DON_eARL wrote:Napiši onda NETO profit, jer postoji nešto što se zove i BRUTO profit, zar ne? Barataj malo bolje terminima.jastuk1 wrote:Kakve ba investicije? Ja govorim o PROFITU! Znači novci koji OSTAJU nakon "poreza na profit! Investicija! Porez na dodanu vrijednost! Plata radnika! Doprinosa! Poreza na doprinose!"
Od onoga što ostane nakon svih investicija, poreza i doprinosa, BHT vrati 90 posto PROFITA u budžet. A 10 posto koristi od profita imaju mali dioničari koji trguju na SASE.
A koliko od profita Telemacha ostane u BiH? - 0 posto! Telemach vlasnici naravno zadržavaju profit za sebe.![]()
Doš'o kapitalizam, demokratija, uzimaju ljudi pare sa konkurentnom ponudom, nigdje u zakonu ne piše da ne smiju zarađivati, jel tako?
Evo da ne pominjemo sve malverzacije u BHT-u i bezobrazne cijene usluga, kad već nije tema. Šta ti imaš od profita BHT-a? Osim ako si k'o iceman uposlenik BHT-a, ili imaš dionice, nemaš ništa. Pojede birokratija sve pare, a mali korisnik i dalje uživa u paroli "idemo prvi, dajemo više" i sličnim nebuloze, jer oni su "naši". "Naši" političari i njihove porodice zaposlene u državnim firmama se bogate, jel tako?
Kad budu imali konkurentnu ponudu, dobiće i moje pare, do tada ja ću radije manje da plaćam i više da imam.
neki ljudi posjeduju pola grada, ali doslovce...a mi od usta odvajamo za neki patriotizam i za babine sinove da se zaposle preko stele, kuliraju i kockaju po kockarnicama..
nema vise.
Nije tema o njima...nego ja poslao SMS!, ljudi dosli sutradan, donijeli opremu, za 5 min sve radi, TV, NET, telefon.
Nikakve otplate uredjaja. Modem, receiver, i wireless router bez otplate(u njihovom vlasnistvu)
Sve cijene imaju ukljucen pdv.
Nisam nigdje makao iz stana.
Flat u fiksnoj telefoniji.
Net 5x brzi.
Suma> Mnogo jeftinije.
Osjetio sam prvi put da je nesto obavljeno kao sto se na zapadu radi.
Samo da pohvalim ljude, i vidi se da stranci tamo kolo vode.