PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Janjicar

#2626 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

It_is_a_Leclerc wrote:Hamdija Lipovača odbija podnijeti ostavku.
Hoce da mu se Krajina na'ebe mame...

Koji je to bezobrazluk, bahatost? Pobjeci u Hrvatsku i iz Hrvatske govoriti nedam ostavku.

Da ima pravde u ovoj drzavi, a nema, odmah bi bila raspisana potjernica za njim.
ratamahatta

#2627 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

Janjicar wrote:

Koji je to bezobrazluk, bahatost? Pobjeci u Hrvatsku i iz Hrvatske govoriti nedam ostavku.

Da ima pravde u ovoj drzavi, a nema, odmah bi bila raspisana potjernica za njim.

Ma Hamdiju samo preimenovati za ambasadora u Hrvatskoj.... :-D :-D :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2628 Re: PROTESTI!!!

Post by Truba »

treba ga jebat u pakaš :D
Toffee karamela

#2629 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

sanjin_1 wrote:
jasko_ja wrote:
sanjin_1 wrote:I kakavu bilancu na kraju "revolucije" očekujete ?
Sta te boli k.urac
Ne boli, daleko od tog. Čak šta više u ispravnom je stanju i odlično funkcioniše.. :-D

Već me interesuje šta se očekuje kao završnica protesta? Ili takvo što ne postoji pa je bolje i ne pitati?
Dalekovidost "revolucionara" uvjek se završavala na prvom ćošku
Revolucije nikada nisu dalekovide. Zato su i vrlo opasne. A sad mrš u Telecom ili EDistribuciju iz koje si ispuzao.
Lakat Jebić

#2630 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

Janjicar wrote:

nabijem ja hamdu na kurac, al je frajer u bihacu odrzao press konferenciju. cisto da znate
Johnny_x

#2631 Re: PROTESTI!!!

Post by Johnny_x »

Valerie Hopkins ‏@VALERIEin140 1m
Cehajic, 17, was held for 52 hours, beaten, wo access to a lawyer or family. He was given only half a sandwich to eat. #sarajevo #Bosnia
jasko_ja

#2632 Re: PROTESTI!!!

Post by jasko_ja »

sanjin_1 wrote:
jasko_ja wrote:
sanjin_1 wrote:I kakavu bilancu na kraju "revolucije" očekujete ?
Sta te boli k.urac
Ne boli, daleko od tog. Čak šta više u ispravnom je stanju i odlično funkcioniše.. :-D

Već me interesuje šta se očekuje kao završnica protesta? Ili takvo što ne postoji pa je bolje i ne pitati?
Jel te ta znatizelja natjerala da se sada registrujes na forum i postavljas pitanja? Otkud odjednom tolika briga ili te neka druga nevolja i strah natjerala da sada dodjes...
Toffee karamela

#2633 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

Janjicar wrote:

Nije njemu zalud Vuk Jeremić prvi rođak :lol: Kakva dva šupka nastadoše od Pozderčevih gena, to je za ne vjerovati
Havatar

#2634 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

dzema

#2635 Re: PROTESTI!!!

Post by dzema »

Image
Janjicar

#2636 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

ratamahatta wrote:
Janjicar wrote:

Ma Hamdiju samo preimenovati za ambasadora u Hrvatskoj.... :-D :-D :izet:
Ne bih Bgm volio da padne mrtva glava ali mogla bi radi njega i to od nekog neduznog.

Pa covjece 5 000 ljudi se skupi na protestima ( protesti u BiH i 5 000???) sto nikad nije zabiljezeno i trazi tvoju ostavku a ti toliko bahat da je nedas. ???
sanjin_1

#2637 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

Toffee karamela wrote:
sanjin_1 wrote:
jasko_ja wrote: Sta te boli k.urac

Revolucije nikada nisu dalekovide. Zato su i vrlo opasne. A sad mrš u Telecom ili EDistribuciju iz koje si ispuzao.
Mršni bliže članove familije ...

Možeš li ti "revolucionaru" izbiflati ukratko kranji cilj "revolucije"? Da li takvo što upće postoji ? Ako postoji, de onako u 2-3 tačkice ..
seoBIH

#2638 Re: PROTESTI!!!

Post by seoBIH »

johntra wrote:
123456789 wrote:
Evo ja sam star godinama, je li i ja spinujem ?
Normala da spinuješ, inače bi imao više od toliko postova? ili samo voliš čitati godinama, pa se sad kao uključio u raspravu, ničim izazvan...
Kao što sm vec i ranije naveo, nemam vremena da skupljam postove :) Moji postovi su tu svakodnevno, u nekoj mjeri :) Na ovoj temi sam napisao 5-6 postova sto spada u prosjek! Ni manje ni vise!
goran16v

#2639 Re: PROTESTI!!!

Post by goran16v »

daxon wrote:@ gorane, ti vidiš upravo ono što mediji pod kontrolom političkih stranaka žele da vidiš, drugim riječima, nemaš svoje mišljenje, tj. žargonski "ograničen si ko lavor".
Nego da te pitam, jesu li ovi omladinci postali huligani prije nego su krvnički pobacani u Miljacku ili nakon što su izašli iz nje?
Za razliku od tebe koji palamudis napamet iz svog lavora od 5 brzina i rikverca, ja ne moram nista da gledam je ja njih dosta i licno poznajem tako da filozofiranje o medijima mozes izbaciti iz jednacine.

Ono si postali huligani cim su skontali da je jednostavnije zivot provesti po utakmicama i smisljanju gdje zakuhat nego traziti sebi posla i biti koristan.
sanjin_1

#2640 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

jasko_ja wrote:
sanjin_1 wrote:
jasko_ja wrote: Sta te boli k.urac

Jel te ta znatizelja natjerala da se sada registrujes na forum i postavljas pitanja? Otkud odjednom tolika briga ili te neka druga nevolja i strah natjerala da sada dodjes...
Da jeste, znatiželja...

I kakav je kranji cilj "revolucije"?
Paranoid

#2641 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

sanjin_1 wrote: Dalekovidost "revolucionara" uvjek se završavala na prvom ćošku
Sad bi ti rek'o isto ko Zeljković novinarki hayata..ali reći ćeš da njega kopiram.. nego reći ću ti jedino: Image
kolegione

#2642 Re: PROTESTI!!!

Post by kolegione »

sanjin_1 wrote:
Toffee karamela wrote:
sanjin_1 wrote: Ne boli, daleko od tog. Čak šta više u ispravnom je stanju i odlično funkcioniše.. :-D

Možeš li ti "revolucionaru" izbiflati ukratko kranji cilj "revolucije"? Da li takvo što upće postoji ? Ako postoji, de onako u 2-3 tačkice ..
Ti uhljebljeni nemoj ljudima spominjati porodicu ili ako si hrabar tako ostavi meni broj
guber90

#2643 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Janjicar wrote:

Pa i kod nas je u TK ovaj odbijao dati ostavku, pa kada mu je dogorjelo do nokata (odnosno 8. sprata zgrade TK) skonta da treba dati.
Dzaba ovi sebi belaja navlace...
Last edited by guber90 on 09/02/2014 16:48, edited 1 time in total.
zambaklija

#2644 Re: PROTESTI!!!

Post by zambaklija »

a ša ima da je daje,vi ste mu je dali sada mu je i uzmite,proglasite ga personom nongrata ili tako nekako a u ostalom on je sada dezerter a kao takav gubi bilo kakvo građansko pravo :D nego čuje se da su u Bihać došli Banjalučki specijalci u ispomoć i da batinaju raju,je li to istina?
Havatar

#2645 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Bihać: Skupštinskoj komisiji uručen zahtjev za smjenu vlade, demonstranti se razišli

Predstavnici nefomalnog pokreta "Bosansko proljeće" predali su danas u Bihaću zahtjev skupštinskoj komisiji, kojim je zatražena smjena kantonalne vlade na čelu sa premijerom Hamdijom Lipovačom.

.

Demonstranti su se kasnije razišli sa centralnog gradskog trga u Bihaću.

Više stotina građana Bihaća, na zapadu Bosne i Hercegovine, okupilo se oko podneva na centralnom gradskom trgu, gdje su zatražili ostavku kantonalne vlade.

Na današnjim protestima, koji su nastavak višednevnih demonstracija u tom gradu, danas je bilo mirno i nisu zabilježeni veći incidenti.

Današnja poruka demonstranata je kako kantonalna vlada "mora podnijeti ostavku, te da to nije stvar njihovog izbora".
ratamahatta

#2646 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

goran16v wrote:
daxon wrote:@ gorane, ti vidiš upravo ono što mediji pod kontrolom političkih stranaka žele da vidiš, drugim riječima, nemaš svoje mišljenje, tj. žargonski "ograničen si ko lavor".
Nego da te pitam, jesu li ovi omladinci postali huligani prije nego su krvnički pobacani u Miljacku ili nakon što su izašli iz nje?
Za razliku od tebe koji palamudis napamet iz svog lavora od 5 brzina i rikverca, ja ne moram nista da gledam je ja njih dosta i licno poznajem tako da filozofiranje o medijima mozes izbaciti iz jednacine.

Ono si postali huligani cim su skontali da je jednostavnije zivot provesti po utakmicama i smisljanju gdje zakuhat nego traziti sebi posla i biti koristan.
Jest znam ih i ja nekoliko, odbili plate od po par milja, siguran posao,osiguranje i otisli u huligane....

Ode Mujooooooo u huliganeeeee, nece skolu, nece pare...... :D
HM 2011

#2647 Re: PROTESTI!!!

Post by HM 2011 »

sanjin_1 wrote:
Toffee karamela wrote:
sanjin_1 wrote: Ne boli, daleko od tog. Čak šta više u ispravnom je stanju i odlično funkcioniše.. :-D

Ja bih da jedan cilj bude da date meni lično priliku u izvršnoj vlasti.

Da ja iznesem par zahtjeva po pravilima i da da Vi odlučite jesu li to nenormalni zahtjevi ili su poslanici u parlamentu koji se bune protiv takvih zahtjeva nenormalni ljudi.

PA da vidimo u čemu je problem.
sanjin_1

#2648 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

Paranoid wrote:
sanjin_1 wrote: Dalekovidost "revolucionara" uvjek se završavala na prvom ćošku
Sad bi ti rek'o isto ko Zeljković novinarki hayata..ali reći ćeš da njega kopiram.. nego reći ću ti jedino: Image
Dobro ali možeš li mi usput reći i krajnji cilj "revolucije"?
It_is_a_Leclerc

#2649 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Večeras zasjeda skupština USK.
fukara_tz

#2650 Re: PROTESTI!!!

Post by fukara_tz »

Tuzla danas...
Blizu 100 građana Tuzle ponovo se okupilo ispred zapaljene zgrade Vlade TK kako bi dali podršku građanima u drugim gradovima i kako bi ponovili svoje zahtjeve koji su upućeni zastupnicima u Skupštini TK.
Last edited by fukara_tz on 09/02/2014 17:04, edited 1 time in total.
Post Reply