Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
славянин

#2626 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

LBVIEW wrote:Eno neko dan Vucic cinicno upita " da li promjena granica vredi samo za Srbiju" , fakticki najavljujuci pokusaj secesije sumske, a o cemu laktaski medjed brblja javno.
Nemas sta brinuti - cuo si 15 000 mudzahedina je spremno a unis pravi 500 000 granata godisnje i to 120 mm . Samo se ceheriti.
LBVIEW

#2627 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:Eno neko dan Vucic cinicno upita " da li promjena granica vredi samo za Srbiju" , fakticki najavljujuci pokusaj secesije sumske, a o cemu laktaski medjed brblja javno.
Nemas sta brinuti - cuo si 15 000 mudzahedina je spremno a unis pravi 500 000 granata godisnje i to 120 mm . Samo se ceheriti.
To nije tema emisije.
Spomenuto je, naravno, u kontekstu "ko nas zavadi price"
dezurnih '"levicara" na temi. ;-)
512MB

#2628 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

U Evropi jaca lijevica, a ne desnica.
insomnia78

#2629 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jasta je. Pogle samo Njemacku, Francusku ili tvoju At
512MB

#2630 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Pa provjeri rezultate, jest da desnica jaca al ljevica jaca vise..
insomnia78

#2631 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Naravno. U Fr je narod toliko zadovoljan ljevicom da umalo da povjedi ekstremna desnicarka. A predsjednik koji dolazi iz socijalisticke partije napravi presedan pa se ni ne kandiduje za drugi mandat
512MB

#2632 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Mislis ono kad je Macron razvalio i FI +12% spram 2012e, a republikanci prnuli u cabar? Le Pen isto minus? Deder ti zemo protabori to malo bolje kad vec zivis u FR...
insomnia78

#2633 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Kake makron ima veze sa ljevicom?
512MB

#2634 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Pa sam svoju partiju zove progresivni socijalni pokret, za mene je lijevica, doduse ne radikalna lijevica ali vise je tamo nego u sredini...
Atego

#2635 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Atego »

славянин wrote:Mitomanija velikih proporcija na sve tri etnicke strane je na visokoj nozi .
Daj mi primjere mitomanije "velikih proporcija" u Bosnjaka ?
славянин

#2636 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Atego wrote:
славянин wrote:Mitomanija velikih proporcija na sve tri etnicke strane je na visokoj nozi .
nKrkan wrote:Image
Eto jedan vec na drugoj temi, imas naravno imas i ovaj primjer sa drugog foruma
Bošnjaci najstariji narod na Balkanu
Ono što je osobito važno jeste da se o historijskoj srednjovjekovnoj Bosni može diskutovati i pisati samo kroz sagledavanje Osmanlijskih deftera.
I tako, da ne pisem jer valja mi onda slusati blebetanje tj citati :D , ima i manjih poput 300k granata godisnje u unisu - izvedeno iz samo spomena da je u planu proizvesti 120 mm granatu dalje prosireno kako bi to dobro doslo u ratu (iako tenkovi koje imamo ne koriste tu municiju) i tako :D

itd.. da ne duljim :D
Atego

#2637 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Atego »

славянин wrote:
Atego wrote:
Eto jedan vec na drugoj temi, imas naravno imas i ovaj primjer sa drugog foruma
Bošnjaci najstariji narod na Balkanu
Ono što je osobito važno jeste da se o historijskoj srednjovjekovnoj Bosni može diskutovati i pisati samo kroz sagledavanje Osmanlijskih deftera.
I tako, da ne pisem jer valja mi onda slusati blebetanje tj citati :D , ima i manjih poput 300k granata godisnje u unisu - izvedeno iz samo spomena da je u planu proizvesti 120 mm granatu dalje prosireno kako bi to dobro doslo u ratu (iako tenkovi koje imamo ne koriste tu municiju) i tako :D

itd.. da ne duljim :D
Znaci , nema primjera mitomanije kod Bosnjaka ?
славянин

#2638 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Atego wrote:
Image
Atego

#2639 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Atego »

славянин wrote:
Atego wrote:
Image

Ni jedan jedini ?
jeza u ledja

#2640 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Dva lika koji su vani govore dvojici likova koji su u Bosni da “nema kompromisa”. Mislim, citam i ne vjerujem. :-)

Moro sam izac iz salona i zapalit jednu.
LBVIEW

#2641 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

jeza u ledja wrote:Dva lika koji su vani govore dvojici likova koji su u Bosni da “nema kompromisa”. Mislim, citam i ne vjerujem. :-)

I kako ti zamisljas kompromis s onima koji ti otvoreno rade o glavi? Dodik najavljuje secesiju, naoruzava se
uz precutnu podrsku pickoustog, i ti bi s takvima kompromis? Ili se moze bit sale, sve je to predizborna, ma gdje bi oni? :-)
Sto se tog lika kojem se govori tice, trol sa standardnom relativizatorskom pricom - krivi malo jedni, malo drugi = niko nije kriv.
Josip321

#2642 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Josip321 »

Ne znam, ne zelim preuvelicavati. Ali jednom sam cini mi se cuo ili procitao podatak o 96 masovnih grobnica u opcini Prijedor. Samo taj broj dovoljno govori o karakteru srpske politike i njenoj nakani u proslom ratu.

Ali mislim da je ova karta ratohuškačka. Ne znam podatke ali sam 99, 999999 % siguran da ne govori istinu. Ovo moze biti istina samo za uze gradsko podrucje, odnosno grad sami. A brojke u opcinama su nesto sasvim drugo. Po toj logici ako se vratimo 150 god. unazad onda su Bosnjaci jedini, 100% -tni stanovnici gradova. Tj. uglavnom carsija. Ta nisu Hrvati ni Srbi zivjeli u carsijama. Oni su bili okolo u selima.
hAZNADAR

#2643 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
Atego wrote:
Image

Srbija uvijek bila vjekovna bosnjacka zemlja a Srbi svi bivsi Bosnjaci, prevjere i izdajice, genetski otpad,...
Osim toga smo i osteceni ovim drzavnim granicama posto najveci dio Srbije treba da pripadne BiH.
Dalje - i Srbi i Hrvati pricaju bosanski jezik samo sto ga tako ne zovu a to je zato sto izmisljaju svoju kulturu, historiju, identitet,.. bjeze od istine,..

I to sto sam nabrojao ne na nivou forumaskog mudrovanja likova iza nicka - vec kao zvanicni drzavni, institucionalni,... stav i dio skolskih udzbenika. Pa bih volio cuti primjere.

Takve stvari su itekako vazan dio desnicarske agende jer upravo desnica fura ideologije necije kulturoloske, etnicke, vjerske, rasne,... superiornosti i inferiornosti nekih drugih. Ironicno a i groteskno je da je domaca ljevica po svojim stavovima najbliza evropskoj desnici.
jeza u ledja

#2644 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote:
jeza u ledja wrote:Dva lika koji su vani govore dvojici likova koji su u Bosni da “nema kompromisa”. Mislim, citam i ne vjerujem. :-)

I kako ti zamisljas kompromis s onima koji ti otvoreno rade o glavi? Dodik najavljuje secesiju, naoruzava se
uz precutnu podrsku pickoustog, i ti bi s takvima kompromis? Ili se moze bit sale, sve je to predizborna, ma gdje bi oni? :-)
Sto se tog lika kojem se govori tice, trol sa standardnom relativizatorskom pricom - krivi malo jedni, malo drugi = niko nije kriv.
Ovo sto imamo sad, vec 25 i kusur godina - to je kompromis.
stakasa

#2645 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
Bodkin wrote:
Tako nekako. Ali pazi, ne radi se o imigrantima sad. Radi se o trecoj generaciji i oni su i dalje turci ili sta vec.
A problem je u tome sto kad bi uzeo socijalu, uzeo bi i etnickim njemcima ili austrijancima a onda bi imao pobunu doslovno. Nesto kao u francuskoj.

A desnicari su danas forumski ratnici kao kod nas ali sutra kad postabu vecina, imaces ih u parlamentu pa ce biti problem. A ovako ako se nastavi sa pogresnim prioritetima socijaldemokratije, zelenih i liberala, vrlo brzo ce se t desiti
Vec su danas u parlamentu ali sta mogu uradit? Evo ja zivim u Svedskoj i Svedska bez stranaca ne moze funkcionisat kako sada funkcionise. Tako da je ovo neka vrsta uracunatog rizika, prime duture, pola valja, pola ne valja, mozda im djeca budu bolja.
I ta treca generacija sto su Turci i Arapi, nije to blizu vecine. Vec ovi upadaju u oci. One normalne niko i ne primjecuje
Sta mogu cemo vidjeti. Zamisli da naleti iduca ekonomska kriza dok su stranke desnice na vlasti
Provesce oni svoje i prije krize. Standard je takav da ih ne bi trebalo biti na mapi pa opet jacaju. Ovi periodicni izljevi sovinizma su valjda u evropskom DNA, drugog objasnjenja nemam. Sto se mene tice, volio bih da to svoje oprobaju danas nego sutra
Bodkin

#2646 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:
Sta mogu cemo vidjeti. Zamisli da naleti iduca ekonomska kriza dok su stranke desnice na vlasti
Provesce oni svoje i prije krize. Standard je takav da ih ne bi trebalo biti na mapi pa opet jacaju. Ovi periodicni izljevi sovinizma su valjda u evropskom DNA, drugog objasnjenja nemam. Sto se mene tice, volio bih da to svoje oprobaju danas nego sutra
100%. Da su ksenofobicni sam pisao nekoliko puta ali uvijek se nadje neki kojeg je primila austrija ili svedska da mi objasni da nisu jer eto pustaju strance da zive tu.

A moja poenta je u tome da se rukavice skidaju kad udari kriza pa ce imati vise prostora nego danas kad nema potrebe za tim
stakasa

#2647 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
Bodkin wrote:
100%. Da su ksenofobicni sam pisao nekoliko puta ali uvijek se nadje neki kojeg je primila austrija ili svedska da mi objasni da nisu jer eto pustaju strance da zive tu.

A moja poenta je u tome da se rukavice skidaju kad udari kriza pa ce imati vise prostora nego danas kad nema potrebe za tim
Pa zar ima neko da tvrdi da Austrija nije ksenofobicna?
Bodkin

#2648 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:
stakasa wrote: Provesce oni svoje i prije krize. Standard je takav da ih ne bi trebalo biti na mapi pa opet jacaju. Ovi periodicni izljevi sovinizma su valjda u evropskom DNA, drugog objasnjenja nemam. Sto se mene tice, volio bih da to svoje oprobaju danas nego sutra

Pa zar ima neko da tvrdi da Austrija nije ksenofobicna?
Ima i takvih ovdje. Vec sam vodio rasprave
stakasa

#2649 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by stakasa »

Pa ljudi nikad nisu raskrstili sa svojom ulogom u WW2, kazu sta hocete i nas su okupirali :D . Moja procjena je da ce desnicari sigurno oprobat ali i da ce se prosut. Prevelikog maha je uhvatio liberalizam. Rezultat ce biti da ce doci do korigiranja, nece ni me too bit zlatan ko dotad, zatvorice se granice neko vrijeme, ice se niz dlaku penzionerima ali da nekih radikalnih promjena nece biti. Nemaju oni snage za to. Snagu imaju ovi novi seljaci iz Poljske i Madarske ali ih srecom niko nista ne pita. U opstem metezu se mozda odvoji sjever Italije :D
hAZNADAR

#2650 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Jedno se mora priznati.

Desnicarske trebe su zgodnije, hebozovnije,.... od ovijeh lijevih intelektualnih feminiskinja. :D
Post Reply