FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pakica_

#26226 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

MOSALJOZE wrote:A ja gledao Wolzburg Werder :skoljka:
u slucaju da si fulio
Image
:lol: :lol:
LSD

#26227 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Majstorija
suncica24

#26228 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

LSD wrote:Skenderija :thumbup: :thumbup: vala sve si dobro rekao....nije to više ona Barca iz 2009, 2010, a i ne se može ocekivati da bude i dalje na tom nivou ....razumljivo je meni sve to.
Samo ja više ne uživam u ovoj igru, bez obzira na pobjede i na ovu zadnju titulu :-? šta ja mogu, kad sam takav :D .... Neymar bljesne stvarno i ima neke poteze velemajstorske....ovo ostalo me pocelo smarati.
Možda nas je Barca navikla na najviši nivo i razmazila previše, pa sad kad su ocito pali - sve nam smeta.

I da, Neymar je veoma opasan igrac....Messi je definitivno van forme + rovit....veceras je prodao 5-6 lopti
Likovanje se preselilo na temu FCB... Munchen :D

Je li do Pepa? Mislim da nije (samo do Pepa).
Je li do zasicenja? Nisam sigurna ni da je i to u pitanju.

Meni se jednostavno cini da je FCB postala preskup marketinski proizvod i da su sad nekako svi kao odluciti "drzati vodu".
Dok mozes, tjeraj.
Proizvod se prodaje, tu je Messi, tu je Xavi, Inesta, a to sto ono sto kupujete ove sezone nije ono sto su vam upakovali prije dvije... jbg, do kupaca je.
Uz sve to treba ustedjeti pare, a bez para i pokrivanja na par mjesta napretka nema (misa mu i onakav Bayern pazario pola Dortmunda, pa onda "ubli" jos par "neplaniranih" kupovina dalje, a mi se Mascharanom i Busquetsom krpimo... dalje da ne idemo).
Tako da meni se cini da ce ova sezona biti rovita. A da je pameti mogla je biti zaokretnica.
p206

#26229 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

I meni se lično pomalo zgadio clasico zbog Mourinha... nije Real nekakva ekipa sklepana preko noći ko Chelsea gdje možeš prosipati svoj pasjaluk koliko ti je ćeif. Rivalitet naravno treba postojati, ali jedno je rivalitet a drugo je rat. Igrači trebaju biti svjesni da ovakve utakmice gledaju djeca širom svijeta. Budući veliki igrači.
Koliko mi puta nije bilo žao što je Real pobijedio kad su pokazali dobar fudbal sa Ronaldom, Raulom i Zidaneom, i kad su se poslije utakmice normalno pozdravili sa igračima Barce.
skenderija04

#26230 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:
LSD wrote:Skenderija :thumbup: :thumbup: vala sve si dobro rekao....nije to više ona Barca iz 2009, 2010, a i ne se može ocekivati da bude i dalje na tom nivou ....razumljivo je meni sve to.
Samo ja više ne uživam u ovoj igru, bez obzira na pobjede i na ovu zadnju titulu :-? šta ja mogu, kad sam takav :D .... Neymar bljesne stvarno i ima neke poteze velemajstorske....ovo ostalo me pocelo smarati.
Možda nas je Barca navikla na najviši nivo i razmazila previše, pa sad kad su ocito pali - sve nam smeta.

I da, Neymar je veoma opasan igrac....Messi je definitivno van forme + rovit....veceras je prodao 5-6 lopti
Likovanje se preselilo na temu FCB... Munchen :D

Je li do Pepa? Mislim da nije (samo do Pepa).
Je li do zasicenja? Nisam sigurna ni da je i to u pitanju.

Meni se jednostavno cini da je FCB postala preskup marketinski proizvod i da su sad nekako svi kao odluciti "drzati vodu".
Dok mozes, tjeraj.
Proizvod se prodaje, tu je Messi, tu je Xavi, Inesta, a to sto ono sto kupujete ove sezone nije ono sto su vam upakovali prije dvije... jbg, do kupaca je.
Uz sve to treba ustedjeti pare, a bez para i pokrivanja na par mjesta napretka nema (misa mu i onakav Bayern pazario pola Dortmunda, pa onda "ubli" jos par "neplaniranih" kupovina dalje, a mi se Mascharanom i Busquetsom krpimo... dalje da ne idemo).
Tako da meni se cini da ce ova sezona biti rovita. A da je pameti mogla je biti zaokretnica.
Meni je danasnja Barcelona simbolicno predstavljena u sprintu izmedju Alvesa i Pepea gdje je ovaj drugi stigao do lopte iako je alves imao 3-4 metra fore.

Martino je izveo prvih 11 u stilu "ko pravi manje problema ide na klupu"

Ali nije sve crno, naprotiv. Samo treba da se naviknemo na cisti rezultat i da skacemo od srece. Ja nisam taj pa rondam. Ipak, tek smo poceli, i ako rezultat isprate i kvalitetne igre bicemo sretni. Ako ne, bice nam bitan rezultat. Stara prica o socnom bifteku u najboljem restoranu u finom drustvu i pljeskavici u kiosku recimo u Nedzaricima (prvi mi pade na pamet :mrgreen: ) u dva ujutru u polupijanom stanju. I jedno i drugo napuni stomak a i moze fino sjesti.
SaNsEo

#26231 Re: FC Barcelona

Post by SaNsEo »

voljeli mi to ili ne utakmice pod vodstvom Morinja i Gvadiole su bila borba i mediski spektakl , ovo veceras je bila balada i uspavanka...

tekme barsa :real i nebi trebale da budu za malu djecu :wink:
LSD

#26232 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

SaNsEo wrote:voljeli mi to ili ne utakmice pod vodstvom Morinja i Gvadiole su bila borba i mediski spektakl , ovo veceras je bila balada i uspavanka...

ima i tu istine
fixer

#26233 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

SaNsEo wrote:voljeli mi to ili ne utakmice pod vodstvom Morinja i Gvadiole su bila borba i mediski spektakl , ovo veceras je bila balada i uspavanka...

Dobro receno. Samo pogledajte temu koju smo imali i koja je vrvila od komentara puno prije tekme. Drugo, gledali smo i takticka nadmudrivanja dva trenera. Ovo danas nije bilo takticki zanimljivo. Utakmice nisu bile sve jednako zanimljive, ali su bile napetije.
HB_BHF

#26234 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma dobro, nije loše. Anonimus iz Argentine dobija prvi el classico pored iskusnog i velikog talijana :D... Interesantno da je Barca napravila više faulova od Reala :o .. Ono što je Ronaldo tražio da bude penal je niđe veze. Ono se ne svira ni u našoj kantonalnoj ligi. Međutim, ona ruka Adriana jeste penal, kao i gaženje Cesca od strane Pepea.
Šansa Benzeme :thumbup:
Dani Alves vs Ronaldo :thumbup:
Alexis Sanchez :thumbup:
Neymar :thumbup:
faraon_s_krilima

#26235 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

meni je nevjerovatno da neki očekuju da barca igra isti fudbal nekih 5 godina a da u isto vrijeme dominira i LP i Primeru,
naravno da će svi igrati nabrijano protiv naj kluba i da će prilagođavati svoj stil igre barcinom, a normalno je i da će doći do zasićenja kod igrača, umora, nemotiviranosti...

pep je u svojoj zadnjoj sezoni pokušao nešto promijeniti da barca bude manje predvidiva sa onom 3-4-3 formacijom al' se i nije nešto proslavio, a kad je vidio da su neki igrači prošli 'peak' svoje karijere i da neće moći igrati kao do tada jednostavno je otišao.

tito nije puno mijenjao i samo je nastavio sa forsiranjem tiki-take i presinga iako igrači fizički više nisu bili sposobni za takav stil igre...sad je došao martino i on napokon nešto mijenja, možda ne toliko svojom voljom ali uglavnom mijenja.

ono što meni smeta u svemu tome je što svi znamo da do promjena mora doći jer se mijenjaju i igraći i sve, ovaj čovjek je počeo praviti promjene i rezultati su dobri, A SVI SE OPET ŽALE. Svi veliki klubovi prolaze kroz neki loš period nakon što su bili na svom vrhuncu, pogledajte milan ili liverpool, oni su dominirali LP prije barce, nakon toga su pali ali se još uvijek nisu dozvali, a prošlo je godina.

budite strpljivi i zadovoljni što barca u svom tranzicijskom periodu vodi Primeru, dogura prilično daleku u LP a nekad uspije pobijediti i naj rivala...meni je ovaj EL Claciso bolji od bilo kojeg u zadnje dvije godine.
5 0 5

#26236 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

5 0 5

#26237 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari

#26239 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Dobro kisni, je li vidis da pise Marca? :-D

Image
ascari

#26240 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

"gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol gol Neymarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Neymarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" :lol: :lol: :lol:

http://www.dailymotion.com/video/x16gzq ... rac1_sport
Layne

#26241 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

Image
ascari

#26242 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zabrana crvenog mesa i tako to... :-D

Image
HB_BHF

#26243 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

ascari wrote:Zabrana crvenog mesa i tako to... :-D

Image
Ja kontam zašto on ne može više potrčati kako treba :lol:

I kakvo je ovo meso.. Pečeni kit :D
Last edited by HB_BHF on 27/10/2013 18:16, edited 1 time in total.
Saian

#26244 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

ascari wrote:Zabrana crvenog mesa i tako to... :-D
zabrana crvenog mesa argentincu, dobar je taj, cuo sam taj :D
LSD

#26245 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

teletina sa rebrima, svježe ispržena :-) :D ulje i holesterol majka svih gurmana :D ....boli ga q, može se vuci po terenu narednih 5 godina i niko mu ništa ne smije reci.....ima kredita za barem 5 godina.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#26246 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

LSD wrote:teletina sa rebrima, svježe ispržena :-) :D ulje i holesterol majka svih gurmana :D ....boli ga q, može se vuci po terenu narednih 5 godina i niko mu ništa ne smije reci.....ima kredita za barem 5 godina.
Da ga ne bi otjerali k'o Ronaldinha :D
ascari

#26247 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Treba ga utusit Realu za 300mil :-D Stvarno im treba odati priznanje za silne dijete i odricanja. Citao sam negdje da Djokovic uopste ne jede hljeb. Zamisli Prvi maj bez rostilja i somuna. Pivu da ne spominjem :D
kisni indijanac

#26248 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

ascari wrote:
Dobro kisni, je li vidis da pise Marca? :-D

Image
nisam ni obraćao pažnju, do mene :mrgreen:
tzipiripi

#26249 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Neymar je prvi, od 36 brazilaca koji su igrali za Barcu, dao gol u svom debiju u El Clasicu. Messi s 21 godinom i 172 dana najmlađi strijelac u ovim utakmicama, a Neymar s 21 godinom i 263 dana drugi najmlađi. Svaki dan u svakom pogledu momak napreduje. Zaradio prve ovacije na Camp Nou. Babo porastao barem za 10 cm. :D

Image
5 0 5

#26250 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

tzipiripi wrote:Neymar je prvi, od 36 brazilaca koji su igrali za Barcu, dao gol u svom debiju u El Clasicu. Messi s 21 godinom i 172 dana najmlađi strijelac u ovim utakmicama, a Neymar s 21 godinom i 263 dana drugi najmlađi. Svaki dan u svakom pogledu momak napreduje. Zaradio prve ovacije na Camp Nou. Babo porastao barem za 10 cm. :D
ne bih rekao da su svi igrali za barcelonu. jesi siguran?
Post Reply