Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Knoa

#26226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Knoa »

Nije nego je do telemacha. Na speedof.me tricavih 6 Mbps na trio paketu.
probook

#26227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote:Hoce li biti jos kakvih novih kanala na BHB-u osim SK2 I SK3 :D
Postavljena je digitalna shema za cijelo područje BHB-a, evo link: http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
Zanimljivo:

BHB
RTS Sat 34 regionalni
34. RTS 1 35 regionalni
35. RTS 2 36 regionalni
Telemach - Mostar nema RTS1 :?

HOCEMO SVI NA NIVOU DRZAVE BIH DA IMAMO ISTE KANALE U PONUDI!!!
hipija

#26228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

ElRe wrote:
hipija wrote:Znaci naredna dva kanala koji ulaze u Telemach ponudu su: TV TK i Hit TV Brcko :roll:
ekskluzivno :D
A poslije treba ocekivati i ekskluzive tipa tipa RTV Lukavac, NTV 101 Sanski Most, TV Slon, Tv USK :-)
pepeljara

#26229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

MA meni je ok, da je manja cijena hbo i njega bi uzeo :D ovo ostalo vise manje ..
hipija

#26230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

@Iza Horizonta

Ide to po istoj logici kao i nedavno ubaceni City Tv i RTV Bugojno. Sad slijede sigurno TV TK i HIT TV a onda i ostatak iako nisam 100% siguran za Slon TV.
Sve su sanse da cemo malo salameta vidjeti od Cinestar Premiere ili History2, ali eto sacekacemo dok finisiraju sa ovim ekskluzivama :)
hipija

#26231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

pepeljara wrote:MA meni je ok, da je manja cijena hbo i njega bi uzeo :D ovo ostalo vise manje ..
Ako cemo realno nema jeftinijih od Telemacha u cijeloj regiji(HBO)
help_desk

#26232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

hipija wrote:
pepeljara wrote:MA meni je ok, da je manja cijena hbo i njega bi uzeo :D ovo ostalo vise manje ..
Telemach je distibuter.
kakaljin

#26233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:@Iza Horizonta

Ide to po istoj logici kao i nedavno ubaceni City Tv i RTV Bugojno. Sad slijede sigurno TV TK i HIT TV a onda i ostatak iako nisam 100% siguran za Slon TV.
Sve su sanse da cemo malo salameta vidjeti od Cinestar Premiere ili History2, ali eto sacekacemo dok finisiraju sa ovim ekskluzivama :)
Pošto su rekli da se kanali kupuju na nivou grupacije. Nije mi jasno kako ovih kanala onda nema u svim sestrinski firmama. Jer je BN izbačen na ovu tvrdnju, a ove ubacuju niko ne zna na koju tvrdnju.
hipija

#26234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

help_desk wrote:
hipija wrote:
Telemach je distibuter.
Obicni bez ikakve ekskluzive i sa trenutno najpovoljnijom cijenom HBO&Cinemax paketa
immortalwmostar

#26235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

Sada je u priliku ok,danas je padalo na nekih 30Mbps.
Image
Maharadza

#26236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ne znam da li je do app-a ili ovoga CM13 ali d3go radi i na rootanom uređaju:

Image
Charuga
Globalni moderator

#26237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Charuga »

mirza_15

#26238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Eto izgleda nije blokirano. Ponovo su ih kaznili, ali je kazna smijesna (250.000 KM) i novi rok od 60 dana da daju i drugima. Naravno, vjerovatno ce platiti ( ne bi me cudilo da i to izbjegnu kakva smo drzava), a nece opet dati drugima SK (isplati se). Onda ponovo postupak jedno dvije godine, pa kazna jedno 500.000 i novi rok itd. Mi smo cirkus od drzave. Dvije odluke konkurencijskog vijeca i sudska presuda, a osim smijesnih kazni (ukupno oko 350.000-400.000 hiljada KM) nikom nista.
mirza_15

#26239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

ElRe wrote: SK je uzeo AS jos jedno veliko takmicenje od 2016/2017, ali nije mjesto za tu pricu. Bice i zvanicno uskoro.
Koliko ja znam od 2016/2017 novi su pregovori samo za PL :mrgreen:
r_faruk

#26240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Iza Horizonta wrote:
fortaleza wrote:
r_faruk wrote:meni tako nisu objasnili, striktno mi je naglaseno da se dodatni moduli mjesecno placaju 3KM.
ako hocu da gledam iste kanale na vise televizora.

ne znam ko je u krivu, ali ako sam ja u krivu, trebace mi jos bar kilo vazelina :-D
Na dodatnim modulima bi plaćao pretplatu za svaki, start paket 3 KM pa nadalje, a samo bi na glavnom modulu imao sve programe, tako je na Telemachu.

Što se tiče HS-a i ponude koja bi ti ostala plaćao bi po modulu 3 KM, a svejedno je jedan tv paket od 150-tak programa tako da bi imao sve programe kao i do sad.

S tolikim brojem modula bolje ti je ostati na čemu i jesi, ne prelaziti na nove pakete.
Vidiš da je očito da nas varaju i lažu sa ovim dodatnim modulima
Definitivno ostajem na hs ponudi, ovaj telemach je cirkus zivi
Maharadza

#26241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:
ElRe wrote: SK je uzeo AS jos jedno veliko takmicenje od 2016/2017, ali nije mjesto za tu pricu. Bice i zvanicno uskoro.
PL 20 mil.eur, od sledece sezone ima indicija da idu na Arenu. Kao osveta SBB ukida SK kanale ostalim operaterima.
http://www.sportklub.info/forum/showthr ... ost1455950

Zanimljivo! :mrgreen:
Hristo Botev

#26242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hristo Botev »

..nisam se javio na forum vec pet godina, pa mozda i više...

Ali vec kada ima tema želim da kažem da je ovaj TELEMACH zlo.
Dragi narode, ako mislite da su vam jeftiniji varate se. Možda platite i marku jeftinije neku uslugu, ali za to duplo dajete protiv sebe. Bježite od njih.
Nema gore osobine kada imaš gosta koji se u tvojoj kući ponaša kao da je njegovo sve i ima pravo šta hoće. I ovo je TELEMACH u BiH.

Evo danas svi mi imao internet i televiziju, a uvijek smo imali telefon i novac za te stvari su predviđeni u svakoj kući a oni nam taj novac uzimaju i nose sebi, a onda nas još nas vuku za nos i govore ko šta u našoj državi treba da ima uzmimo primjer Sport klub).
Sutra će nam davati da gledamo kanale koje ne treba da gledamo koji će uništavati našu djecu, a kao društvo ćemo nećemo imati para da se borimo protiv tih stvari jer smo ih davali kompanijama koji za nas ne mare..

Uh, očajan sam. Došli u našu državu, postavljaju žice gdje hoće i kako hoće, kopaju gdje stugnu ne pitajući da li smiju, čak ih to ne zanima nego tako njeguju loše stvari u našoj državi umjesto da ih ispravljaju...kupuju male kompanije i tako ih uništavaju a njihove korisnike će da muzu ko krave muzare za svoje potrebe..

Budite pozdravljeni..
Ne zamjerite ali mislim da stvarno trebamo biti svjesni kome dajemo pare za usluge koje su nam neupitno potrebne.
Cilj tih para koje dajemo je da one ostaju i vrate se nama kroz različite oblike naših života. Znajte, TELEMACH nije ta kompanija.
neki

#26244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neki »

Hristo Botev wrote:..nisam se javio na forum vec pet godina, pa mozda i više...

Ali vec kada ima tema želim da kažem da je ovaj TELEMACH zlo.
Dragi narode, ako mislite da su vam jeftiniji varate se. Možda platite i marku jeftinije neku uslugu, ali za to duplo dajete protiv sebe. Bježite od njih.
Nema gore osobine kada imaš gosta koji se u tvojoj kući ponaša kao da je njegovo sve i ima pravo šta hoće. I ovo je TELEMACH u BiH.

Evo danas svi mi imao internet i televiziju, a uvijek smo imali telefon i novac za te stvari su predviđeni u svakoj kući a oni nam taj novac uzimaju i nose sebi, a onda nas još nas vuku za nos i govore ko šta u našoj državi treba da ima uzmimo primjer Sport klub).
Sutra će nam davati da gledamo kanale koje ne treba da gledamo koji će uništavati našu djecu, a kao društvo ćemo nećemo imati para da se borimo protiv tih stvari jer smo ih davali kompanijama koji za nas ne mare..

Uh, očajan sam. Došli u našu državu, postavljaju žice gdje hoće i kako hoće, kopaju gdje stugnu ne pitajući da li smiju, čak ih to ne zanima nego tako njeguju loše stvari u našoj državi umjesto da ih ispravljaju...kupuju male kompanije i tako ih uništavaju a njihove korisnike će da muzu ko krave muzare za svoje potrebe..

Budite pozdravljeni..
Ne zamjerite ali mislim da stvarno trebamo biti svjesni kome dajemo pare za usluge koje su nam neupitno potrebne.
Cilj tih para koje dajemo je da one ostaju i vrate se nama kroz različite oblike naših života. Znajte, TELEMACH nije ta kompanija.
Sta nam je alternativa? Mtelov logosoft možda?
Na ovom forumu pomenuti firmu sa bh slovima u nazivu je isto kao i pomenuti bombu u avionu...eto kakvom glupom narodu ti pišeš ovaj referat..
didgeridoo

#26245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

Jel' ti se to direktor zabrinuo, a? :izet:
Stislo sa svih strana, akop, telekom, elektroprivreda, konkurencijsko... Dolaze stvari na svoje mjesto. :bih:
r_faruk

#26246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Ja imam moju tv na jednoj lokaciji jer ne moze nista drugo, brzina interneta je 5 megabita, i ni jednog hd kanala, plus dodatni daljinski i crna kutija. Vidjecemo sta ce ponuditi umjesto hs-a kada nazovu. Na ove pizdarije koje ste mi opisali, sigurno necu pristati
mirza_15

#26247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:
mirza_15 wrote:
PL 20 mil.eur, od sledece sezone ima indicija da idu na Arenu. Kao osveta SBB ukida SK kanale ostalim operaterima.
http://www.sportklub.info/forum/showthr ... ost1455950

Zanimljivo! :mrgreen:
Ma ja se samo malo za....
Ne vjerujem da ce sk izgubiti engleze. Da se to desi mogli bi komotno kljuc u bravu. Imaju kkr iza ledja i ici ce i u minus ako treba za engleze. To je zastitni znak sk. Jesu malo usrali sa net TV i mozda jos nekim platformama, ali vjerujem da ce im englezi ovaj put progledati kroz prste.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Da Telemach nije stigao u BiH mi bismo još uvijek imali BHT ADSL pakete od 3/5/9 giga tako da se TM-u možemo samo zahvaliti što je natjerao ove da promijene nešto u svojoj bijednoj ponudi. :mrgreen:
pogresan smjer

#26249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pogresan smjer »

Imate li sličnih problema u zadnje vrijeme ? (više od mjesec unazad)

Image
Cracked

#26250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

sve je dobro sto nije bh telekom. Sahranio nam je sve domace ISP-ove zahvaljujuci sda/hdz hadaljima i crpio drzavnu infrastrukturu dok su se nase ISP firme gusile. Sad su dosli sa strane i prosetali kroz BiH bez neke stvarne konkurencije. Onda je dosao neko dovoljno finansijski jak koji ocigledno igra pravilima telekoma. Neka radije cu da sve gori nego da telekom i marke dobije. A nek ne prdi niko da se radi o bosanskoj firmi, patriotizam i budalastinje. To je iskljucivo SDA/HDZ firma sa njihovim zaposlenim pijunima. Drzavu su dugorocno vise ostetili nego sto su sponzorisali neke sitnice. Sve nase isp firme su pokupovane ili bankrotirale. Bolje nista nego BH telekom
Locked