Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
r_faruk
#2626 Re: Ateizam
imam osjecaj da u tvom svijetu nedostaje jedna kljucna stvar, a to je realnost!!!
- Smrcak15
#2627 Re: Ateizam
r_faruk wrote:pricamo o onima koji se skrivaju, a ne kamerama i objektima!!! mada, sa pojavom kamere broj cuda se smanjuje, i to drasticnomudrost skrivene kamere u ovom slucaju?
al evo, mudrost skrivene kamere je u zabavljanju ljudi kako bi se zaradio novac!!! zapravo si ti taj koji ne gleda siru sliku, ako aludiras na skrivenu kameru, ako aludiras na spijuniranje to je onda druga stvar!!! i nije valjda da sakrivanje kamere smatras mudroscu? tebi je ovo sa kamerom dubinska stvar?
opet si fulio sa primjerom!!!
ti vjerujes da su to religijski i nereligijski dokazi, i ako u biti nisu nikakvi dokazi i ne mogu se smatrati dokazima ni u kakvom smislu i to smo ti objasnili vise puta, i objasnili smo ti da ako ti ne mozes shvatiti i nije ti logicno to ne znaci da nije tacno!!!
ne nego ti nekontas i dalje, dzaba sto ti daje naznake, ali nekontas ipak
da predjem ja na stvar, cekajuci da ti skontas sta hocu da kazem sasusit cu se ko suho meso.
Poenta sa skrivenom kamerom je da pokaze ljude kakvi su u stvarnosti, da zna da ima skrivena kamer nebi reagovao kako reaguje, jer zna da se snima sve. eh tako je isto i sa ovim svijetom, Bog nas je stvorio da budemo iskusavani, da budemo na testu, kako cemo raditi, reagovati, pricati u razlicitim situacijama , tako isto je bolje da se Bog ne pokaziva i da se nista ne registrira kad mislis da te niko ne prati sta radis u tajnosti , jer se covjekovo pravo lice pokaze kad je opusten i nezna da se snima, misli niko ga ne vidi, jer ako bi sad se Bog pokazao ko bi to smio da radi nesto protiv njega a znas da te gleda, pa zbog toga covjek nebi pokazao svoje pravo lice kakav je kad nema nikakvog pritiska i uticaja sa vana.
u tome je poenta koju ti nisi shvatio u pocetku price. kad se ne pokaziva, test se moze izvrsiti, ako se pokaze ovakav test nebi bio potpuno i nebi dao realnu sliku kad bi Bog svojom pojavom ulio strah u kosti ljudima i na taj nacin osakatio slobodnu volju, pa bi covjek bio indirektno bio prisiljen na pokornost.
- zforumas
#2628 Re: Ateizam
Ali ipak nije mogao izdrzati pa je poslao objavu u kojoj pise "samo vas gledam majku vam bozju"
Reci ti toj raji da ima skrivena kamera, ne moras ju pokazati, vidjet ces kako ce se ponasati.
Reci ti toj raji da ima skrivena kamera, ne moras ju pokazati, vidjet ces kako ce se ponasati.
- Smrcak15
#2629 Re: Ateizam
ne to nije istozforumas wrote:Ali ipak nije mogao izdrzati pa je poslao objavu u kojoj pise "samo vas gledam majku vam bozju"![]()
objava mora doci kako nebi bilo opravdanja od ljudi na sudnjem danu kad im se bude sudilo.
- zforumas
#2630 Re: Ateizam
Pa onda ti poredjenje ne valja Smrle. Ne mozes porediti boga sa skrivenom kamerom. Sudionicima skrivene kamere nije uopce dato upozorenje da bi mogli biti snimani, za razliku od vjernika koji su dobili upozorenje u vidu objave.Smrcak15 wrote:ne to nije istozforumas wrote:Ali ipak nije mogao izdrzati pa je poslao objavu u kojoj pise "samo vas gledam majku vam bozju"![]()
objava mora doci kako nebi bilo opravdanja od ljudi na sudnjem danu kad im se bude sudilo.
- Raigor Stonehoof
#2631 Re: Ateizam
Kakva rasprava, sto nas je onda stvorio? Da.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?
On topic

On topic

-
r_faruk
#2632 Re: Ateizam
pa cekaj smrle majka mu stara. jel ti stvarno mislis da je bilo potrebno da elaboriras ovo sa skrivenom kamerom?
ja tebe pitam opet: da li bi ti silovao, ubijao, palio itd da nije vjere i religije? da li je samo strah od kazne ono sto te sprecava u zlim namjerama?
evo ja cu prvi reci bogu da nisam vjerovao u njega i da mi je potpuno nejasno zasto se ponasao kako se ponasao. spreman sam na kaznu, a i spreman sam da povjerujem ako se ukaze!!! trudim se ne biti dvolican i prihvatiti cinjenice.....jer ako bi sad se Bog pokazao ko bi to smio da radi nesto protiv njega a znas da te gleda, pa zbog toga covjek nebi pokazao svoje pravo lice kakav je kad nema nikakvog pritiska i uticaja sa vana.
ja tebe pitam opet: da li bi ti silovao, ubijao, palio itd da nije vjere i religije? da li je samo strah od kazne ono sto te sprecava u zlim namjerama?
- Smrcak15
#2633 Re: Ateizam
valja, itekako valjazforumas wrote:Pa onda ti poredjenje ne valja Smrle. Ne mozes porediti boga sa skrivenom kamerom. Sudionicima skrivene kamere nije uopce dato upozorenje da bi mogli biti snimani, za razliku od vjernika koji su dobili upozorenje u vidu objave.Smrcak15 wrote:ne to nije istozforumas wrote:Ali ipak nije mogao izdrzati pa je poslao objavu u kojoj pise "samo vas gledam majku vam bozju"![]()
razlika izmedju direktno pokazivanja i slanja objave je ogromna, jer kroz objavu , ti procjenjujes jeli od boga ili nije, ako jeste onda me vidi u tajnosti i registrira se sta radim, ali opet tu ima neka sloboda naspram direktnog pokazivanja gdje bi direktno pokazivanje uzorkovalo strah kod naroda, niko nebi moga poslije da pokaze svoje lice sta bi radio da se Bog nije pokazao, test nebi bio potpun, bilo kod vjernika ili nevjernika.
Sad vjernik kad grijesi, ili nije svjestan da se registrira, a i da je svjestan hvata se na boziju milost kao Bog ce oprostit itd trazi ispirke itd
- beni-bu-man
#2634 Re: Ateizam
Pa se ja upitam, sta bi bilo da je rodjen u Njemackoj, Danskoj........triconja wrote:I nikad u zivotu taj nije propitao to? Ma ja samo nek se ne pucabeni-bu-man wrote: bas sam nedavno postavio pitanje kolegama "sto si ti musliman?" jedan kolega mi je dao fin odgovor "zato sto su me roditelji tako naucili"
ostale odgovore da ne nabrajam, ipak nismo na vicevima![]()
- zforumas
#2635 Re: Ateizam
Pa zar to prikazivanje ne slijedi pred cijelim covjecanstvom na onom svijetu?Smrcak15 wrote:
valja, itekako valja
razlika izmedju direktno pokazivanja i slanja objave je ogromna, jer kroz objavu , ti procjenjujes jeli od boga ili nije, ako jeste onda me vidi u tajnosti i registrira se sta radim, ali opet tu ima neka sloboda naspram direktnog pokazivanja gdje bi direktno pokazivanje uzorkovalo strah kod naroda, niko nebi moga poslije da pokaze svoje lice sta bi radio da se Bog nije pokazao, test nebi bio potpun, bilo kod vjernika ili nevjernika.
Sad vjernik kad grijesi, ili nije svjestan da se registrira, a i da je svjestan hvata se na boziju milost kao Bog ce oprostit itd trazi ispirke itd
- Smrcak15
#2636 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:Kakva rasprava, sto nas je onda stvorio? Da.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?![]()
On topic
evo nek ti Bog odgovori direktno iz KuranaDa.se zajebava s nama jer mu je.dosadno?
16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
17.Da smo se htjeli zabavljati, zabavljali bismo se onako kako Nama dolikuje, ali Mi to ne činimo,
18.Nego istinom suzbijamo laž, istina je uguši i laži nestane; a teško vama zbog onoga što o Njemu iznosite!
inicijalno sto ga je pokrenulo da nas stvori je milost, iz milosti svoje nas je stvorio.sto nas je onda stvorio?
- zforumas
#2637 Re: Ateizam
Ma tako mu grah pao, vjerovatno bi i tamo bio rodjen u autohtonoj Njemackoj ili Danskoj porodici sa autohtonim Njemackim ili Danskim prezimenom Hadziedhemcumurovicbeni-bu-man wrote:Pa se ja upitam, sta bi bilo da je rodjen u Njemackoj, Danskoj........triconja wrote:I nikad u zivotu taj nije propitao to? Ma ja samo nek se ne pucabeni-bu-man wrote: bas sam nedavno postavio pitanje kolegama "sto si ti musliman?" jedan kolega mi je dao fin odgovor "zato sto su me roditelji tako naucili"
ostale odgovore da ne nabrajam, ipak nismo na vicevima![]()
- beni-bu-man
#2638 Re: Ateizam
Ima li kakvih odgovora iz Biblije ????Smrcak15 wrote:16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
17.Da smo se htjeli zabavljati, zabavljali bismo se onako kako Nama dolikuje, ali Mi to ne činimo,
18.Nego istinom suzbijamo laž, istina je uguši i laži nestane; a teško vama zbog onoga što o Njemu iznosite!
-
sizifinho
#2639 Re: Ateizam
Prema vjernicima, koja je svrha virusa, amebe, bakterije, biljaka i životinja?
Molim nekog vjernika da mi odgovori...
- Smrcak15
#2640 Re: Ateizam
r_faruk wrote:pa cekaj smrle majka mu stara. jel ti stvarno mislis da je bilo potrebno da elaboriras ovo sa skrivenom kamerom?evo ja cu prvi reci bogu da nisam vjerovao u njega i da mi je potpuno nejasno zasto se ponasao kako se ponasao. spreman sam na kaznu, a i spreman sam da povjerujem ako se ukaze!!! trudim se ne biti dvolican i prihvatiti cinjenice.....jer ako bi sad se Bog pokazao ko bi to smio da radi nesto protiv njega a znas da te gleda, pa zbog toga covjek nebi pokazao svoje pravo lice kakav je kad nema nikakvog pritiska i uticaja sa vana.
obavijesti nas je Bog sta cete govoriti pred njim kad stanete pred njegaevo ja cu prvi reci bogu da nisam vjerovao u njega
10.Oni(nevjernici) govore: “Zar ćemo, kad nestanemo pod zemljom, ponovo stvoreni biti?” Oni ne vjeruju da će pred Gospodara svoga izići.
11.Reci: “Melek smrti, koji vam je za to određen, duše će vam uzeti, a poslije ćete se Gospodaru svome vratiti.”
12.A da ti je vidjeti grješnike kako će, oborenih glava pred Gospodarom svojim, reći: “Gospodaru naš, vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo, mi, doista, čvrsto vjerujemo!”
26.Oni zabranjuju da se u Kur’an vjeruje, i sami se od njega udaljavaju, i sami sebe upropaštavaju, a da i ne primjećuju.
27.A da ti je vidjeti kako će, kad pred vatrom budu zadržani, reći: “Da nam je da povraćeni budemo, pa da dokaze Gospodara našeg ne poričemo i da vjernici postanemo!”
28.Ne, ne! Njima će očevidno postati ono što su prije krili; a kada bi i bili povraćeni, opet bi nastavili raditi ono što im je bilo zabranjeno, jer oni su doista lažljivci,
29.i rekli bi: “Nema života osim na ovome svijetu i mi nećemo biti oživljeni!”
30.A da ti je vidjeti kako će, kada pred Gospodarom svojim budu zaustavljeni i kad ih On upita: “Zar ovo nije istina?” – odgovoriti: “Jeste, tako nam Gospodara našeg!” – a i kako će On reći: “E pa iskusite onda patnju zbog toga što niste vjerovali!”
31.Oni koji ne vjeruju da će pred Allaha stati nastradaće kad im iznenada Čas oživljenja dođe, i reći će: “O, žalosti naše, šta smo sve na Zemlji propustili!”, i grijehe svoje će na leđima svojim nositi, a užasno je ono što će uprtiti!
32.Život na ovome svijetu je smo igra i zabava, a onaj svijet je, zaista, bolji za one koji se Allaha boje. Zašto se na opametite?
ne nipostoda li bi ti silovao, ubijao, palio itd da nije vjere i religije? da li je samo strah od kazne ono sto te sprecava u zlim namjerama
- Smrcak15
#2641 Re: Ateizam
da itekako, ali tad se nece biti pod testom kakv si kad te niko nevidizforumas wrote:Pa zar to prikazivanje ne slijedi pred cijelim covjecanstvom na onom svijetu?Smrcak15 wrote:
valja, itekako valja
nego ce ovakvo stanje biti
kad govori o stanju na sudnjem danu Bog kaze:
107.ni udubina ni uzvisina na Zemlji nećeš vidjeti.” #
108.Toga dana će se oni glasniku odazvati, moraće ga slijediti i pred Milostivim(Bogom) glasovi će se stišati i ti ćeš samo šapat čuti. #
109.Toga dana će biti od koristi posredovanje samo onoga kome Milostivi dopusti i dozvoli da za nekoga govori. #
110.On zna šta su radili i šta ih čeka, a oni znanjem ne mogu Njega obuhvatiti. #
111.Ljudi će se Živom i Vječnom pokoriti, onaj koji Mu je druge ravnim smatrao svaku nadu će izgubiti, #
112.a onaj ko je dobra djela činio, a vjernik bio, neće se nepravde ni zakidanja nagrade plašiti. #
- Smrcak15
#2642 Re: Ateizam
Biblija nije validna da govori o bogu sobzirom da sama biblija kaze da je napisana iz prica ljudi, i cak sta vise da su neki pisali lazi u nju.beni-bu-man wrote:Ima li kakvih odgovora iz Biblije ????Smrcak15 wrote:16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
tako da biblija nije kompetentna da govori o Bogu.
-
sizifinho
#2643 Re: Ateizam
againsizifinho wrote:Prema vjernicima, koja je svrha virusa, amebe, bakterije, biljaka i životinja?
- Smrcak15
#2644 Re: Ateizam
te stvari imaju mnogostruke svrhe, nije samo jedna,sizifinho wrote:Prema vjernicima, koja je svrha virusa, amebe, bakterije, biljaka i životinja?
naprimjer zivotinja ima svrhu da bude dio ekosistema, da daje hranu drugim ziotinjama i ljudima, da regulise ekosistem tako sto ce drzati balans u prirodi po pitanju drugih zivotinja da neke se previse ne razmnozavaju, da oprasuju druge biljke, da daju mlijeko, odjecu, meso itd itd
nije to samo jedna svrha ima ih dosta jos.
sto se tice virusa, pa oni imaju sigurno vise svrha od samo jedne svrhe, a izmedju ostalog virus podpada u ketgoriju iskusenja za covjeka, sa virusom, se covjek kaznjava, testira a i cisti od grijeha.
siguran sam da ima tu jos dosta toga sto se tice svrhe svih ovih stvari,
- beni-bu-man
#2645 Re: Ateizam
A sto je onda Biblija najcitanija knjiga na svijetu (3.9 milijardi primjeraka)Smrcak15 wrote:Biblija nije validna da govori o bogu sobzirom da sama biblija kaze da je napisana iz prica ljudi, i cak sta vise da su neki pisali lazi u nju.beni-bu-man wrote:Ima li kakvih odgovora iz Biblije ????Smrcak15 wrote:16.Mi nismo stvorili nebo i Zemlju, i ono što je između njih, da se zabavljamo.
tako da biblija nije kompetentna da govori o Bogu.
Sto Kur'an ide tako slabo ????
- Smrcak15
#2646 Re: Ateizam
beni-bu-man wrote:
A sto je onda Biblija najcitanija knjiga na svijetu (3.9 milijardi primjeraka)
to je cista laz, i ovo je dokaz da uopste nemas predstavi koja je knjiga najcitanija, a to je Kuran, sta je dokaz za to
pa muslimani imaju milione ljudi koji je znaju na pamet, knjigu Kuran moras dijelove nauciti napamet da znas molitve obavljati, znaci minimalno svaki muslimani mora 5 puta na dan pod moranjem da je cita/recitira kroz molitve, plus sto treba da je izcitava i razmislja o njoj pored molitvi. pa kad zavrsi opet iznova i tako cijelo vrijeme.
znaci nemoguce da i jedna knjiga je citanija od Kurana.
-
sizifinho
#2647 Re: Ateizam
znači sve je stvoreno da održi svijet ljudi? Životinje za hranu, virusi za iskušenja, itd...?Smrcak15 wrote:te stvari imaju mnogostruke svrhe, nije samo jedna,sizifinho wrote:Prema vjernicima, koja je svrha virusa, amebe, bakterije, biljaka i životinja?
naprimjer zivotinja ima svrhu da bude dio ekosistema, da daje hranu drugim ziotinjama i ljudima, da regulise ekosistem tako sto ce drzati balans u prirodi po pitanju drugih zivotinja da neke se previse ne razmnozavaju, da oprasuju druge biljke, da daju mlijeko, odjecu, meso itd itd
nije to samo jedna svrha ima ih dosta jos.
sto se tice virusa, pa oni imaju sigurno vise svrha od samo jedne svrhe, a izmedju ostalog virus podpada u ketgoriju iskusenja za covjeka, sa virusom, se covjek kaznjava, testira a i cisti od grijeha.
siguran sam da ima tu jos dosta toga sto se tice svrhe svih ovih stvari,
Jesam li dobro shvatio?
- Zaitsev
- HardcoreMX
#2649 Re: Ateizam
I jesi l' ti onda nevjernik?HAVANA wrote:E jesi je srocio.HardcoreMX wrote:Realnost i ateisti. Realnost je da nitko ne voli nevjerne ljude. Pa ni ateisti. Ateisti ne vole sami sebe. Realno, to ispada doista tako.
- beni-bu-man
#2650 Re: Ateizam
takav odgovor bi dao katolik za biblijuSmrcak15 wrote:beni-bu-man wrote:
A sto je onda Biblija najcitanija knjiga na svijetu (3.9 milijardi primjeraka)
to je cista laz, i ovo je dokaz da uopste nemas predstavi koja je knjiga najcitanija, a to je Kuran, sta je dokaz za to
pa muslimani imaju milione ljudi koji je znaju na pamet, knjigu Kuran moras dijelove nauciti napamet da znas molitve obavljati, znaci minimalno svaki muslimani mora 5 puta na dan pod moranjem da je cita/recitira kroz molitve, plus sto treba da je izcitava i razmislja o njoj pored molitvi. pa kad zavrsi opet iznova i tako cijelo vrijeme.
znaci nemoguce da i jedna knjiga je citanija od Kurana.