Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
illuminated

#2626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by illuminated »

DON_eARL wrote:
jastuk1 wrote:Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"

Od onoga što ostane nakon svih investicija, poreza i doprinosa, BHT vrati 90 posto PROFITA u budžet. A 10 posto koristi od profita imaju mali dioničari koji trguju na SASE.

A koliko od profita Telemacha ostane u BiH? - 0 posto! Telemach vlasnici naravno zadržavaju profit za sebe.
Napiši onda NETO profit, jer postoji nešto što se zove i BRUTO profit, zar ne? Barataj malo bolje terminima. :D

Doš'o kapitalizam, demokratija, uzimaju ljudi pare sa konkurentnom ponudom, nigdje u zakonu ne piše da ne smiju zarađivati, jel tako?

Evo da ne pominjemo sve malverzacije u BHT-u i bezobrazne cijene usluga, kad već nije tema. Šta ti imaš od profita BHT-a? Osim ako si k'o iceman uposlenik BHT-a, ili imaš dionice, nemaš ništa. Pojede birokratija sve pare, a mali korisnik i dalje uživa u paroli "idemo prvi, dajemo više" i sličnim nebuloze, jer oni su "naši". "Naši" političari i njihove porodice zaposlene u državnim firmama se bogate, jel tako?

Kad budu imali konkurentnu ponudu, dobiće i moje pare, do tada ja ću radije manje da plaćam i više da imam.

neki ljudi posjeduju pola grada, ali doslovce...a mi od usta odvajamo za neki patriotizam i za babine sinove da se zaposle preko stele, kuliraju i kockaju po kockarnicama..
nema vise.

Nije tema o njima...nego ja poslao SMS!, ljudi dosli sutradan, donijeli opremu, za 5 min sve radi, TV, NET, telefon.

Nikakve otplate uredjaja. Modem, receiver, i wireless router bez otplate(u njihovom vlasnistvu)
Sve cijene imaju ukljucen pdv.
Nisam nigdje makao iz stana.
Flat u fiksnoj telefoniji.
Net 5x brzi.
Suma> Mnogo jeftinije.

Osjetio sam prvi put da je nesto obavljeno kao sto se na zapadu radi.
Samo da pohvalim ljude, i vidi se da stranci tamo kolo vode.
DON_eARL

#2627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Ma prosipanje iz šupljeg u prazno, samo zato što imaju koristi od BHTelecoma, na bilo koji način. Patriotizam, bla bla bla, pa od para zarađenih u državnoj firmi kupi automobil napravljen u X zemlji, i pošalje više para u X državu, nego što će nas većina dati Telemachu ili nekome trećem za kvalitetnu i povoljniju uslugu telefona, televizije i interneta za život cijeli. :D
Frtalj_Duše

#2628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

DON_eARL wrote:Ma prosipanje iz šupljeg u prazno, samo zato što imaju koristi od BHTelecoma, na bilo koji način. Patriotizam, bla bla bla, pa od para zarađenih u državnoj firmi kupi automobil napravljen u X zemlji, i pošalje više para u X državu, nego što će nas većina dati Telemachu ili nekome trećem za kvalitetnu i povoljniju uslugu telefona, televizije i interneta za život cijeli. :D
Image
iceman2010

#2629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Hajde ovako. Ja sam subjektivan, ali pitajte montera ako vam smije reci je li zadovoljan u telemach-u. A to je ono sto nas ceka. Kod nas je jeftina radna snaga pa ako neces ti raditi za 500 km sve sto ti se kaze ima ko hoce. Na kraju cemo imati cijenu rada ko ovi u kini. Bice sve made in Bosnia a dnevnica radniku 1 km. Druga je prica da su i telecom i sindikat nht-a i uposlenici drustveno odgovorni. Tesko je pobrojati sve akcije i sponzorstva. I na kraju u pravu ste, 140 miliona u budzetu je sica, tako reci sitnica. Ne ode dio toga ni za penzije, ni za autoput. Da ne govorim o tome da bi grant u budzetu od doprinosa na plate bio puno manji da je telecom privatni. Manje uposlenih i manje plate. Plata od oko 1000 km za sss nije velika plata. To je plata za zivot dostojan covjeka. A vi skontajte kako uposlenik telemach-a izdura sa 500-550 km kao podstanar i sa dvoje djece. Pitajte njega misli li kako je to dobra firma ako smije da kaze. Ustvari pitajte ga smije li ista da kaze. Nije bolan ovo kapitalizam. Ovo je klasicno robovlasnicko drustvo.

I plate su bile vece u bh cabel netu nego sada u telemachu iako je i bhcn bio privatna firma.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
fireman2013

#2630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

iceman2010 wrote:Hajde ovako. Ja sam subjektivan, ali pitajte montera ako vam smije reci je li zadovoljan u telemach-u. A to je ono sto nas ceka. Kod nas je jeftina radna snaga pa ako neces ti raditi za 500 km sve sto ti se kaze ima ko hoce. Na kraju cemo imati cijenu rada ko ovi u kini. Bice sve made in Bosnia a dnevnica radniku 1 km. Druga je prica da su i telecom i sindikat nht-a i uposlenici drustveno odgovorni. Tesko je pobrojati sve akcije i sponzorstva. I na kraju u pravu ste, 140 miliona u budzetu je sica, tako reci sitnica. Ne ode dio toga ni za penzije, ni za autoput. Da ne govorim o tome da bi grant u budzetu od doprinosa na plate bio puno manji da je telecom privatni. Manje uposlenih i manje plate. Plata od oko 1000 km za sss nije velika plata. To je plata za zivot dostojan covjeka. A vi skontajte kako uposlenik telemach-a izdura sa 500-550 km kao podstanar i sa dvoje djece. Pitajte njega misli li kako je to dobra firma ako smije da kaze. Ustvari pitajte ga smije li ista da kaze. Nije bolan ovo kapitalizam. Ovo je klasicno robovlasnicko drustvo.

I plate su bile vece u bh cabel netu nego sada u telemachu iako je i bhcn bio privatna firma.
Jos kad dodamo friziranje proja korisnika kako bi se izbjeglo placanje poreza dolazimo do podatka da je tmach zaista dobra firma - al u :dance:

Haj sto ne daju profit u budzet, jos ne placaju ni pdv koliko bi trebalo. Al haj nema veze nek nije nase pa makar...
Tiger 033

#2631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ova tema nije o'Šla u Off Topic nego u "3 PM" :!:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Tiger 033 wrote:Ova tema nije o'Šla u Off Topic nego u "3 PM" :!:
:lol: :lol: :thumbup:
Thug...

#2633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Thug... »

iceman2010 wrote:Hajde ovako. Ja sam subjektivan, ali pitajte montera ako vam smije reci je li zadovoljan u telemach-u. A to je ono sto nas ceka. Kod nas je jeftina radna snaga pa ako neces ti raditi za 500 km sve sto ti se kaze ima ko hoce. Na kraju cemo imati cijenu rada ko ovi u kini. Bice sve made in Bosnia a dnevnica radniku 1 km. Druga je prica da su i telecom i sindikat nht-a i uposlenici drustveno odgovorni. Tesko je pobrojati sve akcije i sponzorstva. I na kraju u pravu ste, 140 miliona u budzetu je sica, tako reci sitnica. Ne ode dio toga ni za penzije, ni za autoput. Da ne govorim o tome da bi grant u budzetu od doprinosa na plate bio puno manji da je telecom privatni. Manje uposlenih i manje plate. Plata od oko 1000 km za sss nije velika plata. To je plata za zivot dostojan covjeka. A vi skontajte kako uposlenik telemach-a izdura sa 500-550 km kao podstanar i sa dvoje djece. Pitajte njega misli li kako je to dobra firma ako smije da kaze. Ustvari pitajte ga smije li ista da kaze. Nije bolan ovo kapitalizam. Ovo je klasicno robovlasnicko drustvo.

Eto bas kad si zapeo pitao ja 6 storicu ;-) dvojicu kad sam ih uhvatio pored zgrade da vidim za koga rade i tko dovlaci infrastrukturu, dvojicu drugih koji su dolazili kablovsku da mi uvedu i dvojicu trecih koji su dosli digitalu i net da mi prikopcaju i svu sestoricu sam kroz pricu pitao i to kako im je raditi jesu li zadovoljni platama radom odnosom i svime jer sam i sam radio u IT struci pa me interesovalo i svi mi rekli da im je dobro plata redovna zadovoljni su svime cak su bas dvojica rekla kako su prije radila u BH cabelu i jedan u elobu i kazu da im je sad bolje :dance: ovo je informacija od prije dva mjeseca i sta sad? sada ces ti reci programirani ljudi nesmiju da kazu jel?Ma znam da ces nesto pronaci :D soory kad pitam 6 ljudi jedno te isto i vidim njihove reakcije na licu one mi sve kazu a ne neko tko misli da zna nesto...

Imam 5 havera koji rade u BHTelecomu i samo drkaju kurac :x i njima drago jer mogu boli ih briga i samo oni kao i pojedinci ovdje nedaju na BHtelecom nista reci ali dobro oni su placeni za to tj. bar ovi moji haveri za pojedince ovdje ne znam ali ispadaju ofirni ;-) Najaci mi je ovaj jedan haver koji ih tako pocne braniti a koristi Telemach internet :dance: pa kad pocne srati malo ga vratimo u stvarnost pitanje, a sto ti nisi na BHTelecom internetu? :D
StrelacZE

#2634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

harell wrote:
jastuk1 wrote:Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"

Od onoga što ostane nakon svih investicija, poreza i doprinosa, BHT vrati 90 posto PROFITA u budžet. A 10 posto koristi od profita imaju mali dioničari koji trguju na SASE.

A koliko od profita Telemacha ostane u BiH? - 0 posto! Telemach vlasnici naravno zadržavaju profit za sebe.
Kakav bolan budzet crni, jes nam dobro bilo prije telemacha sve pare na grani rasle :roll:

Meni je bitno da imam dobar net pa makar onih 22 KM isle direktno u Kirgistan, meni od tih fol vracanja u budzet ni iz dzepa ni u dzep
......bolje sto sam izbrisao post......inace,i ja "kazem",daj mi dobar net,sta me briga kome ide lova,ja dobijam uslugu kakvu zelim za taj novac,povoljno mi je i to je to.A,pdv ,porezi i ostali lopovluci,to me ne zanima,bas imamo drzavu,u pm...da je puna para,budzet,mi opet nista ne bi imali,imaju njihova djeca,ne znam,mozda navrate i na forum.Pozdrav.

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Thug...

#2635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Thug... »

Evo i ja kao novi da se tuspasim :D

Image

Image

Image

Toliko o nestabilnoj konekciji :D

Infrastruktura je frisko dovucena prije 3 mjeseca u naselje od strane Telemacha, posto sam procitao svega prije nego sam se nakacio nisam htio prije da se javim ali evo vec skoro 2 mjeseca sve fercera bez ikakvih problema mogu samo reci TELEMACH HVALA VELIKA :thumbup:
StrelacZE

#2636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Thug... wrote:Evo i ja kao novi da se tuspasim :D

Image

Image

Image

Infrastruktura je frisko dovucena prije 3 mjeseca u naselje od strane Telemacha, posto sam procitao svega prije nego sam se nakacio nisam htio prije da se javim ali evo vec skoro 2 mjeseca sve fercera bez ikakvih problema mogu samo reci TELEMACH HVALA VELIKA :thumbup:
Nema boljeg neta u BiH,to sam prvi ovde jos poceo pisati,pa su me ovi ovde pojedinci napadali,a sada se ucumurili,usmrdili---planinari :-) ))
Kralj Tvrtko I.

#2637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

a sto se ljudi zamaraju nepotrebnim stvarima u PM!

nisam se mislio petljati al stvarno mi idu neki ljudi na neku stvar...
BHT ako ima u sebi ono "BH" ne mora znaciti da je domace, bolan to ti je isto kad kazu vispak kafa domaca kafa...jes al u Q...kad je uvezes iz Brazila a samo isprzis u visokom kurko je to moj domace...

ne glupirajte se i ako ce me neko krasti onda nek me krade onaj ko ima bolju ponudu i od cega me glava nece boljeti..ja na telecomu prvo pola sata cekam da mi se ucita YT klip pa tek onda gledam...a sada video zavrsi prije nego je ucitano :lol:

Koji budzet bolan, koji porezi? Kome?
Kupujte domace...kupujte srccem...a ono snimano u Konzumu...a flairana voda "Jana"...mozda njemu jeste domace...al meni nije...tako da je ova tema o'sla kako onaj rece u 3PM...

Moderatori radite svoj posao...
help_desk

#2638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

Imam dobrog prijatelja koji radi u Telemachu. Zavrsio je TK, koliko je strucan, znaju oni, ali da nije ne bi ga puno drzali.
Uglavnom mjesecna primanja sa toplim su mu manja od 800 KM, mislim izmedju 750 i 780KM (plata + topli + prevoz).
Radi minimum 9 sati dnevno + nekakve dezure od kuce i plus rad vikendom po potrebi. Prekovremeno rad, subota i te dezure mu se nista ne placaju. Na osnovu njegove price rad u Telemachu nije nikakva privilegija, vec moranje, gdje ce svako zbrisati iz te firme kada nadje nesto bolje ili se prekvalifikuje.
iceman2010

#2639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

help_desk wrote:
Imam dobrog prijatelja koji radi u Telemachu. Zavrsio je TK, koliko je strucan, znaju oni, ali da nije ne bi ga puno drzali.
Uglavnom mjesecna primanja sa toplim su mu manja od 800 KM, mislim izmedju 750 i 780KM (plata + topli + prevoz).
Radi minimum 9 sati dnevno + nekakve dezure od kuce i plus rad vikendom po potrebi. Prekovremeno rad, subota i te dezure mu se nista ne placaju. Na osnovu njegove price rad u Telemachu nije nikakva privilegija, vec moranje, gdje ce svako zbrisati iz te firme kada nadje nesto bolje ili se prekvalifikuje.
Ma znam ja to jer sam radio u BH Cabel Net-u. Otisao tacno onda kada je telemach preuzima BH Cabel Net. Monter je u BH Cabel Net-u mogao izaci i 1100-1200 KM. Sada ne moze preko 800 KM. Ali eto ko fol ovome 6-torica rekla da su zadovoljni. Jok eto reci ce nepoznatom da nisu pa ostati bez posla.
iceman2010

#2640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

StrelacZE wrote:

Image

Image

Image

Nema boljeg neta u BiH,to sam prvi ovde jos poceo pisati,pa su me ovi ovde pojedinci napadali,a sada se ucumurili,usmrdili---planinari :-) ))
Sad' ce gradjevinska sezona :D A cijeli Telemach na jednom optickom kablu i mozda nekom smijesnom wireless back up linku. Hebi ga skupo imati simetrican, kvalitetan back up link. Vise volim ovih od 01.03.2013. 5 Mbps kod Telecom-a nego tih 10 kod Telemach-a. Cesto sretnem te sa super konekcijom na igricama. Visok ping redovna stvar.
harell

#2641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Daj ba moderatori nema smisla :roll:

ledeni otvori temu telecom vs telemach pa tamo rise

O pingu lazes ko pas, evo ja godinu dana igram nema kakvih nema igrica i nikad problema s pingom

edit: i zar nisi reko da koristis HS :?
j00k3r

#2642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

koga boli qrac bola za BHT na Telemach temi, da me zanimaju ti lihvari, koristio bi njihove usluge, citao i srao/hvalio po njihovoj temi, ae zdra'o ! :skoljka:
Thug...

#2643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Thug... »

iceman2010 wrote:
StrelacZE wrote:

Image

Image

Image

Sad' ce gradjevinska sezona :D A cijeli Telemach na jednom optickom kablu i mozda nekom smijesnom wireless back up linku. Hebi ga skupo imati simetrican, kvalitetan back up link. Vise volim ovih od 01.03.2013. 5 Mbps kod Telecom-a nego tih 10 kod Telemach-a. Cesto sretnem te sa super konekcijom na igricama. Visok ping redovna stvar.
Ja bas cu ja ici i prijavljivati montere telemachu da su nezadovoljni sa platom pa ce ostati bez posla :D Daj ba budi realan a i ocekivao sam da ces samo nesto bubnuti ja sam ti samo prenjeo svoje iskustvo sa ljudima koje sam sreo a maloprije saznam da od komsince kcerka i muz rade u Telemachu i to muz kao monter bas cu da ih pitam kad ih vidim jeli im toliko kriza tamo raditi kako ovdje pojedinci seru... A to sto si ti izlazio 1200 kad si radio je bilo extra :thumbup: i ja bi taj posao radio za te pare sad bar znamo razlog tvog kenjanja po temi, ali realno ljudi kod nas rade malo komplikovanije poslove sa vecom odgovornoscu za te iste pare koje si ti imao pa normalno da ce neko biti nezadovoljan kad im se plata spusti na nivo koji bi trebao da im bude u okviru radnog posla :dance:

O kojem PING-u ti pricas???? Daj mi test svoj sa serverom u Londonu kao ovaj moj gore da vidimo hajde???? :D

Ja ovih trolova sto se nakotilo na ovome forumu koji samo seru po temama kako ovo i ono ne valja a njihovo je najbolje to je cudo jedno :-)
harell

#2644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Mene samo interesuje da mi ledeni pojasni jel korsti HS ili telekom kad je vec pustio korijene na temi sa kojom nema apsolutno nikakve veze :mrgreen:

On-topic: kad ce povecanje brizna telemaŠe :mrgreen:
Mustang1

#2645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Meni na Telecomu pink od prvog do zadnjeg dana bio 100 .. Nisam se nikada nikome zalio sta ja znam nije mi smetalo a i konto sam da ne moze bolje .. Na telemachu mi je ping 15 :D
DON_eARL

#2646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

I šta bi na kraju? Niko ne vozi uvezeno auto? Ne nosi uvezenu obuću i odjeću? Ne jede uvezenu hranu?
fireman2013 wrote: Jos kad dodamo friziranje proja korisnika kako bi se izbjeglo placanje poreza dolazimo do podatka da je tmach zaista dobra firma - al u :dance:

Haj sto ne daju profit u budzet, jos ne placaju ni pdv koliko bi trebalo. Al haj nema veze nek nije nase pa makar...
Gdje si revizor finansijski, nisam te prepoznao odmah. :-) Barataš provjerenim informacijama k'o Avaz. :dance:

@iceman - plata prosvjetnog radnika, u gimnaziji, sa 40 godina staža - 1000KM, zamisli tek koliko imaju oni koji nemaju toliko staža. Završen fakultet, obrazovanje djece - odgovornost po društvo ogromna. Kad imaš takav standard, kako možeš očekivati da neko sa SSS (ili bez) ima veću platu od njega? Nije kriv Telemach za ovakav standard, nego podobna gospoda iz stranke i preko štele zaposlena rodbina - prekomjerni radnici u državnim firmama, koji primaju pare i smetaju.

Bolje i 6Mbps 99% godine, nego 2Mbps i sva stabilnost koju nude ti tvoji. Preživjet ćemo koji dan i na backup linku, dosadno postane kad imaš brz internet uvijek, nek' se malo monotonija razbije. :D
zilog

#2647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zilog »

Da rezimiram:

Citava je frka pocela kada je @illuminated ovde, nepozvan, postao najavljenu promjenu paketa BHT-a i rekao "Fala da je dzaba".
iceman2010 wrote:Vise volim ovih od 01.03.2013. 5 Mbps kod Telecom-a nego tih 10 kod Telemach-a.
Ti imas jaja k'o lubenice kada pises ovo. Jesi li ti svjestan sa cime ce se BHT suociti od 01.03.2013.? Nema vise viska SNR-a sposobnog da proguta i najgoru paricu. Za ponudu sam vec rekao da je dobra (za BHT), ali svakako bih sacekao da vidim kako ce to na terenu funkcionisati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

jebo ih internet da ih jebo. Fino nazovem i kazem da citava ulica nema internet on meni kaze nemamo prijavljeno ali izdat cemo vam nalog pa da neko izadje u pon na teren. Jebem li ti ................dfsaufs!!!!!!!!!!!!!!11
Frtalj_Duše

#2649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

iceman2010 wrote:
StrelacZE wrote:

Image

Image

Image

Kako ti više ne dosadi ta borba protiv vjetrenjača čovječe!? Znam ja da je vama tamo u 'centrali' prpa jer masovno gubite pretplatnike gdje god isti imaju IKAKVU alternativu na raspolaganju pa nećete više moći po čitav dan šupljirati, zabušavati i šepuriti se iz kancelarije u kancelariju i sa kafe na kafu, ali ti to ne daje za pravo da ovdje zaspamuješ temu svojim istreniranim frazama, lažima i šupljom o 'domaćem' i 'boljem' net-u i tv-u. Idi gledaj JELEN SUPER LIGU NA SVOJIM 'DOMAĆIM' ARENAMA, nas 'izdajnike' popusti.:twisted:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

iceman2010 wrote:
O cemu ti govoris ba ?Imam dva prijatelja iz sarajeva koji imaju telekomov internet pa ih dropa svaku partiju,to jest,nestane im konekcije,pa moramo pauzirati i cekati dok ne dodje.O pingu da ne govorim...imam 41 MS na frankfurt serveru i to jos dok gledam stream...tako da ne valjas gluposti.
Locked