Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2626 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

agent_zero wrote:
insomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota

Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze

Bice ovdje jos svega
Ma nek' jedu govna :-x

Šta će bolesnici u kokpitu ili bilo čemu vezanom za avione? To je javni prevoz, a ne privatno auto.
Budala ne moze dobiti vozacku ni za putnicki automobil.
VjecitiStudent

#2627 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

Da zaključimo ove idiotske teorije zavjera
Germanwings may face multi-million dollar compensation claims over crash

International agreement limits airline liability to around $157,400 per passenger killed but legal experts say this could be exceeded in latest case
http://www.theguardian.com/world/2015/m ... over-crash
insomnia78

#2628 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

agent_zero wrote:
insomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota

Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze

Bice ovdje jos svega

Šta će bolesnici u kokpitu ili bilo čemu vezanom za avione? To je javni prevoz, a ne privatno auto.
Podatci o zdravstvenom stanju su u Evropi, barem u Fr, strogo, strogo povjerljivi
Naravno da poslodavac mora i treba znati posebno kad se radi o tako osjetljivoj bolesti na tako osjetljivom radnom mjestu
fatality

#2629 Re: Avionske nesrece

Post by fatality »

Odakle vama uopste ova info da je disao normalno, ravnomjerno ?

Ja sam na njemackom TV juce gledao direktan prenos konferencije i svabo prevede da je glasno disao, kao uzbudjeno (sto je meni razumljivo). Jeste vi gledali na francuskom i znate francuski ?

Evo sad cuh da su istrazitelji u njegovom stanu nasli (pocijepanu) potvrdu od doktora da je bio bolestan onaj dan kad se avion srusio ...
arslanbey

#2630 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
agent_zero

#2631 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.

Po njima su istražitelji i mediji trebali prešutiti da je lik bio mentalno nestabilan? Zato opet kažem nek' jedu govna i neka sve izađe na vidjelo i da se bolesnici uklone, a testovne mjere dobrano pooštre.
uglavnomja

#2632 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
agent_zero wrote:

Znaci da "Bild" laze

Bice ovdje jos svega

Podatci o zdravstvenom stanju su u Evropi, barem u Fr, strogo, strogo povjerljivi
Naravno da poslodavac mora i treba znati posebno kad se radi o tako osjetljivoj bolesti na tako osjetljivom radnom mjestu
zar ti podaci ne prestaju biti tajni kad covjek umre? ili kad je u pitanju kriminalno djelo? ili oboje odjednom?

mislim, da su tajni nikad se nista ne saznalo.

i kako su tajni ako poslodavac zna? nemoguce je u velikoj firmi da samo jedn aosoba zna. pogotovo kad kad zivoti, ai citavo poslovanje zavise od zdravstvenog stanja pojedinaca.

osim toga, francuski zakoni ne vaze za njemackog pilota, kojem je depresija registrovana u americi ...
OldMayor

#2633 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

arslanbey wrote:Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
A kako ti mislis da se oni mogu izvuci, ajd mi to objasni.

Nisam pravni strucnjak, ali firmi Germanwingsu bi isplativije bilo da je kvar aviona, jer onda mogu svalit na avion i rec nije do nas, mi smo sve provjerili.

Ovako su oni jedino na tapeti, i sad ljudi mogu njih tuziti zasto su drzali psihopatu kao uposlenika.

Dajte ba ljudi, pa nije citav svijet zavjera. Je li vi uopste shvatate koliko ljudi mora biti upleteno da bi sproveli i slagali razlog pada?! Pa to su stotine i hiljade ljudi...

Jeble vas vise zavjere, manje youtube gledajte i onih gluposti... :-)
uglavnomja

#2634 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

agent_zero wrote:Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.

Po njima su istražitelji i mediji trebali prešutiti da je lik bio mentalno nestabilan? Zato opet kažem nek' jedu govna i neka sve izađe na vidjelo i da se bolesnici uklone, a testovne mjere dobrano pooštre.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2635 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

OldMayor wrote:
arslanbey wrote:Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
A kako ti mislis da se oni mogu izvuci, ajd mi to objasni.

Nisam pravni strucnjak, ali firmi Germanwingsu bi isplativije bilo da je kvar aviona, jer onda mogu svalit na avion i rec nije do nas, mi smo sve provjerili.

Ovako su oni jedino na tapeti, i sad ljudi mogu njih tuziti zasto su drzali psihopatu kao uposlenika.

Dajte ba ljudi, pa nije citav svijet zavjera. Je li vi uopste shvatate koliko ljudi mora biti upleteno da bi sproveli i slagali razlog pada?! Pa to su stotine i hiljade ljudi...

Jeble vas vise zavjere, manje youtube gledajte i onih gluposti... :-)
I ja mislim da im je ovo gora opcija. Kvar kao kvar, uvijek ima mogucnost da dodje do istog. I ok, zato se placa osiguranje i stvar je jasna ako dodje do nesrece.
A ovo....mogu se braniti koliko hoce, prica koja ide o kopilotu im nimalo ne pogoduje. Debelo ce ga popushiti ako ostane ovako.
insomnia78

#2636 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Pardon do mene je samo sam preletio vjest
Sporan je nacin objave nalaza vjestacenja crne kutije
Nisu objavili na konferenciji za stampu nego su vjest kasnije pustili u medije
OldMayor

#2637 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo... :-)

Ko zna sta se budali vrzmalo po glavi, neko ga je dobro uporedio sa profilom onih ljudi po americi sto udju u skolu i porokaju sve redom. E tako bih ga i ja okarakterisao, a ne kao klasicnog samoubicu, jer to nije.

E kako sad takvog psihopatu otkriti, pa to je nemoguce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2638 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

OldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo... :-)

Ko zna sta se budali vrzmalo po glavi, neko ga je dobro uporedio sa profilom onih ljudi po americi sto udju u skolu i porokaju sve redom. E tako bih ga i ja okarakterisao, a ne kao klasicnog samoubicu, jer to nije.

Kako izgleda klasicni samoubica? Otprilike kad se neko ubije ide prica:''bio je fin, tih, povucen...'' poput ovog kopilota.
No, na kosti kompanije ce se navaliti zbog americke dijagnoze i pauze u obuci. Tu lezi njihova odgovornost.
A kako otkriti potencijalnu psihopatu? Ne znam, valjda bi trebali imati neki tim psihologa koji ce se baviti tim pitanjem, mi ionako presipamo iz supljeg u prazno na forumu.
insomnia78

#2639 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Evo sad nesto novo
Prema njemackim medijima na dan leta je treb'o biti na bolovanju
U pretresu stana su nadjeni papiri o bolovanju koje je on presutio
insomnia78

#2640 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Vjerovatno je shvatio da bi mu zbog te bolesti, nisu naveli sta je u pitanju, letenje bilo trajno zabranjeno i eto...
arslanbey

#2641 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

OldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo... :-)

ali u pitanju je pilot,inteligentan insan...a ne tinejdzer loser

zasto bi izgubio super posao koji je tesko zaradio za ovako neslavan kraj
insomnia78

#2642 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

agent_zero wrote:Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.

Ispravio sam, moja greska
Vlastima se spocitava nacin objave svega ovog i to spada pod krsenje sluzbene tajne
arslanbey

#2643 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

evo pronasli su da se oporavljao zbog propale veze,znaci kriva zena neka :D
hrusta

#2644 Re: Avionske nesrece

Post by hrusta »

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-32087203

jbte, mogo je frajer letiti na relaciji MUC-SJJ pa da nas rokne negdje na pola rute ili u Bjelasnicu, a ja u ljeto bukiro let SJJ-MUC-DUS-BHX (Germanwings DUS-BHX :-? )
insomnia78

#2645 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:evo pronasli su da se oporavljao zbog propale veze,znaci kriva zena neka :D
Ma kakva propala veza, lik je taj dan trebo biti na bolovanju a on to nikom nije prijavio
agent_zero

#2646 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

uglavnomja

#2647 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

arslanbey wrote:

mozda je malo off, ali nesto nemm dojam da je ekstra super posao ...
prvo, odgovornost je ogromna. a za ulozeni trud se slazem.
drugo nemaju piloti nesto vemena za jasanje po egzoticnim destinacijama kad slete ...

a plate :-)

znas za norwegian i haos nedavno :izet:
arslanbey

#2648 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

uglavnomja wrote:
arslanbey wrote:

mozda je malo off, ali nesto nemm dojam da je ekstra super posao ...
prvo, odgovornost je ogromna. a za ulozeni trud se slazem.
drugo nemaju piloti nesto vemena za jasanje po egzoticnim destinacijama kad slete ...

a plate :-)

znas za norwegian i haos nedavno :izet:
Pa pripada top poslovima,ima reputaciju slicnu doktorima i tako tim profesijama(svi ih cijene)...a plata je super(bar ovdje ) no to da je naporan posao stoji
OldMayor

#2649 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

A kako niko nije uspio kontakirati zemlju iz aviona, je li imaju neku radio vezu telefon van cockpita jbmu.

Ako nista eto da barem jave, budala nam evo ne da da udjemo u kabinu...
gnjev

#2650 Re: Avionske nesrece

Post by gnjev »

Jarane ako ti je pilot top posao , sta je onda posao u bh telecomu
Post Reply