Heisenberg_Walter wrote:
Ma to i ja kazem,svu su neciji igraci....hhahahaha
Nisu politicari krivi,nama cija,vatikan,masoni,marsovci,betmeni ne daju da dobro zivimo,oni nam blokiraju napredak i reforme... lol
Nema uopste efekta da se mi nesto borimo,tako je kako je,bolja nam biti nece...
Drugi ne daju

, vi ljudi jos nista iz 90-ih izasli
i ti si samo iz jedne (i brojem - 1.) moje rečenice, u kojoj kažem da mi se nije dopao iz razloga što forsira prijedlog zakona o radu, te što mi se čini da je igrač-predstavnik nečijeg krupnog kapitala, zaključio da su mi stavovi jednaki stavovima kurira, trećeg oka, arke, nove srpske misli, telegrafa, alo i ostalog...
svaka čast na kapacitetu...
druže, teško od četrdesetogodišnjaka možeš očekivati zaluđenost kao od dvadesetogodišnjaka, bilo čime...komunizmom, kapitalizmom, liberalizmom, ekstremizmom...
sve i da sam najgluplji na svijetu, previše je kilometara iza mene da ne bih imao kakvo takvo iskustvo.
saša radulović jeste osvježenje na srpskoj političkoj sceni - stavka a)
saša radulović je bolji od raznoraznih ublehaša i polupismenih ekonomista u srbiji - stavka b)
saša radulović svojim stavovima o zakonu o radu stoji nasuprot mojih uvjerenja i ubjeđenja, kao i shvatanja - radnika, čovjeka, pojedinca u društvu, prava itd, itd stavka - c)
saša radulović hoće da se igramo zapada, čistog računa i duge ljubavi, urednog plaćanja poreza, kapitalizma i neokapitalizma, u kome su firme i preduzeća najčešće (90 posto) u ličnom vlasništvu.
odlično. i ja se za to zalažem.
no međutim...
mi (MI), i u bih i u srbiji, nismo grci, koji su lelemudali 30 godina, zajebavali se na tuđ račun, i izvini na izrazu drkali kurac na račun drugih...
MI smo izgradili te fabrike, Mi smo ih održavali, pa i ako su propale, MI ćemo (bar da probamo) da dođemo do svog dijela ili svojih prava, na osnovu ranije uloženog truda, rada i svega ostalog.
a ne kao štovani gosn radulović, da se ponaša kao da je sve (uključujući i njega) palo sa marsa, pa će on, u 316. privatizaciji po redu i 457. puta nakon što je bio stečajni upravnik, da to padnuto sa marsa rasporedi i legalizuje miškovićima, karićima, selimovićima i društvu, bez ikakvog pitanja i prava ostalih.
i na sve to će da udari pečat zakonom o radu, koji potpuno obesmišljava postojanje svakog prava radnika, kako u privatnoj, tako i u državnoj firmi, a od direktora ili vlasnika tih firmi će praviti bogove nad bogovima, monade svih monada, i tako dalje, i tako dalje...
e pa kurac malo...
prvo da vidimo kako su razni kostići došli do kapitala, pa da se to reguliše, pa privatizacija (privatizacije) na rengen, pa i to da se reguliše, pa onda da vidimo ko je koliko učestvovao u izgradnji nečega, pa da se svakome, od one zadnje bijede do uglednih direktora i privrednika odredi koliko je njegovo...
e pa onda možemo da sjednemo i da glasamo za gospodina radulovića (kratko U) i kažemo - ovo nije valjalo do sada (kao što i nije), uvažavamo vaše stavove, i glasamo za vaša viziju, da probamo i taj model državnog/društvenog/ekonomskog uređenja...