega pomogne tim ljudima, da ih bar malo popusti osjećaj beznađa i napuštenosti.

U konkretnom slučaju me političari apsolutno ne zanimaju.
channel10

#2637 Re: Novi rat

Post by channel10 »

summerwine wrote:Bošnjacima u RS-u rat traje već dugo, uskraćuju im se osnovna ljudska prava kao što je školovanje, zapošljavanje...

Progoni ih se, šikanira i terorizira na dnevnoj bazi zbog, npr. benignih komentara na fb., zbog nošenja marama, brade i sličnih, normalnom mozgu nepojmljivih, razloga.

Apelujem da se prije svega pomogne tim ljudima, da ih bar malo popusti osjećaj beznađa i napuštenosti.

Upravo to. Vecina ih je grupisana tako da im je FBIH mogla osnovati i otvoriti firme, pa ih vecinu zaposliti. Time bi se povecao povratak i sve bi drugacije bilo. Ali treba onaj deras from SDA pokrasti jos malo, ne do Bog da sta narodu da :run:
daddy-kool

#2638 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

dale cooper wrote:
A realno, van foruma naravno jer su ovdje svi Rambo :mrgreen: , malo ko ima i volje za to.
Forumaši nisu reprezentativan uzorak šireg stanovništva.
Volje dakako ima sasvim dovoljno.
tandmand

#2639 Re: Novi rat

Post by tandmand »

radostan dan wrote:ko vodi?
Pa valjda je to svima očito - Dodik. 20 poteza unaprijed vodi partiju. Ako Bake i co. odgovore na jedan potez on im zada jos 3 da se zamisle. Igraju njegovu igru kojoj nisu dorasli, jer su 20 godina trenirali - ne diraj ništa, status quo ... Eto desi se belaj u Ukrajini pa se probosanci uzdaju u zapad, ali nemaju Klička, desni sektor .. sve bi oni ali da qrcem ne mrdnu.
nemesisx

#2640 Re: Novi rat

Post by nemesisx »

Imam jedno pitanje, koje mozda izgleda provokativno, ali zelim vasa misljenja.

Ako RS danas, sutra raspise referendum, sto bi vi bili protiv?
U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.
Zbog cega bi bilo to drugacije ako RS to pokusa sa Bosnom?

Dakle "mi", zabranjujemo referendum narodu, a "mi" smo slican referendum imali 92.

Nemojte samo poruke "genocid" "sta ti znas" i tako te forumske furke.

Zelim cuti vasa misljenja.
:bih: :run:
dale cooper

#2641 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

daddy-kool wrote:
dale cooper wrote:
Forumaši nisu reprezentativan uzorak šireg stanovništva.
Volje dakako ima sasvim dovoljno.
Možda u napaljenoj mlađariji koja o ratu zna preko igara tipa Call Of Duty.
Ja imam prilike svakodnevno razgovarati sa ljudima koji su prethodni rat iznijeli na svojim leđima
i vjeruj mi nisu baš entuzijastični po pitanju novog rata.
summerwine

#2642 Re: Novi rat

Post by summerwine »

channel10 wrote:
summerwine wrote:Bošnjacima u RS-u rat traje već dugo, uskraćuju im se osnovna ljudska prava kao što je školovanje, zapošljavanje...

Upravo to. Vecina ih je grupisana tako da im je FBIH mogla osnovati i otvoriti firme, pa ih vecinu zaposliti. Time bi se povecao povratak i sve bi drugacije bilo. Ali treba onaj deras from SDA pokrasti jos malo, ne do Bog da sta narodu da :run:
Koga briga za SDA i ine stranke i partije, ja ću pokazati solidarnost sa tim ljudima onako kako ja znam, ali ću pokazati.

Neću pričati o tome a ništa ne poduzimati ili tražiti izgovore za nepoduzimanje. Svakome od nas, kad smo u nevolji, malo je potrebno da nas izvuče iz crnila.
tandmand

#2643 Re: Novi rat

Post by tandmand »

nemesisx wrote:Imam jedno pitanje, koje mozda izgleda provokativno, ali zelim vasa misljenja.

U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.

Neće biti drugačije, i mi ćemo njih napasti kao oni nas - poravnati račune. :oops:
L u c i f e r

#2644 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

nemesisx wrote:Imam jedno pitanje, koje mozda izgleda provokativno, ali zelim vasa misljenja.

Dakle "mi", zabranjujemo referendum narodu, a "mi" smo slican referendum imali 92.

http://forum.klix.ba/novi-rat-t136698s2 ... #p11561738
muha_sa

#2645 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

hajmo, pišat pa spavat :D
channel10

#2646 Re: Novi rat

Post by channel10 »

summerwine wrote:
channel10 wrote:

Koga briga za SDA i ine stranke i partije, ja ću pokazati solidarnost sa tim ljudima onako kako ja znam, ali ću pokazati.

Neću pričati o tome a ništa ne poduzimati ili tražiti izgovore za nepoduzimanje. Svakome od nas, kad smo u nevolji, malo je potrebno da nas izvuče iz crnila.
Ne mozes ti njemu pomoci koliko njemu i njima treba. Treba rijesiti njihovo pitanje jednom za sva vremena. Otvoriti firme u kojima ce oni raditi i tako im rijesiti fin. probleme. Takvim nacinom razmisljanja smo i postali ovo sto jesmo. Samo daj da neko udjeli nesto, ne do Bog pljunuti u sake i zaraditi za sebe.
seln

#2647 Re: Novi rat

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:
dpjokala26 wrote:
Ma jok bolan,kakva predaja.Meni je žao što nisam i ja u Danskoj (kažu da je mnogo dobro tamo) pa da volim Bosnu tako kao ti i tebi slični - sa sigurne distance.
Zasto nisi otisao '97, 98...? Masa nas je tada otislo. Neki preko roditelja, neki se ozenili, neki se ozenili "na papiru", neki krenuli teko onako, s grlom u jagode...
Ah, da, zaboravio sam...imao si bizMis.
Hebem li ga, kako niko od nas ne dobi nikakvu funkciju, niti poce kakav bizMis? Ne, sve nekakvi "legendarni komandiri", koji su i u ratu imali auto sa licnim vozacem i kontrolisali polozaje (konobarica i pjevaljki).
Jedino je moj rodjo za svoje tri rane dobio posao magacionera... koji su mu opet uzeli '98, pa je ipak morao put pod noge, pa u Sloveniju (srecom, imao je tamo brata). I opet, kad ga upitam "bi li opet u rat, kao onda sa 19 godina", on mi kaze " a ko me je pitao prvi put".
Dakle, ne prdi mi o Danskoj, dina ti..... Zadnja transa mojih rodjaka i prijatelja je otisla 2002. Sta je tebe sprijecilo?
Manjak puterica i kladionica "u onim stranstvima"?
seln

#2648 Re: Novi rat

Post by seln »

Pitanje nije provokativno, vec glupo.
Ne razbijaj glavu oko nas, brini o svojima.
archi_a

#2649 Re: Novi rat

Post by archi_a »

Jedno je kad država raspiše referendum, a nešto sasvim drugo kad to učini "mjesna zajednica" :D
prog321

#2650 Re: Novi rat

Post by prog321 »

seln wrote:

Pitanje nije provokativno, vec glupo.
Ne razbijaj glavu oko nas, brini o svojima.
Najjace je kad kaze " nas" i "mi". :-D
Locked