Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Korisničkoime

#26226 Re: Sarajevski derbi

Post by Korisničkoime »

lendric wrote:Penaltik ko suza

Zasta se sve nece traziti penal.
Nigdje veze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26227 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Derbi ko derbi nije bio loš.
Obzirom kako se najavljivalo, 5 milja i to. Bilo je borbe i na terenu, i dalje mislim da je sudija usro sa ranim crvenim, da bi bolja utakmica bila bez tog.
Kvalitet ekipa je upitan. Mi imamo par dobrih igrača i gomilu statista, komšije...znate bolje nego ja kakav vam je sastav.
Uglavnom, najebali smo i jedni i drugi sa ovakvim ekipama.
avetinja

#26228 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

I pored pobjede nisam zadovoljan igrom. Naravno da ću sve to lakše progutati kada smo vas uzeli, ali da je dobro, nije. Imaš igrača više, a protivnik te napada i pravi presing. Praviš glup start za drugi žuti karton u utakmici koja najviše znači u cijeloj sezoni, a i da se radi o boli kojem drugom protivniku opet nije u redu, jer dovodiš pobjedu u pitanje, a svaka pobjeda zlata vrijedi. Golman si, a izletiš haman do kornera i skriviš penal. Zajko je upropastio nekolicinu kontri. Svaka kontra "nabij, pa gdje padne". Ne znam za vas, ali derbi je, uglavnom, najlošija utakmica dva sarajevska kluba. Igra se lošiji fudbal nego protiv Zrinjskog ili Širokog. Strah, trema, velika očekivanja su sve izgovori na koje se mogu vaditi, ali radi se o igračima profesionalcima tako da im sve to pada u vodu.
Logovan

#26229 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Derbi ko derbi nije bio loš.
Obzirom kako se najavljivalo, 5 milja i to. Bilo je borbe i na terenu, i dalje mislim da je sudija usro sa ranim crvenim, da bi bolja utakmica bila bez tog.
Kvalitet ekipa je upitan. Mi imamo par dobrih igrača i gomilu statista, komšije...znate bolje nego ja kakav vam je sastav.
Ma derbi je bio predobar, obzirom šta smo očekivali. :lol: :roll:
cvrčak_na_hedonizmu

#26230 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dobro si, tu smo negdje. Mi prvi na tabeli, a vi u borbi za opstanak i to grcevitoj :D Tri zijana kući je u rangu Krajine iz najboljih dana :D

Sudija smiješan, opet nas jebu, Kadusic čisti crveni nakon starta na Stanicu pa onda ono seljačko trčanje , guranje i psovanje onom debilu Cuicu. Mihojevic isto. Jebo je majku sudiji više puta, a levat ima žuti karton :pisnuo:

Ivetic = čist crveni karton, nije išao na loptu nego na igrača.

Uglavnom, nismo isti, ni blizu, koe deseti :mrgreen:

Ovo vam se vraća sramno kupljeni kup i titula ( na tom fonu se i priziva penal nad Ahmetovicem ) :ljulja:
al-em

#26231 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Cuic je zavrsio sa sudjenjem u ovoj ligi. Trebao je u penziju svakako al poslije ove lakrdije nece se imati kad vrattiti zbog suspenzije.
kudrilo

#26232 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Predlažem da Benjo Isović sudi derbije.
Logovan

#26233 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Ovom cvrčku trebaš crtati šta je Tomahawk napisao. Ustvari, redovno mu se treba crtati. Onaj o kvaliteti ekipe, a on mu tabelu spominje. :lol:
Nadzorna_ploca

#26234 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Pustiti ljude da se vesele.. grdno im je bilo zadnju derbi.
cvrčak_na_hedonizmu

#26235 Re: Sarajevski derbi

Dabodga svaki derbi bio ko' zaNji derbi :D

Koe deseti :navijacica:

Mislim da nećete ispasti iz lige, SaJid je džoker i Crnkic :D
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 20/08/2017 11:56, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26236 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dobro si, tu smo negdje. Mi prvi na tabeli, a vi u borbi za opstanak i to grcevitoj :D Tri zijana kući je u rangu Krajine iz najboljih dana

Sudija smiješan, opet nas jebu, Kadusic čisti crveni nakon starta na Stanicu pa onda ono seljačko trčanje , guranje i psovanje onom debilu Cuicu. Mihojevic isto. Jebo je majku sudiji više puta, a levat ima žuti karton :pisnuo:

Ovo vam se vraća sramno kupljeni kup i titula ( na tom fonu se i priziva penal nad Ahmetovicem ) :ljulja:
Dobro sad, vas su kupili bodovima, što jes jes :D
Kakva je igra, bodovno stanje vam je fantastično. S igračem više se braniš :mrgreen:
Ma mi smo čučnuli, najgori start ikad kući :skoljka:
Za crveni skontaj sam, početak utakmice, ono se ne daje. Sve poslije toga je produkt tog kartona, lik se pogubio, na terenu haos.
Eno vraća se... Dokad će se vraćati :mrgreen:
Je li bio penal kad Graovac rukom s linije skida...mada bi mi i to fulili :(
avetinja

#26237 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#26238 Re: Sarajevski derbi

Tomahawk11 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dobro si, tu smo negdje. Mi prvi na tabeli, a vi u borbi za opstanak i to grcevitoj :D Tri zijana kući je u rangu Krajine iz najboljih dana

Dobro sad, vas su kupili bodovima, što jes jes :D
Kakva je igra, bodovno stanje vam je fantastično. S igračem više se braniš :mrgreen:
Ma mi smo čučnuli, najgori start ikad kući :skoljka:
Za crveni skontaj sam, početak utakmice, ono se ne daje. Sve poslije toga je produkt tog kartona, lik se pogubio, na terenu haos.
Eno vraća se... Dokad će se vraćati :mrgreen:
Je li bio penal kad Graovac rukom s linije skida...mada bi mi i to fulili :(
Ih, ima još nekoliko godina da se vraća da skinete sramotu zbog kupovine. Tek je počelo :D

Ako najnetrofejni klub u BiH uzme bod Zrinjskom, deseti ste, al ne brini u LZO ima lakših utakmica. Ovaj tempo je prejak, realno :D
supercali

#26239 Re: Sarajevski derbi

Post by supercali »

Sarajevu bi mozda i dobrodosla liga za opstanak kao svojedobno dinamu
studeni76

#26240 Re: Sarajevski derbi

Post by studeni76 »

Sta je ovo grob te .... Pa ovo ne radi profesionalac kolegi, bas da ga povrijedi :-) :run:
Ovo bi klubovi trebali kaznjavat, fudbal je a ne kickbox
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26241 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Koliko vidim pojedini forumasi sa slovom "b" su se opet ufatili nogice i svojih uvijek spremnih mracnih rupa. Sada nema Bekica i slavlja zbog uspjeha tracionalnih športskih prijatelja iz Z.Mostara. Ma jebo sve ovo nema ovdje vise meraka ni za zajebanciju....sve je ovo oko derbija otislo u kurac osim sto je Zeljo otisao na prvo a Sarajevo duboko u donji dio tabele :D
Logovan

#26242 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

supercali wrote:Sarajevu bi mozda i dobrodosla liga za opstanak kao svojedobno dinamu
Neka hvala.
supercali

#26243 Re: Sarajevski derbi

Post by supercali »

Logovan wrote:
supercali wrote:Sarajevu bi mozda i dobrodosla liga za opstanak kao svojedobno dinamu
Neka hvala.
Zasto neka hvala?
Ovako svak3 godine kao nesto borba za titulu izlazak u europu i sl i brukanje

Ja za svoj bi klub radije zrtvovao sezonu dvije pa da onda budes bas favorit na svakom frontu pa cak i u pretkolima lige prvaka
Samo sto zato treba vremena strucan kadar od omladinskog pogona do prvog tima a i u upravi i administraciji pa onda ubirati plodove rada
Al to kod nas tesko da se moze desiti cak i kod hrvata u vezi dinama jer nam se otvori guzica pa pocnemo bahato
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26244 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

supercali wrote:
Logovan wrote:
Neka hvala.
Zasto neka hvala?
Ovako svak3 godine kao nesto borba za titulu izlazak u europu i sl i brukanje

Ja za svoj bi klub radije zrtvovao sezonu dvije pa da onda budes bas favorit na svakom frontu pa cak i u pretkolima lige prvaka
Samo sto zato treba vremena strucan kadar od omladinskog pogona do prvog tima a i u upravi i administraciji pa onda ubirati plodove rada
Al to kod nas tesko da se moze desiti cak i kod hrvata u vezi dinama jer nam se otvori guzica pa pocnemo bahato
A koji Tanov klub tu uspjesnost ima???? Njegov svaki klub tavori jer njemu nije izgleda u interesu da pravi nesto ozbiljnije i ja kad sam to ovdje pisao svi su se smijali. Pa ko bi ovakve ljude stavio da vode klub ako zeli neki uspjeh :? On crpi omladinsku skolu i na njima ima namjeru zaradjivati a prvi tim samo drzi na kasicici vjerobvatno zato sto je vidio da se svako ulaganje jednostavno ne isplati jer pare propadnu ko u bunar a nigdje uspjeha. Od dolaska Tana Sarajevo ni jednu jednu sezonu nije bilo nadmocno i da se ne vracamo kako je osvojena jedina titula od dolaska Tana. U Evropi ispadaju od najslabijih klubova......Sarajevo prije Tana je za mene bilo 10x ozbiljniji i opasniji klub. Medjutim sad je to njegov klub i bit ce onako kako on kaze...jebaji ga :(
insaneinthebrain

#26245 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

Logovan wrote:
Neka hvala.
imate vece sanse da osvojite ligu za opstanak nego za prvaka :D :izet:
Grean

#26246 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Ovaj Tanov klub ima budzet koji je top za ovu ligu tako da je on najmanji problem sto nema rezultata.

Njegovim dolaskom postavile su se osnove da krene nabolje ali se podrepilo. Ulazak Tana sigurno nije problem za FKS.
rumenige_brajtner

#26247 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

Ulazak tana je najgori moguci potez koji je sarajevo ikad napravilo. Rjesavanjem dugova iz proslosti odrekli su se buducnosti, jer ovog bas boli neka stvar za klubove ciji je vlasnik. Ne znam kakva mu je racunica, al sportska ocito nije. Ako je nekome uzitak gledat ovu igru, a uzivat u stabilnim finanasijama, nek predje u racunovodje i u poreznu upravu. Fks trenutno zgleda kao celik bez dugova.
Nadzorna_ploca

#26248 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Ne, nego su domaci ljudi izigrali povjerenje. Ocito da ne znaju.
Rezultati ce se vratiti ali to nije rjesenje jer ces opet ili kasniti ili ce ti otici trofej ispred nosa. Doduse i komsije imaju isti problem..
Grean

#26249 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

rumenige_brajtner wrote:Ulazak tana je najgori moguci potez koji je sarajevo ikad napravilo. Rjesavanjem dugova iz proslosti odrekli su se buducnosti, jer ovog bas boli neka stvar za klubove ciji je vlasnik. Ne znam kakva mu je racunica, al sportska ocito nije. Ako je nekome uzitak gledat ovu igru, a uzivat u stabilnim finanasijama, nek predje u racunovodje i u poreznu upravu. Fks trenutno zgleda kao celik bez dugova.
A prije njega smo bili ono dominantni, gazili sve pred sobom, vitrine nam se lome od starih trofeja, pola reprezentacije je proslo nasu skolu fudbala.

Svi smo frustrirani ali to ne znaci da smo dobili amneziju.
leškarenje

#26250 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Cardiff 4 od 4....prvi na tabeli :izet:
Post Reply