Sirija
-
Avetinho
#2626 Re: Sirija
Sto vise postova ovih "teoreticara" procitam, sve mi vise lice na gramofon: koja god da je tema, ono uvijek 911, Bush, Irak, AmeriKKKA, krila od aviona. Bude pokoje slijetanje na Mjesec ili o laznim robotima na Marsu, o HAARP za pravljenje ruznog vremena u Iranu, ali one prve su omiljene.
Da bar nesto bar malo smisleno mozes procitati na temu.
- nosara
#2627 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavunosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...?
kosovo je bila intervencija u vec aktivni sukob, bosna takodjer, kao i libija... u iraku nije bilo rata, samim tim to tehnicki nije bila intervencija u postojeci sukob
nisam ti ja kriv sto se nisi obrazovao kad ti je bio vakat, pa ne razumijes znacenje odredjenih rijeci na vlastitom jeziku
- nosara
#2628 Re: Sirija
Daj ti barem nesto...Ja Sam Odavle wrote:Sto vise postova ovih "teoreticara" procitam, sve mi vise lice na gramofon: koja god da je tema, ono uvijek 911, Bush, Irak, AmeriKKKA, krila od aviona. Bude pokoje slijetanje na Mjesec ili o laznim robotima na Marsu, o HAARP za pravljenje ruznog vremena u Iranu, ali one prve su omiljene.
- Alfons Kauders
#2629 Re: Sirija
dakle novi rjecnik po nosari... intervencija = agresija?nosara wrote:Alfons Kauders wrote:naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavunosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...?
kosovo je bila intervencija u vec aktivni sukob, bosna takodjer, kao i libija... u iraku nije bilo rata, samim tim to tehnicki nije bila intervencija u postojeci sukob
nisam ti ja kriv sto se nisi obrazovao kad ti je bio vakat, pa ne razumijes znacenje odredjenih rijeci na vlastitom jeziku
amerikanci su izvrsili agresiju na bih?
- Alfons Kauders
#2630 Re: Sirija
ickeovi gusteri su meni najdraziJa Sam Odavle wrote:Sto vise postova ovih "teoreticara" procitam, sve mi vise lice na gramofon: koja god da je tema, ono uvijek 911, Bush, Irak, AmeriKKKA, krila od aviona. Bude pokoje slijetanje na Mjesec ili o laznim robotima na Marsu, o HAARP za pravljenje ruznog vremena u Iranu, ali one prve su omiljene.
jebem ti zivot, toliko ljudi se borilo za slobodu govora, i na kraju dobijemo ovo
- bogoljub
#2631 Re: Sirija
Glavni dokaz da je hemijsko oružije upotribio Asad a ne teroristi, svijetu je dao Izraelski Mosad,
Pametnom je i išaret dosta!!! Naprijed mudžahidi, Izrael vam je pokazao put ''Dženneta'', pardon!
Izvor, tv Ailjazera
Pametnom je i išaret dosta!!! Naprijed mudžahidi, Izrael vam je pokazao put ''Dženneta'', pardon!
Izvor, tv Ailjazera
-
sandokann
#2632 Re: Sirija
Nije pogresno reci ni vojna intervencija na Irak, jer je ista imala svrhu okupacije Iraka.Alfons Kauders wrote:naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavunosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...?
- nosara
#2633 Re: Sirija
Daj primjer neagresivne vojne intervencije... Morao bi znati barem jedan...Alfons Kauders wrote:dakle novi rjecnik po nosari... intervencija = agresija?nosara wrote:Alfons Kauders wrote:
naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavu
amerikanci su izvrsili agresiju na bih?e moj noske, eto te ko da se javljas s kalovitih brda
na sta spade bolan
- nosara
#2634 Re: Sirija
Zar je bila vojna...? Nije bila muzicka...?sandokann wrote:Nije pogresno reci ni vojna intervencija na Irak, jer je ista imala svrhu okupacije Iraka.Alfons Kauders wrote:naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavunosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...?
-
Objektivni navijac
#2635 Re: Sirija
Ovaj US performans nema veze sa Sirijom,radi se o unutrasnjopolitickom pitanju . Glupi Obama i njegova jos gluplja administracija su dali brdo nepotrebnih izjava u vezi hemijskoga oruzja,koje sigurno nije globalna prijetnja. Tako da su sada prisiljeni da prirede malu egzibiciju. Ispalice nesto raketica i mozda malo naleta avijacije. Pokusace da ciljevi koje budu gadjali budu spektalurani ali bez prevelike stete za Asadov rezim. Jer zapadu odgovara jos par godina rata i iscrpljivanja u Siriji. US marinac kada stavi cizmu na sirijsko tlo,onda on ide do oslobadjanja Teherana a za to nije jos vrijeme. Tresla se brda,rodio se mis . Ali bude jos zanimljivo bude,samo treba sacekati par godina.
BTW u Iraku je bio gradjanski rat,zemlja je bila de facto podjeljena san kurdski dio i dio pod kontrolom Sadama.
Nadajmo se da nece biti zrtava na nasoj strani ,cijela Sirija nije vrijedna jednoga americkoga zivota.
Long live US
Sretno momci 
BTW u Iraku je bio gradjanski rat,zemlja je bila de facto podjeljena san kurdski dio i dio pod kontrolom Sadama.
Nadajmo se da nece biti zrtava na nasoj strani ,cijela Sirija nije vrijedna jednoga americkoga zivota.
Long live US
- Alfons Kauders
#2636 Re: Sirija
trajna okupacija nije karakteristika vojnih intervencija... eventualno ograniceno vojno prisustvo, ali ne okupacija kakvu smo imali u iraku... naprotiv, vecina intervencija je osmisljena da traje sto kracesandokann wrote:Nije pogresno reci ni vojna intervencija na Irak, jer je ista imala svrhu okupacije Iraka.Alfons Kauders wrote:naravno da nije, zasto bi onda imali dvije razlicite rijeci i dva pojma da opisemo istu pojavunosara wrote: Dakle, iz perspektive iracana vrlo je bitno da li su tvoji idoli intervenisali ili izvrsili agresiju, jer intervencija nije agresija...?
- Alfons Kauders
#2637 Re: Sirija
"neagresivne"nosara wrote:
Daj primjer neagresivne vojne intervencije... Morao bi znati barem jedan...
i dalje tvrdis da su agresija i vojna intervencija isto?
- bogoljub
#2638 Re: Sirija
Izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za agenciju AP kako je vlada te zemlje naredila "ograničenu" mobilizaciju u iščekivanju moguće vojne intervencije u Siriji.
Jedno pitanje; Zašto Amerika i pobunjenici zajedno hoće da bombarduju Asada, a Izrael se mobilizira???
Jedno pitanje; Zašto Amerika i pobunjenici zajedno hoće da bombarduju Asada, a Izrael se mobilizira???
-
sandokann
#2639 Re: Sirija
Da bi se izvrsila agresija potrebno je intervenirati, tako da nije pogresno, gramaticki, ni jednu agresiju nazvati i vojnom intervenciom.Alfons Kauders wrote:
trajna okupacija nije karakteristika vojnih intervencija... eventualno ograniceno vojno prisustvo, ali ne okupacija kakvu smo imali u iraku... naprotiv, vecina intervencija je osmisljena da traje sto krace
-
sandokann
#2640 Re: Sirija
Zbog nesmetanog sirenja islamabogoljub wrote:Izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za agenciju AP kako je vlada te zemlje naredila "ograničenu" mobilizaciju u iščekivanju moguće vojne intervencije u Siriji.
- jeza u ledja
#2641 Re: Sirija
Hmm, izgleda da sam precjenio spremnost Rusije...
Ako Ameri bilo sta naprave, to ce biti uz njihovu precutnu saglasnost. (Naglas ce lajati kao i do sad.).
Ako Ameri bilo sta naprave, to ce biti uz njihovu precutnu saglasnost. (Naglas ce lajati kao i do sad.).
Last edited by jeza u ledja on 28/08/2013 20:33, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#2642 Re: Sirija
Pa to bi ti bar morao znati. Zar ne citas advance, SANA i PressTV? Iran priprema invaziju na Izrael bude li zapadne vojne intervencije na Siriju. I to ce ih, kao po ko zna koji put do sada, "zbrisati sa lica zemlje".bogoljub wrote:Izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za agenciju AP kako je vlada te zemlje naredila "ograničenu" mobilizaciju u iščekivanju moguće vojne intervencije u Siriji.
- Alfons Kauders
#2643 Re: Sirija
naravno da je pogresnosandokann wrote:Da bi se izvrsila agresija potrebno je intervenirati, tako da nije pogresno, gramaticki, ni jednu agresiju nazvati i vojnom intervenciom.Alfons Kauders wrote:
trajna okupacija nije karakteristika vojnih intervencija... eventualno ograniceno vojno prisustvo, ali ne okupacija kakvu smo imali u iraku... naprotiv, vecina intervencija je osmisljena da traje sto krace
intervencija podrazumijeva mijesanje... da sta stavlja izmedju dvije strane, ili staje na stranu jedne
pobogu pa sama rijec to kaze, sta znaci "inter" na latinskom
(ti nosara nemoj odgovarat, prvo savladaj bosanski)
-
Avetinho
#2644 Re: Sirija
Evo jedna nova teorija zavjere: Eto vama Rujama Snowden, pa se ti Putine malo kur^i pred svojom publikom, a mi odosmo kod Asada. I jos glumi drzavnika kad ti Saudija ponudi velike pare.jeza u ledja wrote:Hmm, izgleda da sam precjenio spremnost Rusije...
Valja li ova?
-
sandokann
#2645 Re: Sirija
Gramaticki, kako ces izvrsiti agresiju ako vojno ne intervenises?Alfons Kauders wrote:naravno da je pogresnosandokann wrote:Da bi se izvrsila agresija potrebno je intervenirati, tako da nije pogresno, gramaticki, ni jednu agresiju nazvati i vojnom intervenciom.Alfons Kauders wrote:
intervencija podrazumijeva mijesanje... da sta stavlja izmedju dvije strane, ili staje na stranu jedne
pobogu pa sama rijec to kaze, sta znaci "inter" na latinskom
(ti nosara nemoj odgovarat, prvo savladaj bosanski)
- husein_kapetan
#2646 Re: Sirija
Ova konfuzija koja vlada međunarodnom scenom po pitanju sirije samo se prenosi ovdje...o svemo ponešto ali u osnovi ništa..
Poklonici preciznih strategija i ljudi racionalnog poimanja već odavno su prestali analizirati ovaj i ovakve ratove.
Priznajem da ni ja ne vidim nikakvu logiku u ovome što se u Siriji i oko nje događa.
- Prvo hemijski napad " ekspresno " prišiven Assadu i to u trenutku kada ni najveći idiot to ne bi uradio - tako da se mnogi i ne trude "tražiti" bilo kakvu motivaciju po meritumu - Mislim da je kristalno jasno da nijedna od navedenih (dosada) informacija ne odgovara istini.
-Na temelju "ničega" "ekspresna ograničena" intervencija koja kako prenose nema za cilj svrgavanje Assada - Znači gađaćemo vitalne objekte ali ne i raprezentativni državni aparat??
- Premio Nobel se priprema za 4-ti rat na Bliskom Istoku u poslednjih 10 godina vodeći se motivima koji u svim slučajevima su sve prije nego jasni - tako i sada-
-Vrlo zanimljiva poruka uručena Bijeloj Kući od strane Yaakov Amidror-a izraelskog savjetnika za sigurnost pti Netanyahu-ovom kabinetu koja glasi "Potreban je ograničen vojni napad koji treba imati za svrhu da spriječi Assada da pobjedi, ne da ga svrgne (ukloni)..?? Ovo bi trebao biti povod za jednu zdravu diskusiju..
-Mislim da je jasno kako će početi ali vjerujte mi niko ne zna kako će se sve ovo završiti...
Poklonici preciznih strategija i ljudi racionalnog poimanja već odavno su prestali analizirati ovaj i ovakve ratove.
Priznajem da ni ja ne vidim nikakvu logiku u ovome što se u Siriji i oko nje događa.
- Prvo hemijski napad " ekspresno " prišiven Assadu i to u trenutku kada ni najveći idiot to ne bi uradio - tako da se mnogi i ne trude "tražiti" bilo kakvu motivaciju po meritumu - Mislim da je kristalno jasno da nijedna od navedenih (dosada) informacija ne odgovara istini.
-Na temelju "ničega" "ekspresna ograničena" intervencija koja kako prenose nema za cilj svrgavanje Assada - Znači gađaćemo vitalne objekte ali ne i raprezentativni državni aparat??
- Premio Nobel se priprema za 4-ti rat na Bliskom Istoku u poslednjih 10 godina vodeći se motivima koji u svim slučajevima su sve prije nego jasni - tako i sada-
-Vrlo zanimljiva poruka uručena Bijeloj Kući od strane Yaakov Amidror-a izraelskog savjetnika za sigurnost pti Netanyahu-ovom kabinetu koja glasi "Potreban je ograničen vojni napad koji treba imati za svrhu da spriječi Assada da pobjedi, ne da ga svrgne (ukloni)..?? Ovo bi trebao biti povod za jednu zdravu diskusiju..
-Mislim da je jasno kako će početi ali vjerujte mi niko ne zna kako će se sve ovo završiti...
- Alfons Kauders
#2647 Re: Sirija
fino brate... npr ko njemacka 1939 u poljskojsandokann wrote:
Gramaticki, kako ces izvrsiti agresiju ako vojno ne intervenises?
-
sandokann
#2648 Re: Sirija
Ocito da u Siriji ne mogu ici kao u Afganistanu.
-
mrAdil
#2649 Re: Sirija
Amerika i nato nece ici u nikakvo osvajanje... kako sami kazu, vjerojatno do kopnene invazije nece doci.husein_kapetan wrote:Ova konfuzija koja vlada međunarodnom scenom po pitanju sirije samo se prenosi ovdje...o svemo ponešto ali u osnovi ništa..
samo avioni i tomahawki. cilj je unistiti zrakoplostvo i oslabiti vojsku na terenu. tada se ratna sreca skroz okrece na stranu bradatih koji bi zavrsili rat u svoju korist kroz par mjeseci.
I naravno, slavit ce velika pobjeda pobunjenika - kao u Libiji.
Last edited by mrAdil on 28/08/2013 21:02, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2650 Re: Sirija
e ovo je npr. dobro pitanje...husein_kapetan wrote:Ova konfuzija koja vlada međunarodnom scenom po pitanju sirije samo se prenosi ovdje...o svemo ponešto ali u osnovi ništa..
u libiji je izgovor za intervenciju bio sto je gadafiju krenulo i sto bi pao bengazi, pa bi napravili masakr itd... u siriji je haman pat pozicija vec godinu i kusur, cas inicijativu imaju jednu, cas drugi... dodatni problem je sto je libija bila dosta laksi plijen... sve se odvijalo na obali, bilo je dosta lakse prikupljati informacije i savladati odbranu, a i linije su bile jasnije... sirija je dosta jebenija, plus nema politicke volje za bilo sta ozbiljnije
hemijsko oruzje moze biti izgovor i mozda ce iskoristiti priliku da urade barem nesto, iako krstarece rakete ne mogu promijeniti tok rata na ulicama... ali salju poruku asadu i ostatku drzavnog i vojnog vrha da im se nece dopustiti da pobijede... pa et nek vide, i ako ih krene, mogu za godinu slavit pobjedu i da im u ministarstvo uleti bomba...