Ukrajina

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#26226 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Ovo Jakub preko ukrajinske budaletine drma kavez Meliki i Dobrivoju.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#26227 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

S*eb'o mu Vladimir katarski gasovod a ovaj sad hoće da po svaku cijenu s*ebe Sjeverni tok II, te da natjera Anđu i Donalda da budu lojalniji.

Image

Kerč.

Izgleda da su računali na potapanje brodova, kad ono samo hapšenje.
Tvrtko II Kotromanić

#26228 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

славянин wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote: nije Krim nikad imao 90% Rusa

ali nema veze, od pocetka 20.vijeka su bili (relativna) vecina
nagradno pitanje, koja etnicka grupa je imala vecinu prije vala naseljavanja rusa, etnickog ciscenja od strane Josifa V, i sl ? :)
Koliko imaju danas eto procentualno :) , jel prije zlatne horde ili poslije pitas :D
oko 10%
ne racunam u te bajne uslove zivota problem povratka imovine koji postoji i dan danas
ljudi koji su tu vijekovima zivjeli dobili su 10min da se spakiraju i voz za Sibir
славянин

#26229 Re: Ukrajina

Post by славянин »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
oko 10%
ne racunam u te bajne uslove zivota problem povratka imovine koji postoji i dan danas
ljudi koji su tu vijekovima zivjeli dobili su 10min da se spakiraju i voz za Sibir
Aha 10% da upisem.

65.3% Russians (1.492 mln)
15.1% Ukrainians (344.5 thousand)
10.8% Crimean Tatars (246.1 thousand)
0.9% Belarusians (21.7 thousand)
0.5% Armenians (11 thousand)
7.4% Others (169.1 thousand)

Prije tih koji su dobili nogu u velikom broju jer su saradjivali sa njemcima u 2. Sv - isti ti su upali tu nisu ni oni domicijelni od zavjeka- vidim na cijas na krimske tatare koji su naselili krim prilikom prodora zlatne horde - sve to ti je vazno jer su muslimani a da nisu muslimani sumnjam da bi ih spomenuo isto kao sto ronis suze za kurdima ali oni nisu vazni jer turska je turska ;)
Tvrtko II Kotromanić

#26230 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

славянин wrote:
oko 10%
Aha 10% da upisem.

Prije tih koji su dobili nogu u velikom broju jer su saradjivali sa njemcima u 2. Sv - isti ti su upali tu nisu ni oni domicijelni od zavjeka- vidim na cijas na krimske tatare koji su naselili krim prilikom prodora zlatne horde - sve to ti je vazno jer su muslimani a da nisu muslimani sumnjam da bi ih spomenuo isto kao sto ronis suze za kurdima ali oni nisu vazni jer turska je turska ;)
jah, saradjivali sa Njemcima, citav narod,da ne govorim o onima koji su bili citav rat u Crvenoj armiji dok su im porodice prolazile golgotu

nemoj bgt pokusavati neki rezon naci Staljinovoj paranoji i kolektivnom kaznjavanju citavih naroda
iz svojih domova istjerani su i Volga Njemci i Kalmici (nisu muslimanski narod, nemoj ziv bio imputirati mi nesto sto nisam rekao)
ti si samo spomeno neku rusku vecinu od 90% koja nikad nije postojala
nevezano za situacija na terenu sada, nema sanse da Krim bude ikad dio bilo koje drzave sem Rusije, samo iznosim cinjenice

nekad grcka, pa rimska, pa bizantska pa italijanska pa tatarska zemlja
evo sad ruska... (od kraja 19.vijeka)
славянин

#26231 Re: Ukrajina

Post by славянин »

славянин wrote:
oko 10%
Aha 10% da upisem.

jah, saradjivali sa Njemcima, citav narod,da ne govorim o onima koji su bili citav rat u Crvenoj armiji dok su im porodice prolazile golgotu

nemoj bgt pokusavati neki rezon naci Staljinovoj paranoji i kolektivnom kaznjavanju citavih naroda
iz svojih domova istjerani su i Volga Njemci i Kalmici (nisu muslimanski narod, nemoj ziv bio imputirati mi nesto sto nisam rekao)
ti si samo spomeno neku rusku vecinu od 90% koja nikad nije postojala
nevezano za situacija na terenu sada, nema sanse da Krim bude ikad dio bilo koje drzave sem Rusije, samo iznosim cinjenice

nekad grcka, pa rimska, pa bizantska pa italijanska pa tatarska zemlja
evo sad ruska... (od kraja 19.vijeka)
Oprosti ako sam pogrijesio i mislio da ti je motiv vjerski orjentisan- cinjenice su da su mnogi narodi migrirali,istjerani,rastjerani,dotjerani,naseljeni i tako milion primjera - ja sam vise isao na trenutnu situaciju koja ako uzmemo dogadjanja zadnjih 100 godina i populaciju daje Rusiji neku tezinu za njihovu tvrdnju..
Maraschino

#26232 Re: Ukrajina

Post by Maraschino »

Zasto ja Rusima nista ne vjerujem?
Vilajet_Bosna

#26233 Re: Ukrajina

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:treba Krim vratiti kome i pripada, Tatarima, da se Ukrajinci i Rusi ne kolju džaba oko tuđe zemlje.
Treba i Egipat vratiti Faraonima,Tunis Kartagi,Pakistan Indiji i tako... :lol: Ko zivi na Krimu ?
ne treba, samo Krim Tatarima i mirna Ukrajina, a i Rusija. ovako će se samo iskrvit bezveze zbog tuđe zemlje. ali eto, ako im je ćejf, s obzirom da su i jedni i drugi dobro naoružani i da nijednoj strani neće manjkati ni olova ni baruta, objema stranama želim puno ratnog uspjeha.
Nadzornik

#26234 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Maraschino wrote:Zasto ja Rusima nista ne vjerujem?
A zasto Turska,Indija,Kina,Brazil,Juzna Afrika vjeruju Rusima...???
MarshalDodik

#26235 Re: Ukrajina

Post by MarshalDodik »

Nadzornik wrote:
Zasto imaju podanicki mentalitet :kiss:
Hastra ih americana
General War

#26236 Re: Ukrajina

Post by General War »

Nadzornik wrote:
Sta im vjeruju?
megaman4

#26237 Re: Ukrajina

Post by megaman4 »

Nadzornik wrote:
Vjeruju im ali su na velikom oprezu jer rusu nije vjerovati. Pokazalo se vise puta u historiji da su prevrtljivi.
exliberal-ex

#26238 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

netreba vjerovat nikom...ni rusima ni amerima...oni samo rade za svoj interes.
dovoljno dokaza ima da mi se svi gade.
славянин

#26239 Re: Ukrajina

Post by славянин »

exliberal-ex wrote:

Pa ko ne radi za svoj interes , ono sto je nama bitno jeste sta mi mozemo dobiti iz saradnje sa nekom stranom i ciji je “sistem” nama blizi ..

Do sada mozemo reci da Rusi i nisu nam neki fanovi :/ a Ameri su pomogli koliko toliko na vise polja.
exliberal-ex

#26240 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

славянин wrote:
exliberal-ex wrote:

Pa ko ne radi za svoj interes , ono sto je nama bitno jeste sta mi mozemo dobiti iz saradnje sa nekom stranom i ciji je “sistem” nama blizi ..

Do sada mozemo reci da Rusi i nisu nam neki fanovi :/ a Ameri su pomogli koliko toliko na vise polja.
O tome bi se moglo raspravljat... ;-)
славянин

#26241 Re: Ukrajina

Post by славянин »

Moze jer su “braca” uvrijedjena Palestinom. Ja samo znam da sam jeo Americke lanc pakete dok su Ruski dobrovoljci snajperisali po nama - meni dosta.
exliberal-ex

#26242 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

славянин wrote:Moze jer su “braca” uvrijedjena Palestinom. Ja samo znam da sam jeo Americke lanc pakete dok su Ruski dobrovoljci snajperisali po nama - meni dosta.
Ameri i zapad su dozvolili da se razvlajuje bosna 3 godine...ne rusi...oni su tad manje vise bili na koljenima , nije se znalo ko pije a ko placa.
Ako ti je lunch paket dokaz da bili na ispravnoj strani....doduse bili su bolji od ikara
insomnia78

#26243 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Pa dobro. Cenim da nismo svi bili na istim stranama
славянин

#26244 Re: Ukrajina

Post by славянин »

exliberal-ex wrote:
славянин wrote:Moze jer su “braca” uvrijedjena Palestinom. Ja samo znam da sam jeo Americke lanc pakete dok su Ruski dobrovoljci snajperisali po nama - meni dosta.
Ameri i zapad su dozvolili da se razvlajuje bosna 3 godine...ne rusi...oni su tad manje vise bili na koljenima , nije se znalo ko pije a ko placa.
Ako ti je lunch paket dokaz da bili na ispravnoj strani....doduse bili su bolji od ikara
Jok trebali su ratovati za tebe , kazem bombardovali su vrs koliko toliko, usaid itd je bio tu, na diplomatskom planu makar deklerativno su bili tu, pomogli su napokon da se zavrsi rat - Rusi su bili slabi zato su samo dobrovoljci dolazili i podrska za rs je bila diplomatska - da su bili jaci mislim da nebi BiH bila cijela iz dva dijela danas.
Point.

#26245 Re: Ukrajina

Post by Point. »

exliberal-ex wrote:
Rusi i dan danas ulažu veto u vezi genocida u Srebrenici, Ameri ne.
Ameri su bombardovali i vrs i Srbiju, Rusi ne. Meni dosta.
exliberal-ex

#26246 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Point. wrote:
exliberal-ex wrote:
Rusi i dan danas ulažu veto u vezi genocida u Srebrenici, Ameri ne.
Ameri su bombardovali i vrs i Srbiju, Rusi ne. Meni dosta.

Ameri su mogli zaustavit genocid....meni dosta isto.
славянин

#26247 Re: Ukrajina

Post by славянин »

Mogo je i Alah al nista ....
Maraschino

#26248 Re: Ukrajina

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:

Ameri su mogli zaustavit genocid....meni dosta isto.
Mogao je i Milosevic.
jeza u ledja

#26249 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Sjo kad dodju rusofili na forum pa nas pocnu uvjeravat u benevolentnost majcice Rusije. :roll: Haj sto lazu sebe, al sto lazu nas. :roll:

RS danas ne bi postojala da nema Rusije.
salik79

#26250 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:Sjo kad dodju rusofili na forum pa nas pocnu uvjeravat u benevolentnost majcice Rusije. :roll: Haj sto lazu sebe, al sto lazu nas. :roll:

RS danas ne bi postojala da nema Rusije.
Jedino ako je Holbrooke bio Rus, ili ruski spijun, a Dayton kripto-ruska avio baza.

Cuj rusofili?! :lol: :-)
Post Reply