Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Logovan

#2626 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

ChanelSuspendovani wrote:Sjooo Logovanog sto mu vire pertlice iz dupenceta nase Barcine ljepojke :D :lol:

Opusti se ba Neira.Ti vazda prcas druge a cim tebe neko prca pjenis se ko doberman :izet:
E svašta. :-) :-)
convict

#2627 Re: Problem pasa lutalica

Post by convict »

pakica_ wrote:
The One and Only wrote: Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.
ooooooo alaše, nisam vise sama u ovom stavu :lol: pozdravljam, jedan jedini
svi se uglavnom slažemo sa ovim, samo se ne slažemo oko toga koliko pas treba biti u azilu, 15 dana ili 15 godina.
l33t

#2628 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

convict wrote:
pakica_ wrote:
The One and Only wrote: Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.
svi se uglavnom slažemo sa ovim, samo se ne slažemo oko toga koliko pas treba biti u azilu, 15 dana ili 15 godina.

eutanazija svih pa tek onda / kastracija sterilizacija i stavljanje u azile

kako idete tim suprotnim redoslijedom svasta, tim pristupom uvijek ce ih bit na ulici
SanskiBiser

#2629 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

koliko ja odavde iz provincije vidim u Sarajevu ili Zenici će se ipak moći snimati nastavak ili rimeJk ovog filma... :novine:

uglavnomja

#2630 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

The One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
vecina ljudi na ovoj temi voli pse, fine, kucne, pitome, ciste, dresirane, koje imaju vlasnika, eventualno nekog cukicu koji se mota oko zgrade.
sto se tice trovanja, i stakla, to su idioti, i vrlo brzo budu odstranjeni sa teme.

ludjake i psihopate predstavljaju razne sandre kende i ostale pejpal ublehasice, koje zazivaju hitlera, karadzica i mladica i traze da se 92. ponovi jer su ljudi to zasluzili.

samo onaj ko mrzi pse moze traziti da psi ostanu na ulici, gladni, bolesni, u stalnoj borbi sa drugim coporima za teritoriju i hranu.

ne kontam ovu recenocu, je li demagogija ili cista nebuloza :? (mislim da je ovo drugo :mrgreen: )
"Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. "

dalje, zivot psa mi je bio i uvijek ce biti nevazniji od trauma jednog djeteta ili slomljenog kuka jedne nane ili sivanja ruke jedne tete iz vrtica ...

nego u ovom tvom traktatu o zlim ljudima gdje su oni izujedani? 700 komada ove godine, plus oni samo napadnuti, ali bez pustanja krvi?
Last edited by uglavnomja on 24/09/2014 20:12, edited 1 time in total.
smack

#2631 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

ChanelSuspendovani wrote:Sjooo Logovanog sto mu vire pertlice iz dupenceta nase Barcine ljepojke :D :lol:

Opusti se ba Neira.Ti vazda prcas druge a cim tebe neko prca pjenis se ko doberman :izet:
Posto ja ne trolujem, samo da vidis da ono sto sam ti napisao u p.p.-u ce i da se desi!

Mogu ti i javno napisati moje ime i prezime i kada cu te provodati golog po setalistu za dzukele jer tu ti je i mjesto. :kiss:
madner

#2632 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Lav is in the air. :D
smack

#2633 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

Madner ..produzi :D

da ne bi bila grupna setnja. ;-)
bull21

#2634 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Sa' će pola foruma da zaplati! Kad vas smack sve smacka! :lol:
smack

#2635 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

Kad federacija na forumu ne reaguje..mogu ja i ban dobiti, nije problem.

Sada cemo ovako. Sto napisem to i stoji!

Ili cemo svi svima je..ti mater i vrijedj..i jedni druge ili ce svako gledati svoga posla.

Odjebaus Miki Maus! Ko nema posla , ja mu ga rado nadjem.
madner

#2636 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Mada cijenim tvoj zasticniki stav ka prema pakici, moram ti reci da nisam pretjerano impresioniran.
smack

#2637 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

madner wrote:Mada cijenim tvoj zasticniki stav ka prema pakici, moram ti reci da nisam pretjerano impresioniran.
Boli me ra..u sta ti ostali mislite! Vase je da se izivljavate na nekome svome, a moje je da vas upozorim da ima granica

u zivotu za koje ste i zaboravili Madner.
bull21

#2638 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Ajd što cenzuriše psovku, al' što cenzurišeš riječ vrijeđati? :lol:
madner

#2639 Re: Problem pasa lutalica

Post by madner »

Tako je, grad nije mjesto za copore cuka. To jeste moja poruka i drago mi je da si uvidio da su ljudi to zaboravili. :D
smack

#2640 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

madner wrote:Tako je, grad nije mjesto za copore cuka. To jeste moja poruka i drago mi je da si uvidio da su ljudi to zaboravili. :D
Nije problem. Samo bez vrijedjanja i uvreda. A to sta ti mislis o krompiru, heklanju, sahu ili sto neko voli zoofiliju..

To mene ne interesuje..

Pozdrav!
nelle_tz

#2641 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

The One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
Da se ponovim.Ovako se to radi na Zapadu:7 do 15 dana u azilu, ne dodje li neko po psa, eutanazija!
"Tokom jedne godine, širom Velike Britanije bude uspavano više od 7.000 pasa, navodi Daily Mail.U američkom gradu Detroitu ima oko 50.000 pasa lutalica. Prema zakonu u državi Michigan, pas u skloništu boravi četiri radna dana, nakon toga se može usvojiti, a ako ne dođe do usvajanja slijedi uspavljivanje. PETA procjenuje da se svake godine u SAD-u uspava oko četiri miliona životinja. Lutalice se uspavljuju čak i u Kanadi, za koju mnogi kažu da je raj za napuštene pse. Pravilo je jednostavno - psi koji ne budu usvojeni bit će uspavani. Od 43.000 pasa lutalica koji su 2010. godine smješteni u skloništa širom Kanade, 14 posto ih je uspavano."
Kad se jede piletina, riba, govedina, janjetina, onda je to pozitivno? Zastitnici zivotinja, a licemjeri i mizantropi.Kad se trazi da se psi koji napadaju ljude , prenose zarazne bolesti, seru po gradu, sklone, onda tu nema logike.Nijedna marka se nece za dzukele izdvajati.Gradite azile od privatnih sredstava kad ih toliko volite.Donirajte zemlju, prodajte stanove , kuce, bubrege kad ste toliki dobrotvori
kakavdanakneiskustvu

#2642 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

bull21 wrote:Ajd što cenzuriše psovku, al' što cenzurišeš riječ vrijeđati? :lol:

:lol:
Cyrax

#2643 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Steroidi cuda rade tijelu a bgm i umu :D
L u c i f e r

#2644 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Higijenski servis još nije počeo sa radomu: Građani prijavili 58 pasa lutalica
Građani koji imaju probleme sa agresivnim napuštenim psima napokon se imaju kome obratiti. Naime, još nisu završeni neki detalji koji su veoma važni za rad kafilerije i veterinarskih inspektora, a tiču se novca, te će se u toku ove sedmice riješiti svi detalji.

Procedura će se provoditi uz apsolutno poštivanje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja

Finansijski dio

- Kompletni materijali su gotovi i usaglašeni i ja očekujem u srijedu ili četvrtak da se na Vladi verifikuje i taj finansijski dio. Završit ćemo i memorandum koji bi također trebali potpisati sa Dogs trustom vezano za pružanje pomoći, edukacije i učešća u opremanju jedinice, tako da bi potpuna operativnost sa verifikacijom kod nadležnog općinskog organa i samog higijenskog servisa trebalo da se završi do kraja ove sedmice, rekao nam je Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a u ostavci naglašavajući kako je u proteklih osam dana urađeno jako puno posla. Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS -a aktivirala je dodatne telefonske linije za hitne prijave napada napuštenih pasa, kao i prisustva opasnih pasa. Humano hvatanje ovih pasa ne znači automatski njihovu eutanaziju, već će se provesti procedura u okviru koje će se apsolutno poštivati zakon.

- Nakon što su u petak objavljeni zvanični telefonski brojevi za prijave napada napuštenih pasa, odmah su počele pristizati telefonski pozivi naših građana. S obzirom da se broj prijava iz sata u sat mijenja, napravili smo presjek jučer u 13 sati do kada su dežurni telefoni registrovali 54 prijave, a primili smo i četiri prijave putem e-maila Uprave.

Sanitarna deponija

Od ukupnog broja primljenih prijava 16 se odnosi na napade pasa, dok se preostale 42 prijave odnose na dojavu o čoporima pasa lutalica na području Čengić Vile, Otoke, Breke, Ciglana, Vratnika, Vogošće, Ilidže, Ilijaša, ali i drugim dijelovima grada. Kako je dogovoreno za Službom Rada formirana su dva tima, koji će biti u stalnom kontaktu sa dežurnim veterinarskim inspektorima. Naglašavam da će se ova procedura provoditi uz apsolutno poštivanje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Inspektori će izlaziti na teren na osnovu zaprimljenih prijava, s tim da će se prioritet davati prijavama koje se odnos na napade, odnosno ugrize pasa. Poslije utvrđivanja činjeničnog stanja na terenu inspektor može dati nalog za hvatanje psa, koji će najprije biti podvrgnut veterinarskoj obradi, prilikom koje će se utvrditi da li se opasni pas može resocijalizirati ili je za eutanaziju, objasnila nam je Vildana Bosno, stručna saradnica za informisanje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a i dodala da će se eutaniziranje obavljati u veterinarskim ambulantama Slatina i Stup, nakon čega će biti izvršeno neškodljivo uklanjanje leševa na prostoru sanitarne deponije u Smiljevićima. Iz Kantonalne upraveupućuju izvinjenje građanima, jer uslijed oštećenja kartice sa telefonskim brojem 061 1455-508061 1455-508, broj nije bio u funkciji.

- Očekujemo da će u toku dana ovaj problem biti otklonjen. Dežurni broj za prijave građana od osam do 16 sati je 770-156, a do 22 sati prijave se mogu upućivati i na broj 061/160-926061/160-926, naglasila je Bosno.
Cyrax

#2645 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Sad zamisli na tom istom zapadu da ukinu eutanaziju sta bi bilo :D
Doduse ljudima koji striktno pse stavljaju iznad ljudi zalud govoriti ali avaj
The One and Only

#2646 Re: Problem pasa lutalica

Post by The One and Only »

pakica_ wrote:
AmirBaa wrote:
The One and Only wrote:
Sta cemo onda ako ih necemo pobiti ? Eto normalno ti odgovori, svoj plan
Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.
Ja se s tobom pakice slažem od početka i svaka ti čast što imaš živaca da odgovaraš na neka provokativna pitanja. Ne mogu ti ništa. :thumbup: Srdačan pozdrav P.S. Valjda nisam zeznuo sa ovim citatima. :)
uglavnomja

#2647 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

koji ce im qurac dog trust u prici????? koji qurac imaju potpisavati nekakve ugovore sa ngo koju vode i predstavljaju ljudi koji veze sa strukom nemaju? ima li i jedan veterinar u tom dog trustu, ono pravi zaposlenik samo i jedino dt-a? ili se njih par skretnicara dokopalo monopola da uzimaju pare na ublehasku foru?

hebote tito, da su pozvali direktora kafilerija iz napr. minhena, dosao bi covjek dzaba i sve objasnio, pomogao, odradio, poslao strucne ljude ... a ne dvoje prodavaca magle i prevaranata. koji su i zakuhali ovo sve. da bi sad imali kao posla i nastavili primati pare. napravili problem da bi ga rjesavali. ono kao vatrogasac piroman, samo su uglavnom psihicki bolesni, dok su ovo profesionalni paraziti.
The One and Only

#2648 Re: Problem pasa lutalica

Post by The One and Only »

nelle_tz wrote:
Da se ponovim.Ovako se to radi na Zapadu:7 do 15 dana u azilu, ne dodje li neko po psa, eutanazija!
"Tokom jedne godine, širom Velike Britanije bude uspavano više od 7.000 pasa, navodi Daily Mail.U američkom gradu Detroitu ima oko 50.000 pasa lutalica. Prema zakonu u državi Michigan, pas u skloništu boravi četiri radna dana, nakon toga se može usvojiti, a ako ne dođe do usvajanja slijedi uspavljivanje. PETA procjenuje da se svake godine u SAD-u uspava oko četiri miliona životinja. Lutalice se uspavljuju čak i u Kanadi, za koju mnogi kažu da je raj za napuštene pse. Pravilo je jednostavno - psi koji ne budu usvojeni bit će uspavani. Od 43.000 pasa lutalica koji su 2010. godine smješteni u skloništa širom Kanade, 14 posto ih je uspavano."
Kad se jede piletina, riba, govedina, janjetina, onda je to pozitivno? Zastitnici zivotinja, a licemjeri i mizantropi.Kad se trazi da se psi koji napadaju ljude , prenose zarazne bolesti, seru po gradu, sklone, onda tu nema logike.Nijedna marka se nece za dzukele izdvajati.Gradite azile od privatnih sredstava kad ih toliko volite.Donirajte zemlju, prodajte stanove , kuce, bubrege kad ste toliki dobrotvori
Na zapadu je uređen sistem, tako da se naplaćuju debele kazne u slučaju napuštanja pasa. Psi su čipovani i to je obaveza. Kod nas toga nema a želi se uvesti ciklično ubijanje i time nagraditi odgovorne pojedince koji su svoje ljubimce napustili. Da bi se recimo krave spasile, prvo bi se morala uvesti zabrana konzumiranja mesa a to je nemoguće, jedini način na koji bi se mogle takve životinje spasiti je kršenjem zakona odnosno otuđenjem životinja. Znači ne možeš promjeniti nešto što se decenijama odvija kao što je konzumacija mesa a time i klanje životinja. Ako se ne izdvoji ni jedna marka kao što kažeš, problem se neće nikada ni riješiti. Nemoj zaboraviti da nisam ja taj koji se žali na pse nego takvi kao ti. Ubijanje bez ikakvog sistema nego onako stihijski nećemo dozvoliti jer nije u skladu sa zakonom.
Red Wolf

#2649 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

poceli su ih tamaniti ko vaske cim padne noc,mada je sve ovo stihijski,treba to energicnije,al i ovo je dobro za pocetak
nelle_tz

#2650 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

The One and Only wrote:
nelle_tz wrote:
Na zapadu je uređen sistem, tako da se naplaćuju debele kazne u slučaju napuštanja pasa. Psi su čipovani i to je obaveza. Kod nas toga nema a želi se uvesti ciklično ubijanje i time nagraditi odgovorne pojedince koji su svoje ljubimce napustili. Da bi se recimo krave spasile, prvo bi se morala uvesti zabrana konzumiranja mesa a to je nemoguće, jedini način na koji bi se mogle takve životinje spasiti je kršenjem zakona odnosno otuđenjem životinja. Znači ne možeš promjeniti nešto što se decenijama odvija kao što je konzumacija mesa a time i klanje životinja. Ako se ne izdvoji ni jedna marka kao što kažeš, problem se neće nikada ni riješiti. Nemoj zaboraviti da nisam ja taj koji se žali na pse nego takvi kao ti. Ubijanje bez ikakvog sistema nego onako stihijski nećemo dozvoliti jer nije u skladu sa zakonom.
Zakon je proguran od strane Dog Trusta, podmicivanjem nasih politicara.50 ljudi drzi Federaciju( bosnjacki dio) pod opsadom copora, tj. ostale hiljade gradjana.To za krave sam naveo kao dokaz vaseg licemjerja.Stitite pse , ali nema problema da se jedu pilici, janjci, govedina, riba. To je ok i to je eticno i moralno jer, zaboga, nisam vidio ubijanje.Licemjeri ste.Zivotinje se moraju skloniti sa ulice, 7 dana u azilu i ono sto se ne udomi ide pod injekciju. Ono sto je dobro Amerikancima, Kanadjanima Svedjanima,Dancima, Austrijancima, Spancima, Italijanima, Britancima ( 7000 pasa se eutanizira tamo) nije dobro tebi ???Copori nisu nastali napustanjem ljubimaca vec ukrstanjem avlijanera kojih ce, ako se ovo ne prekine, za 5 godina biti sigurno 30 000 - 40 000.Decenijama su se u Bosni i bivsoj Jugi psi sklanjali sa ulica puskom i drugim nacinima i tad nismo imali problema sa napadima pasa.I ko to nece dozvoliti ? Ti i jos nekoliko tvojih drugarica hipsterica iz Dog Trusta kojima je posao ugrozen ako se rijesimo lutalica? Imas svoju zemlju? Pokloni je Dog Trustu.Prodaj svoju kucu, stan, auto kako bi omogucio novac za smjestaj copora lutalica.Idi tamo i brini se o njima, nase pare neces vidjeti.Pokazi kako si human na djelu " Nemojte praviti kult od gluposti."
Locked