Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
R9..

#2626 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by R9.. »

Ponovo pada kisha u Lukavcu
burek_in_space

#2627 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by burek_in_space »

Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote:Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
nece biti racuna jer cu prvog ko mi proba prodati bocu vode za 2 marke stjerati u tri picke materine, ostaviti korpu na pod, izaci i nikad se vise ne pojaviti

neka onda snose posljedice, neka ih raja SVE bojkotuje i cao... ko god nastavi kupovati u radnjama koje dizu cijene za mene je fakat idiot
Vecu cesh shtetu napraviti gazdama prodavnica ako kupish, sachuvash rachun a onda ih prijavish inspekciji.
agent_zero

#2628 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by agent_zero »

muha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo :oops:
Gdje to???? :evil: :evil: :evil: :evil:

Na javni linč i stub srama odmah!
StupskaBitanga

#2629 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

tražite račune da se prijavljuje inspekciji
Casual's

#2630 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Casual's »

agent_zero wrote:
muha_sa wrote:klošari digli cijenu flaširane vode, koja ljudska pogan, otac ih jebo :oops:
Gdje to???? :evil: :evil: :evil: :evil:

Na javni linč i stub srama odmah!
Nema gdje nisu...
Fact

#2631 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

archi_a wrote: O cemu ti. :-) Mozda vizuelno.
Pa ovo sto se desava na tom Hitlerovskom kanalu, ni Hitler ne bi mogao bolje. Mene sramota tvojih tvrdnji, ebote
Ti si uzgubio pravo glasa kada si rekao da RTRS ne izvještava o FBiH.Mi smo ti ukazali da ipak izvještava,a onda si ostavio neki sarkastični komentar i nestao.Te sad se vraćaš kada se ponovo priča o RTRS-u da bi mogao ponovo pljuvati.Premda ljudi čitav dan imaju odličan program o poplavama i reportere širom RS-a i telefonska javljanja iz FBiH.Ne znam koji problem imaš sa njima,ako je zakonskog tipa obrati se sudu,ako je lične prirode zadrži za sebe.Ajde ćao sad.
Last edited by Fact on 16/05/2014 14:10, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2632 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

burek_in_space wrote:
Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote:Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
nece biti racuna jer cu prvog ko mi proba prodati bocu vode za 2 marke stjerati u tri picke materine, ostaviti korpu na pod, izaci i nikad se vise ne pojaviti

neka onda snose posljedice, neka ih raja SVE bojkotuje i cao... ko god nastavi kupovati u radnjama koje dizu cijene za mene je fakat idiot
Vecu cesh shtetu napraviti gazdama prodavnica ako kupish, sachuvash rachun a onda ih prijavish inspekciji.
ma necu kupit iz principa, makar kisnicu pio (a ne fali je)... pilo se i gore u ratu, ha ja...

a svako ko sacuva takav racun, jer ja garant necu, neka ga fino slika i na net... pa bujrum, neka im onda radi par stoja sto ce hajrovat na vodi propadnu radnje... glupani
Mutivoda

#2633 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Evo Dodik kaže, Izrael će im pomoć'.

Na bht tehnički problemi, al' evo krenula je priča o ovome..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2634 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Velkoski »

Odaziv u prostorijama FKS odličan, svaka čast svima :thumbup:

Ono čega najviše treba je voda!
m_l

#2635 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m_l »

U Maglaju, u mjestu Donji Uličnjak se porađa žena. Kako saznajemo, riječ je o Senidi Hambašić.
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić potvrdio je za Klix.ba da su u potopljenom Maglaju ljekari trenutno na putu prema trudnici koja treba da se porodi.

"Oni se kreću čamcem, za sada nemam potvrdu jesu li stigli. Uputili smo ekipu na koordinate gdje treba da dođu. Sve što smo sa naše strane mogli, to smo i uradili“, rekao je Agić za Klix.ba

Kontaktirali smo premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića, koji nam je rekao da zna za ovaj slučaj i da je komunicirao sam sa štabom u Maglaju.

"Pokušavam dobiti ministra odbrane Zekerijaha Osmića da iskoordiniramo pomoć toj ženi, da se trudnica evakuira i da joj se omogući sigurno mjesto da se obavi porod", rekao je Nikšić za Klix.ba.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/trudnica ... /140516081
Ajatolah_

#2636 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ajatolah_ »

Not My Idea wrote:Jeste,u Zenici je litar vode tri marke
:shock: Gdje vi to uzimate, ja kupio onu Konzumovu K+, pet litara za 1,20KM.
Niemand

#2637 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Niemand »

.
Last edited by Niemand on 19/06/2014 14:39, edited 1 time in total.
S4mpion

#2638 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by S4mpion »

Jesu li motel Bešlić i hotel preko puta hotela Sunce jedina mjesta gdje su smješteni ljudi, ima li ih još gdje?
Banksy

#2639 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Banksy »

PODRŠKA IZ HERCEGOVINE: Martina Mlinarević Sopta u akciji prikupljanja pomoći za građane stradale u poplavama
Petak | 16.05.2014.

Poznata kolumnistica Martina Mlinarević-Sopta jedna od incijatora humanitarne akcije, zajedno sa još nekolicinom osoba sa područja Hercegovine, koji žele pružiti svaki vid pomoći i podrške ugroženim bh. građanima

...
Poznata kolumnistica Martina Mlinarević-Sopta, jedna od takvih incijatora, za Anadolu Agency je izjavila kako zajedno sa još nekolicinom osoba sa područja Hercegovine želi pružiti svaki vid pomoći i podrške ugroženim građanima.

"Jutros je nas nekolicina prijatelja došlo na ideju da pomognemo ugroženima i spremni smo da im pružimo pomoć u obliku smještaja, hrane i ostalih potrepština kako bi svi lakše prebrodili ovu kritičnu situaciju s kojom se suočavamo. Odmah nam se javio veliki broj ljudi iz Mostara, Širokog, Ljubuškog, i cijele Hercegovine, koji su također spremni da pomognu poplavama ugroženim građanima", rekla je Mlinarević-Sopta.

Napominje da su neke organizacije i udruženja na području Hercegovine već pokrenula akcije prikupljanja pomoći za ugrožene stanovnike.

"Koliko znam, neka udruženja već prikupljaju pomoć za ugrožene. Tako je i Udruga mladih Adape iz Ljubuškog već pokrenula akciju prikupljanja za ugrožene u obliku hrane, deka... Sve je to nekako spontano krenulo i samo da napomenem da u akciji pomoći ugroženima učestvuju ljudi svih nacionalosti i vjera jer u ovakvim katastrofama svi smo isti i svi isto patimo kao obični građani", naglasila je Mlinarević-Sopta.
:thumbup:
StupskaBitanga

#2640 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

sad i snijeg? :shock: :shock: :shock:
Drinski

#2641 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

LJudi prestane pricate ono sto ne znate.
Voda se sigurno prodaje ispod ruke, kakav račun kakvi bakrači, Zavidovići dva metra pod vodom, kakva inspekcija.
Treba svu vodu odmah izuzet iz svih trgovina i formirati javne kuhinje.
Last edited by Drinski on 16/05/2014 14:12, edited 1 time in total.
loool

#2642 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by loool »

LaLuna

#2643 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by LaLuna »

MMM1977 wrote:Sad sam ponovo prolazio pored Beslica i gore non stop dolaze ljudi i donose pomoć. Čovjek iz CK mi je rekao da su ovi ljudi smješteni i da je sada glavni problem sa ljudima koji su smješteni u motelu novom preko puta hotela Sunce. Tamo su ljudi koji su izgubili kuće u klizistima, ne kod Beslica. Pomoć nositi tamo ili u distributivni centar CK u Vogosci. Ima puno ljudi kojima je potrebna pomoć
Ima li djece, bolesnih medju ovim preko puta motela Sunce. Sta im je najhitnije potrebno, zna li iko?
dog_killer

#2644 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dog_killer »

Ajatolah_ wrote:
:shock: Gdje vi to uzimate, ja kupio onu Konzumovu K+, pet litara za 1,20KM.
ma lažu, nema nigdje te skupe vode u zenici.
Boskero

#2645 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:00, edited 1 time in total.
m_l

#2646 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m_l »

Banksy wrote:
Evo citam da je u Bihacu pet maraka
:shock:
I ta strana medalje je nasa. Nazalost. :(
NIN

#2647 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

Alfons Kauders wrote:
ja cu u kupovinu poslije posla... juce nisam uzimao flasiranu, necu ni danas, jer mi ne treba... nek stoji za one kojim treba, ko ima malu djecu itd...

ako vidim da su u nekoj lokalnoj radnji fakat digli cijenu, NIKAD vise necu tu kupovati

molim ostale da postupe isto, ako su u mogucnosti
Za danas ne znam ali jucer, kada sam kupovao vodu, cijene su bile onakve kakve jesu. Jedina stvar je da su jeftiniji brendovi prvi pukli pa je ostala Jana od 5l koja je zapravo najskuplja - u Bingu 2,55, a u Merkatoru 2,70 KM. Dakle, jucer u Tuzli sva flasirana voda je pukla i cijene se nisu mijenjale.
zeleni xy

#2648 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by zeleni xy »

Nije tačno da je u Bihaću voda poskupila, maloprije kupovao i cijena ista kao i obično.

Slike iz Bihaća, prigradskih naselja i Sanskog Mosta
http://www.biscani.net/foto-rijeke-una- ... cne-tacke/

Općina Bihać u akciji za pomoć Maglaju i ostalim gradovima BiH

Općina Bihać je zajedno sa nekoliko privatnih firmi pokrenula akciju za pomoć stanovnicima Maglaja i ostalih gradova u BiH koje je zadesila strašna tragedija usljed kišnih padavina.

Općina Bihać zajedno sa rafterskim firmama UNA KIRO RC i Sport Bjeli, te firmama Čavkunović, Rad Putevi, auto kuća Begović , Elektrometal i još nekoliko privatnih firmi pokrenula je veliku akciju za stanovnike Maglaja i ostalih gradova u srednjoj Bosni koji su poplavljeni.
Za sad je Općina Bihać obezbijedila 200 paketa sa hranom, osigurano je deset čamaca i deset raftera kao i agregati za struju.
http://www.bihac.net/bihac/info/13000-o ... a-bih.html
Casual's

#2649 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Casual's »

Ko ima struju,i vodu nek ne kupuje flaširanu..prokuhajte... :-)
Na mašinskom fakultetu non stop pristiže pomoc,i polako odvozi do ugrozenih..
evo lokacija : https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 0415_n.jpg
Dakle,do 17:00 traje
Last edited by Casual's on 16/05/2014 14:14, edited 1 time in total.
muha_sa

#2650 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by muha_sa »

ko vjeruje svemu što procita ne treba citat :-)
al hajd--možda je tacno jer gdje ima dima ima i vatre.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ode-pet-km
Post Reply