Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

angrybird

#2626 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by angrybird »

PS: pretpostavljam da će ovu poruku pročitati neki politički špijun kome je stalo kako narod razmišlja da zna ''kako će konce staviti na svoju marionetu'' može pokušati u budućnosti nama mladima ispirati mozak da se i mi okrenemo ka ratu kao jedinoj opciji, ali to je nemoguća misija, ma kojim god se silama trudio

i mi kao narod moramo samo pridobiti policiju na svoju stranu, kada političare ne bude imao tko štititi, trčat će cijeli parlament brže od bevande
Tietje24322

#2627 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Angrybird

a kazes da niko nece ratovati za politicare. Onda kazes da ce narod napokon shvatiti da je najbolje da se bih podjeli ili uredi kao konfederacija tri republike.

Mozesli mi nacrtati granice tih republika?

Evo RS je jedna. Gdje su tu Hrvatska i Bosnjacka?

I mislim da grijesis. Ima nas dosta ovdje koji bi ratovali za jedan zapadni mostar. Capljinu. Stolac, Kupres, Vitez, Kiseljak, Zepce itd

Ili mislis da bi to tek tako otislo u hrvacku republiku?
mezzo95

#2628 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

Acerovac wrote:Rata vise ne moze biti zbog 100 razloga. Nema vise Tudjmana koji ima pretenzije prema BiH. Nema vise Milosevica. Nema se vise oruzja. Nakon teroristickih napada u New Yorku, Londonu, Spaniji, rata u Afganistanu...zapad vise ne bi podrzavao bosnjacku vojsku. Rusija je sada velika sila. Amerika se zabavila sobom kao I EU. Vojnosposobno stanovnistvo u BiH se drasticno smanjilo. U slucaju rata, svako normalan bi pobjegao iz BiH I nakon rata dosao bi iz Svedske u BiH sa novim Mercedesom. A politicarima savrseno odgovara ovo stanje vjecitog prepucavanja jer tesko da postoji stanje u kojem mogu vise ukrasti a da ne odgovaraju nikome.
Zato, prica o svakom ratu je besmislena.
Mozes navesti primjer iz istorije u kojoj je zapad pomagao "bosnjacku" vojsku?
Aspekt

#2629 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Acerovac je napisao/la:
Rata vise ne moze biti zbog 100 razloga. Nema vise Tudjmana koji ima pretenzije prema BiH. Nema vise Milosevica. Nema se vise oruzja. Nakon teroristickih napada u New Yorku, Londonu, Spaniji, rata u Afganistanu...zapad vise ne bi podrzavao bosnjacku vojsku.
Rusija je sada velika sila
. Amerika se zabavila sobom kao I EU. Vojnosposobno stanovnistvo u BiH se drasticno smanjilo. U slucaju rata, svako normalan bi pobjegao iz BiH I nakon rata dosao bi iz Svedske u BiH sa novim Mercedesom. A politicarima savrseno odgovara ovo stanje vjecitog prepucavanja jer tesko da postoji stanje u kojem mogu vise ukrasti a da ne odgovaraju nikome.
:lol: :lol: Mozda se i zemlja prestane okretatiti zbog toga sto je rusija ,, sila ,,
Inace cijeli tekst odise zeljama srpskih junaka koji su nauruzani do zuba ubijali i masakrirali svoje prijatelje i njihovu djecu .
Onaj ko je silovao , klao , snajperima ubijao , logore i masovne grobnice punio sigurno se danas boji rata i govori kako ga nece biti jer eto nema tudjmana ni milosevica :lol: :lol:
Hafis

#2630 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Aspekt wrote: :lol: :lol: Mozda se i zemlja prestane okretatiti zbog toga sto je rusija ,, sila ,,
Inace cijeli tekst odise zeljama srpskih junaka koji su nauruzani do zuba ubijali i masakrirali svoje prijatelje i njihovu djecu .
Onaj ko je silovao , klao , snajperima ubijao , logore i masovne grobnice punio sigurno se danas boji rata i govori kako ga nece biti jer eto nema tudjmana ni milosevica :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Aspekt

#2631 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
Aspekt wrote: :lol: :lol: Mozda se i zemlja prestane okretatiti zbog toga sto je rusija ,, sila ,,
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
ste je tebi smijesno :?:
Hafis

#2632 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Pa isto što i tebi
Aspekt

#2633 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:Pa isto što i tebi
hajde de
Aspekt

#2634 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Tietje24322 wrote:Angrybird

a kazes da niko nece ratovati za politicare. Onda kazes da ce narod napokon shvatiti da je najbolje da se bih podjeli ili uredi kao konfederacija tri republike.

Mozesli mi nacrtati granice tih republika?
Evo RS je jedna
. Gdje su tu Hrvatska i Bosnjacka?

I mislim da grijesis. Ima nas dosta ovdje koji bi ratovali za jedan zapadni mostar. Capljinu. Stolac, Kupres, Vitez, Kiseljak, Zepce itd

Ili mislis da bi to tek tako otislo u hrvacku republiku?
:-) :-)
Hafis

#2635 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Aspekt wrote:
Hafis wrote:Pa isto što i tebi
hajde de
Stvarno, zasmijao si me do suza :)
Još kad si na kraju onakve rečenice dodao one smajlove, otkrio si mi novu dimenziju humora.
155_mm

#2636 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

exliberal-ex wrote:eto vas par mudonja, ti, nebitan, kosava....155...moze I skijas I naravno seln I zavrzlama ko politicki komesari navalite....srbi I hrvati su pickice, hrabri samo kad treba nejake napadat.....ajde navalite sta cekate.... :zzzz: :zzzz:
a gdje sam ja to pozivao na napad na srbe i hrvate. mozes mi pronaci i jedan moj postna ovom citavom forumu u kojem bi se nesto takvo moglo naslutiti.

ja stalno upozoravam na opasnost novog rata i znam da onima koji ovu temu nazivaju "glupom" i na druge nacine se ismijavaju ovoj temi to najvise smeta . jasno mi je i zasto im to smeta.

ali sve dok u susjednoj srbiji komadant skorpiona dobija slobodne vikende i praznike da se vozika sa svojom familiom ja cu upozoravati na rat. vjerovatno su ga sa tim popustima drzali u pripravnosti za nova klanja i streljanja. samo se je vrh srbije malo zajebo u proracunu. njihovog junaka stize izgleda ona "sjeme ti se zatrlo".
Hafis

#2637 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

I mislim da grijesis. Ima nas dosta ovdje*koji bi ratovali za jedan zapadni mostar. Capljinu. Stolac, Kupres, Vitez, Kiseljak, Zepce itd
A tko će biti najhrabriji nego dijasporac :D
Postoji jedan matematički zakon koji kaže: Junaštvo proporcionalno raste s udaljenošću od mogućeg mjesta pogibije, ili tako nekako.

* Nizozemska
ob433

#2638 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ob433 »

Tietje24322 wrote: I mislim da grijesis. Ima nas dosta ovdje koji bi ratovali za jedan zapadni mostar. Capljinu. Stolac, Kupres, Vitez, Kiseljak, Zepce itd
ko ima ? ti i ? njih pet sest iz Dortmunda ? doduse vi bi slali pakete s humanitarnom i isli na koncert Dine Merlina ,doduse on nebi mogao kad vama odgovara ,jer bi prvo morao kod Mila Đukanovića da se dogovori za nastup , patrioski nego sta :D
Tietje24322

#2639 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafise,

Hajde de ti nacrtaj granice tih republika. Evo

1 . Republika je RS
2. Republika je HRHB... Gdje su joj granice? Sta ce biti sa Capljinom, Stocem,Busovacom, Vitezom, NOVIM Travnikom itd?

Neki ljudi su stvarno plitki. Znaju samo ponavljati jedno te isto. Kad ih se priupita da nacrtaju te republike onda se usute.

i ima dovoljno ljudi u BiH koji bi ratovali. Vecina su nabrijana za rat.
155_mm

#2640 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Acerovac wrote:Rata vise ne moze biti zbog 100 razloga. Nema vise Tudjmana koji ima pretenzije prema BiH. Nema vise Milosevica. Nema se vise oruzja. Nakon teroristickih napada u New Yorku, Londonu, Spaniji, rata u Afganistanu...zapad vise ne bi podrzavao bosnjacku vojsku. Rusija je sada velika sila. Amerika se zabavila sobom kao I EU. Vojnosposobno stanovnistvo u BiH se drasticno smanjilo. U slucaju rata, svako normalan bi pobjegao iz BiH I nakon rata dosao bi iz Svedske u BiH sa novim Mercedesom. A politicarima savrseno odgovara ovo stanje vjecitog prepucavanja jer tesko da postoji stanje u kojem mogu vise ukrasti a da ne odgovaraju nikome.
evo ga jos jedan hafisov istomisljenik. pa sliku si zaboravio:

Image
Tietje24322

#2641 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Svijet se ne sastoji od zapada samo. Imamo i mi valjda neku bracu? Mada je ocigledno da i velika britanija i SAD jesu na strani Bosnjaka. Tu je interes u pitanju a ne neke emocije. Amerika u Bosnjacima i Albancima te Turcima vidi saveznike na balkanu. To sto su oni muslimani je najmanje bitno u svemu tome. I Barack Obamin otac je musliman iz Nigerije a ocuh musliman iz Indonezije, sestra Tonya Blaira je muslimanka. Brisel , glavi grad evrope ima oko 33% muslimana.

Uz to su Bosnjaci najliberalniji muslimani svijeta. No da svi hodaju u burkama i bradama Americki interes bi ostao isti: unitarna BiH i drzava u NATOu sa homogenim stanovnistvom na duze staze.
Acerovac

#2642 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Acerovac »

Ne treba niko da nasjeda na izjave politicare. Posto sam iz RS, komentarisacu Dodika. On samo laprda o otcjepljenju jer kao kriminalac zeli samo da skrene javnosti paznju sa kriminala, korupcije, nezaposlenosti...
Zamislite da ste u predsjednik u virtuealnoj igrici u zemlji u kojoj postoje tri naroda, a do guse ste u kriminalu. Sta bi radili da ostanete na vlasti? Pa isto sto i on sad, samo bi laprdali u nekoj nezavisnosti, ugrozenosti...i pokusavali da izazovete emocije kod naroda i napade od politicara drugih naroda, da bi ko fol branili svoj narod.

Sve te izjave Dodika su apsolutna budalestina, i kad tad ce morati da odgovar za svoj kriminal. Ne moze rat toliko unistiti jednu zemlju koliko kriminal.
bierkof

#2643 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by bierkof »

angrybird wrote: a pitanje vremena je kada ćemo uzeti stvar u svoje ruke da li da se mirno dogovorimo i svi zajedno podijelimo BiH, ili uspostavimo konfederaciju od tri republike
:D :D :D :D :D :D

Image

Moze samo ako cemo prije toga da uzmemo stvar u svoje ruke pa da svi zajedno i mirno dogovorimo i podijelimo prvo hrvatsku, srbiju pa tek onda bih..

...ne damo ni pedalj Bosne. :twisted:

Nikad ne treba zaboraviti da imamo stotine hiljada krvolocnih cetnika i ustasa u drzavi.
Aspekt

#2644 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Hafis wrote:
I mislim da grijesis. Ima nas dosta ovdje*koji bi ratovali za jedan zapadni mostar. Capljinu. Stolac, Kupres, Vitez, Kiseljak, Zepce itd
A tko će biti najhrabriji nego dijasporac :D
Postoji jedan
matematički zakon
koji kaže:
Junaštvo proporcionalno raste s udaljenošću od mogućeg mjesta pogibije
, ili tako nekako.

* Nizozemska
:lol: Nobelova nagrada za matematiku ove godine ide u Grude .
Perec

#2645 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

bierkof wrote:
angrybird wrote: a pitanje vremena je kada ćemo uzeti stvar u svoje ruke da li da se mirno dogovorimo i svi zajedno podijelimo BiH, ili uspostavimo konfederaciju od tri republike

Image

Moze samo ako cemo prije toga da uzmemo stvar u svoje ruke pa da svi zajedno i mirno dogovorimo i podijelimo prvo hrvatsku, srbiju pa tek onda bih..

Nikad ne treba zaboraviti da imamo stotine hiljada krvolocnih cetnika i ustasa u drzavi.
I mudžahedina.
zoljaM80

#2646 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Perec wrote:
bierkof wrote:

Image

I mudžahedina.
i njih,i njih.. vidim da ih niste zaboravili :D

http://www.youtube.com/watch?v=A0G7zmbfIh0
Perec

#2647 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

Jel to ta multietnička armija? :D
Basvod

#2648 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

bierkof wrote:

Image

Jel tebe neko tjera da zivis u drzavi sa kako kazes krvolocnim ljudima? Ja koliko me mozak sluzi znam da oni ne zele da zive sa tobom i da bi se sutra odvojili. Bosnjaci su jedini koji insistiraju na suzivotu a ako je vec tako... cemu vrijedjanje? Nema logike.
zoljaM80

#2649 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Perec wrote:

Jel to ta multietnička armija? :D
ova nije, zar se ne vidi ? i u armiji vas izmajorizirali. :D
zoljaM80

#2650 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Basvod wrote:
bierkof wrote:

Image

Jel tebe neko tjera da zivis u drzavi sa kako kazes krvolocnim ljudima? Ja koliko me mozak sluzi znam da oni ne zele da zive sa tobom i da bi se sutra odvojili. Bosnjaci su jedini koji insistiraju na suzivotu a ako je vec tako... cemu vrijedjanje? Nema logike.
niko ni njih ne tjera da žive u Bosni, ako im se ne svidja put pod noge pa na Imotski ili na Sremsku Raču..
i gdje vidiš vrijedjanje? pa oni sami sebe nazivaju ustašama odnosno četnicima ..ili je problem u ovome krvoločni, hoćeš reći da ustaše i četnici nisu krvoločni ? :lol:
Locked