Budala ne moze dobiti vozacku ni za putnicki automobil.agent_zero wrote:Ma nek' jedu govnainsomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota
Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze
Bice ovdje jos svega![]()
Šta će bolesnici u kokpitu ili bilo čemu vezanom za avione? To je javni prevoz, a ne privatno auto.
Avionske nesrece
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2626 Re: Avionske nesrece
-
VjecitiStudent
#2627 Re: Avionske nesrece
Da zaključimo ove idiotske teorije zavjera
Germanwings may face multi-million dollar compensation claims over crash
International agreement limits airline liability to around $157,400 per passenger killed but legal experts say this could be exceeded in latest case
http://www.theguardian.com/world/2015/m ... over-crash
- insomnia78
#2628 Re: Avionske nesrece
Podatci o zdravstvenom stanju su u Evropi, barem u Fr, strogo, strogo povjerljiviagent_zero wrote:Ma nek' jedu govnainsomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota
Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze
Šta će bolesnici u kokpitu ili bilo čemu vezanom za avione? To je javni prevoz, a ne privatno auto.
Naravno da poslodavac mora i treba znati posebno kad se radi o tako osjetljivoj bolesti na tako osjetljivom radnom mjestu
- fatality
#2629 Re: Avionske nesrece
Odakle vama uopste ova info da je disao normalno, ravnomjerno ?
Ja sam na njemackom TV juce gledao direktan prenos konferencije i svabo prevede da je glasno disao, kao uzbudjeno (sto je meni razumljivo). Jeste vi gledali na francuskom i znate francuski ?
Evo sad cuh da su istrazitelji u njegovom stanu nasli (pocijepanu) potvrdu od doktora da je bio bolestan onaj dan kad se avion srusio ...
Ja sam na njemackom TV juce gledao direktan prenos konferencije i svabo prevede da je glasno disao, kao uzbudjeno (sto je meni razumljivo). Jeste vi gledali na francuskom i znate francuski ?
Evo sad cuh da su istrazitelji u njegovom stanu nasli (pocijepanu) potvrdu od doktora da je bio bolestan onaj dan kad se avion srusio ...
-
arslanbey
#2630 Re: Avionske nesrece
Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
- agent_zero
#2631 Re: Avionske nesrece
Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.
Po njima su istražitelji i mediji trebali prešutiti da je lik bio mentalno nestabilan? Zato opet kažem nek' jedu govna i neka sve izađe na vidjelo i da se bolesnici uklone, a testovne mjere dobrano pooštre.
Po njima su istražitelji i mediji trebali prešutiti da je lik bio mentalno nestabilan? Zato opet kažem nek' jedu govna i neka sve izađe na vidjelo i da se bolesnici uklone, a testovne mjere dobrano pooštre.
- uglavnomja
#2632 Re: Avionske nesrece
zar ti podaci ne prestaju biti tajni kad covjek umre? ili kad je u pitanju kriminalno djelo? ili oboje odjednom?insomnia78 wrote:Podatci o zdravstvenom stanju su u Evropi, barem u Fr, strogo, strogo povjerljiviagent_zero wrote:Ma nek' jedu govnainsomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Znaci da "Bild" laze
Naravno da poslodavac mora i treba znati posebno kad se radi o tako osjetljivoj bolesti na tako osjetljivom radnom mjestu
mislim, da su tajni nikad se nista ne saznalo.
i kako su tajni ako poslodavac zna? nemoguce je u velikoj firmi da samo jedn aosoba zna. pogotovo kad kad zivoti, ai citavo poslovanje zavise od zdravstvenog stanja pojedinaca.
osim toga, francuski zakoni ne vaze za njemackog pilota, kojem je depresija registrovana u americi ...
- OldMayor
#2633 Re: Avionske nesrece
A kako ti mislis da se oni mogu izvuci, ajd mi to objasni.arslanbey wrote:Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
Nisam pravni strucnjak, ali firmi Germanwingsu bi isplativije bilo da je kvar aviona, jer onda mogu svalit na avion i rec nije do nas, mi smo sve provjerili.
Ovako su oni jedino na tapeti, i sad ljudi mogu njih tuziti zasto su drzali psihopatu kao uposlenika.
Dajte ba ljudi, pa nije citav svijet zavjera. Je li vi uopste shvatate koliko ljudi mora biti upleteno da bi sproveli i slagali razlog pada?! Pa to su stotine i hiljade ljudi...
Jeble vas vise zavjere, manje youtube gledajte i onih gluposti...
- uglavnomja
#2634 Re: Avionske nesrece
agent_zero wrote:Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2635 Re: Avionske nesrece
I ja mislim da im je ovo gora opcija. Kvar kao kvar, uvijek ima mogucnost da dodje do istog. I ok, zato se placa osiguranje i stvar je jasna ako dodje do nesrece.OldMayor wrote:A kako ti mislis da se oni mogu izvuci, ajd mi to objasni.arslanbey wrote:Svalili su sve na jadnog pokojnika,,,jebote,danas se ne isplati biti na nekoj bitnoj funkciji,desil se sta svalit ce na prvu na TEBE ako im se isplati i ako se mogu izvuci
Nisam pravni strucnjak, ali firmi Germanwingsu bi isplativije bilo da je kvar aviona, jer onda mogu svalit na avion i rec nije do nas, mi smo sve provjerili.
Ovako su oni jedino na tapeti, i sad ljudi mogu njih tuziti zasto su drzali psihopatu kao uposlenika.
Dajte ba ljudi, pa nije citav svijet zavjera. Je li vi uopste shvatate koliko ljudi mora biti upleteno da bi sproveli i slagali razlog pada?! Pa to su stotine i hiljade ljudi...
Jeble vas vise zavjere, manje youtube gledajte i onih gluposti...
A ovo....mogu se braniti koliko hoce, prica koja ide o kopilotu im nimalo ne pogoduje. Debelo ce ga popushiti ako ostane ovako.
- insomnia78
#2636 Re: Avionske nesrece
Pardon do mene je samo sam preletio vjest
Sporan je nacin objave nalaza vjestacenja crne kutije
Nisu objavili na konferenciji za stampu nego su vjest kasnije pustili u medije
Sporan je nacin objave nalaza vjestacenja crne kutije
Nisu objavili na konferenciji za stampu nego su vjest kasnije pustili u medije
- OldMayor
#2637 Re: Avionske nesrece
Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo...
Ko zna sta se budali vrzmalo po glavi, neko ga je dobro uporedio sa profilom onih ljudi po americi sto udju u skolu i porokaju sve redom. E tako bih ga i ja okarakterisao, a ne kao klasicnog samoubicu, jer to nije.
E kako sad takvog psihopatu otkriti, pa to je nemoguce.
Ko zna sta se budali vrzmalo po glavi, neko ga je dobro uporedio sa profilom onih ljudi po americi sto udju u skolu i porokaju sve redom. E tako bih ga i ja okarakterisao, a ne kao klasicnog samoubicu, jer to nije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2638 Re: Avionske nesrece
Kako izgleda klasicni samoubica? Otprilike kad se neko ubije ide prica:''bio je fin, tih, povucen...'' poput ovog kopilota.OldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo...![]()
No, na kosti kompanije ce se navaliti zbog americke dijagnoze i pauze u obuci. Tu lezi njihova odgovornost.
A kako otkriti potencijalnu psihopatu? Ne znam, valjda bi trebali imati neki tim psihologa koji ce se baviti tim pitanjem, mi ionako presipamo iz supljeg u prazno na forumu.
- insomnia78
#2639 Re: Avionske nesrece
Evo sad nesto novo
Prema njemackim medijima na dan leta je treb'o biti na bolovanju
U pretresu stana su nadjeni papiri o bolovanju koje je on presutio
Prema njemackim medijima na dan leta je treb'o biti na bolovanju
U pretresu stana su nadjeni papiri o bolovanju koje je on presutio
- insomnia78
#2640 Re: Avionske nesrece
Vjerovatno je shvatio da bi mu zbog te bolesti, nisu naveli sta je u pitanju, letenje bilo trajno zabranjeno i eto...
-
arslanbey
#2641 Re: Avionske nesrece
ali u pitanju je pilot,inteligentan insan...a ne tinejdzer loserOldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo...![]()
zasto bi izgubio super posao koji je tesko zaradio za ovako neslavan kraj
- insomnia78
#2642 Re: Avionske nesrece
Ispravio sam, moja greskaagent_zero wrote:Nije riječ o povjerljivosti podataka, nego da bolesnici nemaju šta da rade u avionskim kompanijama, na bilo kom mjestu.
Vlastima se spocitava nacin objave svega ovog i to spada pod krsenje sluzbene tajne
-
arslanbey
#2643 Re: Avionske nesrece
evo pronasli su da se oporavljao zbog propale veze,znaci kriva zena neka 
- hrusta
#2644 Re: Avionske nesrece
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-32087203
jbte, mogo je frajer letiti na relaciji MUC-SJJ pa da nas rokne negdje na pola rute ili u Bjelasnicu, a ja u ljeto bukiro let SJJ-MUC-DUS-BHX (Germanwings DUS-BHX
)
jbte, mogo je frajer letiti na relaciji MUC-SJJ pa da nas rokne negdje na pola rute ili u Bjelasnicu, a ja u ljeto bukiro let SJJ-MUC-DUS-BHX (Germanwings DUS-BHX
- insomnia78
#2645 Re: Avionske nesrece
Ma kakva propala veza, lik je taj dan trebo biti na bolovanju a on to nikom nije prijavioarslanbey wrote:evo pronasli su da se oporavljao zbog propale veze,znaci kriva zena neka
- agent_zero
#2646 Re: Avionske nesrece
Sve lijepo piše:
http://www.theguardian.com/world/live/2 ... ve-updates
Zadnje minute leta:
http://www.theguardian.com/world/ng-int ... nteractive
http://www.theguardian.com/world/live/2 ... ve-updates
Zadnje minute leta:
http://www.theguardian.com/world/ng-int ... nteractive
- uglavnomja
#2647 Re: Avionske nesrece
arslanbey wrote:ali u pitanju je pilot,inteligentan insan...a ne tinejdzer loserOldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo...![]()
mozda je malo off, ali nesto nemm dojam da je ekstra super posao ...
prvo, odgovornost je ogromna. a za ulozeni trud se slazem.
drugo nemaju piloti nesto vemena za jasanje po egzoticnim destinacijama kad slete ...
a plate
znas za norwegian i haos nedavno
-
arslanbey
#2648 Re: Avionske nesrece
Pa pripada top poslovima,ima reputaciju slicnu doktorima i tako tim profesijama(svi ih cijene)...a plata je super(bar ovdje ) no to da je naporan posao stojiuglavnomja wrote:arslanbey wrote:ali u pitanju je pilot,inteligentan insan...a ne tinejdzer loserOldMayor wrote:Joj vas, pa kad bi se samoubistva mogla tek tako sprijeciti onda ih ne bi ni bilo...![]()
mozda je malo off, ali nesto nemm dojam da je ekstra super posao ...
prvo, odgovornost je ogromna. a za ulozeni trud se slazem.
drugo nemaju piloti nesto vemena za jasanje po egzoticnim destinacijama kad slete ...
a plate![]()
znas za norwegian i haos nedavno
- OldMayor
#2649 Re: Avionske nesrece
A kako niko nije uspio kontakirati zemlju iz aviona, je li imaju neku radio vezu telefon van cockpita jbmu.
Ako nista eto da barem jave, budala nam evo ne da da udjemo u kabinu...
Ako nista eto da barem jave, budala nam evo ne da da udjemo u kabinu...
- gnjev
#2650 Re: Avionske nesrece
Jarane ako ti je pilot top posao , sta je onda posao u bh telecomu