Dešavanja u Srbiji

Heisenberg_Walter

#26201 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Heisenberg_Walter »

Kao sto su neki ovdje vec napisali u srbiji ce uskoro izbori.Prica je vise manje ista i sa ove i one strane Drine,bagra politicka,krade,stranacki zaposljava,i sta sve ne...
No medjutim na ovim izborima se u trku ukljucio i sada vec bivsi ministar privrede Sasa Radulovic kojem je danas RIK odobrio listu za republicke izbore.Ovaj covjek je svojevrsno osvjezenje na politickoj sceni,pa mogu reci i regije.Nesto skroz drugacije.
Ako nekoga zanima,neka pogleda link koji sam okacio ispod,nece se pokajati....
https://www.youtube.com/watch?v=na0D9yDHMhQ
Ovo sada vise manje ne bi imalo nikakvu tezinu(posto vecina stranaka prica svasta a ne radi nista),da ovaj covjek,jos dok je bio ministar,zar 5 mjeseci napravio totalnu pometnju u vladi.Ima na sajtu ministarstva lista stvari koji je uradilo ministarstvo pod njegovom komandom,medju nekim stvarima su i transparentnost(ministarstvo svakom mjeseca iznosilo listu,na kojoj se moglo vidjeti tacno na sta su pare trosene),sprijecili bukvalno sve pljackaske privatizacije,i jos veliki broj zakona,koji su vise manje stopirani cim su krenuli da diraju u osinje gnijezdo.Prica postaje jos zanimljivija iz razloga sto je on oko sebe okupio poprilicno strucnu i obrazovan grupu ljudi,koji pokusavaju da urade sizifov posao...
Ovaj link ispod je dosta duzi,sa tribine u Nisu,na kojem on detaljno objasnjava sve sta se desavalo,koje su opstrukcije vrsene,i kako taj parazit izjeda drustvo.
http://www.youtube.com/watch?v=x6KRnSHpfJg
Meni je poprilicno zainteresovao energijom i nacion na koji predstavlja stvari,pa koga zanima neka odgleda...
radostan dan

#26202 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

bio mi simpatičan, dok nije zapeo kO sivonja za novi zakon o radu...koji je isti ili skoro isti kao u bih.
od tad smo na - Vi...
Heisenberg_Walter

#26203 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:bio mi simpatičan, dok nije zapeo kO sivonja za novi zakon o radu...koji je isti ili skoro isti kao u bih.
od tad smo na - Vi...
Gdje je isti?
Daj da vidim....
CSKA

#26204 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Politicko samoubistvo Radulovica je sto je sam izasao na izbore,da je u sklopu neke koalicije pa hajde,mislim da mu je Djilas nudio saradnju.

Jedva cekam izbore da prodje ovo ludilo sa Beogradom na vodi.
baxul

#26205 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by baxul »

CSKA wrote:Politicko samoubistvo Radulovica je sto je sam izasao na izbore,da je u sklopu neke koalicije pa hajde,mislim da mu je Djilas nudio saradnju.

nevjerovatno je koliko ega ima u opoziciji u srbiji. čeda, đilas, tadić pa i dinkić i radulović bi sačinjavali prilično jak blok i prilično jaku vladu. umjesto toga se utrkuju ko će raditi pod vučićem. na kraju će to biti opet dačić.
Grover

#26206 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

radostan dan wrote:bio mi simpatičan, dok nije zapeo kO sivonja za novi zakon o radu...koji je isti ili skoro isti kao u bih.
od tad smo na - Vi...
Dobio od Miškovića pare da muti vodu.
Havatar

#26207 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote:Kao sto su neki ovdje vec napisali u srbiji ce uskoro izbori.Prica je vise manje ista i sa ove i one strane Drine,bagra politicka,krade,stranacki zaposljava,i sta sve ne...
No medjutim na ovim izborima se u trku ukljucio i sada vec bivsi ministar privrede Sasa Radulovic kojem je danas RIK odobrio listu za republicke izbore.Ovaj covjek je svojevrsno osvjezenje na politickoj sceni,pa mogu reci i regije.Nesto skroz drugacije.
Ovo sada vise manje ne bi imalo nikakvu tezinu(posto vecina stranaka prica svasta a ne radi nista),da ovaj covjek,jos dok je bio ministar,zar 5 mjeseci napravio totalnu pometnju u vladi.Ima na sajtu ministarstva lista stvari koji je uradilo ministarstvo pod njegovom komandom,medju nekim stvarima su i transparentnost(ministarstvo svakom mjeseca iznosilo listu,na kojoj se moglo vidjeti tacno na sta su pare trosene),sprijecili bukvalno sve pljackaske privatizacije,i jos veliki broj zakona,koji su vise manje stopirani cim su krenuli da diraju u osinje gnijezdo.Prica postaje jos zanimljivija iz razloga sto je on oko sebe okupio poprilicno strucnu i obrazovan grupu ljudi,koji pokusavaju da urade sizifov posao...
Ovaj link ispod je dosta duzi,sa tribine u Nisu,na kojem on detaljno objasnjava sve sta se desavalo,koje su opstrukcije vrsene,i kako taj parazit izjeda drustvo.
Meni je poprilicno zainteresovao energijom i nacion na koji predstavlja stvari,pa koga zanima neka odgleda...
Osim sto je bio rekorder u koliko je preduzeca bio stecajni upravnik ( a zna se kako sebe namiruju stecajni upravnici) jedan od njegovih politickih ciljeva je i ukidanje Vojvodine i dodatna centralizacija Srbije tako da ni ekspertski nista ne moze dobro da ponudi Srbiji a politicki je najslicniji Dverima .
Havatar

#26208 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

CSKA wrote:Politicko samoubistvo Radulovica je sto je sam izasao na izbore,da je u sklopu neke koalicije pa hajde,mislim da mu je Djilas nudio saradnju.

On je usao u koaliciju sa Slovacima tako da ce na kvarno preko manjinske koalicije pokusati da udje u skupstinu. Inace je on porijeklom iz Bosne.
Heisenberg_Walter

#26209 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:
Heisenberg_Walter wrote:Kao sto su neki ovdje vec napisali u srbiji ce uskoro izbori.Prica je vise manje ista i sa ove i one strane Drine,bagra politicka,krade,stranacki zaposljava,i sta sve ne...
Osim sto je bio rekorder u koliko je preduzeca bio stecajni upravnik ( a zna se kako sebe namiruju stecajni upravnici) jedan od njegovih politickih ciljeva je i ukidanje Vojvodine i dodatna centralizacija Srbije tako da ni ekspertski nista ne moze dobro da ponudi Srbiji a politicki je najslicniji Dverima .
Potpuno netacno!
Prvo daj izvor neke informacije da mozemo svi da vidimo kako je sebe namirio kao stecajni upravnik.Drugo politicki cilj nije ukidanje vojvodine a ni dodatna centralizacija.Konstantno govori da treba decentralizacija,tj.da novac treba da ostaje u opstinama a ne da ide u beograd pa da se onda iz beograda vraca.Cijela politika se svodi na to da opstine novac koji pokupe od poreza sacuvaju u opstinskoj kasi.
Imam osjecaj da uopste nisi upoznat sa njegovom politikom nego da samo bises bezveze...
Havatar

#26210 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote:
Havatar wrote:
Potpuno netacno!
Prvo daj izvor neke informacije da mozemo svi da vidimo kako je sebe namirio kao stecajni upravnik.Drugo politicki cilj nije ukidanje vojvodine a ni dodatna centralizacija.Konstantno govori da treba decentralizacija,tj.da novac treba da ostaje u opstinama a ne da ide u beograd pa da se onda iz beograda vraca.Cijela politika se svodi na to da opstine novac koji pokupe od poreza sacuvaju u opstinskoj kasi.
Imam osjecaj da uopste nisi upoznat sa njegovom politikom nego da samo bises bezveze...
Zalaze se za ukidanje AP Vojvodina a da pare ostaju okruzima cije ce nacelnike birati Beograd.
Last edited by Havatar on 05/03/2014 09:28, edited 1 time in total.
Heisenberg_Walter

#26211 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:

On je usao u koaliciju sa Slovacima tako da ce na kvarno preko manjinske koalicije pokusati da udje u skupstinu. Inace je on porijeklom iz Bosne.
On nije usao u koaliciju sa Slovacima.To je lazna informacija.Samo je bio u pregovorima.
Drugo,sve i jedna moguca stranka pregovara sa manjinama,posto je to najlaksi nacin da se udje u skupstinu.
Samo kad je Radulovic pokusao da pregovara odma je krenulo blato preko novina i tabloida....
Znaci to isto radi i DS,DSS,SRS,URS,znaci svi,bukvalno svi.....
I kakve veze ima to sto je iz Bosne?Pa i tadic je iz bosne...
I dobar dio stanovnistva srbije je iz bosne,pa sta???
Last edited by Heisenberg_Walter on 05/03/2014 09:31, edited 1 time in total.
Heisenberg_Walter

#26212 Re: Dešavanja u Srbiji

[/quote]Zalaze se za ukidanje AP Vojvodina a da pare ostaju okruzima cije ce nacelnike birati Beograd.[/quote]
Daj izvor informacije?
Heisenberg_Walter

#26213 Re: Dešavanja u Srbiji

Grover wrote:
od tad smo na - Vi...
Opet,potvrdi to necim.Imas li izvor ove informacije,ili je to centrala za botove SNS-a pustila ovu laz?
Havatar

#26214 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote:
Zalaze se za ukidanje AP Vojvodina a da pare ostaju okruzima cije ce nacelnike birati Beograd.[/quote]
Daj izvor informacije?[/quote]
Pisao na svom blogu.
Heisenberg_Walter

#26215 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:
Heisenberg_Walter wrote:
Zalaze se za ukidanje AP Vojvodina a da pare ostaju okruzima cije ce nacelnike birati Beograd.
Daj izvor informacije?[/quote]
Pisao na svom blogu.[/quote]
Evo ga program stranke http://dostajebilorestart.org/program/ i nigdje nista ne pise o ukidanju AP Vojvodina.
Sve se svodi na cvrstu decentralizaciju,kao sto sam opisao u postu gore iznad...
Havatar

#26216 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote: Evo ga program stranke http://dostajebilorestart.org/program/ i nigdje nista ne pise o ukidanju AP Vojvodina.
Sve se svodi na cvrstu decentralizaciju,kao sto sam opisao u postu gore iznad...
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu. Glavni lokalni izbori treba da budu na nivou okruga. Opstine su delovi birokratskog aparata okruga sa izboriма za nacelnika opstine. Na nivou okrugа моzе dа sе vodи smislena екоnomskа politika.
Evo u njegovom programu se vidi da smatra da cijelu zemlju treba podijeliti na okruge sto znaci ukidanje Vojvodine. Osim toga pitanje je da li bi zemlju podijelio na okruge koje je uveo Milosevic posto ako je tako to niti je ekonomski opravdano posto se Milosevic nije vodio ekonomskim nego politickim i nacionalistickim motivima kada je pravio te okruge :?: To je vazno da se zna da bi se vidjelo da li on sebe u politickom smislu vidi kao nastavljaca Miloseviceve poltike a to je skroz suprotno od reformatora.
Heisenberg_Walter

#26217 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:
Heisenberg_Walter wrote: Evo ga program stranke http://dostajebilorestart.org/program/ i nigdje nista ne pise o ukidanju AP Vojvodina.
Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu. Glavni lokalni izbori treba da budu na nivou okruga. Opstine su delovi birokratskog aparata okruga sa izboriма za nacelnika opstine. Na nivou okrugа моzе dа sе vodи smislena екоnomskа politika.
Evo u njegovom programu se vidi da smatra da cijelu zemlju treba podijeliti na okruge sto znaci ukidanje Vojvodine. Osim toga pitanje je da li bi zemlju podijelio na okruge koje je uveo Milosevic posto ako je tako to niti je ekonomski opravdano posto se Milosevic nije vodio ekonomskim nego politickim i nacionalistickim motivima kada je pravio te okruge :?: To je vazno da se zna da bi se vidjelo da li on sebe u politickom smislu vidi kao nastavljaca Miloseviceve poltike a to je skroz suprotno od reformatora.
Sam sebi skaces u stomak.
On nigdje ne kaze da bi se autonomija vojvodine ukinula.To samo ti izvodis.Covjek je fino napisao sta je program stranke a nigdje se ni u jednoj recenici ne spominje Vojvodina.Vojvodina je ustavom zagarantovana.Takodje nigdje ne kaze da bi se zemlja podijelila na okruge koje je Milosevic uveo.I otkud uopste da dodjes sa jednog reformatora Radulovica na Milosevica,koji nemaju ni 1 % zajednickog.Totalno dvije razlicite vizije i programa.Nebo i Zemlja.Pakao i Raj.....Toliko razliciti da se ne mogu porediti ni u jednom segmentu....
Havatar

#26218 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Ako je za to "da se decentralizacija sprovede na nivou okruga" to znaci da ne bi postojale pokrajine.
Heisenberg_Walter

#26219 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:Ako je za to "da se decentralizacija sprovede na nivou okruga" to znaci da ne bi postojale pokrajine.
Netacno.Pokrajine se ne bi dirale.I danas vec imas okruge u vojvodini.Npr.Zapadno backi okrug,Sremski okrug,Srednje banatski okrug,a Vojvodina i dalje ima status AP. :!:
Njegovom reorganizacijom bi ti okruzi dobili vise slobode u zadrzavanju prikupljenog poreza i ekonomske politike.
radostan dan

#26220 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Heisenberg_Walter wrote:
od tad smo na - Vi...
Gdje je isti?
Daj da vidim....
isti, kad ti kažem...ko je od koga prepisao, ne bih znao reći...mada bih mogao reći ko ga je pisao - mmf.
Grover dana 05/03/2014 06:27

znači nisam jedini koji ima osjećaj da je nečiji igrač...meni više liči na -strenedžere-, nego na domaće predstavnike kapitala...sve je moguće...
Havatar

#26221 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Heisenberg_Walter wrote:
Havatar wrote:Ako je za to "da se decentralizacija sprovede na nivou okruga" to znaci da ne bi postojale pokrajine.
Netacno.Pokrajine se ne bi dirale.I danas vec imas okruge u vojvodini.Npr.Zapadno backi okrug,Sremski okrug,Srednje banatski okrug,a Vojvodina i dalje ima status AP. :!:
Njegovom reorganizacijom bi ti okruzi dobili vise slobode u zadrzavanju prikupljenog poreza i ekonomske politike.
Ja citam onako kako je napisano a ono cega nema o tome ne nagadjam. Da je mislio da treba da ostanu pokrajine napisao bi to i objasnio kako bi to funkcionisalo.
radostan dan

#26222 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

i još nešto...niti je tadić iz bosne, niti radulović...
poslednjepomenuti bi mogao biti iz bosne ili srbije da se preziva raaduuulović ili raduulović...
kratko A i kratko U u prezimenu otkrivaju njegov savršeni genetski kod i zemlju porijekla, nadasve časnu i poštenu und ostalo najnaj...
Heisenberg_Walter

#26223 Re: Dešavanja u Srbiji

Havatar wrote:
Heisenberg_Walter wrote:
Ja citam onako kako je napisano a ono cega nema o tome ne nagadjam. Da je mislio da treba da ostanu pokrajine napisao bi to i objasnio kako bi to funkcionisalo.
Nema nista o ukidanju AP Vojvodine a ti pises kako ce je ukinuti,toliko o ne nagadjanju.Procitaj jos jednom sta si napisao gore prije.
Pa i ja mogu isto reci,da je mislio da ukine AP Vojvodinu,napisao bi sve kako bi se odvijalo i sta bi nastalo iza toga.
Ovo sto ti pricas je rekla kazala,covjek nije ni jednom spomenuo nista na tu temu a ti i dalje izvlacis iz konteksta nesto sto ne postoji.....
Heisenberg_Walter

#26224 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:
Heisenberg_Walter wrote:
od tad smo na - Vi...
Gdje je isti?
Daj da vidim....
isti, kad ti kažem...ko je od koga prepisao, ne bih znao reći...mada bih mogao reći ko ga je pisao - mmf.
Grover dana 05/03/2014 06:27

znači nisam jedini koji ima osjećaj da je nečiji igrač...meni više liči na -strenedžere-, nego na domaće predstavnike kapitala...sve je moguće...
Ma to i ja kazem,svu su neciji igraci....hhahahaha
Nisu politicari krivi,nama cija,vatikan,masoni,marsovci,betmeni ne daju da dobro zivimo,oni nam blokiraju napredak i reforme... lol
Nema uopste efekta da se mi nesto borimo,tako je kako je,bolja nam biti nece...
Drugi ne daju :run: , vi ljudi jos nista iz 90-ih izasli
Havatar

#26225 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Decentralizaciju sprovesti na nivou okruga,sa jakim gradskim centrom ка коме gravitiraju sve opstinе u okrugu.
Gdje su ovdje pokrajine :?: Ostaju samo opstine , okruzi i centralna vlast.
Post Reply