Sirija vol. 2
- Mlohavi
#26226 Re: Sirija vol. 2
Pratimo da saznamo hoce li sad kao prije par mjeseci poneki sukhoj pripomogne odbranu tog kvarta.
- fosna2014
#26227 Re: Sirija vol. 2
Nadajmo se da hoce.Mlohavi wrote:Pratimo da saznamo hoce li sad kao prije par mjeseci poneki sukhoj pripomogne odbranu tog kvarta.
- Maystor
#26228 Re: Sirija vol. 2
Osovina Otpora neće ulaziti u sukob sa kurdima - ni u Siriji ni u Iraku. Čarke se dešavaju i dešavaće se opet (kao Tuz Kormato u Iraku i Kamišli u Siriji), Fantasen je dobro rekao da su intenzivniji sukobi na našem forumu nego na terenu.
Neimenovani general IRGC-a je posredovao da se postigne primirje kurda i ndf-a, a posebnu je lekciju održao pripadnicima ndf-a zbog ponašanja tamo.
Nema nikakvog razloga da se ulazi u sukob s kurdima.
Neimenovani general IRGC-a je posredovao da se postigne primirje kurda i ndf-a, a posebnu je lekciju održao pripadnicima ndf-a zbog ponašanja tamo.
Nema nikakvog razloga da se ulazi u sukob s kurdima.
- fosna2014
#26229 Re: Sirija vol. 2
Intense clashes between YPG and FSA jihadists in Castello road & on the outskirts of the Kurdish neighbourhood of Sheikh Maqsood, Aleppo.
- Mlohavi
#26230 Re: Sirija vol. 2
Naravno, al' cak i ako uzlete s najiskrenijim namjerom da pomognu, nikad nisi siguran s avijacijom Legitimnog. Eto prije par dana neki mladahan pilot nad tim kvartom izgubio koncentraciju i bombe.fosna2014 wrote:
Nadajmo se da hoce.
- fosna2014
#26231 Re: Sirija vol. 2
Samo neka opletu po Nusri.Mlohavi wrote:Naravno, al' cak i ako polete s namjerom da pomognu, nikad nisi siguran s avijacijom Legitimnog. Eto prije par dana neki mladahan pilot nad tim kvartom izgubio koncentraciju i bombe.fosna2014 wrote:
Nadajmo se da hoce.
- Mlohavi
#26232 Re: Sirija vol. 2
Dok rezim odlucuje gdje se Nusra nalazi, trznice su legla terorista.fosna2014 wrote:
Samo neka opletu po Nusri.
- fosna2014
#26233 Re: Sirija vol. 2
Zalosno je sto se Nusra i Ahrar sakrivaju po privatnim objektima i skolama u sred grada. Kukavicluk na kvadrat.Mlohavi wrote:Dok rezim odlucuje gdje se Nusra nalazi, trznice su legla terorista.fosna2014 wrote:
- Mlohavi
#26234 Re: Sirija vol. 2
Zato u pustinji svakom prilikom rastave ISILov konvoj na molekule.fosna2014 wrote: Zalosno je sto se Nusra i Ahrar sakrivaju po privatnim objektima i skolama u sred grada. Kukavicluk na kvadrat.
- Lincoln-Burrows
#26235 Re: Sirija vol. 2
To rade i drugi, recimo Kurdi u Turskoj, samo što kada Turska razvali civilne kuće onda se tofosna2014 wrote:Zalosno je sto se Nusra i Ahrar sakrivaju po privatnim objektima i skolama u sred grada. Kukavicluk na kvadrat.Mlohavi wrote:Dok rezim odlucuje gdje se Nusra nalazi, trznice su legla terorista.fosna2014 wrote:
opravdava kao borba protiv terorizma. Meni ne smeta osuda bombardiranja civilnih objekata,
dapače to je zločin međutim ovdje mnogi imaju jedna pravila za službenu tursku intervenciju
a druga za službenu sirijsku intervenciju. Ima i relativno objektivnih i s njima se može diskutirati.
Inače bombardiranje civila nije osuđeno ni kod bombardiranja Dresena ni Hirošime,
sve ovisi o tome tko bombardira.
- Maystor
#26236 Re: Sirija vol. 2
Sasvim je jasno da je ovu rundu pregovora minirala saudija, i vjerovatno do izbora sljedećeg predsjednika amerike neće biti postignut nikakav dogovor. Svi pokušaji da se dođe do nekog rješenja su a priori odbijani od strane vehabija, a čak su i UN-ovog izaslanika de Misturu prozvali da je na Asadovoj strani
Odgovornost za nastavak rata je na njima.
A u međuvremenu rusi se polahko vraćaju na teren. Su-34 bombarduje zapad Alepa:
Mi-28 helikopteri pomažu SAA u deratizaciji okoline Palmire
A u međuvremenu rusi se polahko vraćaju na teren. Su-34 bombarduje zapad Alepa:
Mi-28 helikopteri pomažu SAA u deratizaciji okoline Palmire
- Krokodajl
#26237 Re: Sirija vol. 2
Jesi li upoznat sa pozadinom iza ovog konvoja ili čisto onako zalijepo video ?Mlohavi wrote:Zato u pustinji svakom prilikom rastave ISILov konvoj na molekule.fosna2014 wrote: Zalosno je sto se Nusra i Ahrar sakrivaju po privatnim objektima i skolama u sred grada. Kukavicluk na kvadrat.![]()
- Mlohavi
#26238 Re: Sirija vol. 2
Neka od pobunjenickih frakcija izvela nekoliko raketnih napada na dio Aleppa pod kontrolom SAA, desetine civila ubijeno i ranjeno.
- Opetja033
#26239 Re: Sirija vol. 2
Bravo. Karadzic se ponosi tvojom retorikom. Kompletna njegova odbrana u Haagu po pitanju opsade Sarajeva se svodila na ovo sto ti pricas.fosna2014 wrote:Zalosno je sto se Nusra i Ahrar sakrivaju po privatnim objektima i skolama u sred grada. Kukavicluk na kvadrat.Mlohavi wrote:Dok rezim odlucuje gdje se Nusra nalazi, trznice su legla terorista.fosna2014 wrote:
Svaka cast
- Mlohavi
#26240 Re: Sirija vol. 2
Prema onome sto znam, dogovor izmedu terorista o povlacenje ISILovih boraca iz Dumayra.Krokodajl wrote:Jesi li upoznat sa pozadinom iza ovog konvoja ili čisto onako zalijepo video ?Mlohavi wrote:
Zato u pustinji svakom prilikom rastave ISILov konvoj na molekule.![]()
- Krokodajl
#26241 Re: Sirija vol. 2
Aha ništa onda, zbog retorike u postu sam mislio da si ciljao da SAA namjerno ne gađa konvoj.Mlohavi wrote:Prema onome sto znam, dogovor izmedu terorista o povlacenje ISILovih boraca iz Dumayra.Krokodajl wrote:Jesi li upoznat sa pozadinom iza ovog konvoja ili čisto onako zalijepo video ?Mlohavi wrote:
Zato u pustinji svakom prilikom rastave ISILov konvoj na molekule.![]()
Nego neki belaj u DeZ, ISIL skupio vođe plemena da ih priupita što omladina neće u ISIL.
- fosna2014
#26242 Re: Sirija vol. 2
U ovom slucaju su cetnici Nusra i Ahrar. Oni su ti koji napadaju grad autobombama i samoubilackim akcijama. Sa nase strane takodje ocjenjeni kao teroristicke organizacije, pa mislim da sam u pravu kada kazem da se sakrivaju u civilnim objektima i da iste koriste kao zivi stit. Uostalom radi se o medjunarodno priznatoj drzavi sa jedne strane i par hiljada svjetskih boraca koji su tu da razore u ime Saudije i Turske tu drzavu sa druge strane. Dakle, tu padas.Bravo. Karadzic se ponosi tvojom retorikom. Kompletna njegova odbrana u Haagu po pitanju opsade Sarajeva se svodila na ovo sto ti pricas.
Nemas potrebu izjednacavati rat kod nas i ovaj u Siriji. Nema veze jedno sa drugim.
- Mlohavi
#26243 Re: Sirija vol. 2
Ma jock, samo bi da ukazem da nerijetko teroristi hilafeta i Damaska pronadu nacin da se sacuvaju stotine ljudskih zivota.Krokodajl wrote:
Aha ništa onda, zbog retorike u postu sam mislio da si ciljao da SAA namjerno ne gađa konvoj.
Nego neki belaj u DeZ, ISIL skupio vođe plemena da ih priupita što omladina neće u ISIL.
- Opetja033
#26244 Re: Sirija vol. 2
fosna2014 wrote:U ovom slucaju su cetnici Nusra i Ahrar. Oni su ti koji napadaju grad autobombama i samoubilackim akcijama. Sa nase strane takodje ocjenjeni kao teroristicke organizacije, pa mislim da sam u pravu kada kazem da se sakrivaju u civilnim objektima i da iste koriste kao zivi stit. Uostalom radi se o medjunarodno priznatoj drzavi sa jedne strane i par hiljada svjetskih boraca koji su tu da razore u ime Saudije i Turske tu drzavu sa druge strane. Dakle, tu padas.Bravo. Karadzic se ponosi tvojom retorikom. Kompletna njegova odbrana u Haagu po pitanju opsade Sarajeva se svodila na ovo sto ti pricas.
Nemas potrebu izjednacavati rat kod nas i ovaj u Siriji. Nema veze jedno sa drugim.
Priroda rata se naravno ne moze poistovjetiti, ali globalni akteri su isti.
Jeste medjunarodno priznata drzava, ali na celu te drzave je osoba koja je ratni zlocinac, koja nema nikakvog legaliteta i legitimiteta, osoba koju nije izabrao sirijski narod i osoba koja opstaje u Damasku iskljucivo zbog mentora i sponzora iz Moskve i Teherana. Sirija kao drzava ne postoji. Ono sto je pod kontrolom Assada je iransko-ruski protektorat u kojem Sirijci, pa ni sam Assad, nema puno toga da kaze.
Masakri neduznih ljudi na pijacama nisu pecat herojske ARBiH vec cetnika.. i Assada u Siriji. Opravdavanje tih zlocina laznim tvrdnjama je svojstveno i pecat upravo cetnika... I Assada u Siriji.
Ja ne vucem paralelu izmedju agresija na BiH i sukoba u Siriji. Vucem paralelu izmedju bolesnih, konspirativnih opravdavanja masovnih zlocina i masakriranje civila - bez ikakvog pokrica.
Assad je najveci zlocinac danasnjice. Okrvavio je ruke sa ubjedljivo najvise ubijenih civila, ako gledamo i Siriju i Irak, vise nego sve ostale zaracene strane (ukljucujuci i Daesh) zajedno.
Ljudski bi bilo osuditi ove masakre na pijacama a ne za njih traziti nebulozna i nicim pokrivena opravdanja.
HRW, Amnesty i Ljekari Bez Granica tvrde jedno kada je u pitanju i opsada Sarajeva i ovi masakri nad civilima: radi se o brutalnom, svjesnom i ciljanom ubijanju civila.
Licemjerno je prihvatati njihov izvjestaj u nasem slucaju a odbijati ga u slucaju Sirije. Na kraju krajeva njihove izvjestaje i o Sarajevu i o Siriji negiraju Rusi i Srbi.
Postenije bi bilo da odigrate otvoreno do kraja a ne ovako polovicno, licemjerno.
- fosna2014
#26245 Re: Sirija vol. 2
Sve to stoji, i razumjem tvoju pricu o Assadu itd. Mislis da bi neki drugi bio bolji? Imas i Sadama (nemoj njega zaboravjati). Opozicija da ima oruzje kao Assad vjeruj mi da ne bi ni sekunde razmisljali o upotrebi iste. Moras shvatiti da su ti ljudi takvi, kod njih ljudski zivot ne vrijedi nista. Njima inat pise svima na celu. I sad mi ovdje treba da raspravljamo o tome ko je veci zlocinac ili ko gadja pijace i sl.Opetja033 wrote:fosna2014 wrote:U ovom slucaju su cetnici Nusra i Ahrar. Oni su ti koji napadaju grad autobombama i samoubilackim akcijama. Sa nase strane takodje ocjenjeni kao teroristicke organizacije, pa mislim da sam u pravu kada kazem da se sakrivaju u civilnim objektima i da iste koriste kao zivi stit. Uostalom radi se o medjunarodno priznatoj drzavi sa jedne strane i par hiljada svjetskih boraca koji su tu da razore u ime Saudije i Turske tu drzavu sa druge strane. Dakle, tu padas.Bravo. Karadzic se ponosi tvojom retorikom. Kompletna njegova odbrana u Haagu po pitanju opsade Sarajeva se svodila na ovo sto ti pricas.
Priroda rata se naravno ne moze poistovjetiti, ali globalni akteri su isti.
Jeste medjunarodno priznata drzava, ali na celu te drzave je osoba koja je ratni zlocinac, koja nema nikakvog legaliteta i legitimiteta, osoba koju nije izabrao sirijski narod i osoba koja opstaje u Damasku iskljucivo zbog mentora i sponzora iz Moskve i Teherana. Sirija kao drzava ne postoji. Ono sto je pod kontrolom Assada je iransko-ruski protektorat u kojem Sirijci, pa ni sam Assad, nema puno toga da kaze.
Masakri neduznih ljudi na pijacama nisu pecat herojske ARBiH vec cetnika.. i Assada u Siriji. Opravdavanje tih zlocina laznim tvrdnjama je svojstveno i pecat upravo cetnika... I Assada u Siriji.
Ja ne vucem paralelu izmedju agresija na BiH i sukoba u Siriji. Vucem paralelu izmedju bolesnih, konspirativnih opravdavanja masovnih zlocina i masakriranje civila - bez ikakvog pokrica.
Assad je najveci zlocinac danasnjice. Okrvavio je ruke sa ubjedljivo najvise ubijenih civila, ako gledamo i Siriju i Irak, vise nego sve ostale zaracene strane (ukljucujuci i Daesh) zajedno.
Evo danas tvoja opozicija u sred Halepa pobila 23 ljudi i ranila preko 100+ ljudi, pa se savoxxx i ekipa ne jada nad tome. A to su samo pocetne cifre. Dakle, da opozicija moze, a hvala Bogu ne moze, bili bi i gori od Assada.
Sta je ovo u Guti, opet oslobodilacka akcija ili samo tako pobijeno na desetine ljudi od strane opozicije?
Ja razumijem navijanje, ali treba biti malo i realan u svemu ovome.
- Opetja033
#26246 Re: Sirija vol. 2
Licno sam osudio zlocine nad Jezidima i prvi na ovom forumu to sto se tamo desilo nazvao pravom rijecju: genocid.fosna2014 wrote:Sve to stoji, i razumjem tvoju pricu o Assadu itd. Mislis da bi neki drugi bio bolji? Imas i Sadama (nemoj njega zaboravjati). Opozicija da ima oruzje kao Assad vjeruj mi da ne bi ni sekunde razmisljali o upotrebi iste. Moras shvatiti da su ti ljudi takvi, kod njih ljudski zivot ne vrijedi nista. Njima inat pise svima na celu. I sad mi ovdje treba da raspravljamo o tome ko je veci zlocinac ili ko gadja pijace i sl.Opetja033 wrote:Priroda rata se naravno ne moze poistovjetiti, ali globalni akteri su isti.
Evo danas tvoja opozicija u sred Halepa pobila 23 ljudi i ranila preko 100+ ljudi, pa se savoxxx i ekipa ne jada nad tome. A to su samo pocetne cifre. Dakle, da opozicija moze, a hvala Bogu ne moze, bili bi i gori od Assada.
Sta je ovo u Guti, opet oslobodilacka akcija ili samo tako pobijeno na desetine ljudi od strane opozicije?![]()
![]()
Licno sam osudio zlocine nad Druzima u Idlibu. Doduse to je uradila i Nusra, ali eto.
Licno sam osudio granatiranje Kurda u Sheikh Maksoudu.
Sa druge strane, ono sto je simptomaticno i ne samo ovdje na forumu, Assadovi telali gotovo nikada ne osudjuju masakre koje ovaj pocini. Oni hrabriji kazu kako ih boli kurac i kako gamad treba tamaniti, oni koji nemaju muda takve tvrdnje da iznesu okrecu se relativiziranju i konspirativnim teorijama. Isto kao i nase komsije sa istoka. Cesto su to doduse upravo nase komsije sa istoka.
Kada su prije neki dan pobunjenici granatirali Sheikh Maksoud SVI pobunjenicki izvori koje pratim su osudili taj zlocin. Bez ikakvog relativiziranja ili trazenja opravdanja. Bukvalno SVI, bez izuzetka. Ista stvar je i kad je bila i kad je Nusra pobila 30-tak Druza u Idlibu.
Sta je bilo u Ghouti? Nisam upratio..
- fosna2014
#26247 Re: Sirija vol. 2
Raznijelo se par pajdasha ispred hrama Sejida Zejnab. Imas slike kod Sidorenka.Opetja033 wrote:Licno sam osudio zlocine nad Jezidima i prvi na ovom forumu to sto se tamo desilo nazvao pravom rijecju: genocid.fosna2014 wrote:Sve to stoji, i razumjem tvoju pricu o Assadu itd. Mislis da bi neki drugi bio bolji? Imas i Sadama (nemoj njega zaboravjati). Opozicija da ima oruzje kao Assad vjeruj mi da ne bi ni sekunde razmisljali o upotrebi iste. Moras shvatiti da su ti ljudi takvi, kod njih ljudski zivot ne vrijedi nista. Njima inat pise svima na celu. I sad mi ovdje treba da raspravljamo o tome ko je veci zlocinac ili ko gadja pijace i sl.Opetja033 wrote:Priroda rata se naravno ne moze poistovjetiti, ali globalni akteri su isti.
Sta je ovo u Guti, opet oslobodilacka akcija ili samo tako pobijeno na desetine ljudi od strane opozicije?![]()
![]()
Licno sam osudio zlocine nad Druzima u Idlibu. Doduse to je uradila i Nusra, ali eto.![]()
Licno sam osudio granatiranje Kurda u Sheikh Maksoudu.
Sa druge strane, ono sto je simptomaticno i ne samo ovdje na forumu, Assadovi telali gotovo nikada ne osudjuju masakre koje ovaj pocini. Oni hrabriji kazu kako ih boli kurac i kako gamad treba tamaniti, oni koji nemaju muda takve tvrdnje da iznesu okrecu se relativiziranju i konspirativnim teorijama. Isto kao i nase komsije sa istoka. Cesto su to doduse upravo nase komsije sa istoka.
Kada su prije neki dan pobunjenici granatirali Sheikh Maksoud SVI pobunjenicki izvori koje pratim su osudili taj zlocin. Bez ikakvog relativiziranja ili trazenja opravdanja. Bukvalno SVI, bez izuzetka. Ista stvar je i kad je bila i kad je Nusra pobila 30-tak Druza u Idlibu.
Sta je bilo u Ghouti? Nisam upratio..
- fosna2014
- Kikibombona
#26249 Re: Sirija vol. 2
Kruh te jebo, ovo su pravi zombiji!fosna2014 wrote:Pokusaj napada na Shekh Maksud:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NnJEYdd2jY
- Herr Flick
#26250 Re: Sirija vol. 2
Sta je ovo na pocetku jbt,kakvo krdo divljaka jbt,jesu ovo demokrateKikibombona wrote:Kruh te jebo, ovo su pravi zombiji!fosna2014 wrote:Pokusaj napada na Shekh Maksud:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NnJEYdd2jY