Android OS
Moderator: Benq
- escobar__
#26177 Re: Android OS
Zanimljivo, baš me zanima je li to uskoro ide VoLTE ili su nešto radili na 3G mreži pa pozive doveli do HD-a.
- Burkoff
#26178 Re: Android OS
mirsek wrote: ↑10/01/2023 17:11
Cube ACR aplikacija snima bez problema sve razgovore, evo i na Galaxy A52S sa android 13 a radio mi je i na android 12. Nesto su mu dobro napravili da sad radi bez ikakvih problema.
Ako nije tajna da kazes gdje si nabavio cube acr ? Moze i pp. Imao sam nekad funkcionalnu verziju pa se pokvarila i nikad nisam rijesio.
Last edited by Burkoff on 10/01/2023 23:58, edited 1 time in total.
- mirsek
#26179 Re: Android OS
Na google store.Burkoff wrote: ↑10/01/2023 23:56Cube ACR aplikacija snima bez problema sve razgovore, evo i na Galaxy A52S sa android 13 a radio mi je i na android 12. Nesto su mu dobro napravili da sad radi bez ikakvih problema.
Ako nije tajna da kazes gdje si nabavio cube acr ? Moze i pp. Imao sam nekad funkcionalnu verziju pa se pokvarila i nikad nisam rijesio.
-
Dany97
#26180 Re: Android OS
RN 7 je kod mene,i ima ugradjenu opciju snimanja razgovora za odlazne pozive.zippoo87 wrote: ↑10/01/2023 00:01 Prvo ti provjeri moze li tvoj android snimati razgovore...jer je to u EU zabranjeno od ne znam koje verzije androida...mozda android 10.
Moze to raditi sa nekim custom romom i aplikacijama za to ali na ovim globalnim firmwareima od prizvodjaca je zabranjeno.
Znam da kod Xiaomija MIUI global nema tu opciju,dok kineska verzija MIUI-ja moze snimati.
Hvala,skinut cu pa probati.
-
zippoo87
#26181 Re: Android OS
Da li neko zna neku provjerenu online stranicu za kupovinu kljuca za dekodiranje telefona?
Imam jedan stari telefon zakljucan na eronet mrezu pa da pokusam dekodirati.
Telefon je samsung
Imam jedan stari telefon zakljucan na eronet mrezu pa da pokusam dekodirati.
Telefon je samsung
- holowey
#26182 Re: Android OS
kontaktiraj eronet, daj im imei da provjere stanje otplate i poslace ti kod... ja sam na taj nacin dva telefona otkljucao, nista nisu pitali odakle mi telefoni...
-
zippoo87
#26183 Re: Android OS
To sam prvo uradio ali mi i neka na njihovom chatu a kasnije i odgovor na mail traze nekakvih milion papira i dokaza.
Telefon je davno otplacen jer je starudija iz 2016. godine.
Trazio sam od ovog od koga sam kupio telefon podatke pa valjda mi posalje bilo sta sto ce biti dovoljno za otkljucavanje.
Odgovor iz Eroneta
Poštovani,
za otključavanje uređaja (u slučaju da je istekao ugovorni odnos) potrebno je dostaviti presliku jamstvenog lista uređaja za kojeg se traži otključavanje i presliku ugovora o korištenju usluge (ukoliko se radi o post paid usluzi). Također je potrebno dostaviti točno ime i prezime korisnika usluge, kontakt broj ili e-mail te MSSIDN (korisnički broj) s kojim je kupljen uređaj.
Zahtjev za otključavanje uređaja možete podnijeti na Vama najbližem HT ERONET prodajnom mjestu.
Hvala na razumijevanju,
Srdačan pozdrav,
Korisnička podrška
Iva Š.
- holowey
#26184 Re: Android OS
svasta, dok im je poslovnica bila prekoputa narodnog pozorista otisao i rekao telefon davno otplacen hocu otkljucavanje... lik samo iz abouta prepisao imei i trazio br tel na koji da mi se javi...za manje od sat sam dobio sms sa kodom... telefon bio polovan, ja treci vlasnik po redu, nista me nisu pitali odakle, ko, sta, kako...zippoo87 wrote: ↑14/01/2023 22:07To sam prvo uradio ali mi i neka na njihovom chatu a kasnije i odgovor na mail traze nekakvih milion papira i dokaza.
Trazio sam od ovog od koga sam kupio telefon podatke pa valjda mi posalje bilo sta sto ce biti dovoljno za otkljucavanje.
Odgovor iz Eroneta
Poštovani,
za otključavanje uređaja (u slučaju da je istekao ugovorni odnos) potrebno je dostaviti presliku jamstvenog lista uređaja za kojeg se traži otključavanje i presliku ugovora o korištenju usluge (ukoliko se radi o post paid usluzi). Također je potrebno dostaviti točno ime i prezime korisnika usluge, kontakt broj ili e-mail te MSSIDN (korisnički broj) s kojim je kupljen uređaj.
Zahtjev za otključavanje uređaja možete podnijeti na Vama najbližem HT ERONET prodajnom mjestu.
Hvala na razumijevanju,
Srdačan pozdrav,
Korisnička podrška
Iva Š.
- skafiskafsnjak
#26185 Re: Android OS
Koji govnari .... to samo kod nas ima.
Nakon sto se otplati, treba da sami otkljucanu smradovi, a ne da jos traze dokaze neke ....
Nakon sto se otplati, treba da sami otkljucanu smradovi, a ne da jos traze dokaze neke ....
-
zippoo87
#26186 Re: Android OS
Jesu govnari
Evo ja na mail trazio pojasnje je,kaze trebaju ti dokazi.
Otici cu sutra u poslovnicu Eroneta,pa cu pokusati tu sta zavrsiti.
U servisu mi traze 30 KM za otkljucavanje a na netu sam ja nasao za 7 eura,djeluje provjerena stranica pa cu ako me odbiju i u poslovnici eroneta rizikovati sa ovim preko neta a ako ne mogne,necu ni otkljucavati...30 KM na telefon od 60 KM,ne isplati se
U servisu mi traze 30 KM za otkljucavanje a na netu sam ja nasao za 7 eura,djeluje provjerena stranica pa cu ako me odbiju i u poslovnici eroneta rizikovati sa ovim preko neta a ako ne mogne,necu ni otkljucavati...30 KM na telefon od 60 KM,ne isplati se
- skafiskafsnjak
#26187 Re: Android OS
Treba procitati sta zakon kaze o tome.zippoo87 wrote: ↑15/01/2023 14:50 Jesu govnari
U servisu mi traze 30 KM za otkljucavanje a na netu sam ja nasao za 7 eura,djeluje provjerena stranica pa cu ako me odbiju i u poslovnici eroneta rizikovati sa ovim preko neta a ako ne mogne,necu ni otkljucavati...30 KM na telefon od 60 KM,ne isplati se![]()
Nebitno ko je kupio telefon ili kod koga je, jedino bitno je da je telefon otplacen. Znaci, nije vise njihov.
Koji su to smradovi ...
-
zippoo87
#26188 Re: Android OS
Evo sada sam pokusao naci ima li gdje kakav zakon ili nesto od provajdera i ne nalazim.skafiskafsnjak wrote: ↑15/01/2023 18:21Treba procitati sta zakon kaze o tome.zippoo87 wrote: ↑15/01/2023 14:50 Jesu govnari
U servisu mi traze 30 KM za otkljucavanje a na netu sam ja nasao za 7 eura,djeluje provjerena stranica pa cu ako me odbiju i u poslovnici eroneta rizikovati sa ovim preko neta a ako ne mogne,necu ni otkljucavati...30 KM na telefon od 60 KM,ne isplati se![]()
Nebitno ko je kupio telefon ili kod koga je, jedino bitno je da je telefon otplacen. Znaci, nije vise njihov.
Koji su to smradovi ...
Ima na stranici Eroneta sta je potrebno,a to je ovo sto sam vec pisao ovdje.
Ako znas gdje da sta pise u zakonu,sibni da mogu pritisnuti sutra u poslovnici ako me odbije
- skafiskafsnjak
#26189 Re: Android OS
Ma nemam, nego sam davno i ja otkljucavao u BhT, samo trazili ImEIzippoo87 wrote: ↑15/01/2023 20:56Evo sada sam pokusao naci ima li gdje kakav zakon ili nesto od provajdera i ne nalazim.skafiskafsnjak wrote: ↑15/01/2023 18:21
Treba procitati sta zakon kaze o tome.
Koji su to smradovi ...
Ima na stranici Eroneta sta je potrebno,a to je ovo sto sam vec pisao ovdje.
Ako znas gdje da sta pise u zakonu,sibni da mogu pritisnuti sutra u poslovnici ako me odbije
-
zippoo87
#26190 Re: Android OS
Otkljucavao sam i ja u svim telekom operaterima osim u Eronetu 
Sutra cu najvjerovatnije otici maksuz do poslovnice da vidim hoce li mi htjeti otkljucati samo pomocu IMEI-ja
Sutra cu najvjerovatnije otici maksuz do poslovnice da vidim hoce li mi htjeti otkljucati samo pomocu IMEI-ja
- Sanjarko
#26191 Re: Android OS
Meni 3G USB stik u Mtel-u nisu htjeli otkljucat. Rekli da je zastario model i da nemogu zbog toga. Jedno prije mozda 5 godina se to desilo.
- Laplace
#26192 Re: Android OS
Koje budalaštine! Ako je telefon otplaćen, čemu onda pozivanje na ugovorni odnos? Asemblirana usluga vezana je za obavezno trajanje ugovora u periodu otplate a time bi i vezivanje za operatera valjda trebalo prestati biti obavezno. Kad je telefon otplaćen, operater bi ga na zahtjev vlasnika trebao otključati bez nekih procedura.zippoo87 wrote: ↑14/01/2023 22:07To sam prvo uradio ali mi i neka na njihovom chatu a kasnije i odgovor na mail traze nekakvih milion papira i dokaza.
Odgovor iz Eroneta
Poštovani,
Hvala na razumijevanju,
Srdačan pozdrav,
Korisnička podrška
Iva Š.
Čime operater opravdava te svoje zahtjeve? Eventualni popust na kupovinu uređaja je vezan obaveznim trajanjem ugovora za vrijeme otplate a to je već prošlo. Operater je time podmiren i nema opravdanog razloga da više bilo čime vezuje vlasnika telefona, bilo da je to onaj ko ga je kupio od operatera ili treće lice.
- Laplace
#26193 Re: Android OS
Tako bi i trebalo biti. Zaključavanje bi trebalo tome i služiti - da vezuje korisnika dok ne otplati uređaj. Ništa duže od toga.holowey wrote: ↑15/01/2023 00:28svasta, dok im je poslovnica bila prekoputa narodnog pozorista otisao i rekao telefon davno otplacen hocu otkljucavanje... lik samo iz abouta prepisao imei i trazio br tel na koji da mi se javi...za manje od sat sam dobio sms sa kodom... telefon bio polovan, ja treci vlasnik po redu, nista me nisu pitali odakle, ko, sta, kako...zippoo87 wrote: ↑14/01/2023 22:07
To sam prvo uradio ali mi i neka na njihovom chatu a kasnije i odgovor na mail traze nekakvih milion papira i dokaza.
Odgovor iz Eroneta
-
zippoo87
#26194 Re: Android OS
Evo isao sam i licno u Eronet prodajno mjesto i tu me docekala neka djevojka koja mijenja ovog momka sto tu radi dugo i kojeg znam iz vidjenja.
Nazalos,i ona je samo kao papiga ponavljala isto ono sto su mi rekli i na mail i na chat.
Poslije sam ih zvao i na broj za korisnike,pricao sa nekom djevojkom,koja razumije sta pricam ali kaze njihovi unutarnji pravilnik je takav da mora to sve traziti.
Onda sam joj rekao ime i prezime i broj telefona korisnika na koji je kupljen telefon,kaze nemamo takvog u sistemu...jer cuvaju samo korisnike sa ugovorom u bazi.
Pa onda sam je pitao,kakvu pravnu snagu imaju istekli ugovor i istekla garancija koju traze za otkljucavanje telefona,nije mi znala odgovoriti.
Kaze posalji tu primjedbu u vidu zalbe na neki njihov mail ili gdje vec,nije tacno rekla.
Rekao sam joj da nemaju uporiste u zakonu da traze garanciju i ugovor za uredjaj za koji je istekla ugovorena obaveza i garancija i da im samo IMEI treba da otkljucaju telefon.
Takodjer sam joj rekao da nema nikakvog troska za operatera ako otkljuca telefon i djevojka sve konta ali nema nacin da mi kao pomogne.
Evo sada sam poslao i mail ombudsmenu za zastitu potrosaca pa cu vidjeti sta ce odgovoriti.
Stvarno nevjerovatno koliko peglanja i gluposti za nesto sto bi trebala biti rutinska stvar i nebitna...napravis zahtjev,posaljes podatke telefona i posalju ti kod...ali u BiH to ne moRe tako
Nazalos,i ona je samo kao papiga ponavljala isto ono sto su mi rekli i na mail i na chat.
Poslije sam ih zvao i na broj za korisnike,pricao sa nekom djevojkom,koja razumije sta pricam ali kaze njihovi unutarnji pravilnik je takav da mora to sve traziti.
Onda sam joj rekao ime i prezime i broj telefona korisnika na koji je kupljen telefon,kaze nemamo takvog u sistemu...jer cuvaju samo korisnike sa ugovorom u bazi.
Pa onda sam je pitao,kakvu pravnu snagu imaju istekli ugovor i istekla garancija koju traze za otkljucavanje telefona,nije mi znala odgovoriti.
Kaze posalji tu primjedbu u vidu zalbe na neki njihov mail ili gdje vec,nije tacno rekla.
Rekao sam joj da nemaju uporiste u zakonu da traze garanciju i ugovor za uredjaj za koji je istekla ugovorena obaveza i garancija i da im samo IMEI treba da otkljucaju telefon.
Takodjer sam joj rekao da nema nikakvog troska za operatera ako otkljuca telefon i djevojka sve konta ali nema nacin da mi kao pomogne.
Evo sada sam poslao i mail ombudsmenu za zastitu potrosaca pa cu vidjeti sta ce odgovoriti.
Stvarno nevjerovatno koliko peglanja i gluposti za nesto sto bi trebala biti rutinska stvar i nebitna...napravis zahtjev,posaljes podatke telefona i posalju ti kod...ali u BiH to ne moRe tako
- Sanjarko
#26195 Re: Android OS
Ne trazis da se otkljuca smartfon, nego samo SIM slot, ko da si ga ukrao jbte. Kazem ni meni Mtel nije htio otkljucati 3G stik/modem. Rekli zastario model i tjt.
- Laplace
#26196 Re: Android OS
Lakše ti je od proizvođača dobiti kod za otključavanje bootloadera nego od operatera za skidanje zaštite koju su sami trebali skinuti čim je istekla ugovorna obaveza. Ovo kao da su iz Alana Forda prepisali.zippoo87 wrote: ↑16/01/2023 13:43 Evo isao sam i licno u Eronet prodajno mjesto i tu me docekala neka djevojka koja mijenja ovog momka sto tu radi dugo i kojeg znam iz vidjenja.
Stvarno nevjerovatno koliko peglanja i gluposti za nesto sto bi trebala biti rutinska stvar i nebitna...napravis zahtjev,posaljes podatke telefona i posalju ti kod...ali u BiH to ne moRe tako![]()
-
zippoo87
#26197 Re: Android OS
Cirkus teski.
Ne znam da li ovo ima uporiste za prijavu inspekciji ?
Ne znam da li ovo ima uporiste za prijavu inspekciji ?
- Quaresma
#26198 Re: Android OS
ako im je takav pravilnik, a nemas trazene dokumente onda ne mozes nista tu uraditi. sad da to sve imas, i da oni nesto izbjegavaju onda bi imao pravo to uraditi.
-
zippoo87
#26199 Re: Android OS
Nema od ovog nista.
Isao ponovo u Eronet poslovnicu,bio momak koji tu dugo radi i kaze da njima ustvari MESC servis trazi garanciju da bi otkljucali.
Kaze takva su pravila,da ti ista mogu pomoci,pomogao bi.
Da cirkus sa Eronetom bude jos veci,prije par mjeseci su mijenjali interni neki software i navodno stare baze podataka nemaju.
Stvarno jucer nisu mogli naci ime osobe na koju je uzet telefon,niti imaju broj telefona u bazi.
Rizikovati cu sa ovim online otkljucavanjem,nasao sam povoljno pa cu probati ...7 eura kosta pa ako i ispusim,nisu neke pare
Isao ponovo u Eronet poslovnicu,bio momak koji tu dugo radi i kaze da njima ustvari MESC servis trazi garanciju da bi otkljucali.
Kaze takva su pravila,da ti ista mogu pomoci,pomogao bi.
Da cirkus sa Eronetom bude jos veci,prije par mjeseci su mijenjali interni neki software i navodno stare baze podataka nemaju.
Stvarno jucer nisu mogli naci ime osobe na koju je uzet telefon,niti imaju broj telefona u bazi.
Rizikovati cu sa ovim online otkljucavanjem,nasao sam povoljno pa cu probati ...7 eura kosta pa ako i ispusim,nisu neke pare
- skafiskafsnjak
#26200 Re: Android OS
Koja smijurija od firme i pravila jbt