Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drug_profi

#26226 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ako je sposoban ne mora biti i cestit.
Zapravo uspjesan u krsenju zakona moze biti samo neko inteligentan, obrazovan i sposoban.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26227 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Sve stoji ali izaziva gadjenje kod obicnih ljudi kad vidis kako jr taj mladomuslimanski krug poklopio sve
zigson

#26228 Re: Sarajevo Construction

Post by zigson »

sime_cipol wrote: 18/11/2024 21:35 Odakle ovom Bukvicu ovolike pare :?
IT tehnicar
last mohicans

#26229 Re: Sarajevo Construction

Post by last mohicans »

I ima stan u Bulevaru, a stara mu drzi Khrone hotel :mrgreen:
tramvajtrojka

#26230 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 18/11/2024 22:46 Ako je sposoban ne mora biti i cestit.
Zapravo uspjesan u krsenju zakona moze biti samo neko inteligentan, obrazovan i sposoban.
nisam ni mislio da je cestit taj je lik zavio mnoge u crno al spominjem kako je imao i drugu stranu medalje da nije bio klasicni cata sa sumnjivim parama i semama nego je imao i nekog slifa za posao
nekome

#26231 Re: Sarajevo Construction

Post by nekome »

znaci zato se Benjamina gurala u novi grad, Fahro izgleda ima validne informacije
vjeshalica

#26232 Re: Sarajevo Construction

Post by vjeshalica »

nekome wrote: 18/11/2024 23:49
znaci zato se Benjamina gurala u novi grad, Fahro izgleda ima validne informacije
Novo Sarajevo

FaRo je bas bio ostar sa svojim komentarima :mrgreen:
A Benjaminica nije nimalo naivna i njezna kako se prezentira
Naslovnica

#26233 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Bigtoin
VladaFBiH

#26234 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

tramvajtrojka wrote: 18/11/2024 22:39
_BataZiv_0809 wrote: 18/11/2024 22:25 Ma jok
Zaradio na berzi
:mrgreen:
al vidis za njegovog direktorovanja u BBI ce svi reci da je to bila ozbiljna banka u kojoj se znalo ko sta radi, a ne cirkus u kojem se dns nalazi :-) :-) , nakon njega su dosli likovi budi bog sa njima koji su apsolutno razjebali citavu hijerarhiju u banci da u jednom trenutku nisu znali ko im gdje radi :-) i zamisli takvi se bavili sa desetinama hiljada klijenata i njihovim životima :mrgreen:

A tek kakav je ASA cirkus posebno nakon preuzimanja sbera gdje sberovce nisu mogli ocima jer su bili bankari i profesionalci na 100tu pa su ih otjerali prvom prilikom smanjivanjem plata i tumnbanjem da bi dns i nakon dvije godine nakon preuzimanja te banke nisu uspjeli završiti migraciju klijenata u potpunosti, pa eto kad zadnje dvije godine nisu u stanju 90% klijenata iz bivse sber vratiti im sms notifikacije kud ces dalje :lol:

mali off iako je neki lik mutan kao miljacka u novembru ne mora značiti da u nekom sistemu nije dobro plivao
vidiš, iz BBI banke su informacije da još uvijek popravljaju njegova *ranja i da su bili pred gašenjem baš zbog njega i da su jedva preživjeli
drug_profi

#26235 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 18/11/2024 22:51 Sve stoji ali izaziva gadjenje kod obicnih ljudi kad vidis kako jr taj mladomuslimanski krug poklopio sve
Narod je to želio i dobio je.
Nije da nisu znali o kome je riječ kad su glasali za njih.
Ambula

#26236 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambula »

Hoce li vjetrokoridoraši zaustaviti i ovo? Budu prelijepe bare na parkingu iza MUP-a šteta bi to bilo ukloniti.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#26237 Re: Sarajevo Construction

Post by F&N »

Prvo njegov amidza mislim da je bio Edib Bukvic koji je bio neki ambasador ili ovako nesto u maleziji ili tako nesta.
On je preko te linije otisao u Maleziju gore studirao i stekao konekcije.
Kada je osnovana BBI on je postao direktor ali sa platom dogovoren po "arapskim" uslovima. (ovo sam cuo od nekih dobro upocenih izvora)
Tako da su njegova primanja za nase uslove u startu bila takva da je imao dovoljno prostora da lagodno pokrece privatne biznise.

Uz kontakte u arapskom svijetu koje je ostvario kao direktor BBI banke, plus ove koje ima ovdje u politickim krugovima prije svega SDA i SBIH koje su vladale najvecim dijelom njegovog mandata, sa parama koje je imao, samo nebo je granica.

Niko na svijetu ne moze objasniti kako je hipoteka 1. reda skinuta s ovog placa da bi je on mogao kupiti. A on je to uspio. To moras imati najjace moguce veze u sudu da ti to uradi.
Kupovina ovog zemisljta mu je prema zvanicnim informacjia dosla glave u BBI banci, tj. prasina koja se digla jer kao naovdno NO nije zelio da se afere vezu za generalnog direktora. Na kraju i tuzilastvo je pokrenulo neku istragu ali naravno nista od toga.

Mnogi od uposlenika su ga kleli dok je bio direktor BBI banke, ali onda su plakali za njim kada je dosla nova uprava.

Ono sto je sigurno da niko osim njega ne zna koliko je jak. Posjeduje Hotel Krone, vise kafica i restorana u Sarajevu, gradjevinsku masineriju, i sta jos sto se ne zna.

Ne vjerujem da je ista manje ili vise inkriminiran od bilo kojeg tajkuna, jer ne mozes biti tajkun bez pomoci politike i zaobilazenja zakona, a on to definitivno jeste.

Na kraju ako uspiju zavrsiti ovaj projekat, to ce biti dobra stvar za grad i drzavu pa neka mu je sa srecom. :bih:
Haris.ba

#26238 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Fahro se javlja jer tek sa ovim wtc njegova zgrada gubi jos vise, a kamoli da napravi novi toranj.

Ko mu je kriv kad mu je dia projektovao zgradu da je neprakticna za mnoge koji je zele iznajmiti. Znam jednu ogromnu kompaniju koja je odustala jer nije mogla instalirati instalacije interneta kakve je htjela.
Thorgerson

#26239 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Ambula wrote: 19/11/2024 08:54
Hoce li vjetrokoridoraši zaustaviti i ovo? Budu prelijepe bare na parkingu iza MUP-a šteta bi to bilo ukloniti.
A rjesenje za svaku baru je - zgrada, jelde?

Pa zar ne vidite da se sve planski i hinjski radi. Zapusti povrsinu, ne odrzavaj, narodu ogadi, skloni od javnosti i onda dolazi spasilac investitor.

Ja nisam protiv gradnje, ali pobogu moramo li na svakoj, ali bas svakoj slobodnoj povrsini lupiti objekat i zgrade. I da jedina alternativa tome bude parking ili zapustena bara.

Zasto se ne moze napraviti, ne znam. Park. Skate park. Sumicu neku zasaditi.

Mislim ne govorim samo o ovome. Neka se gradi, ali hajmo to nekako izbalansirati.

Pa pogledaj otoku, novu otoku. Taj dole dio. Naredali zgrada, posadili 10ak drvcadi. I to je to. Nigdje parka. Zelenila. Nista. Sami beton. Pa ako je zemljiste 5000m2 jel se bas mora sve aposlutno iskoristiti za objekat. To treba mijenjati pod hitno. I zakonom jos smanjiti.

Ili Stup. Pa ljudi nisu ostavili prostor da sutra provuces 2+2 traku. Jer je potrebna. Ne mozes useliti 15.000 ljudi u naselje i staviti im kozju stazu. I naravno da sad imas haos. Pogledati npr Dobrinju koja sa svih strana ima ulaz u profilu 2+2. Da ne govorimo o sirini unutar naselja. I dodjes na Stup, imas 50cm trotoara i cestu gdje se dva sira kamiona ne mogu mimoici. I tako jel treba da nam izgleda grad.
Haris.ba

#26240 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 19/11/2024 09:11 A rjesenje za svaku baru je - zgrada, jelde?
Pa preko puta ceste imas ogroman park, a koliko vidjeh - bice park i kod wtc.

Sta je problem?

U tekstu novog nacrta urbanistickog plana ima taj odnos izgradjenosti parcele pojacan da bi bilo vise zelenila.
drug_profi

#26241 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ima Vilsonovo i šetnica sa druge strane rijeke, 3 kilometra sa obje strane za šetnju skejt, bicikle, pse...
Thorgerson

#26242 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 09:14
Thorgerson wrote: 19/11/2024 09:11 A rjesenje za svaku baru je - zgrada, jelde?
Pa preko puta ceste imas ogroman park, a koliko vidjeh - bice park i kod wtc.

Sta je problem?

U tekstu novog nacrta urbanistickog plana ima taj odnos izgradjenosti parcele pojacan da bi bilo vise zelenila.
Fino sam napisao da ne mislim na ovo, nego generalno govorim.

Jeste sve prsti od parkova i drveca. Ok, samo gradite.

Jos nam prosuli pricu kako ce se centralni dio grada rasteretiti. Hoce, al u qrcu.

Evo u ovaj MUP. Znam da je odavno tu planiran. Hajd, i centralna je lokacija, ali vala ne bi smetalo ni da je malo nize. A ne da trpas sad tu na Pofalice sve. A ionako ti je tu haos i guzva vec sad.
Haris.ba

#26243 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 19/11/2024 09:22 Evo u ovaj MUP. Znam da je odavno tu planiran. Hajd, i centralna je lokacija, ali vala ne bi smetalo ni da je malo nize. A ne da trpas sad tu na Pofalice sve. A ionako ti je tu haos i guzva vec sad.
Nece policija. Zahtjevali onaj rejon. I nije ondje mup odavno planiran. Ono je trebala biti nova direkcija ViK da se maknu iz grada iz Jaroslava Cernija.

Znam kada je bilo da se kupuje nova zgrada vlade FBiH, pa im jedna zapadnija opcina ponudila parcelu koliku hoce i da prave novu zgradu. Komentar je bio - nece niko na selo.
benki2

#26244 Re: Sarajevo Construction

Post by benki2 »

F&N wrote: 19/11/2024 09:06
Prvo njegov amidza mislim da je bio Edib Bukvic koji je bio neki ambasador ili ovako nesto u maleziji ili tako nesta.
On je preko te linije otisao u Maleziju gore studirao i stekao konekcije.
Kada je osnovana BBI on je postao direktor ali sa platom dogovoren po "arapskim" uslovima. (ovo sam cuo od nekih dobro upocenih izvora)
Tako da su njegova primanja za nase uslove u startu bila takva da je imao dovoljno prostora da lagodno pokrece privatne biznise.

Uz kontakte u arapskom svijetu koje je ostvario kao direktor BBI banke, plus ove koje ima ovdje u politickim krugovima prije svega SDA i SBIH koje su vladale najvecim dijelom njegovog mandata, sa parama koje je imao, samo nebo je granica.

Niko na svijetu ne moze objasniti kako je hipoteka 1. reda skinuta s ovog placa da bi je on mogao kupiti. A on je to uspio. To moras imati najjace moguce veze u sudu da ti to uradi.
Kupovina ovog zemisljta mu je prema zvanicnim informacjia dosla glave u BBI banci, tj. prasina koja se digla jer kao naovdno NO nije zelio da se afere vezu za generalnog direktora. Na kraju i tuzilastvo je pokrenulo neku istragu ali naravno nista od toga.

Mnogi od uposlenika su ga kleli dok je bio direktor BBI banke, ali onda su plakali za njim kada je dosla nova uprava.

Ono sto je sigurno da niko osim njega ne zna koliko je jak. Posjeduje Hotel Krone, vise kafica i restorana u Sarajevu, gradjevinsku masineriju, i sta jos sto se ne zna.

Ne vjerujem da je ista manje ili vise inkriminiran od bilo kojeg tajkuna, jer ne mozes biti tajkun bez pomoci politike i zaobilazenja zakona, a on to definitivno jeste.

Na kraju ako uspiju zavrsiti ovaj projekat, to ce biti dobra stvar za grad i drzavu pa neka mu je sa srecom. :bih:
On je dio klape sa islamskog fakulteta u maleziji, da ih ne imenujem ovdje, s tim da je Amer daleko najvise dogurao od njih. Bukvic im je otac bio, koliko ja znam. Koliko god je Amar sposoban, a jeste izuzetno, brat mu je najveca smlata na svijetu, bio nas ambasador u indoneziji i jos negdje. Nije on bas klasicna SDA linija, kao vecina ovih, to je skroz druga linija i nije za javnog foruma.
Haris.ba

#26245 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

benki2 wrote: 19/11/2024 09:27 Nije on bas klasicna SDA linija, kao vecina ovih, to je skroz druga linija i nije za javnog foruma.
Pa nisu teroristi. Mozes otprilike objasniti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26246 Re: Sarajevo Construction

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 09:26
Thorgerson wrote: 19/11/2024 09:22 Evo u ovaj MUP. Znam da je odavno tu planiran. Hajd, i centralna je lokacija, ali vala ne bi smetalo ni da je malo nize. A ne da trpas sad tu na Pofalice sve. A ionako ti je tu haos i guzva vec sad.
Nece policija. Zahtjevali onaj rejon. I nije ondje mup odavno planiran. Ono je trebala biti nova direkcija ViK da se maknu iz grada iz Jaroslava Cernija.

Znam kada je bilo da se kupuje nova zgrada vlade FBiH, pa im jedna zapadnija opcina ponudila parcelu koliku hoce i da prave novu zgradu. Komentar je bio - nece niko na selo.
Pa logično, sa sela su dosli, nisu džaba bjezali :D
Ambula

#26247 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambula »

Thorgerson wrote: 19/11/2024 09:11
Ambula wrote: 19/11/2024 08:54

A rjesenje za svaku baru je - zgrada, jelde?

Pa zar ne vidite da se sve planski i hinjski radi. Zapusti povrsinu, ne odrzavaj, narodu ogadi, skloni od javnosti i onda dolazi spasilac investitor.

Ja nisam protiv gradnje, ali pobogu moramo li na svakoj, ali bas svakoj slobodnoj povrsini lupiti objekat i zgrade. I da jedina alternativa tome bude parking ili zapustena bara.

Zasto se ne moze napraviti, ne znam. Park. Skate park. Sumicu neku zasaditi.

Mislim ne govorim samo o ovome. Neka se gradi, ali hajmo to nekako izbalansirati.

Pa pogledaj otoku, novu otoku. Taj dole dio. Naredali zgrada, posadili 10ak drvcadi. I to je to. Nigdje parka. Zelenila. Nista. Sami beton. Pa ako je zemljiste 5000m2 jel se bas mora sve aposlutno iskoristiti za objekat. To treba mijenjati pod hitno. I zakonom jos smanjiti.
Zdravorazumski je podržati ovakve projekte, a mi smo taj momenat izgubili. Ljudi kad pročitaju da će se nešto praviti, odmah kreće pljuvačina - mafija, odakle mu pare, zagađen vazduh, daj parkova. Narod koji je izgradio favele po brdima uzima sebi za pravo da komentariše šta će se praviti na najatraktivnijim lokacijama u gradu. To je narcisoidno. Priča o nekim parkovima na parcelama koje vrijede više miliona je dječija priča, da ne kažem šta gore.

Znam lično kakve su peripetije bile za SCC da se napravi i šta bi - na kraju postade kultno mjesto, kao i sa većinom stvari kod nas. Prvo se pljuje, pa se onda stvara kult od svega i romantizuje.

Sarajevo je puno dobrih neiskorištenih parcela na mjestima bivših fabrika i slično, taj prostor se mora iskoristiti za gradnju, a ujedno i za napredak koji ta gradnja podrazumijeva.
Haris.ba

#26248 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Ambula wrote: 19/11/2024 09:29 Narod koji je izgradio favele po brdima uzima sebi za pravo da komentariše šta će se praviti na najatraktivnijim lokacijama u gradu. To je narcisoidno
Zanimljivo je da niko ne kuka daj parkove po favelama.

Mada, prave se koliko je moguce. Mojmilo park, park na Zuci...

Zanimljivo je da je u novom urbanistickom pod nazivom zelena transverzala planiran pojas parkovski od starog grada prema Zuci, pa da preko Rajlovca do Sastavaka u nizini.
izbjeglica_iz_besmisla

#26249 Re: Sarajevo Construction

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Haris.ba wrote: 19/11/2024 09:10 Fahro se javlja jer tek sa ovim wtc njegova zgrada gubi jos vise, a kamoli da napravi novi toranj.

Ko mu je kriv kad mu je dia projektovao zgradu da je neprakticna za mnoge koji je zele iznajmiti. Znam jednu ogromnu kompaniju koja je odustala jer nije mogla instalirati instalacije interneta kakve je htjela.
Uvijek sam se pitao ko je fahrinu skalameriju projektovao. Sad je jasnije...

Izvana je OK al unutra je to toliko neprakticno da ne mozes povjerovati, u kancelarijama. A povrh toga, fahro konstantno dize cijene - kako mu firme odlaze, on to kompenzira dizanjem kirije drugima.

I jos jedna trivijalna informacija, pokusavali su zabraniti firmama i trafici unutra da imaju kafe aparate - da mu ne bi kafane trpile :lol:

Tako da, ovaj WTC ce ga samo dalje zakucati.
Haris.ba

#26250 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Imas te neke rejone podjeljene i sada svako svakoga blokira. Jedni su vec izgradili, i sada blokiraju druge da im ne budu konkurencija.

I onda samo povlacis, de ekologija, de vjetrokoridori, de parkovi...

A, iza svega se krije vlastiti interes.

I, onda se pusti da se narod digne na zgradi u Hrasnom na 5 spratova, a prodje zgrada od 20 spratova preko rijeke na Malti.

Neke se cudne stvari desavaju u Sarajevu. :D
Last edited by Haris.ba on 19/11/2024 09:43, edited 1 time in total.
Post Reply