Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ja_Ja
#26176 Re: Zeničani
Sta kaze? Laudrup, ovo ono??
-
belfy
#26177 Re: Zeničani
odavno nisam gledao gori intervju. mijesaju mi se rijeci koje zelim da napisem. sto o jednom, sto o drugom. i onome sto pricaju, pa o njihovim medjusobnim odnosima. mislim da bi najkraci komentar bio - pih. onaj duzi bi bio barem esej...
nek ostane na pih.
P.S. (ne radi momka koji je uspio, nego bas suprotno tome, gdje se od jedne vrhunske price napravi...ne tako vrhunska). Nek se Buro drzi glume.
nek ostane na pih.
P.S. (ne radi momka koji je uspio, nego bas suprotno tome, gdje se od jedne vrhunske price napravi...ne tako vrhunska). Nek se Buro drzi glume.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26178 Re: Zeničani
Ne znam meni se svidja koncept i Burina je skroz dobar u tom nekom neposrednom pristupu. Dovoljno prisan sa gostima a da ne prelazi granicu da postane turbo folk voditelj kao Ognjen Amidzic, sa originalnim i nekliseiziranim pitanjima.belfy wrote:odavno nisam gledao gori intervju. mijesaju mi se rijeci koje zelim da napisem. sto o jednom, sto o drugom. i onome sto pricaju, pa o njihovim medjusobnim odnosima. mislim da bi najkraci komentar bio - pih. onaj duzi bi bio barem esej...
nek ostane na pih.
Gledao sam Bekima i kad ga je intervjuisao Sanel sa TVZE, covjek vodi fascinantan zivot, nije sekunde pretenciozan a iz svake recenice se da naslutiti da pliva u parama i da je faca medju velikim facama. Umije pricat i zabavan je barem meni. Proletio mi je intervju za cas.
-
belfy
#26179 Re: Zeničani
pa meni Burina i smeta ponajvise u svemu tome. forsira neke stvari koje bi trebale proci neprimjeceno - ono da se, tek tako, provuku. iako je odlican glumac, meni je kao voditelj katastrofalan. mada, kao i svaki glumac sigurno moze postati bolji u tome. u ovom videu iznad to zasigurno nije, jer upravo prelazi ukus bas sa tim neorginalim, samonavodecim i kliseariziranim pitanjima. ne mora covjeku bacati Jaliju stalno u usta da bi je ovaj izgovorio. kao i ostatak "intervjua", ako se ovo takvim moze nazvati._BataZiv_0809 wrote:Ne znam meni se svidja koncept i Burina je skroz dobar u tom nekom neposrednom pristupu. Dovoljno prisan sa gostima a da ne prelazi granicu da postane turbo folk voditelj kao Ognjen Amidzic, sa originalnim i nekliseiziranim pitanjima.belfy wrote:odavno nisam gledao gori intervju. mijesaju mi se rijeci koje zelim da napisem. sto o jednom, sto o drugom. i onome sto pricaju, pa o njihovim medjusobnim odnosima. mislim da bi najkraci komentar bio - pih. onaj duzi bi bio barem esej...
nek ostane na pih.
Gledao sam Bekima i kad ga je intervjuisao Sanel sa TVZE, covjek vodi fascinantan zivot, nije sekunde pretenciozan a iz svake recenice se da naslutiti da pliva u parama i da je faca medju velikim facama. Umije pricat i zabavan je barem meni. Proletio mi je intervju za cas.
Burinu cijenimi kao glumca i kao covjeka. ipak, mislim da je bolje biti realan pa reci da Burina ne bi moga voditi Milijunasa, iako je glumac kao i Filipovic. Isto tako da bi ovaj mnogo intervju bolje odradio onaj nas zenicanin sa N1 (ne mogu da mu se sjetim imena, a ne volem da guglam takve stvari).
neki imaju predispozicije, neki su vjezbali, a neki nisu u tom fazonu. meni Burina ovdje lici samo na onog iz Cirilice koji radi onako kako radi, nabacivajuci ili gostima na volej ili njima asistenciju da njemu nabace na volej.
mislim da ovakve price zahtijevaju puno bolji i ozbiljniji pristup i da trebaju da budu nadahnjujuce. mislim da to ova nije niti u jednom pogledu. da li se iko nakon ovakvog intervjua osjeca kao da je pogledao video "Humans are awesome" ili nesto slicno (na lokalnom nivou, naravno)?
- ExNihilo
#26180 Re: Zeničani
U pravu je belfy, a ja vidim tri osnovna problema u ovom intervju. Prvo, "autentični Zeničanin", "Jalija kao osnova društva" i slične idiotske fraze. Drugo, prizemna priča o tome koliko para čovjek zarađuje, da li plaća račune u kafani i slično, te konačno, to što mu se Burina mastodontski uvlači u šupak. Skoro kao clio Bati na ovoj temi!

-
belfy
-
belfy
#26182 Re: Zeničani
EDIT: ono sto sam napisao nema veze s temom, nego sa onom koju sam otvorio na drugom mjestu. izvinjenje.
-
clio_dci120
#26183 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:U pravu je belfy, a ja vidim tri osnovna problema u ovom intervju. Prvo, "autentični Zeničanin", "Jalija kao osnova društva" i slične idiotske fraze. Drugo, prizemna priča o tome koliko para čovjek zarađuje, da li plaća račune u kafani i slično, te konačno, to što mu se Burina mastodontski uvlači u šupak. Skoro kao clio Bati na ovoj temi!
Pa ja sam krenuo pratiti forum zbog Bate, Jimija i Kamena, negdje oko izbora 2016. Kada oni ne budu vise pisali nece ni clia biti
Sta nam sa Jimijem, btw, javi se Jimi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26184 Re: Zeničani
Haha i ja bas maloprije kontam da nam nema dugo inspektora Meknaltija
A belfica i Nihilsta bice da niste popusili koncept emisije-zenicacentrizam koji mozda jeste prenaglasen i kitnjast, ali je ideja kao ideja super. Bez obzira na slampavost u realiziaciji. Ako je ovo slicno Milomiru Maricu e onda stvarno jebiga
I nije mala stvar da decko odrastao na zenickom bulevaru Bratstva i Jedinstva uziva postovanje faca kao sto su Bufon, Kasiljas, Roberto Karlos, Džon Tošak itd... Valja dogurat do toga da ti jedan Revivo daje 50 milja dolara na kafu, da taksijem šalješ havanu iz Kasata Dejanu Savičeviću u Beograd, da si čovjek od povjerenja fudbalske federacije jebene Kraljevine Španije
I ja da sam vodio emisiju spomenuo bih Jaliju bar 10 puta. Jer ono odakle si potekao je važan dio onoga gdje ideš. To bi vas dvojica emigranata trebali dobro znati.
A belfica i Nihilsta bice da niste popusili koncept emisije-zenicacentrizam koji mozda jeste prenaglasen i kitnjast, ali je ideja kao ideja super. Bez obzira na slampavost u realiziaciji. Ako je ovo slicno Milomiru Maricu e onda stvarno jebiga
I nije mala stvar da decko odrastao na zenickom bulevaru Bratstva i Jedinstva uziva postovanje faca kao sto su Bufon, Kasiljas, Roberto Karlos, Džon Tošak itd... Valja dogurat do toga da ti jedan Revivo daje 50 milja dolara na kafu, da taksijem šalješ havanu iz Kasata Dejanu Savičeviću u Beograd, da si čovjek od povjerenja fudbalske federacije jebene Kraljevine Španije
I ja da sam vodio emisiju spomenuo bih Jaliju bar 10 puta. Jer ono odakle si potekao je važan dio onoga gdje ideš. To bi vas dvojica emigranata trebali dobro znati.
-
clio_dci120
#26185 Re: Zeničani
Evo ako Burina cita, pored Bekima bilo bi lijepo napraviti reportazu sa jos jednim zenicaninom, nedavno sam saznao da je jedan momak iz Ze napravio jednu od najjacih it firmi u BiH, ujedno i jedna od najpozeljnijih poslodavaca. Rijec je sarajevskoj kliki. Znam otprilike ko je i njegovu pricu, pravi primjer svima nama, koji stalno kukamo na politiku, sda i ostale stranke, da i u BiH obican covjek bez ikakve stele moze uspjeti, koliko god bilo za nepovjerovati.9
-
clio_dci120
#26186 Re: Zeničani
Evo ja nisam rodjeni zenicanin, ali nemam traume ko ti. Vidim da ti prilicno tesko padaju te fraze autenticni zenicanin i sl, ocito si jedan od onih koji bi zenicu prilagodili svome selu, a ne oni da se prilagode zenici. Pa pljuju sve zenicko, zato i jeste ovakva zenica danas, sto su je seljaci sebi po mjeri prilagodili.ExNihilo wrote:U pravu je belfy, a ja vidim tri osnovna problema u ovom intervju. Prvo, "autentični Zeničanin", "Jalija kao osnova društva" i slične idiotske fraze. Drugo, prizemna priča o tome koliko para čovjek zarađuje, da li plaća račune u kafani i slično, te konačno, to što mu se Burina mastodontski uvlači u šupak. Skoro kao clio Bati na ovoj temi!
Ne vidim nista lose u interviju da se potencira Zenica i to sto je zenicanin uspio, pa ako nece to potencirati lokalna tv, ko ce onda...
- ExNihilo
#26187 Re: Zeničani
Dečko, Zenica je tu gdje jeste iz dva primarna razloga. Prvi je tvoja SDA rodbina koja je kroz kriminalnu hobotnicu dala i svoj doprinos u ekonomskom, kulturnom, sportskom, obrazovnom i drugom sistematskom devastiranju grada. Drugi razlog, daleko važniji, jer bez njega prvi ne bi imao snagu koju već desetljećima ima, jeste podanički mentalitet koji ti zrcališ čak i ovdje na forumu, a bojim se i pomisliti kako to izgleda u stvarnom životu.clio_dci120 wrote:Evo ja nisam rodjeni zenicanin, ali nemam traume ko ti. Vidim da ti prilicno tesko padaju te fraze autenticni zenicanin i sl, ocito si jedan od onih koji bi zenicu prilagodili svome selu, a ne oni da se prilagode zenici. Pa pljuju sve zenicko, zato i jeste ovakva zenica danas, sto su je seljaci sebi po mjeri prilagodili.ExNihilo wrote:U pravu je belfy, a ja vidim tri osnovna problema u ovom intervju. Prvo, "autentični Zeničanin", "Jalija kao osnova društva" i slične idiotske fraze. Drugo, prizemna priča o tome koliko para čovjek zarađuje, da li plaća račune u kafani i slično, te konačno, to što mu se Burina mastodontski uvlači u šupak. Skoro kao clio Bati na ovoj temi!
Ne vidim nista lose u interviju da se potencira Zenica i to sto je zenicanin uspio, pa ako nece to potencirati lokalna tv, ko ce onda...
Ako ima još nešto da ti je nejasno, javi se na PP. Pošto nisi iz Zenice, rado ću te upoznati sa zeničkim asfaltom. Ako razumiješ šta hoću reći.
-
Tempo
- ZeModerator
#26188 Re: Zeničani
koji bekim?_BataZiv_0809 wrote:Ne znam meni se svidja koncept i Burina je skroz dobar u tom nekom neposrednom pristupu. Dovoljno prisan sa gostima a da ne prelazi granicu da postane turbo folk voditelj kao Ognjen Amidzic, sa originalnim i nekliseiziranim pitanjima.belfy wrote:odavno nisam gledao gori intervju. mijesaju mi se rijeci koje zelim da napisem. sto o jednom, sto o drugom. i onome sto pricaju, pa o njihovim medjusobnim odnosima. mislim da bi najkraci komentar bio - pih. onaj duzi bi bio barem esej...
nek ostane na pih.
-
Tempo
- ZeModerator
#26189 Re: Zeničani
aaaa ovaj lazov. tek sam sad vidio da je on u videu sa burinom.
-
clio_dci120
#26190 Re: Zeničani
Nemam vremena, brojim pare koje sedmicno dignem na blagajni hotela balkan. Ti mozes biti psiholog, vidim dobro analiziras ljude. Mozes se sad izvlaciti koliko hoces, ali se vidi da si pun frustracija koje si i izbacio iz sebe u predhodnom postu. Toliki si crnjak, da ti ni Norm nije ravan.ExNihilo wrote:Dečko, Zenica je tu gdje jeste iz dva primarna razloga. Prvi je tvoja SDA rodbina koja je kroz kriminalnu hobotnicu dala i svoj doprinos u ekonomskom, kulturnom, sportskom, obrazovnom i drugom sistematskom devastiranju grada. Drugi razlog, daleko važniji, jer bez njega prvi ne bi imao snagu koju već desetljećima ima, jeste podanički mentalitet koji ti zrcališ čak i ovdje na forumu, a bojim se i pomisliti kako to izgleda u stvarnom životu.clio_dci120 wrote:Evo ja nisam rodjeni zenicanin, ali nemam traume ko ti. Vidim da ti prilicno tesko padaju te fraze autenticni zenicanin i sl, ocito si jedan od onih koji bi zenicu prilagodili svome selu, a ne oni da se prilagode zenici. Pa pljuju sve zenicko, zato i jeste ovakva zenica danas, sto su je seljaci sebi po mjeri prilagodili.ExNihilo wrote:U pravu je belfy, a ja vidim tri osnovna problema u ovom intervju. Prvo, "autentični Zeničanin", "Jalija kao osnova društva" i slične idiotske fraze. Drugo, prizemna priča o tome koliko para čovjek zarađuje, da li plaća račune u kafani i slično, te konačno, to što mu se Burina mastodontski uvlači u šupak. Skoro kao clio Bati na ovoj temi!
Ako ima još nešto da ti je nejasno, javi se na PP. Pošto nisi iz Zenice, rado ću te upoznati sa zeničkim asfaltom. Ako razumiješ šta hoću reći.
I za tvoje licne neuspjehe ne krivi SDA, napravi ti nesto konkretno u ovom gradu, npr. firmu koja uposljava makar 2 covjeka. Oduzi se vise od moje porodice ovom gradu na neki konstruktivan nacin, osim pljuvanja.
Btw razlog neuspjeha zenice, kada si vec spomenuo, nije podanicki mentalitet, nego nasuprot misljenje da smo najbolji i najpametniji od sviju, a samo su se drzali zeljezare, i sada se mnogi drze. Zato nas je Tesanj i rasio, btw koju 90 posto zenicana naziva kasabom.
-
belfy
#26191 Re: Zeničani
mislim da nisam nista fulio. pa ja toliko ljudima pricam i hvalim Zenicu kroz tako spontane stvari, a spomenem je jako cesto. kada me pitaju odakle sam kazem im - iz najdomacinskijeg grada na svijetu, pa kada krene pitanje zasto, onda im objasnim da malo koji grad nudi dzaba spavanje i tri obroka dnevno i jos te cuvaju. onda ljudi pitaju dalje i tako ih kroz zezu upoznas po onome po cemu je Zenica najpoznatija, a to su na prvom mjestu KP dom, a onda Zeljezara. mislim da takav koncept treba primjeniti svaki put ako cemo o zenicacentrizmu, kako ga ti nazva._BataZiv_0809 wrote:Haha i ja bas maloprije kontam da nam nema dugo inspektora Meknaltija![]()
A belfica i Nihilsta bice da niste popusili koncept emisije-zenicacentrizam koji mozda jeste prenaglasen i kitnjast, ali je ideja kao ideja super. Bez obzira na slampavost u realiziaciji. Ako je ovo slicno Milomiru Maricu e onda stvarno jebiga![]()
I nije mala stvar da decko odrastao na zenickom bulevaru Bratstva i Jedinstva uziva postovanje faca kao sto su Bufon, Kasiljas, Roberto Karlos, Džon Tošak itd... Valja dogurat do toga da ti jedan Revivo daje 50 milja dolara na kafu, da taksijem šalješ havanu iz Kasata Dejanu Savičeviću u Beograd, da si čovjek od povjerenja fudbalske federacije jebene Kraljevine Španije![]()
poredjenje sa Cirilicom nije radi tematike, nego nacina vodjenja i to sam jasno rekao. da voditelj trpa ljudima rijeci u usta da bi ih ovi izgovorili. sta znam, mozda se to nekome i svidja. meni ne, grebi ga.
i naravno da se treba spomenuti odakle je, ali evo ti iznad primjer sta ja smatram boljim pristupom. kazem ti, nakon pogledanog intervjua uopste nisam osjetio ponos sto je neko nas uspio, nego mi je samo bilo drago da je intervju zavrsio.
- ExNihilo
#26192 Re: Zeničani
Kako ti ono reče onomad...clio_dci120 wrote:Nemam vremena, brojim pare koje sedmicno dignem na blagajni hotela balkan. Ti mozes biti psiholog, vidim dobro analiziras ljude. Mozes se sad izvlaciti koliko hoces, ali se vidi da si pun frustracija koje si i izbacio iz sebe u predhodnom postu. Toliki si crnjak, da ti ni Norm nije ravan.ExNihilo wrote:Dečko, Zenica je tu gdje jeste iz dva primarna razloga. Prvi je tvoja SDA rodbina koja je kroz kriminalnu hobotnicu dala i svoj doprinos u ekonomskom, kulturnom, sportskom, obrazovnom i drugom sistematskom devastiranju grada. Drugi razlog, daleko važniji, jer bez njega prvi ne bi imao snagu koju već desetljećima ima, jeste podanički mentalitet koji ti zrcališ čak i ovdje na forumu, a bojim se i pomisliti kako to izgleda u stvarnom životu.clio_dci120 wrote:
Evo ja nisam rodjeni zenicanin, ali nemam traume ko ti. Vidim da ti prilicno tesko padaju te fraze autenticni zenicanin i sl, ocito si jedan od onih koji bi zenicu prilagodili svome selu, a ne oni da se prilagode zenici. Pa pljuju sve zenicko, zato i jeste ovakva zenica danas, sto su je seljaci sebi po mjeri prilagodili.
I za tvoje licne neuspjehe ne krivi SDA, napravi ti nesto konkretno u ovom gradu, npr. firmu koja uposljava makar 2 covjeka. Oduzi se vise od moje porodice ovom gradu na neki konstruktivan nacin, osim pljuvanja.Ali sigurno te zivot i prosao u opravdanjima kriva sda, nije me zenica prihvatila ovo ono, pa sada svoju negativnost pljujes gdje stignes.
Btw razlog neuspjeha zenice, kada si vec spomenuo, nije podanicki mentalitet, nego nasuprot misljenje da smo najbolji i najpametniji od sviju, a samo su se drzali zeljezare, i sada se mnogi drze. Zato nas je Tesanj i rasio, btw koju 90 posto zenicana naziva kasabom.
Standardica. Ti Nihilo otvaraj firmu, a ja ću žvaljava usta na budžetsku sisu. Vi stvarajte vrijednost, da bismo mi imali šta sisati.clio_dci120 wrote:Cisto me interesuje da dobijete mogucnost povratka koja podrazumjeva dobar posao na budzetu, da li bi ste se vratili u Zenicu,pored svih mana koje Zenica ima? Da li se isplati vratiti u Zenicu?
Ako budem šta u Zenici otvarao, bit će to škola streljaštva. Podspecijalizacija - streljački odred. Ako me razumiješ šta želim reći.
-
belfy
#26193 Re: Zeničani
ne znam cemu svadja? clio je u zadnjih par mjeseci ostavio dosta detaljnu sliku o sebi. ima veze prema strankama preko brata, nece nikome da se zamjeri, jer nije dobro govoriti svakome ono sto mislis posto tada sa fakultetom zavrsis na skeli, pozeljno je uzeti povremeno neko skuplje auto od prijatelja da bi se pokupila kakva djevojka takvih sklonosti...
zaista, cemu svadja? sve je napisano vec i covjeka treba prihvatiti takvog kakav jeste, koliko god nekom drugom to izgledalo lose.
zaista, cemu svadja? sve je napisano vec i covjeka treba prihvatiti takvog kakav jeste, koliko god nekom drugom to izgledalo lose.
- asMir11
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#26195 Re: Zeničani
Šeki u Janjićima?Atego wrote:majstor za Forda u Zenici ?
-
veliki_ah
#26196 Re: Zeničani
A, vidiš, ja baš mislim da zenica ne treba da bude prepoznatljiva po tome i onda ja kad pričam nekome o zenici to spomenem tek usput. Mislim da je ta slika u bivšoj jugi da je zenica KPD i željezara više odmogla zenici, nego što je pomogla. Mnogo puta mi se desilo da ljudi kad prvi put dođu u ze budu pozitivno iznenađeni jer sve što su znali su kpd i željezara, što vodi prema raznim predrasudama..belfy wrote:mislim da nisam nista fulio. pa ja toliko ljudima pricam i hvalim Zenicu kroz tako spontane stvari, a spomenem je jako cesto. kada me pitaju odakle sam kazem im - iz najdomacinskijeg grada na svijetu, pa kada krene pitanje zasto, onda im objasnim da malo koji grad nudi dzaba spavanje i tri obroka dnevno i jos te cuvaju. onda ljudi pitaju dalje i tako ih kroz zezu upoznas po onome po cemu je Zenica najpoznatija, a to su na prvom mjestu KP dom, a onda Zeljezara. mislim da takav koncept treba primjeniti svaki put ako cemo o zenicacentrizmu, kako ga ti nazva._BataZiv_0809 wrote:Haha i ja bas maloprije kontam da nam nema dugo inspektora Meknaltija![]()
A belfica i Nihilsta bice da niste popusili koncept emisije-zenicacentrizam koji mozda jeste prenaglasen i kitnjast, ali je ideja kao ideja super. Bez obzira na slampavost u realiziaciji. Ako je ovo slicno Milomiru Maricu e onda stvarno jebiga![]()
I nije mala stvar da decko odrastao na zenickom bulevaru Bratstva i Jedinstva uziva postovanje faca kao sto su Bufon, Kasiljas, Roberto Karlos, Džon Tošak itd... Valja dogurat do toga da ti jedan Revivo daje 50 milja dolara na kafu, da taksijem šalješ havanu iz Kasata Dejanu Savičeviću u Beograd, da si čovjek od povjerenja fudbalske federacije jebene Kraljevine Španije![]()
poredjenje sa Cirilicom nije radi tematike, nego nacina vodjenja i to sam jasno rekao. da voditelj trpa ljudima rijeci u usta da bi ih ovi izgovorili. sta znam, mozda se to nekome i svidja. meni ne, grebi ga.
i naravno da se treba spomenuti odakle je, ali evo ti iznad primjer sta ja smatram boljim pristupom. kazem ti, nakon pogledanog intervjua uopste nisam osjetio ponos sto je neko nas uspio, nego mi je samo bilo drago da je intervju zavrsio.
-
kakavdanakneiskustvu
-
s@mson
#26198 Re: Zeničani
Mirza, prema Janjicima iza Poljica...Atego wrote:majstor za Forda u Zenici ?
Ako treba broj moze na pp...
P.S. i sam imam forda
- Norm
#26199 Re: Zeničani
...ako neces nikome...nemoj se zamjeriti ni Normu...clio_dci120 wrote: Toliki si crnjak, da ti ni Norm nije ravan.
...etokakavdanakneiskustvu wrote:http://zenicainfo.ba/2018/05/09/u-petak ... j-trznici/
Mislim da mi sa Guru-om mozemo jos nize...
- Casual's
#26200 Re: Zeničani
Jaoookakavdanakneiskustvu wrote:http://zenicainfo.ba/2018/05/09/u-petak ... j-trznici/
ja mislio zajebancija