Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
martymcfly

#2626 Re: Žene pitaju žene

Post by martymcfly »

eluna wrote:
martymcfly wrote:IKEA jeste jeftina za standarde vani, ne za nase. Kod nas je namjestaj jos uvijek relativno jeftin, pa IKEA i nema toliko smisla, ovdje gdje nismo mogli naci ormar za ispod 2500 maraka, ima itekako. IKEA nije nekvalitetna zato sto je jeftina, nego je jeftina zato sto sam sve sastavljas. U radnji ti nece niko nista donijeti, sve sam trazis po skladistu po serijskom broju, itd, i sve to snizava konacnu cijenu artikla. Samo, ko nije sastavljao sam do zadnje daske namjestaj iz IKEA-e, ne zna sta je muka, test inteligencije :)
Odlucili smo se za ovaj ormar i jos neke police, i kvalitetom je odlicno. Trebalo nam je osam sati da sve sastavimo i ugradimo.
Image
ne znam koliko ste ga platili, ali vjeruj mi da bi za haman iste novce, ako ne i za manje novaca, isti dobila u nekoj od privatnih stolarija u sarajevu, i to od punog drveta, sve ofarbano, sređeno ....... još bi ti oni i montirali
Znam da je namjestaj u Sarajevu jeftiniji, nego meni je malo tesko kupiti tamo pa prevoziti avionom i namjestaj i majstore da ugradjuju :D A bilo bi i skupo :D

Nije bilo skupo uopste, i kvalitet je odlican. Ovakva vrsta ormara ne moze biti od drveta, bar ne cijeli.
eluna

#2627 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

martymcfly wrote:
eluna wrote:
martymcfly wrote:IKEA jeste jeftina za standarde vani, ne za nase. Kod nas je namjestaj jos uvijek relativno jeftin, pa IKEA i nema toliko smisla, ovdje gdje nismo mogli naci ormar za ispod 2500 maraka, ima itekako. IKEA nije nekvalitetna zato sto je jeftina, nego je jeftina zato sto sam sve sastavljas. U radnji ti nece niko nista donijeti, sve sam trazis po skladistu po serijskom broju, itd, i sve to snizava konacnu cijenu artikla. Samo, ko nije sastavljao sam do zadnje daske namjestaj iz IKEA-e, ne zna sta je muka, test inteligencije :)
Odlucili smo se za ovaj ormar i jos neke police, i kvalitetom je odlicno. Trebalo nam je osam sati da sve sastavimo i ugradimo.
Image
ne znam koliko ste ga platili, ali vjeruj mi da bi za haman iste novce, ako ne i za manje novaca, isti dobila u nekoj od privatnih stolarija u sarajevu, i to od punog drveta, sve ofarbano, sređeno ....... još bi ti oni i montirali
Znam da je namjestaj u Sarajevu jeftiniji, nego meni je malo tesko kupiti tamo pa prevoziti avionom i namjestaj i majstore da ugradjuju :D A bilo bi i skupo :D

Nije bilo skupo uopste, i kvalitet je odlican. Ovakva vrsta ormara ne moze biti od drveta, bar ne cijeli.
vouf - onda se baš i ne družiš sa našim ljudima tamo u evropi - jer uglavnom svi kupuju ovdje po narudžbi u stolarijama, i voze gore (ne avionom, ali voze)........ čak sa carinom i porezom je haman pa duplo jeftinije
martymcfly

#2628 Re: Žene pitaju žene

Post by martymcfly »

@eluna, sorry, bez uvrede, ali ne znam koja je uopste poenta ove diskusije. Ja sam odgovorila na postove o Ikei, a ti izgleda pokusavas da mi dokazes da sam pogrijesila u kupovini namjestaja, sta li, ili da ne znam da sam mogla bolje? Vjeruj mi na rijec da nisam toliko glupa :) Uostalom, ne znas ni gdje zivim, ni kakav mi je stan, ni sta mi je bilo potrebno, ni racunicu. Mozda nisam razumjela, ne svidja ti se ormar ili sta? To je ok, svako ima drugaciji ukus, ni nama se isprve nije svidio, pa sad u sobi izgleda sjajno.
eluna

#2629 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

martymcfly wrote:@eluna, sorry, bez uvrede, ali ne znam koja je uopste poenta ove diskusije. Ja sam odgovorila na postove o Ikei, a ti izgleda pokusavas da mi dokazes da sam pogrijesila u kupovini namjestaja, sta li, ili da ne znam da sam mogla bolje? Vjeruj mi na rijec da nisam toliko glupa :) Uostalom, ne znas ni gdje zivim, ni kakav mi je stan, ni sta mi je bilo potrebno, ni racunicu. Mozda nisam razumjela, ne svidja ti se ormar ili sta? To je ok, svako ima drugaciji ukus, ni nama se isprve nije svidio, pa sad u sobi izgleda sjajno.
ništa od svega navedenog - bio je čisto ženski komentar kao na trač kafici ....... ali ok - prihvatam da si eventualno nervozna ili u drugim belajima pa da se nismo razumjele
martymcfly

#2630 Re: Žene pitaju žene

Post by martymcfly »

Nisam uopste nervozna :)
JThomas

#2631 Re: Žene pitaju žene

Post by JThomas »

a šta je cilj i poenta svakog ženskog komentara na trač kafici, ako ne da se unizi druga žena? :mrgreen:
alkalna_baterija

#2632 Re: Žene pitaju žene

Post by alkalna_baterija »

JThomas wrote:a šta je cilj i poenta svakog ženskog komentara na trač kafici, ako ne da se unizi druga žena? :mrgreen:
šta ti čitaš šta se piše, a vidi slika na vrhu stranice :D
eluna

#2633 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

JThomas wrote:a šta je cilj i poenta svakog ženskog komentara na trač kafici, ako ne da se unizi druga žena? :mrgreen:
tako misle samo isfrustrirani muškarci - čuj da se ponizi druga žena

a razmjena informacija, ono čisto informativno da znamo gdje je šta jeftinije, gdje je koje sniženje, koji frizer ofalio kvalitetom, koji ljekar bezveze radi xy nepotrebnih nalaza samo da bi ubrao koju kintu više, za svaki slučaj da imamo još koji recept za zimnicu ........... hočeš još poneki razlog zašto se žene druže, bez da imaju želju ponižavati jedna drugu???
JThomas

#2634 Re: Žene pitaju žene

Post by JThomas »

to gdje je šta jeftinije nije "trač kafica", nego "pijačni barometar".
ćiribiribela

#2635 Re: Žene pitaju žene

Post by ćiribiribela »

Eluna unosi nemir na sve teme. :mrgreen: :mrgreen:

Nego zene, kakve ste kad ste bolesne, je li dopustate da se drugi brinu o vama, ono da trce oko vas, pa caj, pa supa...? :D

Ja evo imam temperaturu, zacepljen nos, a nigdje nikoga kod kuce, place mi se. :( :mrgreen:
alkalna_baterija

#2636 Re: Žene pitaju žene

ćiribiribela wrote:Eluna unosi nemir na sve teme. :mrgreen: :mrgreen:

Nego zene, kakve ste kad ste bolesne, je li dopustate da se drugi brinu o vama, ono da trce oko vas, pa caj, pa supa...? :D

Ja evo imam temperaturu, zacepljen nos, a nigdje nikoga kod kuce, place mi se. :( :mrgreen:
Joj ćiri, ja sam baš pekmeza... Jesam li se malo prehladila, odmah se raspekmezim i duplo sam "bolesnija" nego što ustvari jesam. Nemam pojma što :D Ali tada ne maltretiram druge oko sebe... Ako sam baš bolesna onda najviše volim da me neko ušuška, sjedi kod mene, mazi, priča sa mnom, ma ko oko bebe :stidljiv: :lol:
eluna

#2637 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

alkalna_baterija wrote:
ćiribiribela wrote:Eluna unosi nemir na sve teme. :mrgreen: :mrgreen:

Joj ćiri, ja sam baš pekmeza... Jesam li se malo prehladila, odmah se raspekmezim i duplo sam "bolesnija" nego što ustvari jesam. Nemam pojma što :D Ali tada ne maltretiram druge oko sebe... Ako sam baš bolesna onda najviše volim da me neko ušuška, sjedi kod mene, mazi, priča sa mnom, ma ko oko bebe :stidljiv: :lol:
kod mene obratno ......... to šuškanje i maženje mogu da trpim oko pola sata, a onda odmah gledam mogu li štagod sama da uradim ....... ako već moram da ležim i mirujem, kao sa gipsom, onda ćutim i što manje "zanovijetam" (ne tražim ni vode da mi se donese, ili zatražim 2 puta dnevno) .... uglavnom, nastojim da nikome ne budem teretli niti obaveza
edo_79

#2638 Re: Žene pitaju žene

Post by edo_79 »

I ja volim ušuškavat :mrgreen: :lol:
Secer_033

#2639 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Ja samo trazim da me puste na miru. Obicno sam u pocetku sposobna da odem u kupovinu pa kupim maramica, caja, tableta ali kasnije ni za sta pa molim da sami spasavaju svijet dok ja ozdravim.
ćiribiribela

#2640 Re: Žene pitaju žene

Post by ćiribiribela »

Ja svoje maltretiram, te daj mi ovo, te daj mi ono, mozda su zato i pobjegli danas. :D :D
alkalna_baterija

#2641 Re: Žene pitaju žene

ćiribiribela wrote:Ja svoje maltretiram, te daj mi ovo, te daj mi ono, mozda su zato i pobjegli danas. :D :D
:D

Evo ja sam ti na usluzi... reci sve želje, reci šta treba... :D :lol:
eluna

#2642 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

ćiribiribela wrote:Ja svoje maltretiram, te daj mi ovo, te daj mi ono, mozda su zato i pobjegli danas. :D :D
ja se doduše zadnjih mjesec dana učim da prihvatim pomoć - ono kad baš moram OK, inače me i ljekari ruže da sam preprano odbacila štake :roll:
edo_79

#2643 Re: Žene pitaju žene

Post by edo_79 »

alkalna_baterija wrote:

Ma :tooo: Sinaneeeeeeeeeeeeee :pisnuo:
ćiribiribela

#2644 Re: Žene pitaju žene

Post by ćiribiribela »

alkalna_baterija wrote:

Nemoj, ne bih tebe da maltretiram. :D
uglavnomja

#2645 Re: Žene pitaju žene

Post by uglavnomja »

jos nisu uklonili anamoone gluhobilo slike :D

ps cim vidim musku raju na zesnkoj temi znam da je il dernek il belaj :lol:
alkalna_baterija

#2646 Re: Žene pitaju žene

ćiribiribela wrote:
alkalna_baterija wrote:

Nemoj, ne bih tebe da maltretiram. :D
što bona :D uzjaši ko se nudi, ne budi luda ko ja :D
edo_79

#2647 Re: Žene pitaju žene

Post by edo_79 »

to neko pomeno jahanje?! :mrgreen:
alkalna_baterija

#2648 Re: Žene pitaju žene

edo_79 wrote:to neko pomeno jahanje?! :mrgreen:
joj edo, druge, jedan dobronamjerni savjet :D nađi kakvu sumnjivog morala, ovo više prelazi sve granice :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2649 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

Slika uklonjena, kome je do chata idite na BC.
eluna

#2650 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

ej žene, treba mi savjet

od čega da napravim finu masku za vrlo vrlo suhu kosu - iz kućne radinosti :)
Post Reply