Dešavanja u Srbiji

Heisenberg_Walter

#26226 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Heisenberg_Walter »

Havatar wrote:
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu.
Gdje su ovdje pokrajine :?: Ostaju samo opstine , okruzi i centralna vlast.
A moze i ovako
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu. Glavni lokalni izbori treba da budu na nivou okruga. Opstine su delovi birokratskog aparata okruga sa izboriма za nacelnika opstine. Na nivou okrugа моzе dа sе vodи smislena екоnomskа politika.
Gdje ovdje pise ista o ukidanju AP Vojvodine :?:
Havatar

#26227 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote:
Havatar wrote:
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu.
Gdje su ovdje pokrajine :?: Ostaju samo opstine , okruzi i centralna vlast.
A moze i ovako
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu. Glavni lokalni izbori treba da budu na nivou okruga. Opstine su delovi birokratskog aparata okruga sa izboriма za nacelnika opstine. Na nivou okrugа моzе dа sе vodи smislena екоnomskа politika.
Ako je na nivou okruga onda ne postoje pokrajine .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26228 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Morel Vojvodina bitnut novi Krim...hvaaaalaaa
radostan dan

#26229 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Heisenberg_Walter wrote:
Ma to i ja kazem,svu su neciji igraci....hhahahaha
Nisu politicari krivi,nama cija,vatikan,masoni,marsovci,betmeni ne daju da dobro zivimo,oni nam blokiraju napredak i reforme... lol
Nema uopste efekta da se mi nesto borimo,tako je kako je,bolja nam biti nece...
Drugi ne daju :run: , vi ljudi jos nista iz 90-ih izasli
i ti si samo iz jedne (i brojem - 1.) moje rečenice, u kojoj kažem da mi se nije dopao iz razloga što forsira prijedlog zakona o radu, te što mi se čini da je igrač-predstavnik nečijeg krupnog kapitala, zaključio da su mi stavovi jednaki stavovima kurira, trećeg oka, arke, nove srpske misli, telegrafa, alo i ostalog...

:?:

svaka čast na kapacitetu...

:mrgreen:

druže, teško od četrdesetogodišnjaka možeš očekivati zaluđenost kao od dvadesetogodišnjaka, bilo čime...komunizmom, kapitalizmom, liberalizmom, ekstremizmom...

sve i da sam najgluplji na svijetu, previše je kilometara iza mene da ne bih imao kakvo takvo iskustvo.

saša radulović jeste osvježenje na srpskoj političkoj sceni - stavka a)
saša radulović je bolji od raznoraznih ublehaša i polupismenih ekonomista u srbiji - stavka b)
saša radulović svojim stavovima o zakonu o radu stoji nasuprot mojih uvjerenja i ubjeđenja, kao i shvatanja - radnika, čovjeka, pojedinca u društvu, prava itd, itd stavka - c)

saša radulović hoće da se igramo zapada, čistog računa i duge ljubavi, urednog plaćanja poreza, kapitalizma i neokapitalizma, u kome su firme i preduzeća najčešće (90 posto) u ličnom vlasništvu.

odlično. i ja se za to zalažem.

no međutim...

mi (MI), i u bih i u srbiji, nismo grci, koji su lelemudali 30 godina, zajebavali se na tuđ račun, i izvini na izrazu drkali kurac na račun drugih...

MI smo izgradili te fabrike, Mi smo ih održavali, pa i ako su propale, MI ćemo (bar da probamo) da dođemo do svog dijela ili svojih prava, na osnovu ranije uloženog truda, rada i svega ostalog.

a ne kao štovani gosn radulović, da se ponaša kao da je sve (uključujući i njega) palo sa marsa, pa će on, u 316. privatizaciji po redu i 457. puta nakon što je bio stečajni upravnik, da to padnuto sa marsa rasporedi i legalizuje miškovićima, karićima, selimovićima i društvu, bez ikakvog pitanja i prava ostalih.

i na sve to će da udari pečat zakonom o radu, koji potpuno obesmišljava postojanje svakog prava radnika, kako u privatnoj, tako i u državnoj firmi, a od direktora ili vlasnika tih firmi će praviti bogove nad bogovima, monade svih monada, i tako dalje, i tako dalje...

e pa kurac malo... :oops: :evil:

prvo da vidimo kako su razni kostići došli do kapitala, pa da se to reguliše, pa privatizacija (privatizacije) na rengen, pa i to da se reguliše, pa onda da vidimo ko je koliko učestvovao u izgradnji nečega, pa da se svakome, od one zadnje bijede do uglednih direktora i privrednika odredi koliko je njegovo...
e pa onda možemo da sjednemo i da glasamo za gospodina radulovića (kratko U) i kažemo - ovo nije valjalo do sada (kao što i nije), uvažavamo vaše stavove, i glasamo za vaša viziju, da probamo i taj model državnog/društvenog/ekonomskog uređenja...
Last edited by radostan dan on 05/03/2014 14:03, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26230 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Dačić, Ja lud: Voz u Srbiji jedva brži od onog u Severnoj Koreji :mrgreen:
Heisenberg_Walter

#26231 Re: Dešavanja u Srbiji

Ako je na nivou okruga onda ne postoje pokrajine .
Kako si ovo zakljucio? :?: Uopste nije tacno....
Stanje u kojem je vojvodina se uopste nece promjeniti,samo ce unutar nje biti okruzi.I ti si skroz pogresno zakljucio.U programu stranke jasno pise da bi se okruzi uvodili samo iz razlogacij bolje ekonomske organizae i raspodjele novaca....
Heisenberg_Walter

#26232 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:
Heisenberg_Walter wrote:
Ma to i ja kazem,svu su neciji igraci....hhahahaha
Nisu politicari krivi,nama cija,vatikan,masoni,marsovci,betmeni ne daju da dobro zivimo,oni nam blokiraju napredak i reforme... lol
Nema uopste efekta da se mi nesto borimo,tako je kako je,bolja nam biti nece...
Drugi ne daju :run: , vi ljudi jos nista iz 90-ih izasli
i ti si samo iz jedne (i brojem - 1.) moje rečenice, u kojoj kažem da mi se nije dopao iz razloga što forsira prijedlog zakona o radu, te što mi se čini da je igrač-predstavnik nečijeg krupnog kapitala, zaključio da su mi stavovi jednaki stavovima kurira, trećeg oka, arke, nove srpske misli, telegrafa, alo i ostalog...

:?:

svaka čast na kapacitetu...

:mrgreen:

druže, teško od četrdesetogodišnjaka možeš očekivati zaluđenost kao od dvadesetogodišnjaka, bilo čime...komunizmom, kapitalizmom, liberalizmom, ekstremizmom...

sve i da sam najgluplji na svijetu, previše je kilometara iza mene da ne bih imao kakvo takvo iskustvo.

saša radulović jeste osvježenje na srpskoj političkoj sceni - stavka a)
saša radulović je bolji od raznoraznih ublehaša i polupismenih ekonomista u srbiji - stavka b)
saša radulović svojim stavovima o zakonu o radu stoji nasuprot mojih uvjerenja i ubjeđenja, kao i shvatanja - radnika, čovjeka, pojedinca u društvu, prava itd, itd stavka - c)

saša radulović hoće da se igramo zapada, čistog računa i duge ljubavi, urednog plaćanja poreza, kapitalizma i neokapitalizma, u kome su firme i preduzeća najčešće (90 posto) u ličnom vlasništvu.

odlično. i ja se za to zalažem.

no međutim...

mi (MI), i u bih i u srbiji, nismo grci, koji su lelemudali 30 godina, zajebavali se na tuđ račun, i izvini na izrazu drkali kurac na račun drugih...

MI smo izgradili te fabrike, Mi smo ih održavali, pa i ako su propale, MI ćemo (bar da probamo) da dođemo do svog dijela ili svojih prava, na osnovu ranije uloženog truda, rada i svega ostalog.

a ne kao štovani gosn radulović, da se ponaša kao da je sve (uključujući i njega) palo sa marsa, pa će on, u 316. privatizaciji po redu i 457. puta nakon što je bio stečajni upravnik, da to padnuto sa marsa rasporedi i legalizuje miškovićima, karićima, selimovićima i društvu, bez ikakvog pitanja i prava ostalih.

i na sve to će da udari pečat zakonom o radu, koji potpuno obesmišljava postojanje svakog prava radnika, kako u privatnoj, tako i u državnoj firmi, a od direktora ili vlasnika tih firmi će praviti bogove nad bogovima, monade svih monada, i tako dalje, i tako dalje...

e pa kurac malo... :oops: :evil:

prvo da vidimo kako su razni kostići došli do kapitala, pa da se to reguliše, pa privatizacija (privatizacije) na rengen, pa i to da se reguliše, pa onda da vidimo ko je koliko učestvovao u izgradnji nečega, pa da se svakome, od one zadnje bijede do uglednih direktora i privrednika odredi koliko je njegovo...
e pa onda možemo da sjednemo i da glasamo za gospodina radulovića (kratko U) i kažemo - ovo nije valjalo do sada (kao što i nije), uvažavamo vaše stavove, i glasamo za vaša viziju, da probamo i taj model državnog/društvenog/ekonomskog uređenja...
Ne,nego zakljucujes da je on igrac kapitalista i iznosis to kao tacnu tvrdnju a nemas ama bas ni jedan podatak o tome.Bas ti tabloidi koje si naveo se u pustile te price o njemu kao predstavniku velikih kapitalista,i ne znam ni ja koje gluposti,od cega normalno nista nije istina.80% informacija tipa,da ce svi imati penzije 200 euro,pa do onih nebuloza o zakonu o radu,da cemo postati robovi,da se smanjuju primanja za 30% i svo to blato,je bas produkt tih medija koje si ti naveo.

I daj mi tacno te podatke iz novog zakona o radu koji od poslodavaca pravi robove.Postavi tacno te clanove da svi vidimo kako to radulovic od nas misli da napravi robove.Podupri informacijama to sto pricas.....
e pa onda možemo da sjednemo i da glasamo za gospodina radulovića (kratko U) i kažemo - ovo nije valjalo do sada (kao što i nije), uvažavamo vaše stavove, i glasamo za vaša viziju, da probamo i taj model državnog/društvenog/ekonomskog uređenja
Evo cim ti meni objasnis kako on,koji uopste nije u vlasti,moze da regulise privatizacije,ja cu govno svoje pojesti.Koja je to logika?Valjda se prvo neko kandiduje na izbore,obeca odredjene stvari koji misli da uradi,pa onda kada(ako dodje) na vlast to uopste moze da uradi,i onda ti glasaci ocjene to.
Znaci ova logika,aj ti uradi ono sto ne mozes,ispravi krive drine,pa onda kada sve uradis,imas moj glas.
U kojem univerzumu to vazi?U ovom ne!
Za 5 mjeseci koje je bio u vladi je zaustavio vrsace vinograde,i ministarstvo je podnijelo 50-ak krivicnih prijava u vezi sa privatizacijama.Sve ostalo je na tuzilastvu.A da bi to proslo treba ti puno veca politicka moc od one koje on ima...
Tako da je ne vidim sta je on jos tu mogao da uradi....
radostan dan

#26233 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Ministar Saša Radulović podneo ostavku

Ministar privrede Saša Radulović podneo je danas ostavku na tu funkciju, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, Radulović je ostavku podneo zbog nesprovođenja ekonomskih reformi za koje se zalagao.

Te ekonomske reforme se pre svega odose na izmene Zakona o radu, koje su izazvale opštu polemiku u javnosti, kao i proteste radnika i sindikata.

Predstavnici sindikata čak smatraju da zakon treba da se piše iznova.

Juče je organizovan i veliki protest radnika.

Na udaru oštre kritike kako od sindikata, tako i od partnera u vladi, Radulovića su retki podržali u planiranim izmenama Zakona o radu. Među njima je Unija poslodavaca Srbije, koji su zatražili hitno usvajanje postojećih izmena četiri sistemska zakona - o stečaju, o planiranju i izgradnji, o radu i o privatizaciji.

Problematične stavke Zakona

Minuli rad
Nacrt je predviđao obračun minulog rada samo za godine staža kod tog poslodavaca. Sindikati su tvrdili da bi to umanjilo primanja za 10,3%.

Bolovanje
Obračun za vreme bolovanja ne bi se radio na osnovu proseka poslednje tri zarade, umanjene za 35%. Sindikati tvrde da bi to smanjilo naknadu za bolovanje za 42,4 odsto.

Odmor
Poslodavac bi mogao da smanji i naknadu za odmor. Sindikati su izračunali da bi odmor bio plaćen manje za 38,4%.

Otpremnine
Po stopiranom predlogu plaća se otpremnina samo za staž u poslednjoj firmi.

Otkazi
Radniku koji posle otkaza dobije spor na sudu sleduje naknada, ne i zaostale plate.
ovo samo na prvu loptu...

simpatičan lik. pismen. obrazovan. elokventan. radan...

jednostano, gosn radule i ja nismo na istoj strani ulice. barikade pogotovu...
CSKA

#26234 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

baxul wrote:
CSKA wrote:Politicko samoubistvo Radulovica je sto je sam izasao na izbore,da je u sklopu neke koalicije pa hajde,mislim da mu je Djilas nudio saradnju.

Jedva cekam izbore da prodje ovo ludilo sa Beogradom na vodi.
nevjerovatno je koliko ega ima u opoziciji u srbiji. čeda, đilas, tadić pa i dinkić i radulović bi sačinjavali prilično jak blok i prilično jaku vladu. umjesto toga se utrkuju ko će raditi pod vučićem. na kraju će to biti opet dačić.

To su djecije bolesti jos iz devedesetih,kada se skoro nijedan opozicioni lider nije podnosio sa drugim.Sjecam se sukoba Djindjica ,Pesicevke,Draskovica,Micunovica...vrhunac je bio kada Draskovic nije zelio da bude dio DOS-a ako on nije glavni baja tamo.
Isto se preslikalo i danas,gomila ega.

Sto se tice Radulovica ok je on moze biti od koristi,ali ne sa nekim radikalnim potezima.Gradjani Srbije su 2001,2002,2003 popusili foru kada su im gasena preduzeca,firme,fabrike pod izgovorom da ce biti otvorene nove,modernije.Tako je i sa ovim zakonom o radu,on moze proci u zemljama gdje ima posla,plate gdje su vece...on je jednostavno za neka druga vremena.Treba nam reforma ali u skladu sa situacijom u drzavi.
radostan dan

#26235 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

tako je...da se uzme u obzir situacija koja je prethodila postojećoj.
da u izradi zakona o radu učestvuju i drugi socijalni partneri, a ne samo unija poslodavaca...
a ovako, došao lik sa prijedlogom, sa prijedlogom saglasni samo ovi iz unije, svi ostali rekli - nećemo tako, daj razradu, daj doradu...i radule - e onda ja neću da budem ministar... :-)
alo momak, ako si ministar, bori se i burgijaj da svoje ideje sprovedeš u djelo, a ne ko dijete - penal..nije penal..e ja neću da se igram ako nije penal...
za vrijeme mandata ističe da je nestranačka ličnost, pa mu ne prođe zakon o radu, pa da ostavku, pa se odjednom sjeti da bi trebao da se bavi politikom, osniva stranku i prijavljuje se na izbore, na guzove, u zadnji čas...
i time pravi dovoljno prostora za sumnju da je nečiji igrač, sa određenom svrhom ili namjerom.

sve ostalo - da je radan, elokventan, pametan, stoji...ali stoji i ovo.

ma bukvalno u milimetar sve prepisano kao i u bih. ako je društvo, i jedno i drugo, toliko blesavo, nek se usvoji.

poslije :izet: nema kajanja.
Ras Al Ghul

#26236 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

Radulović unio nemir na temi :lol: Nisam te vidio ovakog raspisanog @Radosni nikad :D
Heisenberg_Walter

#26237 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:tako je...da se uzme u obzir situacija koja je prethodila postojećoj.
da u izradi zakona o radu učestvuju i drugi socijalni partneri, a ne samo unija poslodavaca...
a ovako, došao lik sa prijedlogom, sa prijedlogom saglasni samo ovi iz unije, svi ostali rekli - nećemo tako, daj razradu, daj doradu...i radule - e onda ja neću da budem ministar... :-)
alo momak, ako si ministar, bori se i burgijaj da svoje ideje sprovedeš u djelo, a ne ko dijete - penal..nije penal..e ja neću da se igram ako nije penal...
za vrijeme mandata ističe da je nestranačka ličnost, pa mu ne prođe zakon o radu, pa da ostavku, pa se odjednom sjeti da bi trebao da se bavi politikom, osniva stranku i prijavljuje se na izbore, na guzove, u zadnji čas...
i time pravi dovoljno prostora za sumnju da je nečiji igrač, sa određenom svrhom ili namjerom.

sve ostalo - da je radan, elokventan, pametan, stoji...ali stoji i ovo.

ma bukvalno u milimetar sve prepisano kao i u bih. ako je društvo, i jedno i drugo, toliko blesavo, nek se usvoji.

poslije :izet: nema kajanja.
Evo,sad si pokazao da nemas pojma!!!
Zakon je bio skoro prosao,znaci drugi sindikati i unija poslodavaca su se slozili oko zakona,sa malim izmjenama koje su opet sindikati predlozili i gle cuda,MINISTAR PRIHVATIO,u cetvrtak uvece donesen,i u petak ujutru hajka....!!!
http://www.youtube.com/watch?v=72xVtP6p2TY
Gledati od 1:09:05
radostan dan

#26238 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

nemam... :roll:
sretan ti radulović. dabogda ti usvojili zakon o radu. da bogda saša pobjedio na izborima.
eto, može li ovako?

ne zaboravi da nam se javiš 3 godine po usvajanju zakona, da sumiramo rezultate...
Heisenberg_Walter

#26239 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:nemam... :roll:
sretan ti radulović. dabogda ti usvojili zakon o radu. da bogda saša pobjedio na izborima.
eto, može li ovako?

ne zaboravi da nam se javiš 3 godine po usvajanju zakona, da sumiramo rezultate...
Na izoborima nece pobjediti sigurno,ne vjerujem ni da ce cenzus preci,Supermen je vec isprao previse mozgova a i mediski mrak je prevelik,bukvalno da djelis svima po 5000 eura,ne bi imao kome da das posto ni ne bi cuo za tebe.A drugo,nismo ni mi ovdje ni oni tamo dovoljno zreli kao narod,za bilo kakve promjene a da ne pricam o nekom neoliberalnom trzistu kakvo radulovic zagovara.
Ali je lijepo viditi da neko zagovara nesto potpuno drugacije,otvoreno i transparentno.....
Danguba

#26240 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Sta je ovo nejmna mustuluka...prva milijardica od Arapa. :-)
radostan dan

#26241 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

još jedno pedesetek puta tako, i na temi će ti dopisnici iz srbije biti el radosni i abu cska...
Danguba

#26242 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

radostan dan wrote:još jedno pedesetek puta tako, i na temi će ti dopisnici iz srbije biti el radosni i abu cska...
a radit ce za listove al politika, al kurir, alo dzumhurijet, al aksam, abu sabah... :D

nix new, njuz, el, dag, les...stim neka se bakcu europljani :D
CSKA

#26243 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Selam :sinbad:

Nesto su smutili oko tog kredita,prvo je bilo tri milijarde eura,sada kazu da ce potpisati za milijardu dolara.
radostan dan

#26244 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

CSKA wrote:Selam :sinbad:

Nesto su smutili oko tog kredita,prvo je bilo tri milijarde eura,sada kazu da ce potpisati za milijardu dolara.

nestali u prevodu...
DaffyDuck

#26245 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DaffyDuck »

Vlada Srbije jednoglasno je usvojila zaključak o prihvatanju kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u iznosu od milijardu dolara. Srbija će kredit vraćati deset godina uz godišnju kamatnu stopu od dva posto. Veliki dio kreditnih sredstava će biti investiran u projekat "Beograd na vodi", pišu mediji u Arapskim Emiratima.

Jedan od uslova za investiranje novca iz UAE je izgradnja najveće džamije u Evropi kao i zabrana točenja alkohola komentarišu mediji u Srbiji.

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je prezentaciji projekta “Beograd na vodi” koji mu je predstavio Muhamed Al Abar, direktor novoosnovane kompanije “Eagle Hills”.

Ministar finansija Lazar Krstić kazao je da će Srbija na ovaj način, na godišnjem nivou uštedjeti 40 miliona dolara, odnosno oko 400 miliona dolara za deset godina.

U današnjem novcu to je bukvalno kao poklon, kao da je neko dao taj novac iz džepa. Ovo je dobar signal međunarodnoj zajednici i investitorima da Srbija ima kredibilitet - istaknuo je srbijanski ministar finansija.
:D
flexibila

#26246 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by flexibila »

CSKA wrote:Selam :sinbad:

:pisnuo: :pisnuo:
Lud si ko struja :thumbup:
Paranoid

#26247 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

Jeli se Kostic vratio iz UAE sa "kintom"...ili je bilo presretacha za "ovo i ono"?
radostan dan

#26248 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

čisto da se zna, meni dragim ljudima, gradu i klubu, sretan rođendan... :) Image

Vojvodina slavi 100. rođendan: Torta od 100 kilograma, Ritam nereda i 100 flaša šampanjca

Image

Vojvodina slavi 100. rođendan: Torta od 100 kilograma, Ritam nereda i 100 flaša šampanjca 06 mart 2014 | 08:59(3) Twitter Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada u petak i subotu počinje proslavu svog 100. rođendana. Tačno u podne biće otkrivena spomen-ploča u Temerinskoj 12, na zgradi današnjeg "Tehnometala", gde je Vojvodina zvanično osnovana.

Prisutnima će biti poslužena torta na sedam spratova teška 100 kilograma, a biće otvoreno i 100 flaša šampanjca, prenosi Beta. U petak, 7. marta, na platou ispred Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" biće održan koncert na kojem će svirati bendovi Dram 'N' Zez, Istočno stajanje, SOK91, U prvim redovima, Proleće, Zbogom Brus Li, Ritam nereda, Frontlajn i Toša Maletin i tamburški orkestar.

Centralna proslava biće održana 20. maja, kada bi na stadionu Vojvodine trebalo da gostuje Slavija iz Praga.

Vojvodina je svoje prve utakmice igrala u dresovima svetloplave boje i belim šorcevima, a današnje crveno-bele dresove dobila je od FK Slavije iz Praga, koji su ostali zaštitni znak Vojvodine do današnjih dana.

Tokom godine biće organizovan i memorijalni turnir "Stevan Neštički", međunarodni dečiji fudbalski festival, izložbe slika, promocije "Vošinog" vina, retro dresa, DVD-a "Najgolovi" i "Vošinog" ručnog časovnika.

Fudbalski klub Vojvodina osnovali su 6. marta 1914. učenici Velike pravoslavne srpske gimnazije, danas "Zmaj Jovine" gimnazija, kao i ugledni Novosađani toga vremena.
Iste godine Vojvodina je odigrala svoju prvu utakmicu u Kovilju protiv FK Šajkaš i pobedila sa 5:0.
Prvi međunarodni susret, s timom engleske mornarice, odigrala je u Novom Sadu 1921. godine i pobedila 5:2. Gradski stadion izgrađen je 1924. godine i Vojvodina na njemu igra i danas. Vojvodina je osvojila i Srednjoevropski kup 1977. godine. Takođe je osvojila i dve tutule prvaka SFRJ, 1966. i 1989. godine.
Havatar

#26249 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Danguba wrote:Sta je ovo nejmna mustuluka...prva milijardica od Arapa. :-)
Image
Hlapoje

#26250 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

Havatar wrote: Zalaze se za ukidanje AP Vojvodina a da pare ostaju okruzima cije ce nacelnike birati Beograd.
Ja ću zbog toga glasati za njega.
Nama u Vojvodini pokrajinska vlast je samo nepotrebna balast u vidu administrativnih krvopija sa velikim platama.
Otprilike, kao što ljudima u BiH smetaju kantoni.
Post Reply