Ako imas kojeg penzionera u familiji mozes zadnju subotu u mjesecu dobiti popust od 10% uz cek od penzije i licnu kartu penzionera. To vrijedi za mobilmediu/Tehnomag.shalla wrote: Dr.Techno - 1.199,00 KM
Domod - 1.299,00 KM
Technomag - 1.199,00 KM
S tim što je u Technomagu TV Sony KDL-43W756CSAEP 1.299,00 KM, ja nigdje ne mogu da skontam koja je razlika između W755 i W756 a ovaj 100 KM skuplji... I da, u Technomagu je i W805 1.199,00 KM pa eto, ko hoće da ima 3D, ja se iskreno ne razumijem toliko pa ne znam da li ovaj sa 3D ima neke lošije značajke od W755...
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- MTV
#2626 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
brazzo19
#2627 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako ima neko ko posjeduje ovaj tv sto ja i shalla namjeravamo kupit moze li mi provjerit jednu stvar , ovako moze li se ova aplikacija skinuti preko playstora od tv.a i instalirati na tv https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=hr treba mi ova aplikacija zbog akvitacije opcije moja tv multi screen ??
http://imtec.ba/fullhd-televizori/24511 ... &results=1
1179 km u imtecu ....
1179 km u imtecu ....
- shalla
#2628 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da li je ovaj One Flick remote controller dođe kao sastavni dio?
Dobra zajebancija skroz
Dobra zajebancija skroz
-
kakaljin
#2629 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo bas sam gledao i ne mogu je naci u play storeu!!!!!!!!!!!!!!!! A preko telefona i tableta je mogu naci.brazzo19 wrote:Ako ima neko ko posjeduje ovaj tv sto ja i shalla namjeravamo kupit moze li mi provjerit jednu stvar , ovako moze li se ova aplikacija skinuti preko playstora od tv.a i instalirati na tv https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=hr treba mi ova aplikacija zbog akvitacije opcije moja tv multi screen ??
1179 km u imtecu ....
- ellaxaz
-
NediM17
#2631 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uzmi Sony iako sam ja Philips fan. Philips na 6501 ima trenutno verziju softvera koja ima bag koji ubija u pojam, svakih par minuta izbaci poruku "Unfortunately, Teletext has stopped", ako ga gledas preko integrisanog tunera. Ako imas risiver onda nije problem. Ovaj problem nije postojao sve dok nisu u januaru izbacili zadnju softver verziju sa kojom pocinje zajebancija.brazzo19 wrote:Hajd vidi gdje je najpovoljnije i gdje si uzeo pa javi i ja sam se odlucio za njega prelomio sam izmedju nega i Philipsa .... gotovo je sve isto na oba tv.a a sony je ipak sony jbg ....shalla wrote:Ništa, ja sam se definitivno odlučio za ovaj Sony W755C, sad samo vidjeti gdje mi je najsigurnija kupovina što se tiče garancije i sl. Stara ima taj popust u DOMOD-u ali ako je Dr.Techno ovlašteni zastupnik Sonyja kontam možda bolje kod njih...
Dakle, provjereno ovaj problem imaju svi modeli sa verzijom softvera: 000.006.152.000, zip file , 861.4 MB, published 25 January 2017, a iako razlicite serije i velicine, mnogi Andorid Philips TV uredjaji dijele ovaj isti softver.
Takodjer, problem postoji i na zadnjoj verziji softvera:000.005.255.114, zip dat. , 778.5 MB, objavljeno 2017. siječnja 17 .
Pisao sam raznim njihovim supportima, od Hrvatske, preko Poljske do Engleske, ali svi predlazu neka nebulozna rjesenja, a jedino rjesenje je novi softver. Nazalost TV ne dozvoljava instalaciju prethodnog softvera, tj. downgrade s kojim nije bilo ovog problema.
Sto se tice slike (nesavrsenost panela ponekad uocljiva), zvuka, ambilajta, brzine, sve je vrhunski, ali ovo ubija u pojam. Moj je 49PUS7181/12.
-
brazzo19
#2632 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kakaljin wrote:Evo bas sam gledao i ne mogu je naci u play storeu!!!!!!!!!!!!!!!! A preko telefona i tableta je mogu naci.brazzo19 wrote:Ako ima neko ko posjeduje ovaj tv sto ja i shalla namjeravamo kupit moze li mi provjerit jednu stvar , ovako moze li se ova aplikacija skinuti preko playstora od tv.a i instalirati na tv https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=hr treba mi ova aplikacija zbog akvitacije opcije moja tv multi screen ??
1179 km u imtecu ....
e jebiga ... ovo mi je jedan od najbitnijih stvari zbog koje bih uzeo tv jer koristim ovaj multi screen zbog precenja arena kanala i moja tv premier lige ... to gledam na android box.u ... a htio sam da uzmem ovaj sony android da se rijesim boxa jer sve sto mi treba bio bi KODI aplikacija za IPTV i ovaj moja tv aplikacija za multi screen ......
-
Alkos
#2633 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam se razmisljao izmedju PUS6501 i W755/6 i zahvaljuci savjetima forumasa, i ja sam se odlucio za Sony.
Ako upratite kakvu akciju, snizenje, produzenje garancije, javljajte ovdje...

Ako upratite kakvu akciju, snizenje, produzenje garancije, javljajte ovdje...
-
Alkos
#2634 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moze li se skinuti gdje .apk pa prebaciti na tv? Mislim da sam citao da se tako mogu instalirati aplikacije na android tv-ove...brazzo19 wrote:kakaljin wrote:Evo bas sam gledao i ne mogu je naci u play storeu!!!!!!!!!!!!!!!! A preko telefona i tableta je mogu naci.brazzo19 wrote:Ako ima neko ko posjeduje ovaj tv sto ja i shalla namjeravamo kupit moze li mi provjerit jednu stvar , ovako moze li se ova aplikacija skinuti preko playstora od tv.a i instalirati na tv https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=hr treba mi ova aplikacija zbog akvitacije opcije moja tv multi screen ??
1179 km u imtecu ....
e jebiga ... ovo mi je jedan od najbitnijih stvari zbog koje bih uzeo tv jer koristim ovaj multi screen zbog precenja arena kanala i moja tv premier lige ... to gledam na android box.u ... a htio sam da uzmem ovaj sony android da se rijesim boxa jer sve sto mi treba bio bi KODI aplikacija za IPTV i ovaj moja tv aplikacija za multi screen ......
-
brazzo19
#2635 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ??? 
P.S Kakav dodje daljinski uz ovaj tv jel onaj sa air mousom u sebi ili samo obicni ?
P.S Kakav dodje daljinski uz ovaj tv jel onaj sa air mousom u sebi ili samo obicni ?
-
kakaljin
#2636 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Obicni daljinski dodje, ali ja sam sebi mini bezicnu logitech k400 plus tastaturu uzeo sa mouse pad-om i odlicna je.brazzo19 wrote:Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ???
Provjricu opet ma playu za aplikaciju pa javim
- shalla
#2637 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A dođe li ovaj One Flick, ne reče mi niko...kakaljin wrote:Obicni daljinski dodje, ali ja sam sebi mini bezicnu logitech k400 plus tastaturu uzeo sa mouse pad-om i odlicna je.brazzo19 wrote:Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ???
-
brazzo19
#2638 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam ja nekakav daljinski sa air mousom sto koristim na android boxu kupio sa ebaya i odlican je nadam se da ce moci i na tvkakaljin wrote:Obicni daljinski dodje, ali ja sam sebi mini bezicnu logitech k400 plus tastaturu uzeo sa mouse pad-om i odlicna je.brazzo19 wrote:Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ???
-
moke_31
#2639 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug ništa ne brini, na Sony androidu se sve može instalirati, bukvalno svaka aplikacija koja ima za mobitele. Caka je u tome da na Sony androidu u googole storu vidiš samo one aplikacije koje su optimizirane za TV. Za sve druge aplikacije moraš skinuti sa interneta apk fajl i instalirati preko USB koristeću ES file explorer (dođe instaliran na TV-u sa android sistemom). Prije toga moraš uključiti developer mode opciju na TV da dozvoliš instaliranje aplikacija iz drugih izvora mimo google trgovine i to je to.brazzo19 wrote:Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ???
Dakle, bukvalno svaku aplikaciju tako možeš instalirati. Problem je samo što se javljaju problemi kod korištenja (aplikacije optimizirane za touch pa nekad ne možeš daljinskim doći do nečega da klikneš i sl.) pa je najbolje koristiti wireless miš za navigaciju, dok se neke opet prikazuju vodoravno, ali sve funkcionišu normalno kao i na mobitelima. Većinu aplikacija koje sam tako instalirao mogao sam normalno korisiti sa wireless mišem. Recimo ja sam skinuo chrome i surfam mišem i sve je OK osim kad se moraš vratiti nazad, tada moraš na daljinskom pritisnuti BACK dugme
Uz Sonyijeve televizore dođe obični daljinski a može se koristiti i air mouse.
- Pauza
#2640 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li neki update za samsung ue50h6400 ili uputstvo kako instalirati KODI? da li Kodi uopšte može na samsung OS ?
-
brazzo19
#2641 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aha ok pa super onda tu ovaj air mouse spasava stvarmoke_31 wrote:Drug ništa ne brini, na Sony androidu se sve može instalirati, bukvalno svaka aplikacija koja ima za mobitele. Caka je u tome da na Sony androidu u googole storu vidiš samo one aplikacije koje su optimizirane za TV. Za sve druge aplikacije moraš skinuti sa interneta apk fajl i instalirati preko USB koristeću ES file explorer (dođe instaliran na TV-u sa android sistemom). Prije toga moraš uključiti developer mode opciju na TV da dozvoliš instaliranje aplikacija iz drugih izvora mimo google trgovine i to je to.brazzo19 wrote:Ma ne mogu da vjerujem da je nema na trg play.u na tv.u ima je na telefonu i na tabletu i na android boxu da se skine pa cak i na simulatoru za android za komp blue stacks.u ne mogu da nema ta app na tv.u na trg play.u hajd provjerite jos jednom molim vas jer mi je to bas bas bitno da pratim moju tv ???
Dakle, bukvalno svaku aplikaciju tako možeš instalirati. Problem je samo što se javljaju problemi kod korištenja (aplikacije optimizirane za touch pa nekad ne možeš daljinskim doći do nečega da klikneš i sl.) pa je najbolje koristiti wireless miš za navigaciju, dok se neke opet prikazuju vodoravno, ali sve funkcionišu normalno kao i na mobitelima. Većinu aplikacija koje sam tako instalirao mogao sam normalno korisiti sa wireless mišem. Recimo ja sam skinuo chrome i surfam mišem i sve je OK osim kad se moraš vratiti nazad, tada moraš na daljinskom pritisnuti BACK dugmeNije neki zahmet ali eto moraš ima daljinski pri ruci.
Uz Sonyijeve televizore dođe obični daljinski a može se koristiti i air mouse.
- MTV
#2642 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne ne i ne.Pauza wrote:Ima li neki update za samsung ue50h6400 ili uputstvo kako instalirati KODI? da li Kodi uopšte može na samsung OS ?
Uzmes android BOX i rijesis problem.
- Pauza
#2643 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ok,hvala. Može li neka preporuka za box. Koji je trenutno najbolji model a da nije baš žara skup. Neki sa aliexpresa, ebaya do 50-60$.MTV wrote:Ne ne i ne.Pauza wrote:Ima li neki update za samsung ue50h6400 ili uputstvo kako instalirati KODI? da li Kodi uopšte može na samsung OS ?
- shalla
#2645 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja što više gledam i čitam u većoj sam dilemi
Mislio sam da sigurno idem na Sony 43w755c ali me sad kopka i ovaj Samsungov UE49KU6172 koji je 4K a obzirom da sam ja neko ko TV mijenja jednom u 10 godina kontam moglo bi i biti potrebe za 4K...
Mislio sam da sigurno idem na Sony 43w755c ali me sad kopka i ovaj Samsungov UE49KU6172 koji je 4K a obzirom da sam ja neko ko TV mijenja jednom u 10 godina kontam moglo bi i biti potrebe za 4K...
- semirsar
#2646 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uzmi samsung, garancija 2+3godine.shalla wrote:Ja što više gledam i čitam u većoj sam dilemi![]()
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue49ku6172.html
sony, koliko vidim, 24mjeseca garancije
mrzi me trazit, ali, u cemu je razlika osim cijene, izmedju ova dva, boja, ne vjerujem
https://www.mobilmedia.ba/catalog/produ ... are/index/
- MTV
#2647 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Postovani shalla, ev me ko Telemachshalla wrote:Ja što više gledam i čitam u većoj sam dilemi![]()
Procitao sam tvoju poruku al posto mi je tamo dzumbus evo ovdje cu ako nije problem.
Taj KU6172 je zakrivljeni TV za razliku od Sonya koji je ravan.
Ako zelis ravni TV onda je ovaj bestbuy samo je 1 inč veci
2016 model
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue ... 2uxxh.html
Ako pak zelis u granici 49" onda je ovaj odlican jer ga i ja imam ali TV nema HDR za razliku od onog 50" samsunga gore i vjerovatno je 24 mjeseca garancija za razliku od gore 5 godina.
2015 model
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue ... 2uxxh.html
Pozz
- shalla
#2648 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dakle ipak nije onaj Sony best buy?
Ma nešto kontam kad već kupujem ipak bih 4K a ovaj Samsung izgleda baš ludo sa ovom zakrivljenošću...
E nisam pametan jebo ga kralj...
Ma nešto kontam kad već kupujem ipak bih 4K a ovaj Samsung izgleda baš ludo sa ovom zakrivljenošću...
- MTV
#2649 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj 2GB+16GB mislim da je najjeftiniji i najboljiPauza wrote:Ok,hvala. Može li neka preporuka za box. Koji je trenutno najbolji model a da nije baš žara skup. Neki sa aliexpresa, ebaya do 50-60$.MTV wrote:Ne ne i ne.Pauza wrote:Ima li neki update za samsung ue50h6400 ili uputstvo kako instalirati KODI? da li Kodi uopšte može na samsung OS ?
http://m.gearbest.com/tv-box/pp_414756.html?wid=21
Kod mene je 1GB+8GB, android 5.1 (ili4.4 ne znam tacno) uzeo ga na piku za 85 KM sad je preko 90 KM. Jer eto nejmam kartica za internet shopping.
- MTV
#2650 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko sam upratio onaj Sony je Android TV dok je kod Samsunga Tizen OS, ne znam sta ti vise pase. Najbolje vidjet u radnji koji ti je ljepsi..shalla wrote:Dakle ipak nije onaj Sony best buy?