Autenticni EventCasual's wrote:Pa ne može se porediti jer niko nema Shopping Night na pijaci.![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muhafuca
#26226 Re: Zeničani
- Norm
#26227 Re: Zeničani
..jel to onda ipak znaci da ce se prodavati i voce i povrce po snizenoj cijeni???_BataZiv_0809 wrote:Ne napadam ja tebe samo brate dragi poredis kruske i jabuke i to sve zbog idiotskog naslova portalskog članka koji nema veze sa tekstom.Norm wrote:...pa jok, textil...ne znam budel tehnike...ko i u shopping centrima...kakavdanakneiskustvu wrote:
pa nece mrkvu prodavati jbgal me Bata napade sto poredim...
![]()
![]()
Jer manifestacija se zove Noc zenicke pijace 2018, a snizenja su legitiman nacin da privuces kupce.
Ne mislim da ja mijesam kruske i jabuke (a mozda sam i puko
Nemam ja nista protiv pijace, niti ljudi koji tamo rade, ali brate dragi Noc Zenicke Pijace? Shopping night? Ljudi moji ja sam na pijaci prestao kupovati bas zbog paradoksa formiranih cijena i kvaliteta. Djecije jakne na snizenju u Intersportu u Sarajevu, markirane, nalazim po cijeni koja je veca za 20-tak maraka od onih koji se prodaju na toj pijaci...i jos malo price i sarma, dodaju i jos 5% na cijenu...na pijaci nema price...i oni ce sad da snize cijenu i to mi prodaju kao noc Zenicke pijace? Je li fakat nesto nije u redu sa mnom?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26228 Re: Zeničani
Znaci prestao si kupovati na pijaci, niko te ne tjera da tamo kupujes, a opra nas sve na ruke radi necega sto oni organizuju?Norm wrote:
..jel to onda ipak znaci da ce se prodavati i voce i povrce po snizenoj cijeni???
Ne mislim da ja mijesam kruske i jabuke (a mozda sam i puko), mislim da su ih neki drugi pomijesali...da li je to put (obecanje) kojim se postaje Evropska Zenica?
Nemam ja nista protiv pijace, niti ljudi koji tamo rade, ali brate dragi Noc Zenicke Pijace? Shopping night? Ljudi moji ja sam na pijaci prestao kupovati bas zbog paradoksa formiranih cijena i kvaliteta. Djecije jakne na snizenju u Intersportu u Sarajevu, markirane, nalazim po cijeni koja je veca za 20-tak maraka od onih koji se prodaju na toj pijaci...i jos malo price i sarma, dodaju i jos 5% na cijenu...na pijaci nema price...i oni ce sad da snize cijenu i to mi prodaju kao noc Zenicke pijace? Je li fakat nesto nije u redu sa mnom?
- kamen spoticanja
#26229 Re: Zeničani
jesam li i ja onomad branio onog sluntu naidina k'o batO brani fudine budalastine 
- Crni cvijet
#26230 Re: Zeničani
Ovo i mene zanima? Odjeca i obuca cesto znaju biti istih ako ne i vecih cijena nego u pojedinim radnjama tako da me to i ne zanima. Hrana mi je u prvom planuNorm wrote:
..jel to onda ipak znaci da ce se prodavati i voce i povrce po snizenoj cijeni???
Ne mislim da ja mijesam kruske i jabuke (a mozda sam i puko), mislim da su ih neki drugi pomijesali...da li je to put (obecanje) kojim se postaje Evropska Zenica?
-
clio_dci120
#26231 Re: Zeničani
Ma vala neka su i ti pijacari propali, a cujem da podobro jesu, kada se sjetim prije ne daju ti uzeti paradajz ako neces kupiti i paprike...hahah..Zato dragi konzum, bingo, pa kupis jedan komad ako hoces. Nikad da shvate da pijaca ne propada zbog ekonomske moci stanovnistva, kako to stalno predstavljaju, nego zbog prednosti koje nude shoping centri, a i zelenare, kojih sada ima na svakome koraku.
- Crni cvijet
#26232 Re: Zeničani
To je potrajalo punih pola sata. Lagano se vec parkiraju svi nazadCasual's wrote:"Na parkingu kod uglovnice policija svim parkiranim automobilima pise kaznu. Izuzetak je automobil marke porse u vlasnistvu izvjesne zastitarske agencije"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Crni cvijet
#26233 Re: Zeničani
Ovo mi je najdraze jer obicno kupujem za jednu do dvije osobe i sve vece kolicine propadnu. Mada nekad pijaca ima veci izbor pa eto neki mix kupovine je najbolji.clio_dci120 wrote:Ma vala neka su i ti pijacari propali, a cujem da podobro jesu, kada se sjetim prije ne daju ti uzeti paradajz ako neces kupiti i paprike...hahah..Zato dragi konzum, bingo, pa kupis jedan komad ako hoces. Nikad da shvate da pijaca ne propada zbog ekonomske moci stanovnistva, kako to stalno predstavljaju, nego zbog prednosti koje nude shoping centri, a i zelenare, kojih sada ima na svakome koraku.
- Casual's
#26234 Re: Zeničani
Veli milicija da tu planiraju veliku ljetnu baštu.Crni cvijet wrote: To je potrajalo punih pola sata. Lagano se vec parkiraju svi nazad
- Norm
#26235 Re: Zeničani
...dragi@Bata ne opra ja nikog, sta ti je? Ja samo stavio slike kako je to kod normalnog svijeta a kako je to kod Unas...i kako se kupovina na pijaci predstavlja kao nesto AMAN...kupujem ja i na pijaci ali voce i povrce, no meni NIJE NORMALNO organizovati nocnu kupovinu na pijaci i to predstaviti kao neki aman event..._BataZiv_0809 wrote:Znaci prestao si kupovati na pijaci, niko te ne tjera da tamo kupujes, a opra nas sve na ruke radi necega sto oni organizuju?Norm wrote:
A kupovao sam i ja pijaci i nije to meni ni nepoznato ni omalovazavajuce, tako da mi ni to ne imputiras, ali ako mene neko hoce 'okupat' i to na suho, ne dozvoljavam...ali, nocna kupovina na pijaci???...mislim da smo prvi u regiji, ako ne i sire, ostavljam mogucnost da grijesim...samo da nam neko javi dojmove i kolika su snizenja...
- Norm
#26236 Re: Zeničani
Naidin ispade najpametniji...kamen spoticanja wrote:jesam li i ja onomad branio onog sluntu naidina k'o batO brani fudine budalastine
- Ajatolah_
#26237 Re: Zeničani
Ruku na srce, upitno je bi li se otvaranje pijace navečer spomenulo da to u naslovu ne prekrstiše u "Shopping night".
- ExNihilo
#26238 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Ma pogresno si razumio, ne radim ja na budzetu niti bi kad prihvatio to, jer ako ce mi limit u zivotu biti 1200km mjesecno, ne znam onda se covjek ne treba ni skolovati. U ze se jesam mogao vratiti, ali iskreno nije mi odgovarala ponuda u drzavnoj sluzbi, upravo zbog primanja i nemogucnosti napredovanja.giannibelif wrote:Ta prica u tonu "otvori ti firmu,pa zaposli dvoje ljudi" smrdi na ljudski les u poodmakloj fazi raspadanja,a obicno dolazi od onih koji su na bilo kakav nacin ugradjeni u sistem i cekaju drzavno "vedro nebo".Govorim iz ugla covjeka kojem u kucu ne dolazi dinar iz javnog sektora,lakse je meni registrovati i voditi posao iz firme cije je sjediste na Baltiku nego ovdje pokrenuti proceduru za najmizerniji oblik privredjivanja,obrt.Ko je bilo kada cekao neko rijesenje,aplicirao za neka grant sredstva da bi zaposlio jos nekog uz sebe,obezbijedio radni prostor i pristupacnost istog koji ce biti i konkurentan firmama iz drugih sredina i okruzenja,zna kakav je to seks.A drzava trazi,otima,krade iz ociju.Izvadi prste iz stranackog dupeta,realnost je sasvim drugacija.
A niti mi je ikad iko od najblize familije bio u drzavnom sektoru, ali ne mogu ni te price kako je sda i ostale stranke krivi za sve, kriva drzav, kriv onaj kriv ovaj. Evo u sarajevu imas nekoliko mladih zenicana koji su napravili impozantne karijere u it sektoru, a djeca obicnih, najbocinijih ljudi....i onda neko poput nihila krene pricu kako mu je zenica kriva, to sto nije zenicanin on nije uspio..moze se i kod nas uspjeti vjeruj i bez stranke i bez politike, i da nisi babin sinJa barem kada sam u zenici sjedio bez posla nisam pricao kako sam ugrozen jer nisam rodjeni zenicanin jer su i drugi rodjeni zenicani bili u istoj situaciji kao ja..niti sam gubio vrijeme kriveci politiku, nego gledao kako se izvuci iz te situacije.
Već treći post u nizu ističeš kako nisam Zeničanin. To bi valjda trebao biti neki pokušaj diskreditacije, ili šta? Nemam namjeru uopće dokazivati da jesam Zeničanin zato što to nije mjera bilo čega. Biti Zeničanin nije uspjeh već splet okolnosti.
To što si ti svoj dolazak u Zenicu doživio kao prvu stepenicu uspjeha, a odlazak u Sarajevo, kasnije, kao drugu, pa si potom ovdje pisao da ti je eventualni povratak u Zenicu ispod čast i "korak nazad u životu" samo reflektira tvoj malograđanski mentalitet i devijaciju sistema vrijednosti.
-
clio_dci120
#26239 Re: Zeničani
Pa ne znam koliko je dolazak u Zenicu uspjeh, ako dolazis u nju iz glavnog grada bivse exYu republike. Valjda je to vise neuspjeh uzrokovan spletom ratnih dešavanjaExNihilo wrote:clio_dci120 wrote:Ma pogresno si razumio, ne radim ja na budzetu niti bi kad prihvatio to, jer ako ce mi limit u zivotu biti 1200km mjesecno, ne znam onda se covjek ne treba ni skolovati. U ze se jesam mogao vratiti, ali iskreno nije mi odgovarala ponuda u drzavnoj sluzbi, upravo zbog primanja i nemogucnosti napredovanja.giannibelif wrote:Ta prica u tonu "otvori ti firmu,pa zaposli dvoje ljudi" smrdi na ljudski les u poodmakloj fazi raspadanja,a obicno dolazi od onih koji su na bilo kakav nacin ugradjeni u sistem i cekaju drzavno "vedro nebo".Govorim iz ugla covjeka kojem u kucu ne dolazi dinar iz javnog sektora,lakse je meni registrovati i voditi posao iz firme cije je sjediste na Baltiku nego ovdje pokrenuti proceduru za najmizerniji oblik privredjivanja,obrt.Ko je bilo kada cekao neko rijesenje,aplicirao za neka grant sredstva da bi zaposlio jos nekog uz sebe,obezbijedio radni prostor i pristupacnost istog koji ce biti i konkurentan firmama iz drugih sredina i okruzenja,zna kakav je to seks.A drzava trazi,otima,krade iz ociju.Izvadi prste iz stranackog dupeta,realnost je sasvim drugacija.
A niti mi je ikad iko od najblize familije bio u drzavnom sektoru, ali ne mogu ni te price kako je sda i ostale stranke krivi za sve, kriva drzav, kriv onaj kriv ovaj. Evo u sarajevu imas nekoliko mladih zenicana koji su napravili impozantne karijere u it sektoru, a djeca obicnih, najbocinijih ljudi....i onda neko poput nihila krene pricu kako mu je zenica kriva, to sto nije zenicanin on nije uspio..moze se i kod nas uspjeti vjeruj i bez stranke i bez politike, i da nisi babin sinJa barem kada sam u zenici sjedio bez posla nisam pricao kako sam ugrozen jer nisam rodjeni zenicanin jer su i drugi rodjeni zenicani bili u istoj situaciji kao ja..niti sam gubio vrijeme kriveci politiku, nego gledao kako se izvuci iz te situacije.
Već treći post u nizu ističeš kako nisam Zeničanin. To bi valjda trebao biti neki pokušaj diskreditacije, ili šta? Nemam namjeru uopće dokazivati da jesam Zeničanin zato što to nije mjera bilo čega. Biti Zeničanin nije uspjeh već splet okolnosti.
To što si ti svoj dolazak u Zenicu doživio kao prvu stepenicu uspjeha, a odlazak u Sarajevo, kasnije, kao drugu, pa si potom ovdje pisao da ti je eventualni povratak u Zenicu ispod čast i "korak nazad u životu" samo reflektira tvoj malograđanski mentalitet i devijaciju sistema vrijednosti.
Ocito kad dodjes iz malog gradica u nju, mislis da su i sve druge "dosle" sljagle odnekuda.
Necu vise zachatavati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26240 Re: Zeničani
Kao sto rece kolega ispod za ovo se haman niko ne bi ni pocesao da neki nadrinovinarcic nije prekrsio manifestaciju u night shopping. Samo sam to htio naglasiti uz cinjenicu da je totalna fula porediti fensi soping centar i pijacu. To su dva razlicita pojma. Ako meni ne vjerujes ima i Zakon o untrasnjoj trgovini pa procitajNorm wrote:
...dragi@Bata ne opra ja nikog, sta ti je? Ja samo stavio slike kako je to kod normalnog svijeta a kako je to kod Unas...i kako se kupovina na pijaci predstavlja kao nesto AMAN...kupujem ja i na pijaci ali voce i povrce, no meni NIJE NORMALNO organizovati nocnu kupovinu na pijaci i to predstaviti kao neki aman event...
A kupovao sam i ja pijaci i nije to meni ni nepoznato ni omalovazavajuce, tako da mi ni to ne imputiras, ali ako mene neko hoce 'okupat' i to na suho, ne dozvoljavam...ali, nocna kupovina na pijaci???...mislim da smo prvi u regiji, ako ne i sire, ostavljam mogucnost da grijesim...samo da nam neko javi dojmove i kolika su snizenja...
Sto se tice pijace ja tu ne kupujem jer nemam naviku, ali smatram legitimnim da se ljudi bore da privuku kupce.
-
clio_dci120
#26241 Re: Zeničani
Sta li nam slijedi poslije nocne pijace, nocna voznja Zenicatransovim autobusima? Ovo je pohlvano za menadzment trznice da nesto pokusavaju unaprijediti, promovirati, ali sad u toj mjeri da se to uzdize nigdje veze.
Buduci da ovi iz Dofuovog tima citaju forum, pored nocne pijace kadidarajte grad i za trku formule, velika nagrada GGM-a.
Buduci da ovi iz Dofuovog tima citaju forum, pored nocne pijace kadidarajte grad i za trku formule, velika nagrada GGM-a.
- Norm
#26242 Re: Zeničani
...ja bih se pocesao opet i opet ponovo_BataZiv_0809 wrote:Kao sto rece kolega ispod za ovo se haman niko ne bi ni pocesao da neki nadrinovinarcic nije prekrsio manifestaciju u night shopping. Samo sam to htio naglasiti uz cinjenicu da je totalna fula porediti fensi soping centar i pijacu. To su dva razlicita pojma. Ako meni ne vjerujes ima i Zakon o untrasnjoj trgovini pa procitajNorm wrote:
...dragi@Bata ne opra ja nikog, sta ti je? Ja samo stavio slike kako je to kod normalnog svijeta a kako je to kod Unas...i kako se kupovina na pijaci predstavlja kao nesto AMAN...kupujem ja i na pijaci ali voce i povrce, no meni NIJE NORMALNO organizovati nocnu kupovinu na pijaci i to predstaviti kao neki aman event...
A kupovao sam i ja pijaci i nije to meni ni nepoznato ni omalovazavajuce, tako da mi ni to ne imputiras, ali ako mene neko hoce 'okupat' i to na suho, ne dozvoljavam...ali, nocna kupovina na pijaci???...mislim da smo prvi u regiji, ako ne i sire, ostavljam mogucnost da grijesim...samo da nam neko javi dojmove i kolika su snizenja...![]()
Sto se tice pijace ja tu ne kupujem jer nemam naviku, ali smatram legitimnim da se ljudi bore da privuku kupce.
Zaista, sta je sljedece?
Last edited by Norm on 09/05/2018 23:03, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26243 Re: Zeničani
Oj Tito i Partijo
Nebitno, ne da mi se više.
On topic: Ima li ko u Zenici da radi peglanje aluminijskih felgi?
Nebitno, ne da mi se više.
On topic: Ima li ko u Zenici da radi peglanje aluminijskih felgi?
-
Satori
#26244 Re: Zeničani
Nakon sezonskih rasprodaja u Waikikiju i TerraNovi (a da ne spominjem to da ljudi iz Ze masovno idu u second hand shopove u RS, gdje budzašto kupuju markirane ili stvari sa etiketom), čak i onima izuzetno tankog novčanika se ne isplati kupovati na pijaci. Cijene su prenapuhane, kvalitet stvarno loš, i više nema ičeg vrijednog spomena.Norm wrote:Nemam ja nista protiv pijace, niti ljudi koji tamo rade, ali brate dragi Noc Zenicke Pijace? Shopping night? Ljudi moji ja sam na pijaci prestao kupovati bas zbog paradoksa formiranih cijena i kvaliteta. Djecije jakne na snizenju u Intersportu u Sarajevu, markirane, nalazim po cijeni koja je veca za 20-tak maraka od onih koji se prodaju na toj pijaci...i jos malo price i sarma, dodaju i jos 5% na cijenu...na pijaci nema price...i oni ce sad da snize cijenu i to mi prodaju kao noc Zenicke pijace? Je li fakat nesto nije u redu sa mnom?
Što se hrane tiče, primijetila sam da hrana po piljarama često zna biti svježija i jeftinija od one na pijaci, te da im je ponuda generalno bolja ako neko želi sezonsko voće/povrće. Da ne govorim o tome da su bliže mjestu stanovanja/posla, i da je lakše na pauzi skoknuti do lokalne piljare nego pijace.
Istina, srijedom ili subotom na pijaci bude dosta prodavača, pa je moguće naći i neke stvari kojih nema po piljarama. Ali generalno, pijaca nam je propala. Toga su svjesni i iz Gradske uprave i JP Tržnice, i ovo mi izgleda kao potez pravog očajnika. Posljednji pokušaj da se spasi institucija pijace.
-
belfy
#26245 Re: Zeničani
posto vec drugi put pominjes odlazenje preko grane ocito tipujuci na Nihilia i mene zamolio bih te da to ne radis. na drugim temama pricas neka ide svako gdje mu je bolje, a ovdje prozivas za to isto. da znas moju pricu i moje razloge siguran sam da bi se dobro zamislio._BataZiv_0809 wrote:Slazem se. S tim da jos vise smrdi mlaćenje gloginja tuđim kurcem. Puni ideja i rješenja, ali se izabrala linija manjeg otpora i zdušilo preko grane. Od iste su bolesti oni pelcovani.giannibelif wrote:Ta prica u tonu "otvori ti firmu,pa zaposli dvoje ljudi" smrdi na ljudski les u poodmakloj fazi raspadanja,a obicno dolazi od onih koji su na bilo kakav nacin ugradjeni u sistem i cekaju drzavno "vedro nebo".Govorim iz ugla covjeka kojem u kucu ne dolazi dinar iz javnog sektora,lakse je meni registrovati i voditi posao iz firme cije je sjediste na Baltiku nego ovdje pokrenuti proceduru za najmizerniji oblik privredjivanja,obrt.Ko je bilo kada cekao neko rijesenje,aplicirao za neka grant sredstva da bi zaposlio jos nekog uz sebe,obezbijedio radni prostor i pristupacnost istog koji ce biti i konkurentan firmama iz drugih sredina i okruzenja,zna kakav je to seks.A drzava trazi,otima,krade iz ociju.Izvadi prste iz stranackog dupeta,realnost je sasvim drugacija.
posebno je bezveze ovaj dio sa mlacenjem tudjim. ako negdje nadjes da sam to napravio slobodno reci. ja sam u svakom svom nastupu kretao od sebe. i jos za kraj ovo linija manjeg otpora...sta reci? borba za bolji zivot je linija manjeg otpora, jel? zivjela borba za liniju manjeg otpora!
P.S. zar se alu-felge mogu peglati uopste?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26246 Re: Zeničani
Svaki izbor ima svoju cijenu. Nesto ne volim komformizam. Zao mi je sto si se prepoznao.belfy wrote: posto vec drugi put pominjes odlazenje preko grane ocito tipujuci na Nihilia i mene zamolio bih te da to ne radis. na drugim temama pricas neka ide svako gdje mu je bolje, a ovdje prozivas za to isto. da znas moju pricu i moje razloge siguran sam da bi se dobro zamislio.
posebno je bezveze ovaj dio sa mlacenjem tudjim. ako negdje nadjes da sam to napravio slobodno reci. ja sam u svakom svom nastupu kretao od sebe. i jos za kraj ovo linija manjeg otpora...sta reci? borba za bolji zivot je linija manjeg otpora, jel? zivjela borba za liniju manjeg otpora!
Mogu se peglat ima valjda neki na Meokusnicama cekam da neko napise vise detalja.
-
belfy
#26247 Re: Zeničani
mislis konformizam? eto necega za sto jos nikada nisam bio optuzen (bas kao i za "mlacenje GsTK"). imas neki razlog zasto ovo radis ili sta? pisem apsolutno isto godinama, ali iz nekog razloga ti sada imas neki poriv za prozivanjem mene. zbog @clia?_BataZiv_0809 wrote:Svaki izbor ima svoju cijenu. Nesto ne volim komformizam. Zao mi je sto si se prepoznao.belfy wrote: posto vec drugi put pominjes odlazenje preko grane ocito tipujuci na Nihilia i mene zamolio bih te da to ne radis. na drugim temama pricas neka ide svako gdje mu je bolje, a ovdje prozivas za to isto. da znas moju pricu i moje razloge siguran sam da bi se dobro zamislio.
Mogu se peglat ima valjda neki na Meokusnicama cekam da neko napise vise detalja.
- Crni cvijet
#26248 Re: Zeničani
Ispravka krivog navoda
Evo nema ni danas auta kod Uglovnice. Vjerovatno vozačima s foruma smeta, ali meni kao pješaku je fino za vidjet jer se većinom niko nije pridržavao nikakvih pravila. Nekako s ceste ulijeću i parkiraju horizontalno, vertikalno, dijagonalno, multidimenzionalno 
-
kakavdanakneiskustvu
#26249 Re: Zeničani
Crni cvijet wrote:Ispravka krivog navodaEvo nema ni danas auta kod Uglovnice. Vjerovatno vozačima s foruma smeta, ali meni kao pješaku je fino za vidjet jer se većinom niko nije pridržavao nikakvih pravila. Nekako s ceste ulijeću i parkiraju horizontalno, vertikalno, dijagonalno, multidimenzionalno
da,lijepo je vidjeti,liepo je i hodati tuda znajuci da ne moras gledati hoce li te ko udariti autom na trotoaru,ima cini mi se i znak zabrane parkiranja,e sad je li to sto na onom blogu 32. vijecnik bi napisano zbog prostorija gradonacelnikove stranke,ne znam,moiuce je
-
Mustang1
#26250 Re: Zeničani
Isto trebaju zabraniti svugdje gdje ima malo vece prosirenje u sklopu trotoara, npr. kod Academie gore u Crkvicama. Uvijek cirkus.