Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote: ↑23/04/2024 11:30
Ja sam ministar sto mi niste javili da ce biti akcija i hapsenje mog jarana ? Sto da mu javis da se spremi ?
Ako je ovo Dino rekao stvarno je glup.
Dobro, kako kolegica reče, ima njegova izjava o kontaktiranju i drugo moguće značenje. Da nije kontaktiran zbog toga što policijske agencije ne misle da je povezan, pa ga nisu zvali na "obavjesne razgovore" itd, ili uhapsile.
Samo, kako je vješt orator i zna šta govori, a karakter mu pokazuje autoritativnost, sjetimo se odnosa sa medijima u nekoliko navrata, možda je rekao baš kako je mislio
Last edited by Hakiz on 23/04/2024 11:36, edited 2 times in total.
ravnatelj je osoba koja ravna nekom institucijom...jedna riječ možeimati više značenja npr kosa kosa i kosa...na glavi za travu i linija
tako i ravnanje nije samo ono prvo što padne na pamet
ne morate biti bukvalni jer kad bise bosanski rastakao na dijelove bilo bi frustracija na forumu i šire
meni je nasjmješnija šuplja o glasanju krava i glasovanju ljudi te bureku i boksaču tojest bokseru ...to je toliko smiješno nebosancima da je ušlo i u univerzitetske udžbenike u srbiji iz kojih sam učio na FPN
ja shvaćam da jedan narod odrastao pod srpskom propagandom ima otklon od hrvata s kojim je ratovao i čiji političar im žele razoriti zemlju
ali ponižavat forumaša i sebe se zbog jedne riječi kontitutivnog jezika u BIH i službenoga u EU... e to ne razumijem
Novak20 wrote: ↑23/04/2024 10:28
Nisam katolik ali ako već "razmišljaš" u množini i u tim religioznim kategorijama onda postoji muslimanska pozicija, a ne bošnjačka.
Ne razmisljam ja religiozno, nego dijelovi stanovnistva koji se identificiraju sa susjednim drzavama na religijskoj osnovi, a ja sam ovdje najveci demokrata na forumu i postujem svaciji izbor. Tako da ipak postoje Bosnjacke pozicije.
Hvala na prevodu, ne bih znao za navedenu gospodu i poziciju u pitanju. Mozda gospoda nisu mogli proci ni neke bazicnije sigurnosne provjere? Haj mu ga znaj.
Novak20 wrote: ↑23/04/2024 10:28
Uči, zlu ne trebalo.
Zlo je proslo devedesetih, presudjeno i zaliveno praljkovacom. Nece trebati. Hvala na brizi.
Najavi bolan ovakve stvari. Udavit ce se raja od smijeha.
reciklirate prošlost ko ja neistražene zločine komunjara u sloveniji
al ja to većinom radim na temama za povijest
to što su hrvati bili u nepovoljnoj medijskoj i političkoj situaciji u tom povijesnom trenutku i zbog mrskog gojka šuška i ostalih kamenjara koji nisu marili za image u svijetu za razliko od zgodnog harisa silajdzica i ostalih
ne znači da danas iste gusle možete protiv hrvata trabunjati
i da to uspijeva...
možda na jednom topiku ili dva
Truba wrote: ↑23/04/2024 11:33
ravnatelj je osoba koja ravna nekom institucijom...jedna riječ možeimati više značenja npr kosa kosa i kosa...na glavi za travu i linija
tako i ravnanje nije samo ono prvo što padne na pamet
ne morate biti bukvalni jer kad bise bosanski rastakao na dijelove bilo bi frustracija na forumu i šire
meni je nasjmješnija šuplja o glasanju krava i glasovanju ljudi te bureku i boksaču tojest bokseru ...to je toliko smiješno nebosancima da je ušlo i u univerzitetske udžbenike u srbiji iz kojih sam učio na FPN
ja shvaćam da jedan narod odrastao pod srpskom propagandom ima otklon od hrvata s kojim je ratovao i čiji političar im žele razoriti zemlju
ali ponižavat forumaša i sebe se zbog jedne riječi kontitutivnog jezika u BIH i službenoga u EU... e to ne razumijem
Loze te bolan truba, naravno da svaka osoba sa prostora bivse DRZAVE zna sta znaci ravnatelj
"Mislim da je u ovom trenutku ovo najbolji dokaz da je ovo završen posao i da će se to desiti za sedam, petnaest ili mjesec dana. Imenovane Vukoje je neminovnost, ova ostavka Mašića je dokaz da je i on svjestan da je to varen pilav, da je završen posao", poručio je Šabanović.
Dodao je kako je jasno da Mašić ne želi da snosi odogovornost.
"On želi da se lično izvuče iz tog procesa da ne snosi odgovornost. HDZ je očigledno dao taj zahtjev Trojci i očito je da se Mašić sklonio odgovornosti", dodao je Šabanović.
Hrvatski je jezik jedan od tri službena jezika Bosne i Hercegovine. Dakle ravnopravan jezik, to sto ga neki ovde ismijavaju otvoreno, govori samo koliko je nacionalizam i kod bosnjaka zastupljen, i sve ono sto drugima prigovarate prpa i slicni, upravo vi radite na ovom forumu. Bruka i sramota.
To vase konstantno ismijavanje i supjiranje govori o vama samima i vaim frustracijama.
sumirprimus wrote: ↑23/04/2024 12:03
Hrvatski je jezik jedan od tri službena jezika Bosne i Hercegovine. Dakle ravnopravan jezik, to sto ga neki ovde ismijavaju otvoreno, govori samo koliko je nacionalizam i kod bosnjaka zastupljen, i sve ono sto drugima prigovarate prpa i slicni, upravo vi radite na ovom forumu. Bruka i sramota.
To vase konstantno ismijavanje i supjiranje govori o vama samima i vaim frustracijama.
smeta kada se koriste hrvatski, srpski, cirilica a ne smeta sto je neko potpisao da u drzavi imas 3 zvanicna jezika naprotiv taj ti je heroj, otac nacije, bla bla
dr_Evil wrote: ↑23/04/2024 12:04
Juga i Bosna su priznale Palestinu, pa ti opet tamburas, baci prvi kamen rekli bi ovi tvoji
palestina nije medjunarodno priznata drzava.
izrale jeste pa je ovde zovte svakako nekako, i pljujete po istoj. doduse cudi me da nisi i na toj temi nasao poveznicu sa hrvatima kako inace znas.
Last edited by sumirprimus on 23/04/2024 12:06, edited 1 time in total.
pusti prpu glumi bosnjaka na kvadrat nakon oktobra 2022e al milion posto ne koristi umetnuto h kao sto ga koriste u ala rijeci daj mi jednu kahvu
gluposti da se nekoga proglasava vakim il nakim jer neku riječ drugačije napise
pusti prpu glumi bosnjaka na kvadrat nakon oktobra 2022e al milion posto ne koristi umetnuto h kao sto ga koriste u ala rijeci daj mi jednu kahvu
gluposti da se nekoga proglasava vakim il nakim jer neku riječ drugačije napise
ne glmi prpa bosnju, prpa je glas dobrog dijela bosnjaka izrazen na izborima kroz glasove za stranke tipa sda df, a sda szbih i slicno.
Ovi sa "muslimanskim" imenima i prezimenima u nikovima se bas zadali u oBranu ugrozenog hrvatskog jezika. Za njih je bitno da "bosnjacki" jezik nije ugrozen.
Juga i Bosna su priznale Palestinu, pa ti opet tamburas, baci prvi kamen rekli bi ovi tvoji
izrale jeste pa je ovde zovte svakako nekako, i pljujete po istoj. doduse cudi me da nisi i na toj temi nasao poveznicu sa hrvatima kako inace znas.
Priznata je od nas, a ti se pozivas evo na nase zakone i Ustav, a evo prvi se pisas po nama i po nasim odlukama
A ja ga ne zovem nikako nego Izrael, jebi ga, i njega smo osnovali i priznali, samo po zakonu!
plavi_E wrote: ↑23/04/2024 12:07
Ovi sa "muslimanskim" imanima i prezimenima se bas zadali u oBranu ugrozenog hrvatskog jezika. Za njih je bitno da "bosnjacki" jezik nije ugrozen.
Bogami zna se ko je izmislio izraz "bosnjacki" jezik, vjerujem da i ti znas. Isto tako znas da su u BiH 3 ravnopravna jezika a bilo kakav drugi komentar je antiustavan. Zasto je to tako pitaj Aliju i one koji su ga savjetovali
Priznata je od nas, a ti se pozivas evo na nase zakone i Ustav, a evo prvi se pisas po nama i po nasim odlukama
A ja ga ne zovem nikako nego Izrael, jebi ga, i njega smo osnovali i priznali, samo po zakonu!
sto se tice drzava samo medjunarodno priznanje, inace ces uskoro doci u priliku tako isto da priznas i rs?
da da isto ko sto niste spominjali i naciste i slicne konotacije nikad i nikako. ahaaa.
isti je to narativ ko i prpin na domacem planu.
Ovi sa "muslimanskim" imanima i prezimenima se bas zadali u oBranu ugrozenog hrvatskog jezika. Za njih je bitno da "bosnjacki" jezik nije ugrozen.
Bogami zna se ko je izmislio izraz "bosnjacki" jezik, vjerujem da i ti znas. Isto tako znas da su u BiH 3 ravnopravna jezika a bilo kakav drugi komentar je antiustavan. Zasto je to tako pitaj Aliju i one koji su ga savjetovali
Ovi sa "muslimanskim" imenima i prezimenima u nikovima se bas zadali u oBranu ugrozenog hrvatskog jezika. Za njih je bitno da "bosnjacki" jezik nije ugrozen.
jbg da zivis ovdje znao bi da su sva tri jezika ravnopravna pa u samom Sarajevu 90% ljudi u obrazovnim diplomama ima upisano B/H/S kao maternji jezik
sumirprimus wrote: ↑23/04/2024 12:11
sto se tice drzava samo medjunarodno priznanje, inace ces uskoro doci u priliku tako isto da priznas i rs?
da da isto ko sto niste spominjali i naciste i slicne konotacije nikad i nikako. ahaaa.
isti je to narativ ko i prpin na domacem planu.
Nikakav problem je osuditi cionisticki i nacisticki rezim, uporediti, sve dok su metode iste. Niposto njemacki ili izraelski narod. I nema veze izmedju RS-a i domaceg priznanja
A prpa, pa njega prepustam tebi i tvom alter egu trojci pa se raspravljajte, dnevna politika mi trenutno nije toliko bitna. Narative i agende ipak ces pronaci u pamfletima koje dobivas sedmicno.
"Njima nije problem da glasaju za listu sa samo jednim kandidatom, odnosno da glasaju konkretno za Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda. Inače, vladajući u Parlamentu FBiH predvođeni HDZ-om, to zaista moram istaći jer čini mi se da ovdje sve poteze vuče HDZ uz prešutnu podršku njihovih partnera i poslušnika. Oni su iz komisija smijenili zastupnike iz opozicije i na njihova mjesta imenovali su članove vladajuće većine u Parlamentu da bi time otvorili put za imenovanja onih koji oni žele i onih koji su po njihovoj volji. Vidjet ćemo kako će se sve ovo riješavati, ali vjerujem da će ovo nažalost ići u ovom pravcu u kojem sam govorio, jer put je, da tako kažem, očišćen, spreman za imenovanje ne samo Vukoje nego i svih onih koji su po vladajućoj volji", naveo je Kajan za "Slobodnu Bosnu".
Kajan je u razgovoru za naš portal rekao i kako je situacija u najvišem zakonodavnom tijelu FBiH protuustavna i nezakonita.
"Kadrovi HDZ-a trenutno predsjedavaju oba doma FBiH, a što je protivno i Ustavu i zakonima. Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH je HDZ-ovac Tomislav Martinović, a evo i Mladen Bošković, također iz HDZ-a, voljom Mirjane Marinković-Lepić iz Naše stranke koja mu je prepustila predsjedavanje Parlamentom predsjedava i ovim Zastupničkim domom Parlamenta FBiH. No to njima nije problem. Dakle, kada mi iz opozicije upozoravamo na to da nije po Ustavu, nije po zakonu, da su predsjedavajući oba doma parlamenta iz jedne stranke (HDZ), oni to jednostavno ignorišu u HDZ-u, a od onih koji ih podržavaju imaju prešutno odobrenje, a nama samim tim šalju poruku da to podržavaju", naveo je Kajan za "SB".