taman takofatality wrote:mozes ti pricat sta hoces, al ta "zadnja za kes" zna itekako upalit. danas je tesko izvuc marku od nekog, svi nude neke trulje u zamjenu, a ako ti prodajes nest za 20 milja a neko ti nudi 18.000 u parama, velike su sanse da ces pristat. Meni je jaran tako uzeo motor i auto, radi vani, i lik prodavao BMW za 16.000 ja mislim, on mu ponudio 13.500 i za te pare ga je i kupio (motor ne znam tacno koliko je jeftinije uzeo, al isto tako dosta ispod onog sto je lik trazio). Znaci ne pitaju ljudi dzaba "zadnja za kes".van helsing wrote:Najbolje je kada me pitaju zadnja za keš,ili zamjena za nešto,a lijepo u oglasu stoji boldiranim slovima,da ne odgovaram na poruke za zamjenu,da u obzir dolazi samo novac.
Cuj zadnja za keš,pa eto prodajem artikal za ki-ki bombone,jbt.
Ili cijena artikla npr.200 km,dobijem pp,kaze evo ti 100 km,dosta ti,kazi kad i gdje da dodjem po artikal?
Takva pitanja/ponude brisem odmah.
Memorisao sam 5-6 brojeva koji su bili "ozbiljni kupci" pa su mi se pojavili u viber ili whatsapp listi.
Mislim da je najstariji,sudeci po slikama na profilu,imao max. 20 godina.
Ja kada sam gledao auto, bilo je 60.000KM, ja kazem liku da bih mogao izdvojit 24.000€, kaze on dodji i dogovorit cemo se. E sad ako ti prodajes nest za 30Km a on te pita moze li za 25, to je vec ciganluk
ja sam jednom loli nudio 9500KM za auto (cijenio ga nerealnih 11500), a on me glat odbi. ja mu onda ponudim 10000 a on mi nikad ne odgovori. dva mjeseca poslije toga dolazi poruka i pita da li sam još zainteresovan, nova cijena 9300. poslije toga je još spuštao cijenu da bi ga na kraju nekome prodao za 8500.
dakle, ja kad vidim da je neko u oblacima sa cijenom, ipak dam ponudu koja zna dosta biti manja od onog što traži. pa hoće neće.