Napisao sam da sam vozio taj 1.6 hdi od 84 kw, kod tebe je taj koliko sam skuzio, i ljepo ide. Prava mjera za to auto i za nase ceste lako odrzava 160 km/h bez buke i muke ljepo povuce jedino sto ga je tusio automatik. U drugom bio manuelni e tad ga mozes zagrijat hoce da proklize u drugoj kad ga do poda pritisnesamar1994 wrote:presto sam , jer sam postao dosadan malo je recicondy wrote:Pa hvalis auto ko da ga prodajes![]()
Nek mu je sretno
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#2626 Re: Citroen All About
- amar1994
#2627 Re: Citroen All About
condy wrote:Napisao sam da sam vozio taj 1.6 hdi od 84 kw, kod tebe je taj koliko sam skuzio, i ljepo ide. Prava mjera za to auto i za nase ceste lako odrzava 160 km/h bez buke i muke ljepo povuce jedino sto ga je tusio automatik. U drugom bio manuelni e tad ga mozes zagrijat hoce da proklize u drugoj kad ga do poda pritisnesamar1994 wrote:presto sam , jer sam postao dosadan malo je recicondy wrote:Pa hvalis auto ko da ga prodajes![]()
Nek mu je sretno
Doduse i gume su slabije bile kod tog.
ma proklize i na 225 contiju ako ne pazim
ma ide on fino , jos ovo cudo ispod 1300kg , taman , mene je iznenadio , a vozio sam stariju bk trojku sa 1.6 benzincem , ma nebo i zemlja
eh sto se potrosnje tice ako ga ne gazis to je oko 4.5-5l , ako gazis otvorene 6.5-7 a grada 8.5-9 ko od sale
-
ado-šampion
#2628 Re: Citroen All About
Ne samo Fiat komponenti, nego i komponenti iz Chryslera. Plus autu je pocetna cijena 70 k eura.madner wrote:Ja tu ljepotu vidim znatno na strani E klase a evo i zasto.mali_milojica wrote: Ja kao ljubitelj talijanskih automobila cu reci da se Ghibli ni u cemu ne moze mjeriti sa BMW 5,E klasom ili A6.
Opremljenost,ponuda motora...
Jedino sto je ljepsi,drugaciji,ima lijepo ime,znak i ima ga manje na cesti. Sasvim dovoljno da bih ga prije kupio nego DE trojku
Mario i njegov tim kada su sastavljali Ghibli nisu imali ni jedan najzahtjev. Trebalo je iskoristiti motor i prenos koji vec postoje i napraviti ljepo auto koristeci sto vise Fiat komponenti da bi bilo sto jeftinije. Nista na tom autu nije naj.
Hans i njegov tim kada su pravili E klasu su imali daleko vise najzahtjeva. Trebalo je napraviti najprostranije, najudobnije i jos naj naj naj, uz to da dinamika bude dovoljno blizu BMWu i Audiju da kupci to ne vide kao minus. Dakle inzinjerski je puno teze bilo ispuniti zahtjeve E klase nego Ghiblija i zato je meni E klasa i Mercedes puno bolji. Inace smatram da je najteze konstrukcijski i napraviti ovaj segment, jer ima jako puno oprecnih zahtjeva a budzet nije neogranicen.
Evo jedan zanimljiv video o tome:
Najjace, otvoris Auto Bild, na koricama s unutrasnje strane reklama Maserati dizel, naravno Ghibli.
Naravno, ta klasa je jako zahtjevna, pa sama cinjenica da je knjiga spala bukvalno na 4-5 slova dovoljno govori, nisu se dzaba svi talijanski i francuski proizvodjaci hladno povukli iz tog segmenta. Treba samo pogledati koliko modela je bilo u tom segmentu recimo 1990. a koliko ima sad.
Ghibli jeste pozeljan kao neka vrsta dream cara, ja sam ih vidio nekoliko uzivo, bukvalno se jezi koza od zvuka kad prodje cestom, ali jbg danas ne prodajes auto tog cjenovnog ranga tako sto sve osim izgleda, motora i hendlinga bukvalno zanemaris.
-
condy
#2629 Re: Citroen All About
Ništa bolje nema od tog zvuka ...možda gola žena da prođe cestomado-šampion wrote:Ne samo Fiat komponenti, nego i komponenti iz Chryslera. Plus autu je pocetna cijena 70 k eura.madner wrote:Ja tu ljepotu vidim znatno na strani E klase a evo i zasto.mali_milojica wrote: Ja kao ljubitelj talijanskih automobila cu reci da se Ghibli ni u cemu ne moze mjeriti sa BMW 5,E klasom ili A6.
Opremljenost,ponuda motora...
Jedino sto je ljepsi,drugaciji,ima lijepo ime,znak i ima ga manje na cesti. Sasvim dovoljno da bih ga prije kupio nego DE trojku
Mario i njegov tim kada su sastavljali Ghibli nisu imali ni jedan najzahtjev. Trebalo je iskoristiti motor i prenos koji vec postoje i napraviti ljepo auto koristeci sto vise Fiat komponenti da bi bilo sto jeftinije. Nista na tom autu nije naj.
Hans i njegov tim kada su pravili E klasu su imali daleko vise najzahtjeva. Trebalo je napraviti najprostranije, najudobnije i jos naj naj naj, uz to da dinamika bude dovoljno blizu BMWu i Audiju da kupci to ne vide kao minus. Dakle inzinjerski je puno teze bilo ispuniti zahtjeve E klase nego Ghiblija i zato je meni E klasa i Mercedes puno bolji. Inace smatram da je najteze konstrukcijski i napraviti ovaj segment, jer ima jako puno oprecnih zahtjeva a budzet nije neogranicen.
Evo jedan zanimljiv video o tome:
Najjace, otvoris Auto Bild, na koricama s unutrasnje strane reklama Maserati dizel, naravno Ghibli.![]()
Naravno, ta klasa je jako zahtjevna, pa sama cinjenica da je knjiga spala bukvalno na 4-5 slova dovoljno govori, nisu se dzaba svi talijanski i francuski proizvodjaci hladno povukli iz tog segmenta. Treba samo pogledati koliko modela je bilo u tom segmentu recimo 1990. a koliko ima sad.
Ghibli jeste pozeljan kao neka vrsta dream cara, ja sam ih vidio nekoliko uzivo, bukvalno se jezi koza od zvuka kad prodje cestom, ali jbg danas ne prodajes auto tog cjenovnog ranga tako sto sve osim izgleda, motora i hendlinga bukvalno zanemaris.
-
ado-šampion
#2630 Re: Citroen All About
Ja ne mogu da se ne slozim
, medjutim ovdje se ne radi o Ferrariju kojeg ce kupiti 50 cent i princ od arabije, nego o limuzini koju ce kupiti poslovni/porodicni covjek koji vrlo vjerovatno radi puno kilometara i koji ce dobro odvagati sta mu je bitno u autu, a siguran sam da su u svemu tome zvuk motora i hendling nisko na listi prioriteta.
- ElRe
#2631 Re: Citroen All About
Ghibli nije ni zamisljen kao konkurent E, A6 i 5 modelima, vec vise kao neka vrsta alternative i to mu je prvih godina prodaje polazilo za rukom. Sada je Ghibli tehnoloski outoffdate izuzev motora i mjenjaca.
Fiatu ce trebati bar jos 3 godine dok stigne nasljednik Ghiblia. Bila je prica da ce ici na Giorgo platformi, ali navodno sada prave posebnu platformu.
Ista prica je i za Quattroporte.
Fiatu ce trebati bar jos 3 godine dok stigne nasljednik Ghiblia. Bila je prica da ce ici na Giorgo platformi, ali navodno sada prave posebnu platformu.
Ista prica je i za Quattroporte.
- madner
#2632 Re: Citroen All About
Sta sad napisa. Nije konkurencija nego alternativa. 
- madner
#2633 Re: Citroen All About
Mislim da je to dosta visoko na listi prioriteta. Za razliku od klase nize gdje su stvarno radne mazge za firme u pitanju, ovdje eksplotacija nije toliko bitan parametar.ado-šampion wrote:Ja ne mogu da se ne slozim, medjutim ovdje se ne radi o Ferrariju kojeg ce kupiti 50 cent i princ od arabije, nego o limuzini koju ce kupiti poslovni/porodicni covjek koji vrlo vjerovatno radi puno kilometara i koji ce dobro odvagati sta mu je bitno u autu, a siguran sam da su u svemu tome zvuk motora i hendling nisko na listi prioriteta.
-
530i
#2634 Re: Citroen All About
Doug DeMuro je ozbiljan idiot i redovno oplete po Ferrarijima recimo. Nije vrijedan praćenja, njegovi youtube klipovi su na nivou onog Srbijanca koji "testira" auta...negdje tamo iz južne Srbije ili slično.
-
condy
#2635 Re: Citroen All About
Jel misliš na onog što u selu testira i što za svako auto ima iste mane, zveckanje plastike kod mjenjača530i wrote:Doug DeMuro je ozbiljan idiot i redovno oplete po Ferrarijima recimo. Nije vrijedan praćenja, njegovi youtube klipovi su na nivou onog Srbijanca koji "testira" auta...negdje tamo iz južne Srbije ili slično.
-
530i
#2636 Re: Citroen All About
Na nekim seoskim cesticama...to je taj, isti debil kao i ovaj Amer.
-
ado-šampion
#2637 Re: Citroen All About
Doug jeste kreten, njegovo misljenje i pristup su ni za sta, ali nije poetna u ovom njegovom izlaganju, nego u poredjenju i stvarima u kojim je Ghibli tanak u odnosu na konkurenciju. Ja sam slucajno jednom naletio na njega kad sam trazio nesto o Bentley/RR, pa sam pogledao nekoliko klipova, medju njima i ovaj.
- Maystor
#2638 Re: Citroen All About
A šta su to još, osim prijevoznog sredstva? Razumljivo je da ljudi imaju hobije i da prate nešto, to je sasvim u redu, ali pripisivati božanska svojstva komadu lima je poremećaj.corsa wrote:Nisu aparati za lijecenje kompleksa, ali za veliku vecinu na ovom podforumu, ukljucujuci i mene, nisu ni samo prevozna sredstva.Me_again wrote:Svaka čast, rijedak glas razumaMaystor wrote:
Recimo da se slažem sa napisanim (najvećim dijelom). Zaboravio si reći da je mjenjač šlampav i da zapinje, kao i to da ovjes klokoće prilikom rada.
I slažem se da za današnje standarde, C4 nije ništa posebno u compact klasi. Zastarjela platforma, a high-tech stvari poput adaptivnog tempomata ne možeš dobiti ni za sva blaga ovog svijeta.
Međutim, za 28 hiljada mogao se (ne pratim, vjerujem da može još uvijek) kupiti model 1.6 hdi sa 115 KS i mjenjačem sa 6 brzina, sa paketom opreme koji uključuje automatsku klimu, parking senzore, zatamnjena stakla, elektropreklopive retrovizore, itd.
Za te pare ne možeš dobiti ni jednako opremljen polo, a ekvivalentni golf je bar 10 hiljada skuplji. Zato tvrdim da je C4 best buy u BiH u svojoj klasi.
Ja sam krupnije građe i odgovara mi visina koju C4 ima (149 cm), dok me recimo BMW serije 3 polomi čak i na relaciji do Mostara.
Automobili su prijevozna sredstva, a ne aparati za liječenje kompleksa.![]()
Samo, sa ovom tvojom posljednjom rečenicom mnogi se nesvjesno ne bi složili
Uspješni ljudi u mnogim kulturama voze skupa auta, ali tome pristupaju normalno. Nekima od vas je BMW religija, a ne proizvođač prijevoznih sredstava.
Opet, meni ste nekako simpatičniji od onih koji komplekse liječe mobitelima, mada je dijagnoza slična: njima je broj megapiksela kamere na mobitelu ono što je vama prečnik felge u colima.
- madner
#2639 Re: Citroen All About
Auto je puno vise od pukog preveznog sredstva, auto je i sloboda i samostalnost. Covjek koji ne posjeduje auto nije nista vise slobodan nego rob u antickoj Grckoj. Dok covjek koji vozi citroena nije dalje od Ruskog kmeta iz 18 stoljeca, prije pobune. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2640 Re: Citroen All About
To si ti pomjesao citroskaja sa opelenkom druze madneru.madner wrote:Auto je puno vise od pukog preveznog sredstva, auto je i sloboda i samostalnost. Covjek koji ne posjeduje auto nije nista vise slobodan nego rob u antickoj Grckoj. Dok covjek koji vozi citroena nije dalje od Ruskog kmeta iz 18 stoljeca, prije pobune.
-
condy
#2641 Re: Citroen All About
Bolje vozit bmw s kompleksom nego citroen zdrave pameti 
- basicm
#2642 Re: Citroen All About
Vazda bilo!condy wrote:Bolje vozit bmw s kompleksom nego citroen zdrave pameti
- Maystor
#2643 Re: Citroen All About
Sloboda o kojoj govoriš je sloboda kretanja i upravo se uklapa u definiciju prijevoznog sredstva. I Ferrari je prijevozno sredstvo, čija definicija ne isključuje faktor uživanja, čak naprotiv, dio je cijele priče.madner wrote:Auto je puno vise od pukog preveznog sredstva, auto je i sloboda i samostalnost. Covjek koji ne posjeduje auto nije nista vise slobodan nego rob u antickoj Grckoj. Dok covjek koji vozi citroena nije dalje od Ruskog kmeta iz 18 stoljeca, prije pobune.
Ma joj mene, ja naš'o trolu objašnjavat.
-
citroen xm
#2644 Re: Citroen All About
Interesantno šta sve napričaste. 
- drndalo
#2645 Re: Citroen All About
Bolje je voziti Citroen, nego gurati BMW...basicm wrote:Vazda bilo!condy wrote:Bolje vozit bmw s kompleksom nego citroen zdrave pameti
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2646 Re: Citroen All About
Alfa je gospodski automobil.
Cak se cesce voli voziti na slepi nego neki drugi automobili
Cak se cesce voli voziti na slepi nego neki drugi automobili
- basicm
#2647 Re: Citroen All About
I to vazda bilo!drndalo wrote:Bolje je voziti Citroen, nego gurati BMW...basicm wrote:Vazda bilo!condy wrote:Bolje vozit bmw s kompleksom nego citroen zdrave pameti
- Bullet Tooth Tony
#2648 Re: Citroen All About
Frajer jeste idiot .. ali je cinjenica i dalje cinjenica ... Da li Giblih ima navigaciju iz slabijih modela .. dodge, chrysler . Da , ima ... Da li mu je losa zavrsna obrada. Da, prelosa530i wrote:Doug DeMuro je ozbiljan idiot i redovno oplete po Ferrarijima recimo. Nije vrijedan praćenja, njegovi youtube klipovi su na nivou onog Srbijanca koji "testira" auta...negdje tamo iz južne Srbije ili slično.
- madner
#2649 Re: Citroen All About
Voz je prevozno sredstvo, ali nema veci znacaj za slobodu i samostalnost.Maystor wrote:Sloboda o kojoj govoriš je sloboda kretanja i upravo se uklapa u definiciju prijevoznog sredstva. I Ferrari je prijevozno sredstvo, čija definicija ne isključuje faktor uživanja, čak naprotiv, dio je cijele priče.madner wrote:Auto je puno vise od pukog preveznog sredstva, auto je i sloboda i samostalnost. Covjek koji ne posjeduje auto nije nista vise slobodan nego rob u antickoj Grckoj. Dok covjek koji vozi citroena nije dalje od Ruskog kmeta iz 18 stoljeca, prije pobune.
Ma joj mene, ja naš'o trolu objašnjavat.
Uzivanje je potpuno nebitno za prevozno sredstvo, uzivanje ispunjava sasvim druge ljudske potrebe od prevoznog sredstva i postajes kontradiktoran.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2650 Re: Citroen All About
Bullet Tooth Tony wrote:Frajer jeste idiot .. ali je cinjenica i dalje cinjenica ... Da li Giblih ima navigaciju iz slabijih modela .. dodge, chrysler . Da , ima ... Da li mu je losa zavrsna obrada. Da, prelosa530i wrote:Doug DeMuro je ozbiljan idiot i redovno oplete po Ferrarijima recimo. Nije vrijedan praćenja, njegovi youtube klipovi su na nivou onog Srbijanca koji "testira" auta...negdje tamo iz južne Srbije ili slično.

Uzasno,nekvalitetno,cak sta vise i kancerogeno,ne preporucuje se boravak vise od 5 minuta