Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
beni-bu-man

#2626 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Xavier1 wrote:
Logovan wrote:
Ludzak wrote: Ne trolam, majke mi moje.
Mada tazumijem ja njih da tako misle. Jer ovakav slučaj kao što je kod mene vrlo rijetko se susreće.
Eto ako ne trolaš, što se opterećuješ života ti? :D Nađi bolan neku zanimaciju u životu ili više njih, bavi se sa nečim pa se nećeš toliko zamarati oko traženja djevojke. :D
Lako je tebi reci kad si isprobao sve. Meni je momak jasan. U ozbiljnim godinama vec a bez ikakvog iskustva. Pita se sta mu to fali i zato je opterecen ovako. Moze i u tome biti problem jer zene znaju nanjusiti ocaj.
A da posjeti malo psihijatra a ne po forumu ako ima problem
annoy

#2627 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Pravi muskarci ionako nemaju instagram :D
MarlboroGold

#2628 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

annoy wrote:Pravi muskarci ionako nemaju instagram :D
Šta želiš reći :D
annoy

#2629 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Salim se malo...ali taj koncept selfija, slikanja svega zivog i objavljivanja i skupljanja lajkova mi je nekako vise "zenski" :D
choxnox

#2630 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by choxnox »

Ludzak wrote:Ja na drugi način ne mogu, zato i koristim IG.

Ne koristim ga zato što ga volim. Meni je to slikanje i eksponiranje sebe preko IG bezze.
Jesi kontao upisati kakav kurs nekog stranog jezika? Zna tu biti fine ponude, a imao bi eto odmah i neku zajednicku pocetnu temu za razgovor.
strucnjakdemagog

#2631 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by strucnjakdemagog »

annoy wrote:Pravi muskarci ionako nemaju instagram :D

e jbg sad, a ja bas mislio da se reg. na taj instagram da pokusam upoznati neku :D
strucnjakdemagog

#2632 Re: Facebook za upoznavanje ...

gidra wrote: joj šuplje priče, kakva spontanost?

Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)

Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.

Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama. :D Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.

Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
:thumbup:

evo ga turorial, okacite ovo na vrh. :D
Xavier1

#2633 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

strucnjakdemagog wrote:
gidra wrote: joj šuplje priče, kakva spontanost?

Iz ličnog iskustva ću reći da sam u posljednih 2 godine bar 40ak djevojaka upoznao i dejtao samo preko Instagrama (Facebook kao način komunikacije među današnjom omladinom je nestao/propo), a da ne pričam da se svaki vikend desi novo poznanstvo. Puno izlazim i hodam po sarajevskim kafanama i najveći mi je životni trošak ta kafana trenutno, jer sam ostale sve priroitetne stvari u životu posložio i riješio, pa se zajebavam i guzim. Puno izlazaka = puno djevojaka upoznajem. Ako ste imalo ekstrovertni djevojke nikad pristupačnije nisu bile. Samo treba IMATI MUDA.
Pa i ako te odbije nije smak svijeta (Samo sebi u glavu ubaciti..."eee da ta cura zna koliko njeno NE meni ništa ne znači" i pičiš dalje)

Iznadprosječnog sam izgleda, it inženjer (sušta suprotnost svih it-ovaca po mom izgledu) a imam i love više nego 80% omladine u Sarajevu mojih godina, a 29. mi je i nisam nikakav babin sin. Moj Instagram profil uopće ne ostavlja taj dojam, imam 30ak slika sa prosjekom od nekih cca 140 lajkova od kojih su barem procenutalno 90% djevojke lajkačice (također nemam uopće puno pratilaca nekih cca 400). Sasvim normalne slike bez noćnih izlazaka, flaša, automobila...držim profil na public.

Svaku djevojku sam odveo vani na dejt po istom šablonu, kroz zajebanciju se javio na IG story i tu se razvije neki bezvezni razgovor, opšti, koji preraste u moj poziv na kafu. E pazi sad, nijedna djevojka nije odbila poziv, ali nijedna! Sve su to normalne cure, magistrice farmacije, advokatice, doktorice, studentice, čak sam imao i kratku vezu sa jednom našom bivšom misicom koju sam upravo upoznao preko Instagrama. :D Pa se i one meni javljaju po istom šablonu sa nekom zajebancijom na moj IG story...
Ili namjenski upratim djevojku koja mi se svidjela u gradu, zalajkam joj par slika starih, čisto da vidi ona da me zanima i onda krece akcija, šuplja priča bla bla sa generičkim porukama i sve te djevojke pristaju na razgovor i na poslije izlazak (trudim se da sa što manje onlajn razgovora je namamim vani na kafu), gdje tek onda sebe prezentujem u najboljem svijetlu, a ništa ne lažem niti petaljam tim djevojkama jer to sam što sam a imam im puno ponuditi. I sve one su iznadprosječnog izgleda, ali ne one izblajhane nargilašice, takve zaobilazim. Tako da INSTAGRAM JE TITO za današnju omladinu.

Ja sam također sam i nemam djevojku, ali sam u drugom problemu od ovih momaka koji se javljaju sa svojim problemima.
Nemam je iz razloga što imam previše opcija (a upravo mi to društvene mreže omogućavaju) ne valja ni to nekada...
:thumbup:

evo ga turorial, okacite ovo na vrh. :D
Izgleda bolje i ima love vise od 80% omladine. :D
Rootboi

#2634 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Rootboi »

Koliko li love ima :hm: Nek neko od matematičara sastavi jednačinu :hm:
exampLe.

#2635 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by exampLe. »

Načina je milion...facebook, instagram, badoo, tinder, smokvica...

Ono što najviše primjetim jeste da se na skoro svakom forumu nađe grupa muškadije koji imaju stav "trebe samo hoće bogatune, nabildane kretene, tatine sinove, bembare, mečke".
Valjda tako tješe sami sebe, šta li.
Xavier1

#2636 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

exampLe. wrote:Načina je milion...facebook, instagram, badoo, tinder, smokvica...

Ono što najviše primjetim jeste da se na skoro svakom forumu nađe grupa muškadije koji imaju stav "trebe samo hoće bogatune, nabildane kretene, tatine sinove, bembare, mečke".
Ma nije problem naci curu. Problem je naci neku koja ti odgovara. Barem meni je tako.
exampLe.

#2637 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by exampLe. »

Xavier1 wrote:
exampLe. wrote:Načina je milion...facebook, instagram, badoo, tinder, smokvica...

Ma nije problem naci curu. Problem je naci neku koja ti odgovara. Barem meni je tako.
To je svima problem, tu i sreća igra ulogu.

Problem su ti izgovori da moraš izgledat' k'o maneken, vozit' BMW-a i imat milion u kešu da bi nešto zbario, a koliko tako reći normalnih momaka znam koji konobarišu, voze Golfa 3-4 pa nemaju nikakvih problema sa ženama.

Dosta raje se fokusira na pogrešan smijer. Ako ti nemaš samopouzdanja, ne paziš na svoj izgled, samo sjediš kod kuće i igraš PUBG-a ti prvo moraš srediti malo ostale segmente svog života pa tek onda razmišljati o djevojkama ali jok, sve žene su qrve, ja ne goozim jer ne vozim BMW-a. :D
strucnjakdemagog

#2638 Re: Facebook za upoznavanje ...

Xavier1 wrote:
Izgleda bolje i ima love vise od 80% omladine. :D
vjerovatno izgleda bolje, ali ne vjerujem da ima vise love od mene, pa opet je daleko uspjesniji. dakle, ima pricu koju ja izgleda nemam. :D

doduse, ja odavno ne spadam u omladinu. :lol:
beni-bu-man

#2639 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

exampLe. wrote:
Xavier1 wrote:

Problem su ti izgovori da moraš izgledat' k'o maneken, vozit' BMW-a i imat milion u kešu da bi nešto zbario, a koliko tako reći normalnih momaka znam koji konobarišu, voze Golfa 3-4 pa nemaju nikakvih problema sa ženama.

Dosta raje se fokusira na pogrešan smijer. Ako ti nemaš samopouzdanja, ne paziš na svoj izgled, samo sjediš kod kuće i igraš PUBG-a ti prvo moraš srediti malo ostale segmente svog života pa tek onda razmišljati o djevojkama ali jok, sve žene su qrve, ja ne goozim jer ne vozim BMW-a. :D
Materialisti sve do jednog/e
Ludzak

#2640 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

pustopoljina wrote:

Ne koristim ga zato što ga volim. Meni je to slikanje i eksponiranje sebe preko IG bezze.
Ti si tako mlad, a u principu odrastao covjek.
Nemoj da ti bude zao i da u jos vecem samosazaljenju provedes ostatak zivota.
Zivot nosi gubitke, bolesti, probleme koje ne mozes rijesiti u jednom danu.
Nemoj, kad ti sa 36 dijagnosticiraju nesto cemu jos nisu nasli lijeka da kazes da nisi znao koliko si sretan i slobodan bio.
Neka ovo bude pametovanje starijih ljudi, ali ako pogledas oko sebe, shvatices.
Realno, život mi ništa ne znači. Previše precjenjena stvar je taj život.
Sad da mi šta dijagnosticiraju od bolesti isti bih bio. Sasvim isti.
Ludzak

#2641 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

pustopoljina wrote:

Nemoj, kad ti sa 36 dijagnosticiraju nesto cemu jos nisu nasli lijeka da kazes da nisi znao koliko si sretan i slobodan bio.
Ludzak

#2642 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

pustopoljina wrote:

pustopoljina

#2643 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Tesko je pisati nekome jasno, a ne pominjati konkretne primjere..poznat mi je tvoj nacin razmisljanja, a i takav stav o zivotu.
Poznato mi je i kako se sve stubokom promijeni, kad se stvarno suocis sa tako necim. Odjednom imas milion razloga da se boris.
Svi mi imamo neke stvari u kojima imamo vise i u kojima imamo manje srece, nesto je bogom dano, a na necemu moras raditi.
I opet, da te nema, nista ne bi imao, ni radosti, ni tuge. A zivot je saren.
Necu ti vise pametovati, jer vjerujem da se ne bi ovoliko koprcao, da ne zelis zivjeti i voljeti :kiss: iskoprcaces se ti vec.
Xavier1

#2644 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Ludzak wrote:
pustopoljina wrote:

Nemanje djevojke dovodi do ovakvog razmisljanja ili imas jos nekih problema?
Ako je samo ovo prvo onda stvarno ne razumijem. Ljudi koji imaju puno vece probleme se bore i zive, a ti ovako razmisljas.
annoy

#2645 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Ako je to zaista tvoje psihicko stanje trebao bi potrazit strucnu pomoc
Jedno je bit utucen sto nemas djevojku a ovo sto ti iznosis vec moze upucivat na depresiju
Mislim da ti razgovor sa strucnom osobom ne bi skodio
ZyzzSar

#2646 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

@Ludzak
koliko cesto izlazis?
probaj izlazit barem 3x sedmicno, po mogucnosti ako imas nekog jarana koji se cesto krece u zenskom drustvu, druzi se sa rajom vise i stav i raspolozenje ce ti se promijeniti
ovim tvojim stavom pitanje je da l ces ikad naci kvalitetnu djevojku, na kraju ces zaglavit sa nekom koja ti se i ne svidja i koja je slicna tebi i nije imala puno iskustva, ali eto bit ces sa njom reda radi da nisi sam
amko761

#2647 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by amko761 »

Xavier1 wrote:
Logovan wrote:
Ludzak wrote: Ne trolam, majke mi moje.
Mada tazumijem ja njih da tako misle. Jer ovakav slučaj kao što je kod mene vrlo rijetko se susreće.
Eto ako ne trolaš, što se opterećuješ života ti? :D Nađi bolan neku zanimaciju u životu ili više njih, bavi se sa nečim pa se nećeš toliko zamarati oko traženja djevojke. :D
Lako je tebi reci kad si isprobao sve. Meni je momak jasan. U ozbiljnim godinama vec a bez ikakvog iskustva. Pita se sta mu to fali i zato je opterecen ovako. Moze i u tome biti problem jer zene znaju nanjusiti ocaj.
Ovo je živa istina. Kad imaš bar jednu lijepe se ko lude, kad si sam bježe ko da si šugav.

Feromoni ili šta već.
Last edited by amko761 on 02/07/2019 17:26, edited 1 time in total.
Logovan

#2648 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Logovan »

Xavier1 wrote: Lako je tebi reci kad si isprobao sve. Meni je momak jasan. U ozbiljnim godinama vec a bez ikakvog iskustva. Pita se sta mu to fali i zato je opterecen ovako. Moze i u tome biti problem jer zene znaju nanjusiti ocaj.
Pa neka se uhvati neke zanimacije, nekog hobija i biće mu lakše. Najbolje bi mu bilo da počne trenirati. Ako nije zaposlen i nema nekih većih obaveza u životu, onda bi možda mogao i po dva puta na dan trenirati. Neka se ubija od treninga, a djevojka će se pojaviti kad tad. :D
medvjed23

#2649 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by medvjed23 »

exampLe. wrote:
Xavier1 wrote:

ne mislim ni ja da je do para, ne mislim uopšte da je do nečega nad čim čovjek ima mnogo kontrole.. bog (ili majka priroda ili nešto treće na što ne možeš znatno uticati) ti da ili ne da šarm.. ili si dopadljiv ili nisi.. ako jesi, tu dopadljivost nosiš i sa diplomom, i bez diplome, i u bogatstvu, i u kokuzluku, i haman u svakoj drugoj prilici.. ako nisi, džaba ti sve :D
ZyzzSar

#2650 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

medvjed23 wrote:
exampLe. wrote:
Xavier1 wrote: Ma nije problem naci curu. Problem je naci neku koja ti odgovara. Barem meni je tako.

ne mislim ni ja da je do para, ne mislim uopšte da je do nečega nad čim čovjek ima mnogo kontrole.. bog (ili majka priroda ili nešto treće na što ne možeš znatno uticati) ti da ili ne da šarm.. ili si dopadljiv ili nisi.. ako jesi, tu dopadljivost nosiš i sa diplomom, i bez diplome, i u bogatstvu, i u kokuzluku, i haman u svakoj drugoj prilici.. ako nisi, džaba ti sve :D
definitivno nije do para(kod vecine), sve dok nisi totalni kokuz, ali da li pomaze ako imas keša, naravno
nije ni do izgleda toliko, ali sigurno da pomaze ako izgledas fino, imas dobar stil oblacenja, ako si u formi, neka frizura
eh sad sto se šarma tice, to ima veze sa socijalnom inteligencijom, ali ne slazem se da si rodjen sa tim tj. ili ga imas ili nemas; ima hiljadu stvari na kojima se moze poraditi, da ne nabrajam sad eksplicitno(a mogao bih), iskustvo cini cuda
exampLe. je dosta utrefio sto je rekao
Post Reply