Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26226 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:35
Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28

ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
Bjezba :srce:
još treba uzeti u obzir da je to trogodišnjak koji ne izgovara jasno sva slova i onda je to :srce:

BoFna i Hewcewgvna
no_sikiriki

#26227 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Bloo wrote: 14/06/2022 22:34
no_sikiriki wrote: 14/06/2022 22:30

Kjut. :mrgreen:
Mužu i meni se zamaglio pogled kad je mali prohodao.
Jeste se smijali kad je prvi put pao nosom u cilim? :mrgreen:
Sadly ne, prije će biti da sam imala napad panike. :lol:
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!
hadzinicasa

#26228 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:36
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:35

Bjezba :srce:
još treba uzeti u obzir da je to trogodišnjak koji ne izgovara jasno sva slova i onda je to :srce:

BoFna i Hewcewgvna
Ma micko mali dragi. Ono recituje :srce: :srce: :srce:
Bloo
Globalna šefica

#26229 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

no_sikiriki wrote: 14/06/2022 22:37

Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!
snimajte sve! i poslije ofirajte kad ude u pubertet. <3 :D ja sam majcinski materijal jel da :D
Chmoljo

#26230 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

biće nana i dedo prljavi na moru, all right :D
piupiu

#26231 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Bloo wrote: 14/06/2022 22:38

snimajte sve! i poslije ofirajte kad ude u pubertet. <3 :D ja sam majcinski materijal jel da :D
Tetkinski :D :izet:
no_sikiriki

#26232 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:38

biće nana i dedo prljavi na moru, all right :D
ewww :lol:
MarlboroGold

#26233 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

n+1 wrote: 14/06/2022 22:14
MarlboroGold wrote: 14/06/2022 22:11
Slušao sam to... mene je iznerviralo jer je to bio gotovo pa monolog Petersona, a nije prvi put. Kao da se on raspravlja sa samim sobom dok Dawkins samo prati.
Mislim da je više Dawkins bio suzdržan, vjerovatno zato što zna da Peterson zna ponekad biti pretjerano spekulativan. Drugim riječima, imam osjećaj da ga Dawksin ne gotivi, što je naročito bilo vidljivo kada mu je prigovorio za opijenost simbolima.
Vjerovatno, a sjetih se i ovog od prije par godina

3:14 :mrgreen:
hadzinicasa

#26234 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 14/06/2022 22:39

Tetkinski :D :izet:
Nema nista bolje na svijetu nego biti tetka :D
Niemand

#26235 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:33
Niemand wrote: 14/06/2022 22:21

Ja se zaista izvinjavam sto nisam vec upamtila da se podrazumijeva da nasa moralna forumska vertikala, sa svom tom silnom empatijom, takvo nesto ne bi ni pomislila a kamoli napisala.

Moze biti tek eto neshvaceno, mozda nespretno napisano, ali na nama je da to vec nekako skontamo kako njoj prilici.

A i opste je poznato da ja vako volim izmisljati, pa hude zene moraju tu skicati-ma ko to kaze!?

Eto, izvinjavam se, stvarno. Potrudicu se nekako da upamtim, kad si ti u pitanju, i ono sto pise, nekako vec mozda i ne pise.
Joj :lol:

Ja sam napisala tacno onako i ono sto mislim - niti nespretno niti neshvaceno, a za namastavanja nisam odgovorna. Sve sto mislim - napisem jasno, potrebno je samo citati kako pise. Samo.

Jasno je meni da zivimo u vremenima gdje vise puta ponovljena laz postaje istina, samo ju je potrebno dovoljno puta ponoviti, no car je gol. I to je ipak izmisljotina.

Ne znam s kojim ciljem, a ni ne zanima me prevec kao ni te nategnute sarkasticne jezicke egzibicije. Ako ti nije jasno sta sam napisala, pa nije sramota, bolje pitati nego klevetati. Ako je osoba dobronamjerna.

U svakom slucaju, mislim da je dosta o tome. Nadam se da se slazes. Peace! :)
Nista, tuzi me eto drugarici bloo za klevetu. Jer jel, trebalo bi da sam nekako drugacije shvatila sta tu pise, nekako sa malo vise empatije ili dobronamjernosti ili prosto i izmisliti i zamisliti sta bi to moglo pisati umjesto onog sto vec pise.

:kakoste:
no_sikiriki

#26236 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Zapisujem kad se sjetim. :mrgreen: Ofiraću ja njega i prije. Pa ne vidim što ne bi i ti. Samo tvoje bi bježalo od tvog potty moutha. :lol: i garant bio/la konzervativac to spite you.
n+1

#26237 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 22:40
n+1 wrote: 14/06/2022 22:14

Mislim da je više Dawkins bio suzdržan, vjerovatno zato što zna da Peterson zna ponekad biti pretjerano spekulativan. Drugim riječima, imam osjećaj da ga Dawksin ne gotivi, što je naročito bilo vidljivo kada mu je prigovorio za opijenost simbolima.
Vjerovatno, a sjetih se i ovog od prije par godina

3:14 :mrgreen:
Ma krivo mu što je Peterson zamijenio Nove ateiste u ulozi internet sweetheart. :oops:
John Cleese

#26238 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 14/06/2022 22:31
Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28 ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled
Jbg, ne mogu ti napisati pičko jer nisi jecao. :| Pošto je pokušaj, onda si polu-pička.
Pita Zemunac sina:
"Sine, brate, a sto su tebi oci tako crvene?"
"Cale, brate, duvo sam s ortacima."
"Lazes. p...o! Plako si!"
John Cleese

#26239 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

:lol:
Riddle

#26240 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
To su ti trenuci sreće i ne bih se stidio i da sam jecao na priredbi. :mrgreen:

Ja nemam djecu još, ali sestrići su mi bili nešto tako. Kad sam se spremao za vozački ispit, ovaj stariji šatro učio sa mnom. Iz nekog razloga je volio raskrsnice i jako ga je zabavljalo kako ja objašnjavam problem na slici. I majke mi, jednom kaže, dajo, tu nema semafora, a ovaj ti dolazi s desne strane, moraš ga pustiti. Rekoh, možeš komotno umjesto mene na ispit, bolje znaš od nekih koji su sa mnom tamo. Naučilo dijete pravila, a nije ni u školu pošlo. :lol:

A ovo ćeš shvatiti, igrao ja Witchera i zaskoči me neki vampir. Kaže, dajo, blek blad, brzo! :lol:

Isto spužve, života mi, sve živo kupe.
hadzinicasa

#26241 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 22:41
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:33

Joj :lol:

Ja sam napisala tacno onako i ono sto mislim - niti nespretno niti neshvaceno, a za namastavanja nisam odgovorna. Sve sto mislim - napisem jasno, potrebno je samo citati kako pise. Samo.

Jasno je meni da zivimo u vremenima gdje vise puta ponovljena laz postaje istina, samo ju je potrebno dovoljno puta ponoviti, no car je gol. I to je ipak izmisljotina.

Ne znam s kojim ciljem, a ni ne zanima me prevec kao ni te nategnute sarkasticne jezicke egzibicije. Ako ti nije jasno sta sam napisala, pa nije sramota, bolje pitati nego klevetati. Ako je osoba dobronamjerna.

U svakom slucaju, mislim da je dosta o tome. Nadam se da se slazes. Peace! :)
Nista, tuzi me eto drugarici bloo za klevetu. Jer jel, trebalo bi da sam nekako drugacije shvatila sta tu pise, nekako sa malo vise empatije ili dobronamjernosti ili prosto i izmisliti i zamisliti sta bi to moglo pisati umjesto onog sto vec pise.

Pise:
Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.

Pa eto. Da zavrsimo.

Edit: Iako, menscini - uzalud vam trud sviraci :lol:
Last edited by hadzinicasa on 14/06/2022 22:53, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#26242 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Riddle wrote: 14/06/2022 22:49
Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D

Ja nemam djecu još, ali sestrići su mi bili nešto tako. Kad sam se spremao za vozački ispit, ovaj stariji šatro učio sa mnom. Iz nekog razloga je volio raskrsnice i jako ga je zabavljalo kako ja objašnjavam problem na slici. I majke mi, jednom kaže, dajo, tu nema semafora, a ovaj ti dolazi s desne strane, moraš ga pustiti. Rekoh, možeš komotno umjesto mene na ispit, bolje znaš od nekih koji su sa mnom tamo. Naučilo dijete pravila, a nije ni u školu pošlo. :lol:

A ovo ćeš shvatiti, igrao ja Witchera i zaskoči me neki vampir. Kaže, dajo, blek blad, brzo! :lol:

Dovedi ga na temu Sta vas najvise nervira kod vozaca :D
dale cooper

#26243 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:51
Niemand wrote: 14/06/2022 22:41

Pise:
Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.

Pa eto. Da zavrsimo.

Jesi ti naivna. :mrgreen:
Niemand

#26244 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:51 ...

Pa eto. Da zavrsimo.

:D

Pa o cemu pricamo, i o kakvoj kleveti i izmisljanju? Ovdje ti je nekako bilo i samoj jasno da je napisano da emocionalno nestabilne osobe ne treba uzimati kao referentne, pa si komentarisala tek tu paralelu tog sto si napisala za njega i moje sale za zene, ali ni rijeci kako ti to nisi mislila tako za mentalno zdravlje, do mog pitanja jel tako inace razmisljas:

Niemand wrote: 14/06/2022 21:36
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

A Boze mi oprosti, pa onda ni prosjecnu zenu ne treba uzimati kao referentnu osobu izasta. :lol: :-)
Niemand wrote: 14/06/2022 21:44
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:38

Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima
Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne. :D

Salu ( :oops: ) na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?

Samo ti.
I velis, kleveta i izmisljanje? Jel de?

Ko tacno izmislja? :)
hadzinicasa

#26245 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 23:07
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:51 ...

Pa eto. Da zavrsimo.

:D

Pa o cemu pricamo, i o kakvoj kleveti i izmisljanju? Ovdje ti je nekako bilo i samoj jasno da je napisano da emocionalno nestabilne osobe ne treba uzimati kao referentne, pa si komentarisala tek tu paralelu tog sto si napisala za njega i moje sale za zene, ali ni rijeci kako ti to nisi mislila tako za mentalno zdravlje, do mog pitanja jel tako inace razmisljas:

Niemand wrote: 14/06/2022 21:36

A Boze mi oprosti, pa onda ni prosjecnu zenu ne treba uzimati kao referentnu osobu izasta. :lol: :-)
Niemand wrote: 14/06/2022 21:44

Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne. :D

Salu ( :oops: ) na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?

Samo ti.
I velis, kleveta i izmisljanje? Jel de?

Ko tacno izmislja? :)
Pa ti, to je bar vec svima jasno. Nigdje veze. :lol:
Niemand

#26246 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 23:09
Pa ti, to je bar vec svima jasno. Nigdje veze. :lol:
I velis svima jasno? :)

Nije ti to lijepo hadzinice, tvoje rijeci su eto tu.
hadzinicasa

#26247 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Ja sam veca budala sto odgovaram i bavim se tudjim fabrikacijama. :lol:
Last edited by hadzinicasa on 14/06/2022 23:19, edited 1 time in total.
Niemand

#26248 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 23:16 Ja sam veca budala sto odgovaram na fabrikacije :lol:
I velis fabrikacije? Uz klevetu i izmisljanje, jasno.

Stavi jos koji lol, nekako je onda jaci argument, bolje te ljudi razumiju.

Jel te stid?
Chmoljo

#26249 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

ma preludi su. sve kažem pisaću njegove provale, ali zaboravim.

ok, moj klinac je zaluđen kućanskim aparatima. uglavnom usisivačima. na YT šalta klipove između crtanih i dječijih kanala i recenzija usisivača. gleda i popravke starih usisivača. al ono religiozno. igračkama se rijetko igra, najviše sa usisvačem. nana ima sve spremno kad dođe, da mu da da se igra.

neki dan je napravio piknik. prostro deku nasred boravka, a zvanice su bile usisivač, rezalica, mikser i ventilator. kaže on za usisivač: ovo je Beko. on je moj rođak. :lol:

i antologijska mu je od neki dan:

Mama, pitaj me šta sam radio jučer u vrtiću?
ok, šta si radio jučer u vrtiću?

Ne znam.
no_sikiriki

#26250 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 23:21

ma preludi su. sve kažem pisaću njegove provale, ali zaboravim.

ok, moj klinac je zaluđen kućanskim aparatima. uglavnom usisivačima. na YT šalta klipove između crtanih i dječijih kanala i recenzija usisivača. gleda i popravke starih usisivača. al ono religiozno. igračkama se rijetko igra, najviše sa usisvačem. nana ima sve spremno kad dođe, da mu da da se igra.

neki dan je napravio piknik. prostro deku nasred boravka, a zvanice su bile usisivač, rezalica, mikser i ventilator. kaže on za usisivač: ovo je Beko. on je moj rođak. :lol:

i antologijska mu je od neki dan:

Mama, pitaj me šta sam radio jučer u vrtiću?
ok, šta si radio jučer u vrtiću?

Ne znam.
:lol: :lol: :lol: popravi mi dan.
moj plače ako on ne upali usisivač.
Post Reply